Şimdi Ara

tobb etü hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • architectofownlife A kullanıcısına yanıt
    hazırlıgın eğitimi iyi ama binasında klima yok diğer türlü iç dizaynı sağlam

teknoloji binasının cevre düzenlenmesi daha bitmedi, tenis kortları vs yapılcak oralara, insaat halinde diyebiliriz

hazırlık bu hafta bitmek üzere oldugundan çoğu öğrenci gelmiyor, bölümdede sınav haftası diye biliyorum ama okul genelde çarşamba günleri boştur. Çarsamba günü gelmiş olabilirsiniz saat 6:30dan sonrada pek etrafta kişi olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

işin ne maddi boyutu varki, adam hazırlıktayken isyan ediyor. Tam burslu öğrenci bu yıl tekrar sınava girdi ygs de ilk 2bindeydi, lys hala acıklanmadı bilmiyorum ama sonucu iyiydi. Dediği şu ne kadar iyide gelse okul zorda olsa sevmesemde, kalitesi yüzünden değiştirmicem diyiyor. Toeflı verdiğinden yıl kaybıda olmaz başka üniversiteye giderken

eksisi dersen var ama kime neye göre bu + -
    okulda etrafta gezinen rahat tiplerin çoğu iktisat işletme bölümünden veya diğer bölümlerin sallamayan öğrencileri, bunlara sorarsan sıkıya gelemediklerinden zor der. Mesala 3dönemi hala okuyup anlamayan öğrenciler var, okulun 1sınıfı 3dönem değil mesala. 1.sınıf 2dönem, 3.dönemde yani yaz döneminde 2.sınıfa geçersin bahar döneminde 2.sınıfın 2.dönemi, kış dönemde 3.sınıftasındır, sonra stajların başlar. Kısaca aynı ayda başlamış 2üniversite öğrencisi tobbda okuyan sınıfları daha hızlı atlar ama stajları oldugundan ileride eşitlenir durum

işin maddi boyutunu düşünüyorsan bu okula hiç gelme, 1yıl kalsan 20bin tl. paralı gelenin maddi durumu var, burslu geleninde okul ücreti yok 6yıl, uzatsa sorun olmaz. Ben baştan buraya yazıyım eğer aileniz güç bela para toplayıp yolluyorsa gelmeyin, hazırlıktan itibaren stres yaşarsınız he kaldım he kalıcam diye okul cok zor, çok kasar ama adam eder. Hazırlıkta mesala 30sınıftan 8sınıf kalıyor, düşün bu kadar kişi yaz okulu veya kurslarla tekrar geçmeye çalısıyor anca 1sınıf daha geçebiliyor, okul cok zor anlıyacagın

okulun + ve - lerine gelirsek (3dönem olayı kimine göre + kimine göre -)

+ları
    1yıl iş deneyimi oluyor
    stajlarınızda minumum asgeri ücret alıyorsunuz ve sağlık güvenceniz ödeniyor
    okul kasıyor, iyi öğrenmeniz için zorluyor
    hocalar arkadaş gibi, sana takıpta bırakıcak hoca daha görmedim
    okul tasarımı süper
    hazırlık binası dısında heryerde klima var
    okulda siyaset yok (siyasi grupları var ama kimse okulda etkin değil, kendi çaplarında)
    okulda kolay kolay kavga çıkmaz, ne sağ-sol kavgası görürsünüz nede kız için kavga edenler
    okulun %65 başarı zorunluluğu var (kimine göre - olabilir ama okumaya geliyoruz bu okula alısıcaksınız bunlara)
    2.yabancı dil zorunluluğu var
    toefldan 500 almadan bölüme geçemezsiniz (hukuk ve güzel sanatlar hariç, onlarda toefl vermeden mezun olamaz)

