Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
13
Favori
114.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uluslararası girişimcilik bölümüne girmek istiyorum.okulu daha önce hiç görmedim gezi okulu görmek amaçlı bayramdan önce gelmeyi düşünüyorum okulu gezdiricek tanıtma konusunda yardımcı olabilicek biri varmı
  • ben bu sene tobb etüye girdim.seni yönlendirebileceğim uluslararası girişimcilik bölümünden 1-2 arkadaşım var.onlar yardımcı olurlar.onurmeletli@hotmail.com eklersen yardımcı olabilirim buraya pek girmiyorum.
  • konuyla alakası olmayabilir ama bu verdikleri notebookların bataryaları nasıl çıkarılıyor.Bu sene Fujitsu AH530 verdiler ama ben bataryayı çıkartamıyorum.
  • Ters çevir laptopu dik düzlemde hareket eden küçük tırnağa ileri ittirriken bataryanın en sağında bulunan tırnağıda sola ittir. Kırmızı bi işaret çıkıcak altından. Sonra kendine doğru bi köşeden tutarak kaldır. Tam izah edemesemde kilidi açamadığını varsayıp anlattım..
  • Yok kilidi açtım.Ama yerinden çıkartamadım.Bir arkadaşım kilidi açınca batarya pasif hale geliyor demişti.Tabi bu bana pek doğru gelmedi.Yardımınız için yinede teşekkürler.
  • bu yıl sınava grcem ve tobb etü iktisat düşünüyorum %50 burslu inş.bölüm hakkında bilgisi olan?kadrosunu inceledim çok iyi ama yine de şüphelerim var..
  • Aslında bu forumda uzun uzun anlatıldı, tartışıldı tobb etü iktisat bölümü. Ekstra merak ettiğin soruların varsa sor, yanıtlarım. Ne konuda ne şüphen var mesela?
  • şüphelerin herkesin sylediği klişeleşmiş sözler.bunlar canımı sıkıyor.ea'dan griyrsan hukuk okuyacaksın hukuktan aşağısı iş yapmaz gibi şeyleri duyunca şevkim kırılıyor:(
  • bir de şu var.göze çarpan bazı özel üni.lerin öğrencilerinn çok iyi yerlere gldikleri yadsınamaz br gerçek tabi ki.ama genelde bu arkadaşların tam burslu kazann öğrenciler olduğu syleniyor.işte burssuz veya yarı burslu gidenlerin pek br yere gelemeyeceği syleniyor.e bunu syleyen insanın her gn yüzünü grdğü abisi olunca daha da moral bozucu olduğunu belirtmek gerek..ilgin için tşkkrler:)
  • Öncelikle şunu söyleyeyim, hukuk-iktisat karşılaştırmasını ben yapamam, bilgisayar mühendisliği mezunuyum (BURSSUZ). İktisat ile işletme bölümleri hakkındaki yadsınamaz ve bilinen gerçek, çok fazla mezun olduğu yönünde. Ki sen diyelim ki kazandın, yerleştin, 4-5 sene sonra mezun olacaksın, o zamana kadar yeni açılan üniversitelerin de etkisiyle yığınla mezun vermeye devam edecek bu bölümler. Bu gibi unsurları dikkate almak lazım diye düşünüyorum. Onun harici her iki bölümün de iş olanakları elbette geniş ve güzel fakat mezun sayısı tabi ki kafaları karıştırıyor. Bunun kararını sen vereceksin.

Son mesajındaki ilk cümlen doğru ama ikincisi yanlış. Tam burslular bir yerlere geliyor, diğerleri gelemiyor, palavra, yok böyle birşey. Dediğin gibi şehir efsaneleri öyle fazla ki. Bu gibi ifadeler ancak "söylenir". Burssuzlar bursluları eziyormuş da denir, ücretli okuyanlara diploma dağıtılıyormuş da denir. Denir de denir. Üniversiteden burs kazanmış olmak tabi ki sana artı getirir ama neticede aynı eğitimi alıyorsun. Çok yüksek ortalamalarla çok iyi yerlere gelen ücretli öğrenciler olduğu gibi, bursunu kaybeden, okulunu uzatan burslu öğrenciler de oluyor, bu çok doğal. Burslu mezun olup aylarca iş arayan öğrenciler olduğu gibi, burssuz olup iş teklifleri alıp anında işe başlayanlar da var. Ben de ücretli okudum, yeni mezun oldum, süreci birebir yaşayan biri olduğum için iyi biliyorum.

