Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
13
Favori
114.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir senelik gözlemim içinde sana söyleyebileceğim tek şey, bu üniversitenin hatrı sayılır bir ÜNİVERSİTE olabilmesi için daha 40 fırın ekmek yemesi lazım. Bu kadar küçük bir üniversitenin sisteminde bu derece kaos nasıl olabiliyor ben anlamış değilim. Ydb'si ayrı bir organizma, öğrenci işleri ne yaptığını bilmez, rektörlük öğrenciye yakın gibi durur sözde onları dinler ancak hiçbir şeyi yoluna koymaz, öğrencisi asosyaldir elini taşın altına hiç bir zaman koymaz, yemekleri haketmeyecek derecede pahalıdır, temmuz ayında okula gelinen tek üniversite olduğu halde okulun amfilerinde klima yoktur derslerde öğrenciler direk süblimleşme gösterir. Emin ol şu okulun adı TOBB etü değil de başka bir şey olsaydı Sütçü İmam'dan bile beter bir yerdi. Bu üniversitenin özellikle tobb destekli olmasının avantajları yok mu tabi ki var onlarda 4 sayfadır tartışıldı zaten ölçüp biçip ona göre karar verirsin. Kolay gelsin.

• Arkadaşlar Tobb Etu yeni bir okul olduğu için akıllarda soru işareti bırakabiliyor...
    Ama size şunu sorarım hangi vakıf üniversitesi yeni açıldığı dönemde Türkiye'nin en iyi üniversitelerine kafa tutabiliyor?? Tobb Etü hızlı bir çıkışla bunu başardı..Şu an burslu ve burssuz puanlarına bakarsanız diğer ünilere göre farkını anlarsınız..Burslu olmak için çok yüksek puana sahip olmanız gerekir..Ama bu puanın yanında 2000 TL ye kadar aylık burs verebiliyor..Diğer vakıf ünilerindeki gibi sizin paranızın peşinde değil..Başarılı öğrencilere güzel imkanlar sunarak parasını değil kalitesini arttırıyor.Burssuz iseniz tabi bi miktar ödemede bulunmanız gerekiyor.
    Çok uzatmak istemiyorum..Ama eğer kaliteli eğitim istiyorsanız, prensipli çalışmayı seviyorsanız ve geleceğinizi düşünüyorsanız bu okulun bi mezunu olarak Tobb Etu'ye gidin derim..

• egitim dili %100 İngilizce degil sanirim TOBB'un ?
  • Derslerin %30 kadarı İngilizce işleniyor (ders anlatımı, sınavlar, ödevler olarak), gerisi Türkçe. Ders kitaplarımızın tamamı (mecburen) İngilizce, dersler Türkçe olsa bile İngilizce dilindeki ders kitapları, makaleler, tutorial'lar vb. materyalleri derslerimizde her zaman kullanıyoruz.
  • Bu staj olayında ters fikirde olan varsa sabaha kadar tartışırım.

staj işi gözünüzü boymaasın.(mühendislikler hariç)(daha doğrusu tam bilmiyorum onların durumunu,bildiğim çevremden duyduğumla sınırlı)
    genelde işletme iktisat gibi bölümlerde okuyanların stajda yaptığı işler fotokopi çekmek çarşı pazar gezmek gibi ayak işlerinden öteye gitmiyor.Şimdi soran olur bu sayfada ters şekilde yazan postların var daha önceden diye.O zamanlar staja gitmediğim için benimde bildiklerim bana anlatılandan ibaretti. Staj dönemi sonrası herşeyin bir hayal olduğunu kendim gözlemledim :)

Yani yeni tercih edecek arkadaş varsa özellikle sözel bölümleri mutlaka iki kere düşünsün. selamlar.

Ayrıca maddi durumu iyi olup, okulu burslu tercih etmeyi düşünen varsa aklından silsin derim. İmkanlar dahilinde yerleşebileceğiniz aynı puan aralığındaki devlet ünilerini her türlü tercih etmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 16 Temmuz 2011; 4:12:48 >

• Umut olum stajda işten kovuluyosun sonra gelip burda okulumuzu kötülüyosun :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: VicMerth

Umut olum stajda işten kovuluyosun sonra gelip burda okulumuzu kötülüyosun :P

özele girme kanka :)
    sen bi staja git gel ondan sonra konuşalım :p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 21 Temmuz 2011; 0:11:07 >
  • Borusan akar
  • torpil akar demek istedin sanırım :p
  • Değerli abilerim ;

bu sene sınava girdim ve mf-4 puan türünde 28.600 oldum şu an için %50 burslu alan mühendislik-mimarlık bölümleri ile ilgileniyorum.
    benim puanım 470.600 lerde ama geçen sene 29.106 olan kişi 473 puan almış ve son giren kişi EE bölümüne. bu konuda tereddütlerim var sıralamama bakılırsa girebilirmiyim?

mimarlık bölümü bu sene açılacakmış duyduğum kadarıyla sıralama puan hiçbirşey böyle değil açıkçası yeni açılan bölüm olduğu için pek içime sinmiyor teknik kadro-deneyim açısından bu olay için ne diyorsunuz?

birde benim gibi ikilemde kalmış birisi için EE-Bilgisayar-Makina arasından hangisini tavsiye edersiniz?