-leri
    cumartesi okul var (hazırlıkta yok)
    sosyallik var ama cok fazla değil (eğer arkadaşlarınız sağlamsa ayda bir il dısına gidebilirsiniz, ben bu yıl 10civarı ili gezdim)
    bölümde yaz tatili 1ay, dönemler arasıda 20-30gün arası, kıcasa 1yılda 3ay tatiliniz var (stajdan aldınız para ile o 1aylık yaz tatili krallar gibi yaparsınız buda + yönü)
    hazırlıkta %10 bölümde %30 devamsızlık hakkınız var (devlet okulundaki gibi okula gitmeden geçemezsiniz)
    yemek yerleri kötü (armadaya kaçar çoğu kişi)
    yurtlara kayıtlı değilseniz yurtları bahçesi ve giriş katı dısında kullanamazsınız

sorularınız varsa alıyım

ççok sağolun yararlı bilgiler çok iyi açıklamıssınız.tanıtım günlerine de katılmayı düşünüyorum eğer sorum olursa sorarım yine

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma
    işin ne maddi boyutu varki, adam hazırlıktayken isyan ediyor. Tam burslu öğrenci bu yıl tekrar sınava girdi ygs de ilk 2bindeydi, lys hala acıklanmadı bilmiyorum ama sonucu iyiydi. Dediği şu ne kadar iyide gelse okul zorda olsa sevmesemde, kalitesi yüzünden değiştirmicem diyiyor. Toeflı verdiğinden yıl kaybıda olmaz başka üniversiteye giderken

işin maddi boyutunu düşünüyorsan bu okula hiç gelme, 1yıl kalsan 20bin tl. paralı gelenin maddi durumu var, burslu geleninde okul ücreti yok 6yıl, uzatsa sorun olmaz. Ben baştan buraya yazıyım eğer aileniz güç bela para toplayıp yolluyorsa gelmeyin, hazırlıktan itibaren stres yaşarsınız he kaldım he kalıcam diye okul cok zor, çok kasar ama adam eder. Hazırlıkta mesala 30sınıftan 8sınıf kalıyor, düşün bu kadar kişi yaz okulu veya kurslarla tekrar geçmeye çalısıyor anca 1sınıf daha geçebiliyor, okul cok zor anlıyacagın

Hocam şu yazdıgın iki satıra katılmam mumkun değil.

Neden dersen, öncelikle bolumunu sınıfını bilmiyorum da.Muhtemelen burslusun. Burslulardan bahsettiğin için. Burslular için yada yukarda bahsettiğin tip adam için maddi sıkıntı yok tabi. Ben bu grubu ekmek elden su golden yaşayanlar olarak görüyorum kimse kusura bakmasın, okul bedava,yurt bedava, cebine harçlık geliyor daha ne. Adamlardaki rahat padişahta yok.Bu ılkede o bahsettiğin ogrenci gurubunun eline aylık geçen parayla, ev aile geçindiren aileler var yapmayın.

İkincisi,Paralı gelenin maddi durumu var demişsin. Olmasa gelmez zaten tabiki, fakat, para olsa dahi yılda 20 milyar az bir paramı sizce millet parayı ağaçtan toplamıyor.

Gelelim manevi boyutlara,Yine yokarıda bahsettiğin örnek üzerinden gidecek olursam, ben 5 senedir, hazırlıkta bu okuldan memnun olmayıp, okulu değiştirecem diye ayaklanan birini görmedim duymadım.Ayaklananlar da hazırlıkta başarısız olanlardır. Normal tepki olarak.Ama bu tepki okulu bırakalım şeklinde olmamıştır hiçbir zaman.Neden mi çunku hazırlık bolume gore gorece daha kolay.İsyan edilecek yer değil. Asıl isyan edilecek, dertlerin başlayacagı zaman 2.sınıfta başlayan staj dönemi.Bu bahsettiğim dönemde once edilen isyanlar falan tamamen yersizdir.Ha eğer hazırlıktayken isyan edenler varsa, ya gerçekten muthiş ileri görüşlüdür, yada sagdan soldan aldıgı duyumlar sayesinde boyle davranıyordur.

1 yıl hazırlık+2 yıl da bolumde okuduktan sonra , okulu yarıya getirmişken haliyle iş işten geçmiş oluyor ve okulu her ne kadar isyan etsende bırakamıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: architectofownlife

quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

hocam tanıtım gunleri yerine , okula git kutuphanede amfide , cafede oturanlardan bilgi al bence daha hayırlı olur.

tanıtım gunlerinde gorevli arkadaşlar okuldan maaş aldıkları için, okul hakkında verdikleri bilgiler objektiflikten uzak oluyor.

anladım sizde haklısınız tabi içine girmeden neyin ne olduğu bilinmiyor umarım bir dahaki gidişimde konuşacak birilerini bulabilirim okulun şu sıralar özel bir durumu falan mı var çok boştu çünkü ben gittiğimde belki 20 30 öğrenci anca görmüşümdür.Derslikler falanda boştu üstelik

Malum yaz dönemi, sıcaklar fena. O yüzden okulun mevcudu bu sıralar az.

