Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
13
Favori
114.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sallayalım orada çalışanları , tamam :)
    Yazmayı düşünen varsa PM atsın ben cep numaramı veriyim ulaşsın bana, gelsin, gezelim okulu. Hocalarla konuşalım filan. Burda benim yazdığımı da boşverin, diğer yazılanları da..

Okul iyidir ya da kötüdür ama, ortak eğitim ile ilgili şunu söylemeden edemeyeceğim.

Makine mühendisliği bölümünde 2,34 ortalama ile GAMA Holding'de staj yaptım, üstelik randoma kalmama rağmen (staj öncesi yaptığınız tercihlere yerleşemezseniz rastgele atanıyorsunuz) İnsan Kaynakları Müdürü çalışmamdan çok memnun kaldıklarını söyleyip ikinci stajı kendi teklif etti, GAMA'nın herhangi bir şirketinde/ofisinde/şantiyesinde. Marmaray tüp geçit projesinden tut da şu an bindiğimiz Ankara Metrosu, ülkemizdeki santrallerin bir kısmı v.s. bu şirketin eseri , çeşitli ortaklıklarla birlikte. Sen anla büyüklüğünü.

Stajda absürt yerleri yazıp da sıkıntı yaşayınca tabi hoş bir intiba olmuyodur ama okulu kötülemeye kadar gitmemeli diye düşünmekteyim. E biraz da çaba lazım tabi.

Okul sadece bir araç, sen çalışırsan karşılığını alırsın yani. Bu x üniversitesinde de böyledir, y üniversitesinde de. İstediğiniz bölümü yazarsanız, biz de bildiğimiz kadarıyla o bölüm iyidir, kötüdür diyebiliriz, şu hocası şöyledir deriz, o şekilde yardımcı olabiliriz. Ama burada yazılan uç yorumlara çok takılmayın :)

P.S. : aslan26 ' nın yazdığı her yoruma tamamen katılıyorum.

• Arkadaşlar tabii ki çok uç noktalarda yorumlar olabilir.Bu nedenle bu yorumlara takılmayın çok.Ne burada aşırı kötüleyenlere ne de tanıtımda aşırı övenlere güvenin.

Çok kötüleyenler tabii ki olacaktır bu heryerde var.Adam bi hocadan,bi dersten çok sıkıntı çekmiştir,okulun yoğunluğunu kaldıramamıştır(ki genelde zaten bu yoğunluktan muzdarip olanlar kötüler) okulu kötüler de kötüler bu normal çok takmamak lazım.

Kendine güvenen yılın 11 ayı okurum diyen varsa gelsin,bunu kaldıramayacaksanız zaten düşünmeyin bile.Hayal kırıklığı yaşarsınız...

quote:

6-) Son olarak sınıfta kalma durumunda burs kesilmesi 5 yıl 1 dönemlik süre dolduktan sonra mı başlıyor yoksa hazırlıkta kaldık diyelim 1 yıllık burs kesintisi yapılıp hazırlığı geçtikten sonra kaldığı yerden bursumuzu almaya devam mı ediyoruz?

Arkadaşım burs süren 5 buçuk yıldır.Bunu haricinde hiçbir sebeple bursun KESİLMEZ.Ben de hazırlıkta çalışmadım yattım ve bir dönem daha ekstradan hazırlık okudum ve burs devam etti.Tekrar söylüyorum 5 buçuk yıl içinde bursunuz hiçbir sebeple KESİLMEZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet Bahadır -- 23 Mayıs 2012; 15:49:12 >

• Diğer noktalarla ilgili konuşacak çok şey var ama staj konusunda birkaç şey söylemek isterim.

