Şimdi Ara

tobb etü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aranıza yeni katıldım öncelikle herkese merhaba.
    Bugün lys sınavına girdim ve tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu benim için.Ankarada oturuyorum ve amacım tobb %100 burslu mimarlıktı ancak bu günden sonra olması imkansız.Mimarlık konusunda çok idealistim ve tercihlerimde bunun dışında bir şey yazmayı düşünmüyorum.Şimdi gelelim soruma:
    Tobb mimarlık burslu tutmayacak fakat %25 burslu gitmeyi göze aldım.Seneye hazırlanmak hem çok zor hem de riskli geliyor.Ancak kafamda bazı sorularım var
    Mesleğine dört elle sarılacak ve bu konuda çalışmaktan zevk alacak biri için sırf %25 burslu olduğum için kötü yönde etiketlenme ve burslu kazanan yada devlette okuyanlara göre dezavantajım olur mu?
    -Tobb da burslu burssuz olarak gerek hocaların öğrencilere gerek öğrencilerin birbirlerine karşı tutumları nasıl?
    -%25 burslu olarak mezun olan biri ileride iş bulma da sıkıntı yaşar mı ?Tobbun ortak eğitim dönemlerinde geri plana atılır mı?

Şu an için herşey belli olmuş değil ancak gidişat bunu gösteriyor.Tobbdan olan arkadaşlar sorularıma yanıt verebilirlerse çok mutlu olurum.Şimdiden teşekkürler.

• -tobb da kimse birbirinin bursunu bilmez en azında sormaz yani
    -mezun olunca senin diploma puanın önemli olacak kimse senin bursuna bakmaz okulda yaptığın işlere bakar
    -ortak eğitim programları da o yıl ki ortalamana bağlı bursla alakası yok
    -burs olayı tamamen senin kafanda biter ne yarı burslular var dereceye oynuyor adam
    ayrıca 3.50 üstü tam bursluya geçebiliyosun
    @architectofownlife
  • quote:

Orijinalden alıntı: escober12

-tobb da kimse birbirinin bursunu bilmez en azında sormaz yani
    -mezun olunca senin diploma puanın önemli olacak kimse senin bursuna bakmaz okulda yaptığın işlere bakar
    -burs olayı tamamen senin kafanda biter ne yarı burslular var dereceye oynuyor adam
    @architectofownlife

cevapladığınız için teşekkür ederim.Acaba forumda bu üniversitenin mimarlık bölümümnde okuyan arkadaşlar var mı?
  • Tobb mimarlık zordur baştan söyleyim. Gerçekten mimar yetiştirdiğinden diğer üniversitelerdeki gibi projen orta kalitede bile olsa geçemen. 1mm yamuk olsun hoca kabul etmez projeni. Bilgisayar müh. okuyorum mimar arkadaşımla projeyi hocasının odasına götürdüğümüzde 1mm yüzünden kabul etmedi. Evet bu ilk başta kötü bir şey gibi ama öğrenci acısından çok iyi zorluyorlar. Şimdi gelelim genel olarak tobb etü ye

-Kimse kimsenin burs durumunu söylemedikçe bilmez, hocalarında umrunda olmaz. YGS-lys sınavı hiçbir şeyi ölçtüğü yok 60bindeki adam bakmışın 500sıralama ile girenin bile önüne geçebilir, önemli olan kendini geliştirmen
    -burs okulda seni 2.sınıf insan yapmaz, burs oranın ne işe alınırken bakılır nede ortak eğitime girerken
    -paralı girip şuan burs kazanmış ve çok iyi yerlerde olan arkadaşlarım var aynı şekilde türkiye 10-15. olmuş ama sınıfta kalmış arkadaşlarımda var. Başaro tamamen çalısmana ve isteğine bağlı, ygs-lys sıralamasına göre ayrımcılık yok okulda

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Tobb mimarlık zordur baştan söyleyim. Gerçekten mimar yetiştirdiğinden diğer üniversitelerdeki gibi projen orta kalitede bile olsa geçemen. 1mm yamuk olsun hoca kabul etmez projeni. Bilgisayar müh. okuyorum mimar arkadaşımla projeyi hocasının odasına götürdüğümüzde 1mm yüzünden kabul etmedi. Evet bu ilk başta kötü bir şey gibi ama öğrenci acısından çok iyi zorluyorlar. Şimdi gelelim genel olarak tobb etü ye

