Şimdi Ara

Toefl deneyimim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
23.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

3 ay kadar kursa gittikten sonra toefl a register yaptık ve bugün iticu de toefl sınavına girdim. Gördüğüm kadarıyla bu forumda herşey ile ilgili bilgi yardım olmasına rağmen nedense ingilizce ile ilgili fazla bir bilgi paylaşımı bulunmuyor. Kız konuları daha önemli tabi =)

En başından itibaren anlatacak olursak ilk defa girecek arkadaşlara yardımı olacaktır. Toefl için yer bulmak biraz zor olduğundan erken rezervasyon yapmanızı tavsiye ederim. istanbul tic üni toefl salonu gerçekten çok iyi. bölmeler duvardan yapılmış ve fazla rahatsız olmuyorsunuz. Korktuğum kadar rahatsız olmadım.

185 doları Ets ye bayıldıktan sonra toefl sınav gününüzün gelmesini bekliyorsunuz. sınav saat 10 da başlıyor ama oturacağınız yerlerin belirlenmesi, belge imzalamanız gibi hazırlık süreçleri 9.15 de başlıyor. ilk önce bir belge imzalıyorsunuz sonra kimliğinizle birlikte gözetmenlerin yanına gidiyorsunuz ve sizin yakışıklı bir fotonuzu çekiyorlar. Bu foto sizin oturacağınız bilgisayarın ekranında beliriyor.

Register yapıldıktan sonra saat 10 a doğru sınıfa alıyorlar. içeri kalem kağıt su kısacası hiçbirşey aldırmıyorlar. kendileri kurşun kalem ve saman kağıdı veriyorlar. Bu her yerde böyle. Dedektörden falan geçtikten sonra sınıfa giriyorsunuz. Gözetmen bazı açıklamalar yapıyor ve herkesin bilgisayarını şifre ile aktif hale getiriyor.

Reading: toefl a hazırlananlar bilir toefl da ets araştırma amaçlı ya reading ya da listening bölümlerinden birinde soru sayısını arttırıyor. Buna göre herkesin sınav süresi aynı olmayabiliyor. Allah tan bana kısa reading denk geldi ama ilk başlarda çok heyecan yaptığım için bi ara lavaboya gittim. Tabi bu süre sınava dahil Bol bol kitap okuyan ve toefl reading sorularına aşina olan birisi için çok zor değil diyebilirim. Korktuğum kadar zor gelmedi bana reading bölümü. Arada gariip garip kelimeler çıkıyor ama kurslarda öğrettikleri taktiklerle bi şekilde yapıyorsun. Bakteriler, fosiller, marsda hayat derken 3 adet reading parçasını bitirdik. Sonrasında listening kısmı başkıyor. Listening nedense soru cevaplama zamanı çok kısa geldi. Normalde alıştırma programlarında rahat rahat zaman yeterken burada biraz zorlandım. Zaten 9 adet listening parçası dinleyip bunların sorularını cevaplandırmak çok fazla konsantrasyon gerektiriyor. Bir de bazı konuşmalarda alıştırma programlarındakinden daha hızlı konuşulduğunu söyleyebilirim. Anlamak sorun değil ama dakikalarca süren bir konuşmanın absürt bir yerinden soru gelince insanın siniri bozuluyor. Nasıl geçti hala anlamış değilim biraz şansa kaldı sanırım

Listeningden sonra beklediğimiz 10 dk ara geldi. Bu arada insan yemek mi yesin tuvalete mi gitsin sigara mı içsin napsın anlayamıyor. Resmen deli dana gibi koşturdum diyebilirim. Bu süreyi geçirmemek için muhakkak kolunuzda bir saat olsun ve süre tutun. Ben vaktinde geldim ve toefl gözetmeni tekrar bilgisayarınızı aktive ediyor ve en korkulan bölüm olan speaking bölümü başlıyor. Speaking de 6 kere bilgisayara karşı konuşuyorsunuz. ilk 2 de bir konu veriliyor ve sizin fikriniz soruluyor. Kem küm diye diye geçirdikten sonra 3-4 de bir kısa reading ardından kısa bir listening yapıyorsunuz ve bu parçayla ilgili bir soru soruluyor. bu iki soruyu da cevaplandırdıktan sonra Allah ım bitmedi mi bu kabus diyorsunuz. Son ikide de kısa listening parçaları ve buna bağlı sorular geliyor. Sonlara doğru heyacan biraz geçiyor ama yine de benim açımdan kötü geçti diyebilirim.