İş hayatında tabi ki şartlara göre iyi/kötü firmalar var. Yaptığınız stajların aslında en güzel tarafı, "a sektöründe b gibi firmalarda çalışılmaz, c sektöründe d işini yapmak bana en uygunu" gibisinden sizlere fikir veriyor oluşu. Yaptığınız stajlar piyasada az çok bir çevre edinmenize de vesile oluyor. Bunların yanında staj yaptığınız x firması, yeni mezun alımlarına ağırlık veriyorsa siz de o firmada olumlu bir izlenim bıraktıysanız, mutlaka değerlendirilirsiniz. Diyelim ki o firma sizi değerlendirmedi, mutlaka başka yerlerde güzel fırsatlar önünüze çıkıyor. Bir de burada yaptığınız staj sayısı 3 ve hepsinde de iş yapmak için yeterli vaktiniz var. Çok farklı sektörleri, şehirleri, hatta ülkeleri yakından tanıma şansınız var. Benim sizlere önerim, mutlaka en az 1 stajınızı Erasmus ile Avrupa veya Ankara dışında (özellikle İstanbul'da) geçirmeniz. Böyle bir fırsatınız da var. Şu an çalıştığım kurumun aldığı stajyerlere bakıyorum; tamamen staj prosedürünü yerine getirme amaçlı 1 ay boyunca gidip geliyorlar ve akşama kadar yalnızca boş oturuyorlar. Siz bunlardan olmayın derim, sizin faydanıza.

İşverenin stajyere yaklaşımı çok farklı olabiliyor. Kiminin umrunda bile olmuyorsunuz, kimisi de gelecekte değerlendirilecek eleman gözüyle baktığından stajın size ciddi faydası oluyor. Diyelim firma sizi projelerine dahil etti, ne güzel sonuna kadar değerlendirin, avantajlarını yaşayın. Diyelim ki firma çalışanları sizi çok da umursamadı, akşama kadar boş oturuyorsunuz. Öyle bir durumda benim size önerim (özellikle mühendislere) bilmediğiniz bir teknolojiyi, yazılımı, alanı öğrenmeye çalışın, bilmediklerinizi oradaki çalışanlara sorun. Ya da en kötü ihtimalle, size o firmanın işleri dışında bir proje vermelerini isteyin, yol göstermeleri konusunda ısrarcı olun. Birileri sizi hevesli görürse mutlaka yardımcı olur. Kısacası stajı fırsata çevirmek sizin elinizde ve mezuniyet sonrası x firmasında boş oturdum demek yerine, "bana iş verilmedi ancak şu şu teknolojileri öğrendim, şu yazılımı geliştirdim, bu programı öğrendim" demek; sizin sorumluluk sahibi ve öğrenmeye açık birisi olduğunuzu gösterdiğinden işinize ÇOK yarayacaktır. İş dünyası en çok bunu istiyor, kendini hızla yenileyen, yeni teknoloji ve kavramları bilen mezunlar. Benim işime yaradı, isterim ki tüm mezunlarımız bu imkandan kazançlı çıksınlar.

TOBB ETÜ marka değeri, gün geçtikçe dibe vuruyor (!) vs. Merak ediyorum, iş dünyasında en azından yeni mezun olarak bile bulunmadan nasıl böyle bir ifade kullanabiliyorsunuz? Mezunlarımız Türkiye'nin en prestijli firmalarında görev alıyor, almaya da devam edecek. İnternetten araştırarak veya mezunlar derneğine sorarak mezunların nerelerde olduklarını rahatlıkla bulabilirsiniz. Benim kişisel gözlemim (kendi yaptığım iş görüşmelerini ve arkadaşlarımın çalıştığı kurumları göz önüne alıyorum), iş dünyasının üniversitemize bakışı gayet olumlu. Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum; savunma sanayi, telekom şirketleri, bankalar, serbest bilişim firmaları, teknokent kurumları bizim en çok çalışabildiğimiz sektörler. Bu sektörlerin hepsinde ve en önde gelen kurumlarında mezunlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Başarılı mezunlar ile bu olumlu izlenim mutlaka daha da artacaktır. Mezunlarımız kendi firmalarını kurdukça ve önemli firmalarda yönetici hatta CEO pozisyonlarına geldikçe bu prestij daha da yükselecek. İyi bir etiketle mezun olacaksınız, size düşen etiketin yanında güçlü bir altyapı oluşturmak. Bir üniversitenin prestiji mezunları ile ölçülür, bu etiketin değerini yükseltmek ya da düşürmek bizlerin elinde başkasında değil ki?