-Kimse kimsenin burs durumunu söylemedikçe bilmez, hocalarında umrunda olmaz. YGS-lys sınavı hiçbir şeyi ölçtüğü yok 60bindeki adam bakmışın 500sıralama ile girenin bile önüne geçebilir, önemli olan kendini geliştirmen
    -burs okulda seni 2.sınıf insan yapmaz, burs oranın ne işe alınırken bakılır nede ortak eğitime girerken
    -paralı girip şuan burs kazanmış ve çok iyi yerlerde olan arkadaşlarım var aynı şekilde türkiye 10-15. olmuş ama sınıfta kalmış arkadaşlarımda var. Başaro tamamen çalısmana ve isteğine bağlı, ygs-lys sıralamasına göre ayrımcılık yok okulda

cevabınız içn çok teşekkür ederim.Zaten eğitiminin öyle olması beni memnun eder.Söylediklerinizden biraz içim rahatladı.Dediğiniz gibi lys ygs hiçbir şeyi ölçmüyor tamamen psikolojik bir sınav halini almaya başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: architectofownlife

quote:

Orijinalden alıntı: escober12

-tobb da kimse birbirinin bursunu bilmez en azında sormaz yani
    @architectofownlife

cevapladığınız için teşekkür ederim.Acaba forumda bu üniversitenin mimarlık bölümümnde okuyan arkadaşlar var mı?

bilmiyorum kardes ama vardir galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kim burslu kim ücretli okuyor ayırt bile edemezsin.İnkar etmeyelim şimdi bazı hocaların dereceli girenlere insiyatifleri oluyor.
    Aklınızda olsun bu sene %75 burs seçeneği olacak.
    Diğer bir konu tobb etüye ben sadece okuyacam çalışacam diyorsanız gelin. Sosyal aktiviteler gerçekten az, kırılamayan tabuları var okulun öğrenciye karşı ki bunu hazırlıkta göreceksin.Dersleri gerçekten zordur.Ama okul çalışan öğrenciye çok güzel imkanlar sunar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tobb endüstri
    2 yıl önce açıldı
    ODTÜ İşletme vs BOUN YBS
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: werterda

Kim burslu kim ücretli okuyor ayırt bile edemezsin.İnkar etmeyelim şimdi bazı hocaların dereceli girenlere insiyatifleri oluyor.
    Aklınızda olsun bu sene %75 burs seçeneği olacak.
    Diğer bir konu tobb etüye ben sadece okuyacam çalışacam diyorsanız gelin. Sosyal aktiviteler gerçekten az, kırılamayan tabuları var okulun öğrenciye karşı ki bunu hazırlıkta göreceksin.Dersleri gerçekten zordur.Ama okul çalışan öğrenciye çok güzel imkanlar sunar.

cevabınız için sağolun zaten aileme o kadar para verdirdikten sonra çalışmama gibi bir lüksüm yok bölümüme de çok severek gideceğim.Tobbu oldukça araştırdım gerçekten Türkiye şartlarında öğrenciye sundukları önemli.Ancak malum insan içine girmeden bilemiyor.

• architectofownlife A kullanıcısına yanıt
    Yani evet her şeyin temelinde çalışmak var bunu hangi nedene dayandırırsak dayandıralım.Her yerde olduğu gibi çalışmayana etüden de ekmek çıkmaz.
    Ama bir bilkent te tutturabiliyorsan bilkenti yaz derim ücretli.Dersler konusunda iyi olduğu gibi,sosyal anlamda da çok geniş bir çevre bulabilirsin (sosyaldan kastım arklarla eğlenme vs değil workshoplar konferans etkinlikler ODTÜ ye yakınlığıyla da bunların sayısı oldukça artıyor.
    PM atıyorum tobb ile ilgili paylaşmak istediğim bir kaç bilgi var şu anda burada paylaşamayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: werterda

Yani evet her şeyin temelinde çalışmak var bunu hangi nedene dayandırırsak dayandıralım.Her yerde olduğu gibi çalışmayana etüden de ekmek çıkmaz.
    Ama bir bilkent te tutturabiliyorsan bilkenti yaz derim ücretli.Dersler konusunda iyi olduğu gibi,sosyal anlamda da çok geniş bir çevre bulabilirsin (sosyaldan kastım arklarla eğlenme vs değil workshoplar konferans etkinlikler ODTÜ ye yakınlığıyla da bunların sayısı oldukça artıyor.
    PM atıyorum tobb ile ilgili paylaşmak istediğim bir kaç bilgi var şu anda burada paylaşamayacağım.

bilkent ücretli sanırım o kadar yüksek puanla almıyor yani girmem nispeten daha kolay ancak gerçekten çok pahalı :) abim orda okuyor burssuz zaten o yüzden burs kazanmam gerekiyor belli bir miktar bilkentin burslu bölümleri de bayağı yüksek.bu arada mesajınızı aldım sağolun.

