Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
551
Cevap
13
Favori
114.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aslan26
    Manyetizma, özel mesajına uzun uzun yazmıştım ama gsm numarası onaylatmadan özel mesja gitmiyormuş, boşa gitti yazdıklarım. Bir ara tekrardan buraya cevap veririm ben staj imkanları vb. konularda. Yapay zeka ve machine learning konularında şurada yorumlar yapmıştım:http://forum.donanimhaber.com/m_30024058/mpage_1/key_/tm.htm şimdilik bunları gözden geçirebilirsin.

Tamam hocam saolun o linktede bana yardımcı olmuştunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 8 Ocak 2011; 22:55:54 >

• Manyetizma aklımdayken cevap vereyim. Bilgisayar Mühendisliği bölümünde staj imkanlarımız şu şekilde:

-Teknokentler: ODTÜ, Bilkent, Hacettepe, Gazi ve İTÜ teknopark bölgelerinde anlaşmalı firmalarımız var ve oralarda staj yapabiliyoruz. Bunlar küçük ve orta ölçekte firmalar genellikle. Teknokent bölgeleri bilgisayar mühendislerinin anavatanı gibi birşeydir zaten Dolayısı ile en geniş staj ve iş imkanlarımız oralarda.

-Serbest Yazılım Şirketleri: Teknokentler bünyesinde olmayan serbest yazılım firmalarına da stajyerler gidiyor.

-Savunma Sanayi: Bu sektör de bilgisayar mühendisleri için önemlidir. TAI, Havelsan, Roketsan, AYESAŞ gibi büyük kurumlar hemen her dönem öğrenci alıyor.

-Bankalar: Benim bildiğim sadece Halkbank var. Bankacılık sektörünün bilişim altyapısını tanımak isteyenlere güzel bir seçenek.

-Bilgi İşlem Birimleri: Çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarının bilgi işlem birimleri de stajyer alıyor.

-Bunlara ek olarak da Siemens, Vestel, Ericsson gibi büyük firmalara da bölümümüzden stajyer alıyor. En son Türk Telekom ile de sözleşme yapılmıştı, galiba EE bölümünden alıyor ama bilgisayar bölümünde de stajyer alıyor olmaları lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma
    Bilgisayar muh. ve elektrik-elektronikte koç mu yoksa TOBB mu. Bilkent bunlarda 1numara bilkenti bu yüzden yazmıyorum

Genel olarak tabi ki Koç Üniversitesi'nin önde olduğu söylenebilir. Daha oturmuş bir kadrosu, sistemi, kampüsü ve geleneği var. TOBB ETÜ ise özellikle yeni yönetiminin olumlu işleri ile atağa geçti. Ki kurulduğundan beri de önde gelen üniversiteler arasında ismi telaffuz edilmekte. İleride durumunu daha da sağlamlaştıracağından şüphem yok.

Bilgisayar bölümünü incelersek Koç'ta tam zamanlı ve doktoralı hoca sayısı 9. TOBB ETÜ'de bu sayı 12 ve daha da artacak. Çoğu hocamızın Tübitak vb. kurumlardan dış destekli projeleri vardır, bunlarda lisansüstü öğrenciler çalışır genelde, kendi alanlarında iyi okullardan mezunlar (ABD, Kanada, Türkiye) ve kendi alanlarında literatüre katkı yapan isimler. Bir de yenilenen müfredat güzel oldu, gereksiz dersler kalktı, teknik anlamda güzel dersler eklendi, seçmeli dersler artırıldı, uzmanlaşma odaklı bir müfredat oldu. (5 seçmeli dersin 4ünü belli bir alandan alırsan, o alanla ilgili sertifika verilmesi vb.) Derslerde ciddi ağırlaşma var, sınavlar olsun ödev ve projeler olsun zorlaştırıldı hocalar tarafından el birliği ile :) Bunlar öğrencinin lehine tabi.