Abinin durumunu bilemiyorum tabi, nereden mezun, kaç ortalama ile mezun oldu, yabancı dil(ler) durumu nedir, nerelerde staj yaptı, hedefi neydi, karşılığında neler yaşadı.. Bunların hepsini bir arada değerlendirmek lazım. Yazarsan yorum getiririm.

Bunlar harici sorun varsa cevaplarım. Başarılar sana.

• abim hala okuyo ankara üni diş hekimliği bölümünde 3.sınıfta.sen mezun olduğuna göre mutlaka dediğim bölümlerden mezun olan arkadaşların vardır onlar neler yapıyor ?işe bşlynlar faln oldu mu?ve en önmlisi sen çevrene baktığında tobb mezunu olmanın farkını hissedebilio musun?bu arada ilgin için tekrar çook teşekkür ediyorum sana da başarılar :))
  • Ben de abin mezun oldu işsiz kaldı falan sandım, yazdığından öyle anlamışım. İşin içinde olmadan yüzeysel yorum yapmak mantıklı değil. Yorum yapan kişiye sormak lazım kaç tane burssuz/yarı burslu mezun tanıyor da acaba bu tip yorumlar yapabiliyor? Üstteki mesajımda 2. paragrafta yazdıklarım kendi dönemimden mezun arkadaşların bazılarının durumu.

Bizde Hukuk mezunu henüz yok, şu an 2 ya da 3. sınıf olması lazım en fazla, yeni kuruldu fakülteleri. İktisat ve İşletme'den mezun arkadaşlarım var, kimisi yüksek lisans yapıyor özellikle Ankara'da, kimisi işe başladı. Kendi bölümüm olmadığı için onlarla ilgili bilgim sınırlı ama herkesin ismini bildiği banka, denetim kurumu vb. kuruluşlarla işe başlayanları duymuştum. Niteliksiz insanlar değil neticede, kendi dallarının en iyi yetişmiş yeni mezunları olduklarını rahatlıkla ifade edebilirim. İİBF akademik kadrosunu, yabancı dil programlarını, açılan seçmeli derslerini, staj olanaklarını ve uzmanlaşma yelpazesini incelediğinde (bunların hepsi web sayfalarımızda var) ya da sen de inceleme hatta bu işleri bilen birine incelet, bana hak vereceksin zaten.

Şimdiye dek çeşitli mülakatlara, iş görüşmelerine girdim ben de. Hiçbiri olumsuz sonuçlanmadı, çevremden olumsuz bir izlenim de edinmedim tobb etü mezunu olduğum için. Mezun arkadaşların referansları sağ olsun, bazı mülakatlarda onların başarılı çalışmaları bizim o şirketlere girişimizi olumlu yönde etkiledi. 2000 yılından sonra kurulan tüm üniversiteler içinde yapılan sıralamada da tobb etü 1. oldu, "urap sıralaması" diye aratırsan google'da göreceksin. Şu an tabi ki belli başlı üniversiteler oturmuş sistemleriyle, kampüsleriyle bizden önde; Bilkent olsun Sabancı olsun. Öte taraftan tobb etü'nün kurulduğu günden beri geliştiğini ve "üst düzey" üniversiteler arasında yer alma yolunda ilerlediğini de kimse inkar edemez. Daha kuruluşunun birinci, ikinci, üçüncü senesinde bile Türkiye'de 50 yıllık 100 yıllık üniversitelerle kıyaslanan bir üniversiteden bahsediyorsun. Şu forumu incelediğinde de durumun böyle olduğunu göreceksin zaten.

Taban puanlarımızı da incelersen, genelde tüm üniversiteler arasında ve vakıf üniversiteleri içinde ilgili sıralamalarda en üst sıralardayız. Genelde Bilkent önde oluyor, bazı bölümlerde tobb etü 1. sırada. Sadece burslu değil, yarı burslu ve ücretli puanlarda da durum bu.

Önyargı meselesi çok da anormal değil aslında, çünkü 50 küsür vakıf üniversitesi olması lazım, ortaya doğru düzgün bir vizyon koyan, öğrencisine para harcayan, düzgün akademik kadro kurup yeni akademisyen yetiştirmeye çalışanların sayısı çok az. En fazla 5-6 tanesi cidden derli toplu her anlamda. Çoğu x holding girişimcisinin para kazanma amaçlı kurduğu okullar. Dolayısıyla önyargı çok da anormal değil. Senin de kafa karışıklığın burada normal olarak başlıyor.