Her üniversitede olduğu gibi, bizde de memnun olmayan öğrenciler var. Amacım kimseye "vay sen nasıl memnun olmazsın" demek değil. Yalnızca sahip olduğunuz ancak içeriden göremediğiniz bazı avantajları sizlere hatırlatmak. Bir mezun olarak benden söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 23 Mayıs 2012; 20:00:41 >

• Tobb Etü EE %50 ye 22000 le girdim.Hazırlığı 1 hafta önce bitirdim(Dışardan IBT sınavına girip 76 aldım.60 üstü aldığınız zaman hazırlığı bitirebiliyorsunuz).Hazırlık hakkında tecrubelerime,bölüm hakkındaki araştırmalarıma dayanarak şunları söyleyebilirim,

-Hazırlık = Ölümden beter.Toefl bir kenarda dursun,ödevler sınavlar vs. derken canınız çıkıyor.Yani hazırlıkta yatarım diyorsanız sizi şöyle başka üniversitelere alalım.

-Bölüm = Üniversiteyi seçmeden önce araştırdığım kadarıyla bölüm derslerinde lüzümsuz dersler kaldırılmış.Bu büyük bir artı.Bunun yanında hocalar gayet kaliteli ve alanlarında Türkiyedeki sayılı hocalardan.Eğitim kalitesi konusunda şüpheniz olmasın.

-Kampüs = Ne kampüsü Söylentilere göre okulun yanlarındaki,arkasındaki ve aştiye kadar olan boş araziler okul tarafından alınmış ve kampüs genişletiliyormuş.Eğer dedikleri gibi olursa kampüs o zaman bir kampüs olur.Ancak şu haliyle kampüs diye bir şey yok.

-Yurtlar = Rahat,sessiz ve bahçesi yeter.İstediğiniz zaman boş odalarda projelerinizi yürütebiliyorsunuz.Odalarda ses yalıtımı var ve bahçesi çok güzel.Hele birde yurt arkasından aştiye kadar olan yer okul kampüsüne dahil olursa o zaman tadından yenmez.

Son olarak üniversitenin puanları büyük bir hızla artıyor.En basitinden ee de tam burs geçen sene 3090 dan alırken bu sene 1700 küsürden almış.Yarı bursta 29000 den 24000 e çıkmış.Eğer yukarıda arkadaşların kasdettiği gibi kötü bir üniversitede olsaydım bu puanlar bu kadar hızlı yükselmezdi sanırım.Son olarak buyrun yurt 2.katından kış manzarası

TOBB Etu hakkında

Edit:Ha eğer mühendislikte bilkent veya odtüyü kazanacak puanım var ama burs için tobb a geleyim de denmez elbet.Tobb 3 dönemdir,ortak eğitimi vardır vsvs. ama bilkent ve odtünün y.dışı ve sosyal imkanlarını sunmaz.Bunu da aklınızda bulundurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustall165 -- 24 Mayıs 2012; 1:20:38 >

• Random olayı da tamamen ayrı bir saçmalık.