En son olarakta writing bölümü başlıyor. Bu kısımda başarılı olmak için muhakkak bazı kalıplar öğrenmeli ve bunların da kullanıldığı bol bol alıştırma yapılmalı. Yoksa benim gibi son dakikada bakarsanız hiçbiri heyecandan aklınıza gelmez =) Writing iyi diyebilirim. integrated zaten kolay ama independent writing konusu çok garip geldi. Soru büyükbabalarımızın karşılaştığı kişisel ve işsel zorluklarla bugünkü genç nesilin karşılaştıkları aynı mı? bababa oldu gidiyim bi soriyim bari. Buna da bişeyler yazdıktan sonra anaaa bitti lan diyorsun ve çıkıyorsun. Dikkat edilmesi gereken son nokta bu kadar sınav dikkat etmezseniz boşa gidebilir. son olarak sınavın değerlendirilsin mi diye bir soru geliyor aman ha hayırı işaretlemeyin yoksa o kadar emek ve para boşa gider. sınavınız değerlendirilmez. sonrasında bitiyor.

Girecek ve girmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem. her bölüme ayrı ayrı çalışın. Soru kalıplarını iyi öğrenin ve sınav taktiklerini ciddiye alın. Çok işinize yarayacaktır. Kaynak olarakta herşeyden çözmeye çalışın. englishtips sitesinde her türlü kaynak var ordan alabilirsiniz.

Sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Maksak yardımcı olmak çünkü toefl sıralamasında ülkemiz biraz düşük diye duymuştum. Unutmadan bu arada benim speaking im iyidir diyen arkadaş olursa lütfen nasıl öğrenmiş nerde pratik yapmış paylaşsın biz de faydalanalım

Herkese başarılar

• Geçmiş olsun abi . Bende toefl , sat vs. sınavlarına girmeyi düşünüyorum .Reading'de bakteriler fosiller deyince korktum bi an .
    Ben lise 2'ye geçtim bazı cümleler var çok iyi anlayabiliyorum fakat bazı cümleler var çevirmekte acayip zorlanıyorum böyle Türkçe'yle uymuyo falan .
    Çevirme kısmında ne gibi şeyler uygulayayım ? Biraz bilgi verebilir misin ?

Mesela şu cümle : Stephens could have been bought off , he could have been talked round. but by overreacting--to a degree I'd barely have thought possible--you've involved this company in criminal activity.only peripherally maybe , but its still the very last kind of attention we need right now.

Yani bu tarz cümleleri çevirmekte çok zorlanıyorum ne önerirsin abi ?

Saygılar..
  • Ben de üniversiteyi yeni bitirdim eğitim dili ingilizce olan bir bölümü. Ortaokul ve lise çağımda 4 sene ingilizce kursuna gitmiştim temelim iyi sayılır. Ağustos ortasındaki sınava girmeyi düşünüyorum elimde bir kaynak var ona başlıcam listening ve reading için pratik olsun diye. Bakalım 85 alabilecekmiyiz, toefl a giren daha çok arkadaş vardır bu forumda illaki. Onlarda deneyimlerini paylaşırlarsa herkez için daha faydalı olur diye düşünüyorum.
  • @ trane kardeşim. Malesef Sat sınavıyla ilgili hiç bilgim yok. Çeviri işini de hiç anlamam ama sana tavsiyem bol bol kitap okumandır. Toefl sınavına giren öğrenciler arasında yapılan bir araştırmaya göre daha çok kitap okuyanların daha yüksek puan aldıkları ortaya çıkmış. Ben mümkün olduğunca kitap okuyorum ve çok faydasını gördüm. Sana da tavsiye ederim. Zaten daha lise 2 deymişsin önünde uzun bir hayat ve zaman var. biz üniyi bitireli kaç sene oldu hala uğraşıyoruz

Şimdiden çabalar uğraşırsan ileride çok yararını görürsün. Özellikle iş hayatında.

