Bildirim
TOEFL 'a giren var mı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bildigim Kadarıyla Baya Zor Bir Sınav.Kanada,İngiliz Ve Amerikan Aksanıyla Konuşman Lazım.Ayrıca Sözlü Ve Yazılı Kısımalrdan Oluşuyor.Kitap Filan Okutturum Özet Tarzı Şeyler Sorular Filan Souyorlar.Ama Baya Bir Zorluyolar.Faydası Bilgim Kadarıyla Eger Y.Dışında Abd Filan Üni Okuyacansan İlk Sene Degilse Bile İkinci Sene Zorunlu Vermek -
topiğin başlığını TOEFL' dan çıkabilen varmı diye açsaydın daha mantıklı olurdu -
quote:
Orjinalden alıntı: nKEEPr
topiğin başlığını TOEFL' dan çıkabilen varmı diye açsaydın daha mantıklı olurdu
üni. son sınıfım illa girmen lazım diyor bir arkadasım yani giripte basarılı çıkarsan gayet ii iş imkanlarına sahip olabileceğimi söyledi -
öyle abartıldığı kadar zor bir sınav ayrıca senden aksağanlı konuşmanı felan da beklemiyorlar. Hatta yabancı filmleri altyazısız izleyen birisi için çok basit bile diyebilirim.
İlk önce sınav Reading ile başlıyor. Parça okuyup onunla ilgili soruları cevaplıyorsun.
Daha sonra Listening geliyo. Bende sınavda 3 listening bölümü vardı, her bölüm 1 adet karşılıklı konuşma ve 2 adet ders anlatımı içeriyordu. Daha sonra her parçayı dinledikten sonra onunla ilgili sanirim 4-5 soru cevaplıyorsun. Listening kısmındaki konusmalar tane tane ve anlaması kolay oluyor genelde( sansına bastan asağı terimlerden oluşan bir parça çıkmaz ise ).
Daha sonra Speaking kısmı başlıyor. Burada sorular sana konuşacağın konu söyleniyor ve 15 saniye dusunme suresinden sonra 45 saniye konusuyorsun. Buradaki başka bir soru çeşidi de gene bir dinleme parçası dinleyip, onunla ilgili gelen bir soruyu konuşarak cevaplıyorsun(bunun konusma suresi 1 dakka )
En son olarak da Writing kısmı geliyor. 2 adet parça yazıyorsun. Bir tanesinde 1 konu üzerine 1 parça okuyosun ve 1 listening parçası dinliyorsun ve bu ikisinin karşılaştırmasini yazıyorsun. Diğerinde ise sana bir soru soruyorlar ve bu soru hakkında bir kompozisyon yazıyosun.
Toefl sınavı eğer eğitim dili %100 ingilizce olan bir üniversiteden mezun değilsen işe girmede, Yüksek lisans başvurularında ve yurt dışı ile ilgili işlerde oldukca önem kazanabiliyor.
-
quote:
Orjinalden alıntı: altugaaa
öyle abartıldığı kadar zor bir sınav ayrıca senden aksağanlı konuşmanı felan da beklemiyorlar. Hatta yabancı filmleri altyazısız izleyen birisi için çok basit bile diyebilirim.
İlk önce sınav Reading ile başlıyor. Parça okuyup onunla ilgili soruları cevaplıyorsun.
Daha sonra Listening geliyo. Bende sınavda 3 listening bölümü vardı, her bölüm 1 adet karşılıklı konuşma ve 2 adet ders anlatımı içeriyordu. Daha sonra her parçayı dinledikten sonra onunla ilgili sanirim 4-5 soru cevaplıyorsun. Listening kısmındaki konusmalar tane tane ve anlaması kolay oluyor genelde( sansına bastan asağı terimlerden oluşan bir parça çıkmaz ise ).