Vic'e şansı yaver gitmiş diyelim randomda gama çıkmış bize erzurum çıktı :)

Ya tası taragı toplayıp kalacak otel pansiyon yurt bişey ayarlayıp gideceksin ,yada okulu 1 dönem uzatacaksın çare yok :)

Geçmişinden ve adından başka hiç bir şeyini bilmediğin bir şehire adeta sürgün edlmek ne kadar da güzel değil mi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 24 Mayıs 2012; 3:16:42 >
  • randomda izmire cikip sonra ortak egitim koordinatorune basvurdugumda uygun sirketlere yonlendirdiler, bu sekilde randoma kalip turk traktore giden 4(dort) arkadasim bulunmakta. :) care cok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicMerth -- 24 Mayıs 2012; 10:33:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etü EE'de 2.sınıftayım.Denildiği gibi hazırlık zor.Bölüm dersleri zor ve yorucu.Pek çok mühendisin bazı günlerde 8.30 6.30 arası 9-10 saat dersi var. Vize zamanlarında buna 6.30 'a da sınav koyulup.Bu durum 8'e kadar uzayabiliyor.Bilkent, Odtü, hacettepe gibi okullarda finaller bitmesine rağmen, TOBB etü'de daha yaz döneminin başındayız.Ortak eğitimde TAI, Aselsan, Havelsan, Arçelik, Türk Telekom ve daha sayamayacağım 10larca büyük firma arasından tercih yapılıyor.Tabi ortalamanın yüksek olması bu firmalara seçilmede önemli rol oynuyor.Stajlarda sigortayı okul yaptırıyor ve firmalar da asgari ücret seviyesinde bir ödeme yapmak zorundalar.Yurtlar (yemek problemi dışında ) iyi bir otelden farklı değil.Şu günlerde yeni bir mühendislik fakültesi yapımı başlandı ve TOBB buna büyük bütçe ayırıyor.Hocalar alanlarında uzman hocalar.Şu kadarını söyleyeyim Saleh Sultansoy gibi bir hocadan fizik dersi alabiliyorsunuz.Cern'deki bir kaç türkten biri...

TOBB ETÜ EE ile ilgili soruları olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridsl

Etü EE'de 2.sınıftayım.Denildiği gibi hazırlık zor.Bölüm dersleri zor ve yorucu.Pek çok mühendisin bazı günlerde 8.30 6.30 arası 9-10 saat dersi var. Vize zamanlarında buna 6.30 'a da sınav koyulup.Bu durum 8'e kadar uzayabiliyor.Bilkent, Odtü, hacettepe gibi okullarda finaller bitmesine rağmen, TOBB etü'de daha yaz döneminin başındayız.Ortak eğitimde TAI, Aselsan, Havelsan, Arçelik, Türk Telekom ve daha sayamayacağım 10larca büyük firma arasından tercih yapılıyor.Tabi ortalamanın yüksek olması bu firmalara seçilmede önemli rol oynuyor.Stajlarda sigortayı okul yaptırıyor ve firmalar da asgari ücret seviyesinde bir ödeme yapmak zorundalar.Yurtlar (yemek problemi dışında ) iyi bir otelden farklı değil.Şu günlerde yeni bir mühendislik fakültesi yapımı başlandı ve TOBB buna büyük bütçe ayırıyor.Hocalar alanlarında uzman hocalar.Şu kadarını söyleyeyim Saleh Sultansoy gibi bir hocadan fizik dersi alabiliyorsunuz.Cern'deki bir kaç türkten biri...

TOBB ETÜ EE ile ilgili soruları olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Fakülte inşaatı başladı mı?

• Bir inşaata başlandı ama hocalarımız bize oranın lab olacağını söyledi, bir kaç büyük proje alınıp, bi de nanoteknoloji lisans programı filan da açıldığından bir lab binası olması iyi olur.
    Öte yandan, bazı arkadaşlar, ikiz bir bina yapılacağını ve lab ile birlikte mühendislik fakültesinin de yapılacağını söylüyorlar. Kimse de bir bilgi vermiyor Beklemedeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicMerth -- 2 Haziran 2012; 20:38:08 >
  • Ben lab binası ile fakülte binası olacak diye biliyorum, bunlar U gibisinden bitişik de olabilir. Teknoloji merkezi adı altında bir yapı olacağını biliyorum, lab binası derken öyle birşey olması lazım. Umarım ihtiyaçları karşılayacak cinsten bir fakülte binası olur, yeni binalarla üniversite genişler. Hayırlı olsun.
  • Bugün önümüzdeki senenin kontenjanları açıklandı.Aynı zamanda 2011 yılının taban puan ve sıralamalarını da eklemişler...