Not: EŞŞEK gibi çalışmaya hazırım.
  • @mhmt_mhmt

Bilg. Müh. %50 sine en son ben girmiştim ve taban sırası 33868 tarzı bişi olması lazım. Ancak şöyle bir durum var, geçen sene mühendisliklerin %50 leri yeni açılmıştı bu yuzden puan düşüktü. Bu sene fazla oynayacağını düşünmüyorum. Büyük ihtimalle o puanla istediğin bölümlere %50 burslu girebilirsin.
  • arkadaslar bn bu yıl girdim sınava.tobb işletme bolumu dusunuorum ama ingilizcen temel seviyede sayılır hazırık sınıfları hakkında yorumlar beklıorum..arkadasların soyledıgıne gore tofel sınavları cok zorluomus...
  • Merhaba,

Ben Bilkent bilgisayar muh. mezunuyum. Kardesim bu yil ÖSS ye girdi. TOBB elektrik elektronik %50 burslusu ve Bilkent elektrik elektronik arasında kaldık. Hic fikriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: run_run

Merhaba,

Ben Bilkent bilgisayar muh. mezunuyum. Kardesim bu yil ÖSS ye girdi. TOBB elektrik elektronik %50 burslusu ve Bilkent elektrik elektronik arasında kaldık. Hic fikriniz var mı?

Merhaba, ben de geçen yıl TOBB ETÜ Bilgisayar Müh.'den mezun oldum.

Bana sorarsan Bilkent EE, Türkiye'de tüm EE bölümlerinden üstün. Akademik anlamda çok güçlü, referansları çok iyi. Özellikle akademik düşünen öğrenciler için Türkiye'deki en doğru adres. Ancak arada burs farkı da olacak galiba, Bilkent'e %50 burslu giremeyecek.

TOBB ETÜ EE'yi soracak olursan, kadroda çeşitli alanlardan genç ve iyi öğretim üyeleri mevcut, tamamı yurtdışındaki işlerini bırakarak Türkiye'ye dönen öğretim üyeleri. Lisansı ve/veya doktora derecesi Bilkent EE'den olan hocalar ile, ODTÜ EE + ABD'den doktora dereceli hocalardan oluşuyor tüm bölüm. Bu yıl 1 tane de ABD'den hoca geldi, misafir öğretim üyesi olarak ders veriyor. EE kadrosunda TOBB ETÜ Rektörünü de göreceksin ki kendisi de Bilkent EE mezunu, Georgia Tech'de hocalık yaparken TOBB ETÜ'ye döndü. Diyeceğim o ki öğretim üyesi kadrosu çok geniş olmasa da, kendi alanlarının Türkiye'deki en üst seviyelerdeki hocaları. Hoca-öğrenci diyaloğu çok iyidir, hemen her hocanın kendi araştırma grupları ve dış destekli projeleri var, öğrenciyken rahatlıkla hocalar ile ortak çalışmalar yapabiliyorsunuz.

Seçmeli ders skalası geniş, 1 yılda 20 civarı seçmeli ders açıyor bölüm. Ayrıca Bilgisayar bölümünden de Bilgisayar Mimarisi, Gömülü Sistemler, Görüntü İşleme, Robotik vb. dersleri alabilir seçmeli olarak. Müfredat güncellendi, gereksiz detaylardan arındırılmış ve temel kavramlara ağırlık verilerek, 4. sınıf dersleri de tamamen seçmeli hale getirilerek, bence güzel bir müfredat oluştu. Ek olarak TOBB ETÜ'de Biyomedikal Mühendisliği açıldı, ilk öğrencilerini bu yıl alıyor. Oradan da seçmeli dersler alabilecek EE öğrencileri.

Staj olanaklarımız güzel, öğrenimi esnasında 1 yıla yakın süre ile 3 farklı kurumda staj imkanı var.