Vakıf üniversiteleri genelinde konuşursam "iyi" vakıf üniversitelerinden mezun olmak (tobb etü özelinde ifade etmiyorum) sana bırak dezavantajı, avantaj sağlar. Hoca kadrolarıyla-referanslarıyla, staj imkanlarıyla, hocalarla iletişim anlamında (yüzlerce kişilik amfilerle, daha uygun ders ortamlarını kıyaslayabilir misin?), fiziksel ortam anlamında, belli vakıf üniversiteleri özellikle mühendislik ve iibf bölümlerinde cidden çok iyi durumdalar. Tabi bölüm bazında sıkı araştırma yapmak lazım ama özellikle de işin içinde olan, iyi vakıf üniversitelerinden mezun olmuş ya da öğretim üyesi tanıdıkların varsa onlara da danış, aşağı yukarı benim üstte dediklerimi ifade edeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 18 Kasım 2010; 17:00:06 >

• çok tşkkr ederm kafama takılan şeyleri yanıtladın ilgin için sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan26

quote:

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

Tobb Elektrik Elektronik Mühendisliğini kazandım. Bu yurtların önünde kampüs olayı düşünülüyor mu bir bilgisi olan var mı?

Hayırlı olsun da, ne sorduğunu anlamadım, yurt önünde kampüs olayınden kastın?

Kafa karışmış uçmuşum ve de haliyle sorduğum soruyu unutmuşum

Yeni yapılan yurtların önünde güzel boş bir alan var, oraya cafeler veya spor kompleksi tarzı şeyler düşünülüyor mu diye sormak istemişim. Ayrıca Elektrik Elektronik bölümü tobbda büyük bir kan kaybı yaşadı söylentileri var, bazı hocalar çalıntı makale yayınladıkları için sene başında okuldan gönderilmiş ve şu anda bölümde derslere giren profesör hoca yok. Rektörle bazı toplantılarda 2-3 küçük konuşma yaptık ve akademik kadro sayısını 20ye çıkaracaklarını söyledi ancak henüz herhangi bir gelişme göremedik. Sizin eğer bu konu hakkında bir bilginiz varsa ve bizimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Yeri gelmişken,okulu kazanmış arkadaşlardan bi genel değerlendirme almak isterim. Memnun var mı aramızda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Mirliva. -- 8 Ocak 2011; 21:25:26 >

• Yurtlarla ilgili çok fikrim yok, onu idarecilere sorman daha güzel olur.

Evet EE bölümünde kan kaybı olduğu doğrudur. Özellikle intihal yapan bir kişinin (akademisyen ya da hoca diyemeyeceğim) atılması gayet iyi oldu. Bu Türkiye'de çok yaygın yapılan birşey, TOBB ETÜ'de böyle bir olayın olması bizleri üzdü fakat birçok üniversite buna göz yumuyor ve gerekli cezaları vermiyor. O konuda özellikle Rektör hocanın hassas davranıp gereğini yaptığını düşünüyorum. Bazı hocalar dediğin 1 kişi bu arada. İnşallah bir daha yaşanmaz, ki zannetmiyorum açıkçası.

Şunu ifade etmek isterim, ben de kendisi ile birkaç sefer görüşme şansına ulaştım, kendisi geniş bir vizyon sahibi, TOBB ETÜ'yü çok daha üst seviyelere taşıyacak bir insan. Akademik kariyeri çok çok üst düzeyde. İdareciliği de gayet iyi, sorun olduğu zaman tek tek ilgileniyor ve çözüyor, biz de yaşadık. Şu an tüm yönetmelikler sıfırdan yazılıyor, kendisi öncelikle düzensizlikleri ortadan kaldırmaya uğraştıklarını ifade etmişti. Ki bu da yapılıyor. Değişen ve gelişen müfredatlar da anketlerin sonucu ortaya çıktı. Daha da yapılan birçok çalışma var bundan emin olabilirsin.

Hoca sayısı bakımından birşey dediyse, yapar. Benim bu konuda çok bir fikrim yok ama hoca alımı konusunda çalışmalar yapıldığını biliyorum, hatta mülakatlaraa gelenleri de biliyorum. Sene ortasında kadroya hoca katmak zor, akademisyenler ya diğer üniversitelerde ya da doktoralarına devam ediyorlar. Ki hemen hepsinin ABD'den geldiğini de düşünmek lazım. Hoca sayısı dediğin gibi şu an yeterli değil fakat tek tek incelersen çok iyi hocalar olduğunu göreceksin. Benim tahminim temmuz-ağustos gibi sadece EE bölümü değil tüm mühendislik bölümlerine birçok hoca alınmış olacak. 20, mühendislik bölümleri için olması gereken bir sayı aslında. Hocaların hemen hepsi de üst düzeyde akademisyenler ve oldukça seçici davranılıyor. Pat diye bu sayıya ulaşılamaz tabi ki ama özellikle yeni akademik yılda kadro benim tahminim oldukça zenginleşecek.