2012-2013 yılının Kontenjan ve Taban Puanları
    http://aday.etu.edu.tr/tr/content/adaylar/2011-2012-kontenjanlarimiz

2012-2013 yılının Bursları ve Ücretleri
    http://aday.etu.edu.tr/tr/content/adaylar/burslarucretler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridsl -- 8 Haziran 2012; 23:05:13 >

• %25 burslar iyi olmuş, birçok üniversite bu tip uygulamaları yapıyor artık. Özellikle bilgisayar mühendisliğinde ücretli 40 kontenjanın 10'a düşürülmesi ve 30 kişilik kontenjanın %25 burslu yapılması olumlu olmuş. Taban puanlarımız kendi kategorilerinde tüm vakıf üniversiteleri içinde genelde ilk 3-4 içinde oluyor, inşallah daha da iyi olur.
  • yazın ortasında eşiniz dostunuz tatilden arayıp nispet yaparken 40 derecede derslere girip dötünüzden terler akarken vizelere girmek paha biçilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

Pazar günü sınava girecek nice yiğitlere ve hanımefendilere sesleniyorum. Bu okula asla gelmeyin. Her kafadan bir ses çıkan, herhangi bir sistemi olmayıp size iyi bir sistemi olduğunu yutturan koca bir PARA TUZAĞI! Okulu seven insan sayısı yüzde 1i asla aşmaz ve her gün hayatınızın anlamını sorgularsınız. Kendinizi geliştiremediğinizi hissedersiniz sürekli, mesleğinizi keza asla geliştiremezsiniz, belki güzel bir yerde ortak eğitime düşersen. O da baba torpilleri aşınca oluyor tabi! Ortak eğitim sizin gözünüze avantaj olarak gelebilir ancak siz herhangi bir üniversitede okurken yazın istediğiniz sürede daha iyi mevkilerde staj imkanı bulacaksınız zaten, tek farkı maaş alamayacaksınız. Tobb Etü marka değeri her gün geçtikçe dibe vuran, iş dünyasında yerini çoktan kaybetmiş, kendini sütçü imamı geçmeye adamış bir yüksek lise. Gelmeyin diyorum tekrardan, asla böyle bir hataya düşmeyin!

Ben ettim bari siz etmeyin.

Bu arada küçük bir uyarı yapayım, tercih edecek arkadaşlar okulun tanıtım günleri başladı.Gelip gördüğünüzde, sizi gezdiren ogrencilerden değil mutlaka kutuphanede yada cafeteryada oturanlardan bilgi almaya çalışın sizin için cok saglıklı olacaktır :) Bu arkadaşlar okuldan para aldığı için , okulun kötü yonlerini hiç bir şekilde anlatmazlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 14 Temmuz 2012; 21:55:00 >

• TOBB ETÜ öğrenci konukevinde sabah kahvaltı, öğle ve akşam yemek ücretleri ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bhuvan

TOBB ETÜ öğrenci konukevinde sabah kahvaltı, öğle ve akşam yemek ücretleri ne kadar?

yurtlarda şuan yemek yiyebileceğin bir mekan yok.
    Mutfak tarzı yerler var kendin hazırlıyorsun, veya okulun kendi binasındaki yerlerde yiyorsun yemeğini.