Çeviri kısmı için İngilizce dili bölümünde okuyan bir arkadaş yardımcı olabilir sanırım. Onlarda çeviri dersleri oluyor diye biliyorum.

@bandalerus çok haklısın. ben internetten çok şey okudum ama sınava girdiğimde bazı şeylerin anlatılmadığını gördüm. Aslında herkes bi ucundan tutsa ne kadar faydalı olacak. Sonuçta bu ingilizce denen meret sevsen de sevmesende iş, eğitim, sosyal hayatında karşısına çıkıyor insanın. Bilmek farz oldu günümüzde. Herkes biliyorum diye geçiniyor ama adam akıllı bilen çok az insan var.

Bu nedenle herkesi bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bandaleros

Ben de üniversiteyi yeni bitirdim eğitim dili ingilizce olan bir bölümü. Ortaokul ve lise çağımda 4 sene ingilizce kursuna gitmiştim temelim iyi sayılır. Ağustos ortasındaki sınava girmeyi düşünüyorum elimde bir kaynak var ona başlıcam listening ve reading için pratik olsun diye. Bakalım 85 alabilecekmiyiz, toefl a giren daha çok arkadaş vardır bu forumda illaki. Onlarda deneyimlerini paylaşırlarsa herkez için daha faydalı olur diye düşünüyorum.

İnşAllah alırsınız da bence hedef biraz düşük, yazdıklarınızı başarmış bir insan için.

Bu arada ben de 19 Haziran'da girmiştim, İngilizce ağırlıklı eğitim veren bir okulda okuyorum ve 90 puan aldım. Soruları olanlara yardımcı olabilirim.

• Tabi ki daha fazlası olursa neden olmasın hayır demem. İlk hedefim 85 almak diyim başvurcağım kurumlar için ön şart 85 almak toefldan. Bakalım inşallah başarırız. İş başvurularında sadece ingilizce alanına orta ya da iyi düzey biliyor seçeneğini işaretlemek yetmiyo. Elinde somut bir puan olması lazım Toefl ya da Ielts'den. Toefl sınavlarında en önemli şey konsatrasyon ve sınava rahat girmek diye düşünüyorum gerisi sonra rahat gelir zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandaleros

Tabi ki daha fazlası olursa neden olmasın hayır demem. İlk hedefim 85 almak diyim başvurcağım kurumlar için ön şart 85 almak toefldan. Bakalım inşallah başarırız. İş başvurularında sadece ingilizce alanına orta ya da iyi düzey biliyor seçeneğini işaretlemek yetmiyo. Elinde somut bir puan olması lazım Toefl ya da Ielts'den. Toefl sınavlarında en önemli şey konsatrasyon ve sınava rahat girmek diye düşünüyorum gerisi sonra rahat gelir zaten.

Evet ingilizceyi iyi bilmek yetmiyor. Hem TOEFL'da çıkan soru tiplerine ayrıca çalışacaksınız hem de sınav anı konsantrasyonunuz iyi olacak. Ki 4-5 saat sonra insan "başlarım lan toefl'ına" diyor. Başarılar bu arada, 85'ten yüksek alırsınız umarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toefl sınavı 2013
    12 yıl önce açıldı
    Online YDS/YÖKDİL vb kurslar
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yildizda girdim ilk kez yapiliyordu ctesi gunu boyle bir rezillik yoktu :) sinavda herkesin cantasi kalemi suyu vardi dedektor yok. bi kere yerin 2 kat alti ve klima falan yok havasiz icerde bagiriyor cagriyor millet ses tanitimi icin cok felaketti.
  • Dostum ben özellikle iticu yü seçtim çünkü orada girenler memnundu. açıkcası ben de çok memnun kaldım. Ama ne yazı ki her zaman denk gelmiyor. ben 2 ay öncesinden ayarlamama rağmen cuma gününe yer vardı o yüzden sınava girebilmek için işten izin almak zorunda kaldım.