EE tarafında ise Koç'ta tam zamanlı ve doktoralı hoca sayısı 11 iken TOBB ETÜ'de bu sayı 10, üstte konuştuk bu sayının çok daha artacağını arkadaş söyledi. Özellikle Optik-Fotonik, Haberleşme Ağları, Tıbbi Görüntüleme, Sinyal ve Görüntü İşleme, VLSI gibi alanlarda çok iyi ve aktif araştırma projelerini sürdüren hocalar var (Tübitak ve Avrupa Birliği destekli projeler vb.). Hocaların web sayfalarını detaylıca inceleyebilirsin, ayrıntılar var. EE bölümü de müfredatta değişiklikler geçirdi, bana göre çok çok olumlu işler yapıldı. Onları da üstte özetlemiştik.

Her iki bölümde de TOBB ETÜ'de geniş staj imkanları var, üstte bahsetmiştim.

Hoca sayısını niye kıyaslıyorum, çünkü ne kadar çeşitli alanlardan hocalar olursa o kadar iyi. Farklı alanlara yönelme şansın artar, tek tip mühendis çıkmaz. Özellikle lisansüstü çalışacak arkadaşlar için önemli bu.

Koç hakkında detaylı bilgim yok açıkçası o nedenle sadece hoca sayısı ile ilgili yorum yapabiliyorum, oradan mezun arkadaş bizleri bilgilendirirse güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 9 Ocak 2011; 15:32:01 >

• quote:

Ben bilgisayar bölümünden mezunum evet.

Benim de senin gibi öyle çok geniş bir bilgim yok ama EE için şunu diyebilirim, yeni müfredatınız baya iyi. Gereksiz dersler kalktı (Teknik çizim, mühendisliğe giriş vb.), teknik anlamda yeni bazı dersler kondu (Sayısal Yöntemler, Java'ya ek olarak C/C++ dersi gibi). Bazılarında güçlendirmeler yapıldı, mesela Olasılık Teorisi, oldukça önemlidir EE bölümü için, artık EE bölümü kendi açacak bu dersi ve bölümün altyapısına uygun bir müfredatla, matematik bölümünden aldılar. 4. sınıf dersleri tamamen seçmeli hale getirildi ve her dönem 10 civarında seçmeli ders açılabiliyor herşeye rağmen. Bunlar önemli ve somut adımlar ve emin olun çok çok işinize yarayacak mezun olurken. Seçmeli ders olarak mesela Haberleşme Alanında farklı farklı 5 ayrı ders açılmış ki, bu alanda uzmanlaşmak için çok güzel bir fırsat. Temel haberleşme dersine ek olarak.

Akademisyenler anlamında üstte ifade ettik zaten, biraz daha sabır, en azından güz dönemine kadar gerekli çalışmalar yapılıyor o konuda, rektör hocanın da bir bildiği var demek ki sayı da vermiş. Mühendislik fakültesi ve labları için ayrı binaya geçilecekti ama inşaat gecikti zannedersem. O konuyu da sorun kendisine görüşmelerde. Dediğim gibi yönetim nelerde iyiyiz nelerde eksiğiz, nelerin yapılması lazım gayet iyi biliyor. Tabi öğrenciler somut adımlar görmek istiyor normal olarak. EE bölümü, şu an bence kötü değil, çok daha gelişmiş olur 2-3 yıl içinde. Ağzı olan konuşur sen o konuşanları sallama, eğer hazırlıktaysan ne yap ne et üst düzeyde İngilizce öğren, 1. sınıftaysan da Calculus ve Programlama derslerine özellikle efor sarf ederek çalış, çok önemli sizler için . Gerisi gelir merak etme.

Teşekkürler bilgiler için. Peki sizin döneminizde hiç Tobb Etü'den Bilkente yatay geçiş deneyen arkadaş tanıyor musunuz olabiliyor mu yani böyle şeyler? Ben bilkent Bilgisayar ve Makine paralı tutuyordu fakat ona rağmen bölümüm EEM olsun diye bu üniversiteyi seçtim ve açıkçası bazı pişmanlıklarım var. Bilginiz varsa yatay geçiş hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

