Şimdi Ara

TOEFL ve IELTS sınavları hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu sınavlara girenler var mı acaba? Veya sınavlar hakkında bilgisi olan. Seneye bu sınavlara girmeyi planlıyorum. Şimdiden hazırlanmaya başladım, okuldan kaynaklı pek sıkı çalışamasam da Haziran'dan itibaren bütün günümü ayırabilirim. (Mezuna kalacağım.) Bunun dışında kursa da yazılmayı düşünüyorum. Nisan'da oluyormuş sınavlar. Şimdi bu sınavlar çok aşırı derece de zor mu? Yurt dışında bilgisayar mühendisliği okumak gibi bir hayalim var. ABD, Fransa, Almanya veya Avustralya düşünmekteyim. Bu sınavlar gerekliymiş. Ve bu sınavlar dışında hangi sınavlara girmem gerekiyor? TYT/YKS girmem gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 17 Mart 2018; 20:33:17 >

• toefl için yurtdışı çıkmadan zor yapılır hocam benim sahsi görüşüm .gerçi hedeflediğiniz puanada bağlı.ben 90+ toefl için 1 yıl yurtdışında kalıp peşine girmeyi düşünüyorum çoğu ingilizce hoca bile girmiyor öyle bir sınav :)

+yds mantığında sakın soruları cözme genel ingilizce çalısarak anlayarak cözmeye çalış olaya grammer olarak bakma sakın yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDifference35 -- 17 Mart 2018; 23:21:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam araştırmalarınızın sonucu nedir ? Neler öğrendiniz ? Bizi de bilgilendirirseniz sevinirim. Takipteyiz.
  • Herkese merhabalar, IELTS /TOEFL /HAZIRLIK ATLAMA sınavları konusunda profesyonel bir öğretmen olarak, yazılarınızı değerlendirme ve feedback çalışmalarını (yanlışlarınızı düzeltmek, aslında olması gerektiği şekilde tavsiyeler ve örnekler yazmak şeklinde) profesyonel olarak yapıyorum. İlgilenen olur ise b.yagci@hotmail.com adresime mail atarak bireysel bilgi alabilirler. Saygılar sunar, herkese IELTS veya TOEFL gibi kıymetli sınavlar serüveninde başarılar dilerim.

Amerika IELTS sınavlarını kabul etmez, keza IELTS İngiltere tarafından yapılan bir sınavdır ve Avrupa ile eski İngiliz sömürgesi ülkelerde geçerliliği (Avustralya, Yeni Zellanda, Hindistan vb.) vardır. Girmeyi planladığınız üniversitelerin hangi sınavları istediği üniversitelerin sayfalarında açıklanmıştır. Ancak yüksek lisans için baş vuracaksanız, YKS yada TYT gibi sınavlara girmeniz gerekmemektedir. Şayet üniversiteyi yurt dışında okumak istiyorsanız. Amerika öğrencilerine herhangi bir yardımda bulunmaz, bu nedenle eğitim ücretinizin garantisini sağlayamazsanız en basından kabul edilemezsiniz.

ek olarak her üniversiteden üniversiteye değişmesinden dolayı, diplomanızın amerikan üniversiteleri tarafından kabul edilip edilmediğini öğrenmeniz gerekmektedir. Sayet Türkiye Amerika arasında bir anlaşma var ise YKS'ye girmeniz gerekebilmektedir. Yeni anlaşmalar henüz açıklanmadığı için son YKS tercih formunda yabancı ülkelerde eğitim puanlaması bölümüne bakarak, gitmeyi planladığınız üniversitenin YKS listesinde olup olmadığına bakınız.

Şayet, eğitim ücretinizi garanti edibilirseniz ancak ülkeler arası anlaşmanız yok ise, Amerika'da SAT (Scholastic Assessment Test - ABD'nin kendi YKS'si) sınavına girmeniz gerekebilir bu yine üniversitenin açıklama sayfasında bulunur.

Hangi Amerikan üniversitesinde okumak isterseniz isteyin, TOELF zorunludur. Gerekli puan ise üniversitenin yabancı öğrenciler sayfasında bulunabilir.

Bu yazdıklarım genel olarak ABD üniversiteleri için geçerlidir. Ülkelerin istedikleri sınavlar Ülkeden ülkeye ve üniversiteden üniversiteye değişmektedir. Ancak TOEFL ya da IELTS mutlak olarak olması gereken sınavlardır.

TOEFL ve IELTS ne kadar zordur
    IELTS 1 ile 9 puanları arasında puanlandırılan Cambridge Üniversitesi tarafından takip edilen dünyanın en zorlu dil sınavlarından biridir. 4 parçadan oluşur bu parçalar "dinleme, okuma, yazma ve konuşma şeklindedir" toplam süresi 2saat 45 dakikadır.

TOEFL 0 - 120 puan arasındadır. IELTS'a nazaran daha kolaydır. Amerikalı bir vakıf olan ETS tarafından yapılan TOEFL, IELTS gibi 4 parçadır ve TOEFL IBT 4 saat sürer. TOEFL tamamen bilgisayar ortamında yapılmaktadır.

TOEFLve IELTS'e ne kadar sürede hazırlanılır
    Kendi öğrencilerim adına konuşmam gerekirse, hiç ingilizce bilmeyen bir insan TOEFL'dan 85 ve üstü almak için 12 ay çalışması gerekmektedir.

Aynı durumda IELTS için konuşmak gerekirse 7 ve üstü bir puan alabilmek için 15 ay çalışması gerekmektedir.

aklınızda başka bir sorunuz var ise sormaktan çekinmeyiniz.

edit: ahh be hortlatılma başlıkmış bu neyse belki birinin işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çoktembeladam -- 27 Eylül 2018; 0:14:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.