Burada güvenlik çok sıkıydı. su bile aldırmadılar içeri. dedektör kontrolünden geçtik. ayrıca içerisi buz gibiydi havalandırma çok iyiydi. Gözetmenler kameradan izliyorlardı. ayrıca herkese kilitli dolap tahsis edildi.

Sınıfta kabin sistemi olarak resmen duvar örmüşler. U şeklinde küçük bir odacık gibiydi o nedenle utanma, çekinme, rahatsız olma durumu olmadı.

Son olarak bahsettiğin ses tanıtma durumu çok can sıkıcı. resmen bağırmadan algılamıyor sesi. Allah tan sınav gözetmenleri yardımcı oldular

Heyecanla sınav sonucunu bekliyorum bakalım inşallah kötü gelmez

quote:

Orijinalden alıntı: nech84

Yildizda girdim ilk kez yapiliyordu ctesi gunu boyle bir rezillik yoktu :) sinavda herkesin cantasi kalemi suyu vardi dedektor yok. bi kere yerin 2 kat alti ve klima falan yok havasiz icerde bagiriyor cagriyor millet ses tanitimi icin cok felaketti.

• gayet iyiyimis valla biz 50 kisi falandik ve sadece ince bi karton vardi aralarda :) kalem bile herkes kendi kalemini cikardi ama ses ve sicak en cok rahatsiz eden etmendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nech84 -- 31 Temmuz 2010; 11:59:34 >
  • Merhaba,

ETS onaylı Berlitz TOEFL Test Merkezlerine sizleri davet etmek isteriz.

Şuanda Galatasaray merkezimizde TOEFL sınavı verilmektedir, çok yakında Kozyatağı merkezimizde de verilecektir.

Saygılarımızla,

quote:

Orijinalden alıntı: nech84

gayet iyiyimis valla biz 50 kisi falandik ve sadece ince bi karton vardi aralarda :) kalem bile herkes kendi kalemini cikardi ama ses ve sicak en cok rahatsiz eden etmendi
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

3 ay kadar kursa gittikten sonra toefl a register yaptık ve bugün iticu de toefl sınavına girdim. Gördüğüm kadarıyla bu forumda herşey ile ilgili bilgi yardım olmasına rağmen nedense ingilizce ile ilgili fazla bir bilgi paylaşımı bulunmuyor. Kız konuları daha önemli tabi =)

En başından itibaren anlatacak olursak ilk defa girecek arkadaşlara yardımı olacaktır. Toefl için yer bulmak biraz zor olduğundan erken rezervasyon yapmanızı tavsiye ederim. istanbul tic üni toefl salonu gerçekten çok iyi. bölmeler duvardan yapılmış ve fazla rahatsız olmuyorsunuz. Korktuğum kadar rahatsız olmadım.

185 doları Ets ye bayıldıktan sonra toefl sınav gününüzün gelmesini bekliyorsunuz. sınav saat 10 da başlıyor ama oturacağınız yerlerin belirlenmesi, belge imzalamanız gibi hazırlık süreçleri 9.15 de başlıyor. ilk önce bir belge imzalıyorsunuz sonra kimliğinizle birlikte gözetmenlerin yanına gidiyorsunuz ve sizin yakışıklı bir fotonuzu çekiyorlar. Bu foto sizin oturacağınız bilgisayarın ekranında beliriyor.

Register yapıldıktan sonra saat 10 a doğru sınıfa alıyorlar. içeri kalem kağıt su kısacası hiçbirşey aldırmıyorlar. kendileri kurşun kalem ve saman kağıdı veriyorlar. Bu her yerde böyle. Dedektörden falan geçtikten sonra sınıfa giriyorsunuz. Gözetmen bazı açıklamalar yapıyor ve herkesin bilgisayarını şifre ile aktif hale getiriyor.