• Yatay geçiş oluyor farklı üniversitelere. Tabi yüksek not ortalaması gerekli ve FF notun da olmaması gerekiyor benim bildiğim. Her üniversite yatay geçiş için kontenjan açıyor veya açmayabilir de. Şimdiye dek benim bildiğim 1 kişi Hacettepe'ye, 1 kişi de Boğaziçi'ne geçti, onun harici bilmiyorum. Kendi dönemimde 1 kişi var geçiş yapan, o işlere girişen başka birini duymadım. Hangi üniversiteye geçmek istiyorsan web sayfalarını, yönetmeliklerini incelemen lazım. Hatta ilgili üniversitenin öğrenci işlerine danışman en mantıklısı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 10 Ocak 2011; 21:18:28 >
  • quote:

Yatay geçiş oluyor farklı üniversitelere. Tabi yüksek not ortalaması gerekli ve FF notun da olmaması gerekiyor benim bildiğim. Her üniversite yatay geçiş için kontenjan açıyor veya açmayabilir de. Şimdiye dek benim bildiğim 1 kişi Hacettepe'ye, 1 kişi de Boğaziçi'ne geçti, onun harici bilmiyorum. Kendi dönemimde 1 kişi var geçiş yapan, o işlere girişen başka birini duymadım. Hangi üniversiteye geçmek istiyorsan web sayfalarını, yönetmeliklerini incelemen lazım. Hatta ilgili üniversitenin öğrenci işlerine danışman en mantıklısı olur.

Peki bölümüm hakkında ne düşünüyorsun? EEM 'nin bir öğrenci değil bir dahi işi olduğunu ve aylarca kafanı kaldırmadan çalışman gereken bir bölüm olduğunu söylüyor herkes. Bölümün zorluğunu bilerek geldim ancak genel görüş bir burssuz öğrencinin o bölümü kaldırabilecek derecede olmadığı yönünde.

• EE böümü üst düzeyde zor bir bölümdür, doğru. Öncelikle çok ciddi bir matematik altyapısına ihtiyacına var. Calculus, Lineer Cebir, Diferansiyel Denklemler, Olasılık Teorisi gibi dersleri iyi öğrenmen gerek, sırf geçeyim yeter düşüncesinde olursan, bölüm derslerinde çuvallarsın. İşin programlama tarafı da var, o da önemlidir.

İkinci dediğin kendine güvenle ilgili. Çok başarılı, 3.5 ortalamayı geçip burs alabilen burssuz arkadaşlarolduğu gibi, okulunu uzatan, başarısız olan burslu arkadaşlar da olabiliyor. Ben bizim üniversitemizin iibf'sine, taban puanı bakımından ilk 7-8'da yer alan bir üniversiteninin EE bölümünden geleni biliyorum. Bu tip olaylar çoğu üniversitede olur. Arkadaş EE bölümünde başarılı olamadığını, sevemediğini belirtip bırakmıştı bu bölümü.

Sen eğer ben burssuzum kaldıramam bu bölümü dersen, benim diyebileceğim birşey olmaz tabi.

Şunu belirtmeden geçmeyeyim, öss bir öğrencinin düzenli, sabırlı ve sıkı çalışma becerisini hakikaten ölçüyor. Eğer düzenli ve sıkı ders çalışamayacaksan, bölümünü sevemeyeceksen işin zor. Düzenli ve yoğun çalışma içinde olmazsan, yani örneğin bir calculus, bir diferansiyel denklemler tarzı derslere "geçsem yeter" tarzı yaklaşırsan, okulu uzata uzata bir şekilde mezun olursun. Sonrasında işin zor olur, bölüm derslerinde zorlanırsın, akademik çalışma şansın zaten olmaz, işverenin de soracağı temel sorularda çuvallarsın.

Ki tobb etü'de yılda 11 ay çalışmak durumundasın, bu öyle dışardan göründüğü gibi kolay bir tempo değil. Zorluklarına katlanırsan, kendin için ekstra birşeyler yapmayı becerebilirsen mesleki anlamda, sonrası güzel olur. Yok baştan dersen ki, burssuzlar bölümü kaldıramıyormuş, işin zor.