Bu arada eğer şehir dışındaysan, tanıtım gunlerine de bence gelmene gerek yok, diger arkadaşın aanlattıklarından pek bir farkı olmayacak tanıtım günlerinin.

Sadece,okulu gezip görmüş olursun ekstra olarak.

Sadece, karar vermeden önce iyi düşünün diyorum. Malum balirttiğim gibi sonra iş işten geçmiş oluyor.

Okul hakkında malesef benim bahsedebileceğim pek artı durumlar yok. Eksiler hakkında ekstra bilgi isterseniz detaylı bilgi verebilirim.

Bol şanslar. umarım pişman olacagınız bir karar vermezsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: architectofownlife

quote:

hocam tanıtım gunleri yerine , okula git kutuphanede amfide , cafede oturanlardan bilgi al bence daha hayırlı olur.

tanıtım gunlerinde gorevli arkadaşlar okuldan maaş aldıkları için, okul hakkında verdikleri bilgiler objektiflikten uzak oluyor.

anladım sizde haklısınız tabi içine girmeden neyin ne olduğu bilinmiyor umarım bir dahaki gidişimde konuşacak birilerini bulabilirim okulun şu sıralar özel bir durumu falan mı var çok boştu çünkü ben gittiğimde belki 20 30 öğrenci anca görmüşümdür.Derslikler falanda boştu üstelik

Malum yaz dönemi, sıcaklar fena. O yüzden okulun mevcudu bu sıralar az.

Bu arada eğer şehir dışındaysan, tanıtım gunlerine de bence gelmene gerek yok, diger arkadaşın aanlattıklarından pek bir farkı olmayacak tanıtım günlerinin.

Sadece,okulu gezip görmüş olursun ekstra olarak.

Sadece, karar vermeden önce iyi düşünün diyorum. Malum balirttiğim gibi sonra iş işten geçmiş oluyor.

Okul hakkında malesef benim bahsedebileceğim pek artı durumlar yok. Eksiler hakkında ekstra bilgi isterseniz detaylı bilgi verebilirim.

Bol şanslar. umarım pişman olacagınız bir karar vermezsiniz.

aslında bu - leri enine boyuna bilmek isterim :) sonuçta eğitim için falan desek de aileme o kadar para verdiricem bi miktar burslu olacak olsamda.okulun öğrenciye davranışı konusunda ve yukarıda bahsedilen staj dönemindeki isyanlar konusunda biraz bilgi verebilir misiniz? bir de merak ettiğim herkes hazırlıktan yakınmış ancak bu biraz da öğrenci psikolojisi gibi geldi bana yoksa yanılıyor muyum?yani tabiki hazırlık zordur ancak bunun abartıldığını mı yoksa gerekli bir zorluk düzeyinde mi olduğunu kestiremedm açıkçası.

• ben bu universiteyi yazmayi dusunuyordum ama okuyanlarin yorumlarini duyunca nedense sogudum bilgisi olan biri varsa bilgilendirebilir mi lutfen universite hakkinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlyingHigh F kullanıcısına yanıt
    ben okula paralı girdim, 1dönemim hatta uzadı. Ben bu okula bilkent tutmadı diye gittim, sizin bölümünüz neydi bilmiyorum ama kendi bölümüm için iyi bir okul diyebilirim, en azından bir bilkent değil ama ankaradaki bence gidilebilicek 2.üniversite.
  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    işletme son sınıf.