Reading: toefl a hazırlananlar bilir toefl da ets araştırma amaçlı ya reading ya da listening bölümlerinden birinde soru sayısını arttırıyor. Buna göre herkesin sınav süresi aynı olmayabiliyor. Allah tan bana kısa reading denk geldi ama ilk başlarda çok heyecan yaptığım için bi ara lavaboya gittim. Tabi bu süre sınava dahil Bol bol kitap okuyan ve toefl reading sorularına aşina olan birisi için çok zor değil diyebilirim. Korktuğum kadar zor gelmedi bana reading bölümü. Arada gariip garip kelimeler çıkıyor ama kurslarda öğrettikleri taktiklerle bi şekilde yapıyorsun. Bakteriler, fosiller, marsda hayat derken 3 adet reading parçasını bitirdik. Sonrasında listening kısmı başkıyor. Listening nedense soru cevaplama zamanı çok kısa geldi. Normalde alıştırma programlarında rahat rahat zaman yeterken burada biraz zorlandım. Zaten 9 adet listening parçası dinleyip bunların sorularını cevaplandırmak çok fazla konsantrasyon gerektiriyor. Bir de bazı konuşmalarda alıştırma programlarındakinden daha hızlı konuşulduğunu söyleyebilirim. Anlamak sorun değil ama dakikalarca süren bir konuşmanın absürt bir yerinden soru gelince insanın siniri bozuluyor. Nasıl geçti hala anlamış değilim biraz şansa kaldı sanırım

Listeningden sonra beklediğimiz 10 dk ara geldi. Bu arada insan yemek mi yesin tuvalete mi gitsin sigara mı içsin napsın anlayamıyor. Resmen deli dana gibi koşturdum diyebilirim. Bu süreyi geçirmemek için muhakkak kolunuzda bir saat olsun ve süre tutun. Ben vaktinde geldim ve toefl gözetmeni tekrar bilgisayarınızı aktive ediyor ve en korkulan bölüm olan speaking bölümü başlıyor. Speaking de 6 kere bilgisayara karşı konuşuyorsunuz. ilk 2 de bir konu veriliyor ve sizin fikriniz soruluyor. Kem küm diye diye geçirdikten sonra 3-4 de bir kısa reading ardından kısa bir listening yapıyorsunuz ve bu parçayla ilgili bir soru soruluyor. bu iki soruyu da cevaplandırdıktan sonra Allah ım bitmedi mi bu kabus diyorsunuz. Son ikide de kısa listening parçaları ve buna bağlı sorular geliyor. Sonlara doğru heyacan biraz geçiyor ama yine de benim açımdan kötü geçti diyebilirim.

En son olarakta writing bölümü başlıyor. Bu kısımda başarılı olmak için muhakkak bazı kalıplar öğrenmeli ve bunların da kullanıldığı bol bol alıştırma yapılmalı. Yoksa benim gibi son dakikada bakarsanız hiçbiri heyecandan aklınıza gelmez =) Writing iyi diyebilirim. integrated zaten kolay ama independent writing konusu çok garip geldi. Soru büyükbabalarımızın karşılaştığı kişisel ve işsel zorluklarla bugünkü genç nesilin karşılaştıkları aynı mı? bababa oldu gidiyim bi soriyim bari. Buna da bişeyler yazdıktan sonra anaaa bitti lan diyorsun ve çıkıyorsun. Dikkat edilmesi gereken son nokta bu kadar sınav dikkat etmezseniz boşa gidebilir. son olarak sınavın değerlendirilsin mi diye bir soru geliyor aman ha hayırı işaretlemeyin yoksa o kadar emek ve para boşa gider. sınavınız değerlendirilmez. sonrasında bitiyor.

Girecek ve girmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem. her bölüme ayrı ayrı çalışın. Soru kalıplarını iyi öğrenin ve sınav taktiklerini ciddiye alın. Çok işinize yarayacaktır. Kaynak olarakta herşeyden çözmeye çalışın. englishtips sitesinde her türlü kaynak var ordan alabilirsiniz.