Bölüm hakkında genel olarak verebileceğim bilgiler bunlar. Sen Bilkent'in artı ve eksilerini zaten biliyorsun. Daha spesifik soruların varsa yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 30 Temmuz 2011; 9:56:58 >

• bence gelmeyin şuan makine mühendisliği 2. sınıf yeni bitti. Diğer bölümleri bilemem ancak mühendislik bölümleri aşırı zor. Eksileri çok büyük ilk olarak okulda tatil niyetine en fazla 2 haftanız olacak olduki staj döneminiz(bu dönem 3 ay ve türkiyede nerede staj yaparsanız kontrole geliyorlar yani kaçış yok.)kış dönemine denk gelirse yazın okula gitmek zorunda kalacaksınız bırde yazın sıcakta derslerde konsantre eksikliği,yorgunluk,hata bunalım yaşayabileceksiniz .Arkadaşlarınız ülke ülke gezip evinde yada tatilde keyfini sürerken siz saatller boyunca rapor,ödev yapıyor vizelere çalışıyor olacaksınız ha eklemeyi unutmuşum okulun pencereleri neredeyse açılmıyor ve dersliklerde eğer kısa boyluysanız tüm sıralar aynı hizada olduğundan ve derse geç geldiğinizde önünüzde upuzun adamlar olacağından dersten hiçbirşey anlamayacaksınız. Gelelim öğrenime, diğer okullar dershane dersek bu okul hızlandırılmış dershane kıvamında yani diğer okullardaki gibi derslerin iyice anlaşılması çok zor bunun nedenii staj süresinin 3 ay olması yani bu sürenin sağlanması için normal okul süresinin kısa tutulması, bu okuldaki staj hem tatil yaptırtmıyor hemde derslerinize direkt olarak etki ediyor.Hocalar okuduğum makine mühendisliği olarak çok iyi diyebilirim gerçekten konularına hakim hocalar bulunduruyor makine bölümü. Türkçe diye tercih edeceklerde sakın buna aldanmasınlar toefl denen zımbırtıdan yüksek bir puan almadıkça elinize diploma verilmiyor. Yer olarak Ankaranın bir ucu diyebilirim. Son olarak okulda gerçekten sabah akşam çalışacak, gençliğini heba edecek , yaz kış demeden binadan başka hiçbirşeyi olmayan Ankarada olmaktan keyif alacak öğrencilere tavsiye ediyorum.

ekleme: C.tesi günleri ders pazar günü vizeniz olacak. ayrıca yaz okulu uygulaması olmadığından ve eğer okuduğunuz dönemlerden 1 tanesi yaz dönemine geliyor ise okulunuz otaomatik olarak 1 sene uzayabilir (alttan kalan dersleri kurtarmak çok zor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bar3 -- 11 Ağustos 2011; 4:23:27 >

• bugün güzel sanatlar fakültesinde okuyan bir öğrencinin okulun yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu öldüğünü öğrendim çok üzgünüm. Okul yer itibariyle arabaların çok hızlı geçtiği bir yerde ve yurda gitmek için o yoldan geçmek şart ve okuldaa bulunduğum süre içersindeki 3. büyük kaza bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: bar3

bugün güzel sanatlar fakültesinde okuyan bir öğrencinin okulun yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu öldüğünü öğrendim çok üzgünüm. Okul yer itibariyle arabaların çok hızlı geçtiği bir yerde ve yurda gitmek için o yoldan geçmek şart ve okuldaa bulunduğum süre içersindeki 3. büyük kaza bu

Söğütözü caddesi üzerinde mi olmuş kaza? Maili ben de okudum, çok üzüldüm. Yurda üst geçit var ayrıca trafik ışıkları ve yaya geçidi de var. Tamam tehlikeli bir yol ancak gerekli önlemler de alınmış durumda.
  • evet. Zaten köprü yapımı bir önceki kazadan sonra başlandı. Işıklara gelince o yol üzerinde hızlı giden bir arabanın durabilmesi çok zor yani köprüyü kullanmak şart . Keşke köprü okulun alakasız bi yernde başlayıp alakasız bi yerinde bitmese
  • Öncelikle TOBB ETÜ de okuyan bir kişi olarak gönül rahatlığıyla okulumu tavsiye ediyorum.Çoğu insanı cezbeden bursları olduğunun farkındayım ama okulun eğitimi zaten bu olanakların hepsini mezun oluncada sağlayacak sadece para için tercih etmek çok saçma.Sonuçta bu yeni bir okulun reklamı gibi bir şey bana göre ve bu sene burslu sayısını azaltmayı düşünüyorlarmış.Eğer bu okul tercih edinilecekse iş imkanları ve staj olanakları sebebiyle tercih edilmelidir.1 senelik bir iş deneyimiyle ne Bilkentten ne de Odtüden mezun olamıyorsunuz.Üniversiteye girme amacımız hepimizin iş sahibi olmaksa eğer burası doğru bir adres.Az öğrenciyle kendilerine eleman yetiştiriyorlar bir nevi.Bu okulu tercih ettiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.Herkes iş ararken ben iş deneyimimle mezun olmuş hatta staj yaptığım bir çok yerde beğeniyi kazanmışsam işe direk başlayacağım.Burada amaçlar ön plana çıkıyor.Okul amacın kampüs ve eğlenmekse gelmeni tavsiye etmiyorum ama iş ve donanım sahibi olmaksa yeni okullar arasında bir numara.

• hazırlık da mı 3 dönem yani şmidi hazırlığa başlayacağım ne zaman bitecek okul ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.