Bilkentin yanından geçemez bizim okul o kadar diyorum.
    o konuda haklısınız bilkent gibi olması için daha en az 10yıl var, daha yurt dısı olaylarında kendisini geliştirmesi çok lazım. Belki türkiye açısından o kaliteyi yakalıyabilir, yurt dısını düşünmeyenler için aynı seviyeye gelebilir ama yurt dısında tanınmışlık başarı açısından suan sadece hoca satın alıp, onların başarıları ile geçiniyor. Bizim bölümde yavaş yavaş yurt dısı olayları başlamaya başladı ama yeterli değil, 10kişi microsofta staja gitti, 10kişinin almayanda staj hakkı var şimdilik bu kadar yurt dısı olayı var. Erasmusdaki okullar bilkentteki gibi kaliteli değil ama iyi okullar denebilir, su amerikayla bilkent arasındaki exchange student olayı bizde varmı bilmiyorum ama exchange studentda bilkentin mit, harvard gibi dünya devi üniversiteleri var. Bu exchange student gibi şeyler bizim okulada gelmesi gelmesi gerek tabi bunlar yıllar isteyen şeyler
  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    hocam hangi bolumde okuyorsun?

İkincisi de şu, okulun sektörde bilinirliği malesef yok. Adından belli olmak üzere sektör içindeki bilinirliği tobbdan dolayı genelde kucuk firmalardan ibaret.

Bilkent ise tam tersi şekilde. Ulkede bilinirlik dediğin zaman, özel olarak bilkent sabancı koç, diger özellerin hepsi ticarethane malesef.

Artı şunu da ekleyim 10 kişi microsoftta staj yapıyor demişsin dogrudur, fakat bu okulun başarısı olmaz. o 10 kişinin bireysel başarısıdır. O arkadaşlar hangi üniye giderse gitsin yine aynı sonuç olacak.
    bilgisayar müh hocam

bireysel başarı olarak silikon vadisine biri gitti ama microsoftla anlaşma var diye biliyorum, çünkü 1yıllık birşey değil geçen yılda farklı 10 kişi gitti, inş ortalamam yükselirde bende oraya gidebilirim
  • Ben de tobbda okuyorum ve çok kez bırakmayı düşündüm ama kaybedeceğim yılları düşünerek bırakamadım. Yazın 40 derecede 2. Vizeler ve 5 gün sonrasında da finAllere girmek istiyorsan tobba gel. Ayrıca hocaların kalitesi de çok değişken, gayet başarılı hocalar olduğu doğrudur ama bazı hocalar var ki slaytı açar ordan okur ders anlattım diye geçinir, sınavlarda bilgiyi ölçmez ne kadar ezberlediğini ölçer. Hazırlığa zor diyen zaten bu okula gelmesin dersler düzgün takip edip 500 alamıyorsanız sizde bir sıkıntı vardır. Hazırlık en rahat zamanın olur. Bir de staj konusuna gelinirse hiç öyle anlatıldığı gibi değil stajlar torpiliniz yoksa %90 açıkta kalırsınız yada saçma sapan yerlere gidersiniz ortalama farketmeksizin. Bazı yerler ne maaş verir ne ulaşım sağlar ne de yemek verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sonuçlar açıklandı ve umduğumun üstünde sonuç almışım %50 burslu rahat tutar gibi ancak gazi falan da tutuyor şimdide seçim stresi girdi işin içine öneride bulanabilecek arkadaş var mı?
  • Yüzde elli bilgisayar nasıldır tavsiye edermisiniz?
    Yoksa git ODTÜ çevrede rahat rahat oku mu dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feint-TR

Yüzde elli bilgisayar nasıldır tavsiye edermisiniz?

Aynı soru benim de kafamda?

Bir de 33450 sıralama ile elektrik elektronik yüzde50 gelme ihtimali var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lavalys

quote:

tobb bilgisayara tam burslu gelecek olan gelsin para vermeye değecek bir bölüm değil.ben bu sene sınava hazırlanıp odtü veya bilkente gitmeye çalışacam.Odtü çevreye göre de iyidir tabi etü cse.
    33binle ee gelmesi %50 mucize.

etü cse hakkında mezuniyet öncesi ve sonrası editlenmiş dşünceleri okuyabilirsin buradan:
    http://universitelianlatsin.com/sevalunver

• quote:

Orijinalden alıntı: Lavalys

quote:

Sanırım yüzde ellilerin hepsini yazıp bi alta ODTÜ Çevre yazıcam.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.