• quote:

,
    hocam arkadaşlar mimarlıkta çok zorlanıyorlar, demedi deme, özellikle ilk sınıf genel olarak mimarlıkta çok zor sanırım perişan oldular geçen sene ama bu sene ne durumdalar bilmiyorum , geçen seneye göre daha rahat oldukları kesin

şuralarda da tobb etü ile ilgili konular var

http://forum.donanimhaber.com/m_32535889/f_//tm.htm#32535889

http://forum.donanimhaber.com/m_51624676/f_//tm.htm#51624676

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 18 Haziran 2013; 12:38:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

quote:

,
    hocam arkadaşlar mimarlıkta çok zorlanıyorlar, demedi deme, özellikle ilk sınıf genel olarak mimarlıkta çok zor sanırım perişan oldular geçen sene ama bu sene ne durumdalar bilmiyorum , geçen seneye göre daha rahat oldukları kesin

şuralarda da tobb etü ile ilgili konular var

http://forum.donanimhaber.com/m_32535889/f_//tm.htm#32535889

http://forum.donanimhaber.com/m_51624676/f_//tm.htm#51624676

genel olarak mimarlık eğitimi zordur dediğiniz gibi onu göze alıp gitmek gerekiyor.Genelde 1.sınıfta el çizimi olduğu için çoğu öğrenci zorlanıyor sanırım daha sonra ise bilgisayar destekli çizime geçince biraz rahatlıyorlar harelda.Eğer bilginiz varsa mimarlıkla ilgili dersler olsun bölümün eğitim anlayışı olsun bilgi verebilir misiniz?Malesef tobbun ders programlarını çok ayrıntılı yayınlamamışlar.Tam olarak anlayamadım.Örneğin bazı üniversiteler el çizimi ile tasarım becerisini geliştirmek gibi mimarlıkta çok önemli bir unsuru bile es geçiyorlar ve mümkün olan en temel bilgileri veriyorlar.Umarım tobb böyle değildir.

• hocam bilemiyorum o kadar detaylı maalesef, eğer Ankara'daysanız 1 Temmuz'da tanıtım günlerinin başlıyor olması lazım oraya bi uğrayın en iyisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

hocam bilemiyorum o kadar detaylı maalesef, eğer Ankara'daysanız 1 Temmuz'da tanıtım günlerinin başlıyor olması lazım oraya bi uğrayın en iyisi

peki kaçırmıyacağım sağolun.
  • architectofownlife A kullanıcısına yanıt
    hocam tanıtım gunleri yerine , okula git kutuphanede amfide , cafede oturanlardan bilgi al bence daha hayırlı olur.

tanıtım gunlerinde gorevli arkadaşlar okuldan maaş aldıkları için, okul hakkında verdikleri bilgiler objektiflikten uzak oluyor.
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    okulda öyle sorular sordugunda alıcagı cevap sudur

bu okulu hayatta yazma, çünkü zor bir eğitimi oldugundan herkes böyle diyiyor ama kalite ve eğitim seviyesinden dolayıda okul değiştiremiyor kimse. Onun yerine okulu gez, hatta ben seni hazırlıkta bile derse sokabilirim o gün ders varsa. Ders işlenişini vs görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 27 Haziran 2013; 21:58:59 >
  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    okulu değiştirmemenın sebebininin okulun kalitesinden değil, kaybolacak yıllar ve işin maddi boyutu olduguna her turlu bahse girerim :)

Belli bir duzeni oturttuktan sonra kolay değil oyle okul değiştirmek falan, o yuzden ben tercih edeceklerin artısı eksisiyle her şeyden haberdar olmasını istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 27 Haziran 2013; 22:35:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

okulda öyle sorular sordugunda alıcagı cevap sudur

bu okulu hayatta yazma, çünkü zor bir eğitimi oldugundan herkes böyle diyiyor ama kalite ve eğitim seviyesinden dolayıda okul değiştiremiyor kimse. Onun yerine okulu gez, hatta ben seni hazırlıkta bile derse sokabilirim o gün ders varsa. Ders işlenişini vs görürsün

çok sağolun bugün gidip gördüm okulu okul ana binası falan güzeldi ama teknoloji merkezi ve hazırlık binası çevresi için aynı şeyi söyleyemicem tabi önemli olan bu değil ama olanakları bu kadar geniş bir üniversitenin de bunları geri plana atmaması gerekir diye düşünüyorum.Hocalar yoktu o yüzden bölümle ilgili tam bilgi alamadım ama tanıtım günlerine de katılacağım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi architectofownlife -- 28 Haziran 2013; 1:45:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

hocam tanıtım gunleri yerine , okula git kutuphanede amfide , cafede oturanlardan bilgi al bence daha hayırlı olur.