Sorunuz olursa seve seve cevaplarım. Maksak yardımcı olmak çünkü toefl sıralamasında ülkemiz biraz düşük diye duymuştum. Unutmadan bu arada benim speaking im iyidir diyen arkadaş olursa lütfen nasıl öğrenmiş nerde pratik yapmış paylaşsın biz de faydalanalım

Herkese başarılar

irfanyus , ayrıntılı açıklamaların ve katkın için teşekkürler .
    Ben de toefl almak için bu ay itibariyle çalışmalara başlamaya karar vermiş biri olarak sizin bu yazınızı okuyunca daha da şevklendim .
    Size sormak istediğim upper-int. seviyede bir ingilizce bilgim mevcut .Toefl almak için tavsiyeniz neler olur ?
    Kitap okumak demişsiniz ama hangi kitapları veya ne tür hangi seviyede kitapları okumak lazım ?
    Kaplan'ın Toefl kitabı var bende bir parça okuyayım dedim reading pasajı gerşekten dehşete kapıldım ve moralim bozuldu ,bilmediğim kelime biraz fazlaydı
    Bu kelimeleri nasıl öğrenebilirim ?

Teşk.

• Bruer kardeşim,

Ben kursa gittim ve kurstaki arkadaşların seviyeleri de öyle aman aman değildi ben dahil. Ben toefl a hazırlanmadan önce de çok kitap okudum ki şu anda Türkçe okuduğum roman sayısından fazladır ingilizce romanlarım. 2 tane de iktisat ders kitabı okumuştum. Sırf reading im gelişsin diye. Ayrıca işte de ingilizceyi çok kullanıyoruz. İşim gereği Mastercard ve Visa nın dökümanlarını okumamız gerekiyor. Okumanın her zaman yararı olmuştur. Toefl ile ilgili yapılan bir araştırmada yüksek puan alanların ortak özelliği çok okumalarıymış. Onun için okuyabildiğin kadar oku. Ne okuyacağına sen karar ver ama tavsiyem çok zorlayıcı kitaplar okuma. Yoksa şevkin kırılır ve hirçirşey öğrenemezsin. Mesela Paulo Coelho nun kitapları güzeldir Simyacının yazarı. Onun romanlarını okuyabilirsin. Günlük olarak Turkish daily news deki köşe yazarlarını okuyabilirsin. Ayrıca öğrenciysen okuduğun bölümle alakalı ders kitaplarını da okuyabilirsin. Genelde basit bir dille anlatılıyor ve konuyu biraz bildiğin için kelimelerin anlamlarını kendin bulabiliyorsun.

Kelime kısmına gelince. Kelime öğrenme süreci gerçekten çok kasvetli. Benim denemediğim yöntem kalmamıştır. Wordtest e üye oldum bilgisayar programlarından çalıştım... ama hiçbir faydası olmadı diyebilirim. En faydalı yöntem bol bol okuma. Ama dediğim gibi çok ağır dilli kitapları okuma. Bir de kendi kendime flashcard lar oluşturdum. Kırtasiyeden karton alıp 8x5cm boyutlarında kesiyorsun ve önüne kelimeyi arkasına da ingilizce anlamı ve bir örnek cümle yazıyorsun. Hergün yatmadan ya da boş vakitlerinde devamlı bakıyorsun. Bu yöntem iyidir ama çok tekrar etmen lazım. Günlerce hatta haftalarca. Ben yüzlerce kelimeyi böyle öğrendim diyebilirim.

Toefl okuma parçaları gerçekten zordur ama zaten senden her kelimeyi bilnem beklenmez. Sadece taktiklerini bilsen yeter. Ayrıca Kaplan toefl hazırlıkta en zorlardan biridir. Ben kaplandan hiç çalışmadım. Onun yerine Longman dan başlayıp, Cambridge e ordan da Barrons un kitaplarına ve programlarına çalışabilirsin. Bunları hallettikten sonra Kaplan ı düşün derim. Kitaplarda zaten taktikler güzel bir biçimde anlatılıyor. O taktikleri çok iyi benimsersen gerisi konsantrasyona kalır. Benim reading iyi geçti mesela ama belli de olmaz Bu sınava hiç güvenemiyorum.İyi geçti dersin çuvallarsın kötü geçti dersin geçersin...