Birşey daha ekleyeyim. Burssuz öğrenci demek, ailesinin parasını yiyen, sorumsuz, turist gibi okula gidip gelen tip demek midir? Böyle tipler yoktur demiyorum ama büyük fedakarlıklarla ücretli okuyan ve iyi yerlere gelmeye çalışan öğrenci çok fazladır. Bölümü kaldırma meselesi burslu-burssuzdan ziyade ders çalışma ve o mesleği sevme ile alakalı. Bunun sayısız örneğini de bizler etrafımızda gördük, siz de göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 13 Ocak 2011; 12:45:46 >

• ridsl o gördüğün projelerin tamamı doğrudur. TOBB ETÜ'yü gördüysen az bir kısmının (yurtlar + yabancı diller binası) inşaatının tamamlandığını görmüşsündür. Şu an o aradaki caddede üst geçit inşaatı var. Sırada ise mühendislik fakültesi binaları var.

Yalnız şöyle bir sıkıntı var ki, o arazilerin bir kısmının üzerinde şu an Gazi Anadolu Lisesi ile başbakanlık lojmanları var. Gazi Anadolu Lisesi için başka yere yeni bir bina yapılıp teslim edilecek, lojmanlar ne zaman boşaltılıp yıkılır onun hakkında hiçbir fikrim yok. Tahmin edeceğin üzere uzun bir zaman alacak. Öte taraftan bu arazilerin bir kısmı AOÇ arazisi. Geçenlerde plan değişikliği yapıldı diye biliyorum, arazilerin bir kısmı üniversiteye devredildi. Benim tahminim bu konuda da çeşitli sıkıntıların çıkacağı yönünde. Çok güzel bir kampüs planı ama malesef tam anlamıyla hayata geçmesi uzun zaman alacak.

• bu durumda mühendislik binaları konusunda bir sorun gözükmüyor.Peki bu mühendislik binalarının ne zaman başlayacağı konusunda bir bilginiz var mı?Ben bu yaz başlayacağını duymuştum bu ne kadar doğru?
  • Bilmiyorum dostum ben mezun oldum. Sen öğrencisin galiba halen, sizler içerde olduğunuz için daha iyi bilirsiniz tabi. Kim dedi bu yaz başlayacak diye? Bilmiyorum doğru olabilir ama olmayabilir de. Şu aşamadan sonra yapılacak ilk iş mühendislik fakültesi ama o kesin.
  • YDB ile Yurtlar arasına köprü normalde 1 sene önce yapılacaktı. O yoldan geçerken 2 öğrenciye araba çarptı ve ağır yaralandılar. Köprü yapamadılar çit çektiler yola. Karşından karşıya geçmek için ya 1 buçuk metre çitlerden atlayacaksınız yada ışıklara kadar yürümek zorundasınız. Bence köprü yapmak yerine böyle bişi yapmaları daha iyi oldu hem ucuz hem daha etkili. Köprü yapılsa bile 100 kişiden 2si 3ü kullanırdı heralde. (bknz. Kızılaydaki köprüler)

Dipnot: 2010 bilg. müh. girişliyim
  • Seneye tıp açıyormuş, 40 bin TL yıllık
  • yukarı :) çok merak ettiğim bir üniversite.

• Bi izleyin derim
  • Merhabalar ben de bu sene ünv sınavlarına girdim ve düşündüğüm iki ünv var TOBB Bilgisayar ile İTÜ Bilgisayar
    ve hala karar veremedim hatta Ankara mı İst mu buna bile karar veremedim çok detaylı bir araştırma da yapmadım ama buradan sizlere bir kaç sorum olacak:

1. Dersler her ne kadar ağır olsa da ünv bitirdikten sonra yeterince prestij sahibi olunabilir mi ? İTÜ de de derslerin çok zor ama bitirince prestij sahip olabiliceğimizden bahsediliyor.
    2. Yurt içinde iş imkanı olarak sanırım İTÜ den önde fakat pek tanınmıyor gibi (Yeni olmasından kaynaklı olabilir) İtü yü sorduğumda sadece yurt içine değil yurt dışına yönelik bir ünv olduğunu söylüyorlar acaba TOBB'da da Yurt Dışı imkanları varmıdır nelerdir?
    3. Kampüs ortamı nasıl aktiviteler, çeşitli uğraşılar, arkadaşlıklar çünkü sanırım Tatil kısıtlı ancak Ünv de ortam varsa bu pek sorun olmaz benim için yani tatilin kısıtlı olmasından okuyanlar sıkıntılı mı ? Sıkılan var mı bu süreçte?
    4. Ağırlıklı dersler nasıl mesela duyduğuma göre İTÜ'de derslerin %70 i donanım imiş ve gereksiz dersler mevcutmuş öğrenciler bundan muzdarip %30 Yazılım az denecek kadar az benim de keyif alacağımı düşündüğüm yazılım dersleri nasıldır ne kadardır bu hususta labaratuvarlar imkanlar nasıldır?
    5. Ünv. bitirdikten sonra mesleğe hakim olabilirmiyiz ?
    6. Hafif asosyal bir kişiliğim olduğu için ve yazılımdan keyif alacağımı düşündüğüm için Bilgisayar mühendisliğini istiyorum ortam beklediğim gibi midir ? Eğer öyleyse Tatile bile gerek yok bu hususta okuyanlar cevaplandırırsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: notch

Merhabalar ben de bu sene ünv sınavlarına girdim ve düşündüğüm iki ünv var TOBB Bilgisayar ile İTÜ Bilgisayar
    ve hala karar veremedim hatta Ankara mı İst mu buna bile karar veremedim çok detaylı bir araştırma da yapmadım ama buradan sizlere bir kaç sorum olacak:

1. Dersler her ne kadar ağır olsa da ünv bitirdikten sonra yeterince prestij sahibi olunabilir mi ? İTÜ de de derslerin çok zor ama bitirince prestij sahip olabiliceğimizden bahsediliyor.
    2. Yurt içinde iş imkanı olarak sanırım İTÜ den önde fakat pek tanınmıyor gibi (Yeni olmasından kaynaklı olabilir) İtü yü sorduğumda sadece yurt içine değil yurt dışına yönelik bir ünv olduğunu söylüyorlar acaba TOBB'da da Yurt Dışı imkanları varmıdır nelerdir?
    3. Kampüs ortamı nasıl aktiviteler, çeşitli uğraşılar, arkadaşlıklar çünkü sanırım Tatil kısıtlı ancak Ünv de ortam varsa bu pek sorun olmaz benim için yani tatilin kısıtlı olmasından okuyanlar sıkıntılı mı ? Sıkılan var mı bu süreçte?
    4. Ağırlıklı dersler nasıl mesela duyduğuma göre İTÜ'de derslerin %70 i donanım imiş ve gereksiz dersler mevcutmuş öğrenciler bundan muzdarip %30 Yazılım az denecek kadar az benim de keyif alacağımı düşündüğüm yazılım dersleri nasıldır ne kadardır bu hususta labaratuvarlar imkanlar nasıldır?
    5. Ünv. bitirdikten sonra mesleğe hakim olabilirmiyiz ?
    6. Hafif asosyal bir kişiliğim olduğu için ve yazılımdan keyif alacağımı düşündüğüm için Bilgisayar mühendisliğini istiyorum ortam beklediğim gibi midir ? Eğer öyleyse Tatile bile gerek yok bu hususta okuyanlar cevaplandırırsa sevinirim.

1-) TOBB ETÜ nün derslerinin hafif olduğu söylenemez, hatta özel üniversiteler içersinde en zorlarından biri olduğunu söyleyebilirim. Okulun 11 ay olduğunu tekrardan hatırlatmak isterim. İTÜ yanlızca 8 ay sürüyor. Mezun olunca İTÜ mezunu olmak var, TOBB ETÜ mezunu olmak var. İTÜ de alıcağın eğitim TOBB ETÜden daha iyi olamaz, çünkü devlet üniversitesinin imkanlarıyla, özel bir üniverstenin imkanları materyal bakımından kıyaslanamaz. Ancak İTÜnün etiketi şu an mezun olduğunda daha sağlam olacaktır. Ama sen 5 sene sonra mezun olucaksın ve o zamana TOBB ETÜ nün etiketi ve marka değeri ne kadar ilerleyecek bilemessin. Ama arkasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi sağlam bir kurum varsa, yerinde durmayacaktır kesinlikle. Çünkü bir anlamda kendilerine mühendis yetiştiriyorlar. Ayrıca okulun senede 3 dönem olmasından dolayı 3,5 + 3,5 + 3,5 ay gibi staj süren var ki, bunları çok iyi değerlendirirsen; mezun olduğunda elindeki CV bir hayli dolgun olucak, İTÜ sana böyle bir imkanı veremez.