tanıtım gunlerinde gorevli arkadaşlar okuldan maaş aldıkları için, okul hakkında verdikleri bilgiler objektiflikten uzak oluyor.

anladım sizde haklısınız tabi içine girmeden neyin ne olduğu bilinmiyor umarım bir dahaki gidişimde konuşacak birilerini bulabilirim okulun şu sıralar özel bir durumu falan mı var çok boştu çünkü ben gittiğimde belki 20 30 öğrenci anca görmüşümdür.Derslikler falanda boştu üstelik
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    işin ne maddi boyutu varki, adam hazırlıktayken isyan ediyor. Tam burslu öğrenci bu yıl tekrar sınava girdi ygs de ilk 2bindeydi, lys hala acıklanmadı bilmiyorum ama sonucu iyiydi. Dediği şu ne kadar iyide gelse okul zorda olsa sevmesemde, kalitesi yüzünden değiştirmicem diyiyor. Toeflı verdiğinden yıl kaybıda olmaz başka üniversiteye giderken

eksisi dersen var ama kime neye göre bu + -
    okulda etrafta gezinen rahat tiplerin çoğu iktisat işletme bölümünden veya diğer bölümlerin sallamayan öğrencileri, bunlara sorarsan sıkıya gelemediklerinden zor der. Mesala 3dönemi hala okuyup anlamayan öğrenciler var, okulun 1sınıfı 3dönem değil mesala. 1.sınıf 2dönem, 3.dönemde yani yaz döneminde 2.sınıfa geçersin bahar döneminde 2.sınıfın 2.dönemi, kış dönemde 3.sınıftasındır, sonra stajların başlar. Kısaca aynı ayda başlamış 2üniversite öğrencisi tobbda okuyan sınıfları daha hızlı atlar ama stajları oldugundan ileride eşitlenir durum

işin maddi boyutunu düşünüyorsan bu okula hiç gelme, 1yıl kalsan 20bin tl. paralı gelenin maddi durumu var, burslu geleninde okul ücreti yok 6yıl, uzatsa sorun olmaz. Ben baştan buraya yazıyım eğer aileniz güç bela para toplayıp yolluyorsa gelmeyin, hazırlıktan itibaren stres yaşarsınız he kaldım he kalıcam diye okul cok zor, çok kasar ama adam eder. Hazırlıkta mesala 30sınıftan 8sınıf kalıyor, düşün bu kadar kişi yaz okulu veya kurslarla tekrar geçmeye çalısıyor anca 1sınıf daha geçebiliyor, okul cok zor anlıyacagın

okulun + ve - lerine gelirsek (3dönem olayı kimine göre + kimine göre -)

+ları
    1yıl iş deneyimi oluyor
    stajlarınızda minumum asgeri ücret alıyorsunuz ve sağlık güvenceniz ödeniyor
    okul kasıyor, iyi öğrenmeniz için zorluyor
    hocalar arkadaş gibi, sana takıpta bırakıcak hoca daha görmedim
    okul tasarımı süper
    hazırlık binası dısında heryerde klima var
    okulda siyaset yok (siyasi grupları var ama kimse okulda etkin değil, kendi çaplarında)
    okulda kolay kolay kavga çıkmaz, ne sağ-sol kavgası görürsünüz nede kız için kavga edenler
    okulun %65 başarı zorunluluğu var (kimine göre - olabilir ama okumaya geliyoruz bu okula alısıcaksınız bunlara)
    2.yabancı dil zorunluluğu var
    toefldan 500 almadan bölüme geçemezsiniz (hukuk ve güzel sanatlar hariç, onlarda toefl vermeden mezun olamaz)

-leri
    cumartesi okul var (hazırlıkta yok)
    sosyallik var ama cok fazla değil (eğer arkadaşlarınız sağlamsa ayda bir il dısına gidebilirsiniz, ben bu yıl 10civarı ili gezdim)
    bölümde yaz tatili 1ay, dönemler arasıda 20-30gün arası, kıcasa 1yılda 3ay tatiliniz var (stajdan aldınız para ile o 1aylık yaz tatili krallar gibi yaparsınız buda + yönü)
    hazırlıkta %10 bölümde %30 devamsızlık hakkınız var (devlet okulundaki gibi okula gitmeden geçemezsiniz)
    yemek yerleri kötü (armadaya kaçar çoğu kişi)
    yurtlara kayıtlı değilseniz yurtları bahçesi ve giriş katı dısında kullanamazsınız

sorularınız varsa alıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 28 Haziran 2013; 1:53:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.