Bence Toefl a çalışmadan önce Reading yapmaya çalış bol bol. Boş zamanlarında da eğer ipod un varsa itunes üzerinden podcast leri indirip dinleyebilirsin. Özellikle itunes u diye bir kısım var oradan dünyadaki birçok iyi üniversitenin derslerini ücretsiz dinleyebiliyorsun. Cambridge, berkeley, Oxford... derslerini dinleyebiliyorsun. Bence mükemmel bir hizmet.Çoğunun video versiyonu da var. Artık kimse Urfa da Oxford vardı da biz mi gitmedik diyemez Toefl listening parçaları genellikle kampüsde ve sınırlarda anlatılan dersler olarak geçiyor. Çok iyi pratik imkanı sağlarsın. Ha benim ipod um yok dersen bu üniversitelerin sitelerinden de indirebilirsin. Hepsinde var.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sorunuz olursa seve seve yanıtlarım.

• irfanyus ,
    tekrar teşekkür ederim ,anlaşılan bol bol okumak lazım .Ben bugün hemen alıp başlayayım ,iphone dan podcast zaten indirmiştim bayağa onları da kullanmaya başlamalı.
    Tekrar teşk. ederim .
  • Tekrar selam,

toefl sonucum açıklandı ve çok şaşırtıcı oldu benim için.

en güvendiğim bölüm olan reading 17 geldi hala nasıl becerdiğimi düşünüyorum. geri kalanlar şöyle

listening22, speaking 17, writing 22.

biraz çalışıp tekrar girmeyi düşünyorum.
  • 78 toplamda fena değil bence
    ama bidahakinde rahat 85 yaparsınız diye düşünüyorum
  • Verdiğiniz bilgiler ve tecrübelernizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Vakit kaybetmeden kitap okumaya başlasam iyi olacak:)
  • inşallah alırız. bu ara sıcaklardan çalışamıyorum. bir de yeni bir eve taşındım hala alışmaya çalışıyorum buralara.

bizim kurstaki hoca şöyle derdi. güzel bir deyiş.

repetition mother of all studies. ne kadar çok tekrar edersen ne kadar çok test çözersen, ne kadar pratik yaparsan sonuçta sen kazanırsın.

herkese başarılar, çünkü bu ülkenin başarılı insanlara ihtiyacı var...
  • Bence sınava girecek olanlar özellikle listeninge çok çalışmalılar çünkü longman olsun cambridge olsun bunların listening testleri toeflın yanına bile yaklaşmıyor.Ben longmanın ve cambridge in tüm listening alıştırmalarını bitirmiştim netdende çalışmıştım ancak sınavda 30 üzerinden 14 geldi. BBC news falan toeflın yanında yavaş kalıyor bilgilerinize.Reading için çok okumak değilde parça okumak yerine kelime listeleri alıp onlara çalışsanız daha iyi gibi.1 tane ingilzice kitap okumuşluğum yoktur ama 30 üzerinden reaidngden 20 aldım çünkü çoğunlukla kelime listeleri alıp ezberlemiştim sınavdada bildiğim kelimeler olunca soruları hızlı hızlı geçtim parçayı düşünmeye daha çok vakit kaldı. Writing için kesinlikle sınavdan önce ingilizce klavyeyle zaman tutarak çalışılmalı benim gibi son güne bırakmamalısınız. Writingin özellikle ilk gelen dinlemeli kısmı daha zor bence kitaplarda onun taktikleri üzerinde durmalısınız essay içinde advance kalıplar ve kelimeler öğrenip araya onları sıkıştırmalısınız. Speaking için birşey diyemeyeceğim belki 1 saat çalışmışımdır en fazla ancak 17 aldım longmanin cd sinde örnek soru ve cevaplar var onlardan faydalanabilirsiniz.Cambridgein kitabındada hızlanmanızı sağlayacak alıştırmalar var.Sınavda sakın olaki heyecan yapmayın yoksa benim gibi speakingde ilk bipte düşünmek yerine konuşmaya başlarsınız 2.bipi duyunca anlarsınızki ilk bip düşünmek içinmiş

• Ortalama kaç alırsak bir işe yarar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.