2-)Bu konu hakkında pek bir bilgim yok ancak, İTÜ türkiyenin en köklü üniversitelerinden biri bu yuzden daha çok tanınması normal. Ancak daha öncede dediğim gibi TOBB'un geniş kapsamı iş imkanı olarak daha geniş bir yelpaze sunuyor. Tercih eden bir çok kişi staj ve iş imkanları için geliyor.

3-) Şimdilik küçük sayılabilcek bir kampüsümüz var yeni bir okul olduğu için. Arkadaş ortamı sana kalmış bir şey ama her türlü ortam var. Hangisine dahil olacağın sana kalmış. Ama genelde insanlar ankara içinden oldukları için aileleriyle kalıyorlar, il dışından gelenlerde genelde TOBB ETÜ Yurdunu tercih ediyorlar. Yurt bu sene açıldı ve imkanları gerçekten mükemmel. Bir çok kişi ev yerine bu yurdu tercih ediyor. Derler sabah 8.30 dan akşam 18.30 a kadar ve 11 ay boyunca bu tempo bu şekilde. İster istemez okul hayatının büyük bir parçası oluyor arkadaşlarınla daha fazla vakit geçiriyorsun.

Ayrıca şöyle bir örnek veriyim; Mesela hazırlığa yeni başladığın zamanlar kimseyi tanımıyor oluyorsun şehre yabancılık çevreye yabancılık oluyor. İlk gün oryantasyonla başlıyor. 2. gün dersler başlıyor. Geldin sınıfta rastgele bir yere oturdun ve hocalar sosyalleşmen için elinden geleni yapıyorlar. Genelde 2 yada 3 hocan oluyor dersine giren ve sürekli yerlerinizi değiştiriyorlar. 2-3 derste bir farklı bir yere geçip oturuyorsun, ilk başlarda sürekli grup halinde çalıştırıyorlar. Her aktiviteyi 2li şekilde yaptırıyorlar. Bu sayede tüm sınıfla hatrı sayılır bir kaynaşman oluyor normalde daha uzun sürecek olan bu aşama 2-3 gün içinde tamamlanıyor ki 1 hafta içinde iyi arkadaşlıkların temellerini atabiliyorsun.

4-) Aslında TOBB ETÜ nün Bilgisayar Mühendisliği tam olarak bir "Bilgisayar Mühendisliği" değil. Aslında "Bilgisayar Bilimleri" diye tanımlanabilir. Çünkü donanım kısmı birazcık daha zayıf ve yazılım üzerine yoğunlaşmış durumda. Şu anda piyasanın talebi de o yöndedir zaten. İstersen seçmeli derslerle ve ilerde uzmanlaşıcağın alan olarak yinede donanıma yönebilme imkanın mümkün. Ancak senin ilgi alanına hitap eden şu anda TOBB ETÜ nün ders çizelgesidir.

5-) Emin ol İTÜ den daha fazla şey katıcaktır bilg. müh. olarak. 1 senelik staj ve güncel ders programı buna imkan sağlıyor.

6-) Şöyle örnek veriyim; Tiyatro ve Sinema Topluluğunun %30 u bilgisayar mühendisliği öğrencileri ve kurucuları da bilg. müh. öğrencileri. İnsanlar sosyalleşmeye aç cidden :)