Toplantılarda başka neler konuşuluyor peki, somut olarak söylenen başka şeyler var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 8 Ocak 2011; 21:56:43 >

• Rektörümüzü seviyorum, kendisi yılsonu mezuniyetinde slaytlarla star wars'ın yoda'sından örnekler veren bir insan. Vizyon ve kariyer sahibi biri, benim de tobb etüyü seçme nedenlerimden biri ayrıca.

EE bölümünde her kafadan o kadar çok ses çıkıyor ki resmen bölümden soğudum diyebilirim. Bölümün kendisine edilen ithamları bıraktım, bir de bizim okulun EE sinden bir halt olmaz denince ne yapacağımı şaşırdım resmen. Tek güvencem rektörümle aynı dalda olmamız o birşeyler için uğraşıyor olacaktır diye düşünüyorum.

Toplantılarda bize söylenen sadece okulun böyle kalmayacağı ve daha da geliştirilmesi için uğraşılacağı ancak dediğim gibi, somut örneklerini göremedik henüz. Daha önceki mesajlarda bilgilerinize ulaşamadım, siz bu okulun mezunu musunuz?

• Ben bilgisayar bölümünden mezunum evet.

Benim de senin gibi öyle çok geniş bir bilgim yok ama EE için şunu diyebilirim, yeni müfredatınız baya iyi. Gereksiz dersler kalktı (Teknik çizim, mühendisliğe giriş vb.), teknik anlamda yeni bazı dersler kondu (Sayısal Yöntemler, Java'ya ek olarak C/C++ dersi gibi). Bazılarında güçlendirmeler yapıldı, mesela Olasılık Teorisi, oldukça önemlidir EE bölümü için, artık EE bölümü kendi açacak bu dersi ve bölümün altyapısına uygun bir müfredatla, matematik bölümünden aldılar. 4. sınıf dersleri tamamen seçmeli hale getirildi ve her dönem 10 civarında seçmeli ders açılabiliyor herşeye rağmen. Bunlar önemli ve somut adımlar ve emin olun çok çok işinize yarayacak mezun olurken. Seçmeli ders olarak mesela Haberleşme Alanında farklı farklı 5 ayrı ders açılmış ki, bu alanda uzmanlaşmak için çok güzel bir fırsat. Temel haberleşme dersine ek olarak.

Akademisyenler anlamında üstte ifade ettik zaten, biraz daha sabır, en azından güz dönemine kadar gerekli çalışmalar yapılıyor o konuda, rektör hocanın da bir bildiği var demek ki sayı da vermiş. Mühendislik fakültesi ve labları için ayrı binaya geçilecekti ama inşaat gecikti zannedersem. O konuyu da sorun kendisine görüşmelerde. Dediğim gibi yönetim nelerde iyiyiz nelerde eksiğiz, nelerin yapılması lazım gayet iyi biliyor. Tabi öğrenciler somut adımlar görmek istiyor normal olarak. EE bölümü, şu an bence kötü değil, çok daha gelişmiş olur 2-3 yıl içinde. Ağzı olan konuşur sen o konuşanları sallama, eğer hazırlıktaysan ne yap ne et üst düzeyde İngilizce öğren, 1. sınıftaysan da Calculus ve Programlama derslerine özellikle efor sarf ederek çalış, çok önemli sizler için . Gerisi gelir merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 8 Ocak 2011; 22:27:09 >

• Bilgisayar muh. ve elektrik-elektronikte koç mu yoksa TOBB mu. Bilkent bunlarda 1numara bilkenti bu yüzden yazmıyorum
  • Manyetizma, özel mesajına uzun uzun yazmıştım ama gsm numarası onaylatmadan özel mesja gitmiyormuş, boşa gitti yazdıklarım. Bir ara tekrardan buraya cevap veririm ben staj imkanları vb. konularda. Yapay zeka ve machine learning konularında şurada yorumlar yapmıştım:http://forum.donanimhaber.com/m_30024058/mpage_1/key_/tm.htm şimdilik bunları gözden geçirebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.