Okuldaki yerlerde, tabldot yemek var 6 tl veya fast foot menuler var yine 6-7 tl.
  • Cevabın için teşekkürler. Öğrenci konukevi ile kampüs arasındaki mesafe ne kadar? Öğrenci konukevi civarında yemek yiyebileceğimiz başka yerler var mı?
  • quote:

Cevabın için teşekkürler. Öğrenci konukevi ile kampüs arasındaki mesafe ne kadar? Öğrenci konukevi civarında yemek yiyebileceğimiz başka yerler var mı?

Yurt odasından çıkmayla, okulun kapısına girme arası yürüyerek 7-10 dk. Söğütözü mahrumiyet yeri olduğu için, okul ve yurdu saymazsak, en yakın yemek yiyebileceğin yer Armada'dır. Yürüyerek 20-30 dk nı alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blanco714

quote:

Cevabın için teşekkürler. Öğrenci konukevi ile kampüs arasındaki mesafe ne kadar? Öğrenci konukevi civarında yemek yiyebileceğimiz başka yerler var mı?

Yurt odasından çıkmayla, okulun kapısına girme arası yürüyerek 7-10 dk. Söğütözü mahrumiyet yeri olduğu için, okul ve yurdu saymazsak, en yakın yemek yiyebileceğin yer Armada'dır. Yürüyerek 20-30 dk nı alır.

naptin sen 15dkyi gecmiyor benim yurudugum 30dkya bahceliye giderim

• quote:

Orijinalden alıntı: FlyingHigh

quote:

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

Pazar günü sınava girecek nice yiğitlere ve hanımefendilere sesleniyorum. Bu okula asla gelmeyin. Her kafadan bir ses çıkan, herhangi bir sistemi olmayıp size iyi bir sistemi olduğunu yutturan koca bir PARA TUZAĞI! Okulu seven insan sayısı yüzde 1i asla aşmaz ve her gün hayatınızın anlamını sorgularsınız. Kendinizi geliştiremediğinizi hissedersiniz sürekli, mesleğinizi keza asla geliştiremezsiniz, belki güzel bir yerde ortak eğitime düşersen. O da baba torpilleri aşınca oluyor tabi! Ortak eğitim sizin gözünüze avantaj olarak gelebilir ancak siz herhangi bir üniversitede okurken yazın istediğiniz sürede daha iyi mevkilerde staj imkanı bulacaksınız zaten, tek farkı maaş alamayacaksınız. Tobb Etü marka değeri her gün geçtikçe dibe vuran, iş dünyasında yerini çoktan kaybetmiş, kendini sütçü imamı geçmeye adamış bir yüksek lise. Gelmeyin diyorum tekrardan, asla böyle bir hataya düşmeyin!

Ben ettim bari siz etmeyin.

Bu arada küçük bir uyarı yapayım, tercih edecek arkadaşlar okulun tanıtım günleri başladı.Gelip gördüğünüzde, sizi gezdiren ogrencilerden değil mutlaka kutuphanede yada cafeteryada oturanlardan bilgi almaya çalışın sizin için cok saglıklı olacaktır :) Bu arkadaşlar okuldan para aldığı için , okulun kötü yonlerini hiç bir şekilde anlatmazlar :)

Okulun kolay olmadığı doğru.Diğer arkadaşlar çoktan tatile çıkmasına rağmen bizim yazın bu sıcağında okula geldiğimiz de doğru.Fakat bu durumların avantajları da var dezavantajları da.Ortak eğitime gelince diğer okullarda da staj var demişsiniz.Evet 2 kez 1 aylığına staj yapıyorlar ama bunların %99'u parasız ve genellikle de naylon yapılıyor.Tobb Etü'de staj yapılacak yere tercih yapılarak gidiliyor.Tabi torpil yaptıran olmuyor mu? Oluyor.Fakat iş hayatında ne kadar oluyorsa o kadar.Ayrıca farklı bir firmada staj yapmak isteyen okula başvurup o firmada staj yapabiliyor.Bence burada sadece kötülemek veya övmek değil, tercih yapacaklara yardımcı olmalıyız.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.