Daha sonra Speaking kısmı başlıyor. Burada sorular sana konuşacağın konu söyleniyor ve 15 saniye dusunme suresinden sonra 45 saniye konusuyorsun. Buradaki başka bir soru çeşidi de gene bir dinleme parçası dinleyip, onunla ilgili gelen bir soruyu konuşarak cevaplıyorsun(bunun konusma suresi 1 dakka )
En son olarak da Writing kısmı geliyor. 2 adet parça yazıyorsun. Bir tanesinde 1 konu üzerine 1 parça okuyosun ve 1 listening parçası dinliyorsun ve bu ikisinin karşılaştırmasini yazıyorsun. Diğerinde ise sana bir soru soruyorlar ve bu soru hakkında bir kompozisyon yazıyosun.
Toefl sınavı eğer eğitim dili %100 ingilizce olan bir üniversiteden mezun değilsen işe girmede, Yüksek lisans başvurularında ve yurt dışı ile ilgili işlerde oldukca önem kazanabiliyor.
Güzel açıklamışınız. peki eğitim dili ingilizce olan bi üniden mezun olanın bu sınava girmesine gerek yokmu?
-
quote:
Orjinalden alıntı: arifomer
Güzel açıklamışınız. peki eğitim dili ingilizce olan bi üniden mezun olanın bu sınava girmesine gerek yokmu?
Benim bildiğim kadarı ile yurt dışı ile ilgili düşünceleriniz varsa gerekebilir fakat yurt içinde bir işe girecekseniz (mesela Aselsan, Tai, Havelsan gibi şirketler ingilizceye önem verirler) %100 ingilizce okuyan okulların mezunlarından illa teofl istemiyorlar diye biliyorum. -
gayet güzel açıklamışsın teşekkür ederim..
PBT ye mi girdin yoksa IBT ye mi girdinisz -
quote:
Orjinalden alıntı: ozzyouz
gayet güzel açıklamışsın teşekkür ederim..
PBT ye mi girdin yoksa IBT ye mi girdinisz
IBT ye girdim ben. Bu sınavda bilgisayar başında sınav oluyorsunuz ve sık sık yapılıyor yıl boyunca. Ama mezuniyete yakın mayıs aylarında felan yani çok yoğun talep olduğu için eğer o donemlerde girecekseniz bayağı bir önceden sınava yer ayırtmanız gerekebilir. Geçen sene 2 ay önceden sınavlar doluyordu o tarihlerde. -
arifomer'ın anlattıkları doğru. Ben de bir şey ekleyim. Sınav 4 saate yakın sürüyor ve kafa beyin kalmıyor insanda. O yüzden bence en çok sabır ve zihinsel kondisyon ölçen bir sınav. Ben geçen ay girdim toefl'a ama umduğum gibi iyi geçmedi. İngilizceme güveniyordum ama ilk 2 saatten sonra yorgunluk ve sıkıntı vurmaya başlıyor. 10 dk zorunlu ara var ama 3 saat geçtikten sonra. -
Speaking bölümünde herkes bir anda konuşmaya başlayınca neye uğradıgınızı şaşırıyorsunuz
konsatrasyon sıfıra vuruyor
poktan bir sınav, İELTS tercihimdir her zaman, boş verin toeflı -
quote:
Orjinalden alıntı: arifomer
quote:
Orjinalden alıntı: altugaaa
ne yapmak istediğine göre değişir. Türkiye deki eğitimi dili ingilizce olan yüksek lisans programlarının çoğunda istemiyorlar. yurtdışına çıkacaksan, üniversitenin anlaşmalı olduğu herhangi bir üniversite yoksa alman şart. İngiltere kabul etmiyor. Amerika ve Kanada kabul ediyor. Güney Afrika da kabul eder büyük ihtimal. (Dediğim ülkelerin hiçbiri üniversiteniz anlaşmalı değilse Türkiye den aldığınız üniversite ingilizce sertifikalarını veya İngilizce bölümden mezun olduğunuzu gösteren diplomanızı(ingilizce yeterliliği açısından) kabul etmez)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColdShadow -- 22 Eylül 2008; 5:04:46 >
-
sınav ücreti ne kadar verdiniz arkadaşlar? -
quote:
Orjinalden alıntı: kalemtraş
sınav ücreti ne kadar verdiniz arkadaşlar?
185 dolar gibi yüksek bir ücreti var ne yazikki.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X