Ben 2010 girişli irregular bilg. müh. öğrencisiyim. 18 yıl boyunca istanbuldaydım ve istanbul tercih etmek istemediğim için ankaraya geldim. Bana deslerki ODTÜ mü TOBB ETÜ mü diye, ODTÜyü tercih ederdim. Belki şu an için mantıklı olan o gözüküyor ama sonuçta ODTÜ dür candır kandır adı yeter :) Aynı şey İTÜ için de yakın sayılır. Sen şu anda şehrini seçiceksin durum biraz daha farklı. Eğer sahil kesiminde yaşadıysan Ankarayı seçebilirsin değişiklik olur öğrenciye hitap eder bahçelievler civarları, ancak sahil kesiminde oturmuyorsan İstanbulu tercih et ve istanbulun metrepolun tadına bak keyfini çıkart :) Dikka et çarpmasın ama :)

Bir sorun olursa özel mesajlada sorabilirsin, kolay gelsin :)

• Arkadaş uzun uzun anlatmış. Genel olarak katılmakla birlikte 1-2 yerde düzeltme yapayım.

İTÜ'nün derslerinin %70 donanım oludğunu düşünmüyorum. Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği müfredatlarında standart 3 tane donanım dersi vardır. Okuldan okula değişmekle birlikte sayı 5-6 olabilir en fazla.

Dersler şu şekilde. Hemen hepsi yoğun biçimde ödev ve proje ağırlıklı. Bölüm derslerinden dönemde 4-5 ödev olur, çoğu projelidir. Sınavları da ciddi anlamda ağırdır. Bölüm derslerinde genelde %40-50'si bırakılır öğrencilerin. Bölüm işi sıkı tutuyor kısacası. Dersler de ilk mezunların aldığı seviyenin baya baya bir üstünde.

Gelelim donanım tarafına. Musty sen belli ki Oğuz Ergin hocamızla tanışmamışsın. Kendisi Türkiye'nin donanım alanında en deneyimli ve parlak akademisyenlerinden birisidir. TOBB ETÜ'den önce Intel'in Barcelona'daki merkezinde çalışmaktaydı. Kısacası bu işi hem teoride hem pratikte Türkiye'de en iyi bilen isimlerden birisidir. Bilgisayar Mimarisi, Mikroişlemciler derslerini verir. Seçmeli olarak da dönemine göre Gömülü Sistemler ve İleri Bilgisayar Mimarisi dersleri açıyor. Derslerini öğrenmeden geçmen imkansız. Çok da güzel ders anlatır ama çok zorlar. Kendi kurduğu araştırma labında çok sayıda öğrenci var ve donanım alanında çok öğrenciyi ABD, Avrupa'ya burslu olarak göndermiştir. Kısacası bilgisayar donanımı çalışmak isteyen bir öğrencinin Türkiye'de gelebileceği en güzel yerlerden birisi TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 4 Temmuz 2011; 13:07:36 >

• Yani İTÜ mü TOBB mu desem TOBB diyorsunuz
  • Şimdi arkadaş İTÜ'nün eğitimi TOBB ETÜ'den kötüdür demiş, buna katılmıyorum. İTÜ tabi ki ülkemizin en saygın üniversitelerinden birisi, eğitimi de şüphesiz üst seviyededir. Açıkçası detaylıca bilmiyorum İTÜ'nün eğitimini, o nedenle kıyas yapmam yalnış olur.

Derslerin nasıl geçtiğinden yukarda az çok bahsettim. Bir başka avantaj, bizde öğretim üyesi - öğrenci diyaloğu çok iyidir. İstediğin her konuda hocalar yardımcı olur, dersler harici hocalarla projeler yapabilirsin, dersleri kavraman için ellerinden geleni yaparlar. Hatta daha lisans öğrencisi iken çeşitli konferanslarda/dergilerde arkadaşlarımızın hocalarımızla yaptıkları çalışmalar makale/bildiri olarak yayınladı/yayınlanıyor. Bu da onlara lisansüstü çalışmalar için ciddi avantaj sağladı.

Dostum bu karar senin tobb etü, itü ya da bir başka üniversite. Ben sana şurayı yaz diyemem. Yalnız şunu derim, Ankara'da değilsen gel üniversitemizi gör. İmkanları yerinde incele, hocalara istediğin soruları sor. Yazmayı düşündüğün tüm üniversiteler için bunu yap. Hangi şehirde yaşamak istiyorsun buna karar ver. Artıları ve eksileri düşün, ona göre kararını ver derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 4 Temmuz 2011; 13:45:36 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.