Şimdi Ara

TMDEN HANGİ BÖLÜM YURTDIŞI KAPISINI ARALAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
9
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tamam bakmam bi ara
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

Arkadaslar yurt disi kapisini aralayan bir bolum yok. Yurt disi kapisini aralayan insan var.

Evlilik,green card gibi sansa dayali konulari geciyorum.

Koc isletme-iktisat cap, bogazici isletme+3 dil veya akliniza gelecek turlu kombinasyonlarla yurt disinda is falan bulamazsiniz.

Oncelikle calismak istediginiz ulkede yuksek lisans yapacaksiniz ki adamlarin sizi ise almak icin elinde bir veri olsun. İnsan ustu meziyetleriniz olmadikca kimse sizi tr'den direkt ise almaz. Cok fazla proseduru var ve bu isi yapabilecek herhangi bir o ulke vatandasi varsa onu alir.

Yuksek lisans isi de paraya bakar.Mesela kendi arastirdigim ulke kanada icin yillik 20.000cad civari okul ucreti ve aylik 1500 cad yasam masrafi icin paraniz varsa gidebilirsiniz. Amerika ve ingiltere daha pahali

Burslarda genelde fen,matematik ve muhendislik alanlarina veriliyor.

Yani uzun lafin kisasi yurt disi isi su an para veya sansa bakiyor.
    +1 tamamen katılıyorum.
    hedefi yurtdışı olan birinin eğer yurtdışında yl yapacak parası yoksa yazılımdan başka bir alana yönelmemeli. ya da çok spesifik bir yeteneği olmalı.

• Bende sürekli aynı şeyleri söylüyorum uluslararası bir bölüm okuyun diyorum adam bana Boğaziçi de ODTÜ'de okuyamayacaksan okuma diyo ulan yurtdışında üniversiteyi geç adam Türkiye'yi bile bilmiyor doğru dürüst gözümüzde buyuttugumuz girmek için kıçını yirttigimiz üniversiteler yurtdışında kimsenin umrunda değil yurtdışı planlarınız varsa uniyi çok takmayın bence sınava çalışın ama olmuyorsa sallayın çalışın dememin sebebide oradaki hocaların referansı başka bir cacık yok ülke içinde avantajı da normal mezunlardan 3 krş fazla para alırsınız başka bir boka yaramaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de okulla pek bir alakası yok.Çakal olmaktan geçiyor bence işin has kısmı. Yani evet Boun Odtu Koc vs bunlar güzel okullar ancak yukaridaki hocam doğru demiş aslinda yani orada okuman bu ulke standartlarında bir artı.Oralara giderek sadece ulaşmak istediğin şeye daha kolay erişebilmek ve iyi bir çevre sahibi olmak için gidiyorsun. Bunlar yurt dışı için pek yeterli değil.
    Abim (manevi) gsü felsefe okuyor son sinif ve Fransa'ya yerlesecek.Ben burada size bu mümkün mu diye sorsam benimle dalga geçen bile olur ama gördüğünüz gibi olmuş birde beyler boun iktisat işletme iste koc vs kazandim cikarmiyim dersen kesin diyebilirsin ama çıkamayanlar da epey var :).Yani demek istedigim genel ekseniyette tm mf vs yok ne okuyorsan oku kovalamayı bileceksin.Erasmus mu tak tak gitmeye çalışacaksın. Ben Italya'da yaşamayı düşünen biriyim ve bu yüzden Universita Di Bocconi'de 1 sene okumak istiyorum ama bunu buradan yazmak kadar gitmesi kolay değil. Emek vermek gerek her seyden once.Iyi bir ortalama erasmus için gerekli ama bir yerde de karakteriniz araya giriyor.Yeri geldiginde firsat yaratmayi bilen veyahut yaratilan firsatlari kullanmayi bilen birisi olmalısınız ki bu dediğiniz yurt disi olayi gerçekleşsin. Öyle kolay değil ama çok da zor değil. Bugun buradaki en ust düzey unilerden mezun olan bir bilgisayar muhendisine 10k dolar onersen direkt gelir hatta der ki ulan zengin oldum zengin ama işin aslı öyle degil zaten orada bu paradan daha yuksek kazananlar var.Yani bunu bilen yoneticiler de bence bunu kullaniyordur (fazla degil ama vardir yani.).Konuyu biraz saptirdim da yani isin özü mecazi anlamda çakal olup her firsati değerlendirmekten geciyor

• Karamsar olmayın, hayatta yurt dışına çıkamam demeyin fakat öyle kolay bir iş olmadığını da unutmayın. Yurt dışı kapısı aralayan bölüm diye bir şey de yok. Konuya yazan fabricoramirez nickli arkadaş haklı, burslar genelde fen ve mühendislik alanlarına verilir çünkü buralarda teknolojik üretim için altyapı oluşturma ihtimali söz konusu. Fakat gidip de aa oraya burs veriyorlar diye fizik ve mühendislik yazmayın çünkü en iyilerden olmalısınız ki bu bursları alın. Kötü bir fizikçi veya işini sevmeyen bir mühendisin burs bulup gitmesi diye bir şey olmaz. Akademik açıdan yeterli kişiler çok rekabetçi bir ortamdan geçerek gidiyor ABD ve Avrupa'daki okullara, şirketlere. Üstelik uluslararası bir rekabet bu, Türkiye'ye özel kontenjan olmadığı için Hintli, Malezyalı, İsveçli, Güney Afrikalı gibi gibi ve bir de üstüne işinde çok iyi insanlarla yarışacaksınız.

Yazılım işine gelince evet yazılımcılar daha çok gidiyor. Fakat "aaa sen yazılımcısın gel ya bizle çalış" diye bir şey yok. Daha çok gidiyorlar diye size bir kapı açacak diye bir şey yok. İyi yazılımcı gider yurt dışına. Sırf yurt dışına giderim diye yazıp yazılımı sevmez ve başarılı olamazsanız boşuna okumuş olursunuz, çok net. Yok eğer severim ben bu işi diyorsanız şanslısınız. Sizin ilgi alanınız bu yüzyılda müthiş bir sıçrama yaptı. Gidin okuyun ve başarılı olursanız neden gitmeyesiniz yurt dışına?

Madem öyle kapı açan bir bölüm yok, kim gider yurt dışına? İşini seven ve iyi olan herkes gidebilir (elbette bazı alanlar daha çok gidiyor, itirazım yok) fakat yine garanti bir şey yok ortada. ABD ve Avrupa entelektüel bir göç dalgasını her sene karşılar. Ürettiği fikirle para kazanacak bir sürü insan gider. Bu dalgada iyi ekonomist de gider, iyi yönetici de gider, iyi doktor da gider, iyi mühendis de gider, iyi akademisyen de gider, iyi yazılımcı da gider, iyi bir öğrenci yüksek lisans bulur gider, doktora bulur gider, bir sürü insan gider yani. İyi bir okulda, seveceğinize inandığınız bir bölümü seçin ve onu okuyun eğer çok idealistseniz yani. Yurt dışına yazılımcı, mühendis, fizikçi, kimyager falan gitmez; hangi mesleği sayarsanız sayın başına işini seven, işinde iyi ve başarılı sıfatını eklemek zorundasınız.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Yani hocam diyorsunuz 0 dil ile daha kolay gidiliyor

• Hocam kendin araştıııır

• Yurt dışında kalıcı iş bulanların sayısı boun da bile 100 kişiden 5 falandır (tm bölümleri için) Yok ben yurt dışını görmek istiyorum 1-2 yıl yaşayıp dönsem de olur diyeceksen her bölümde öyle bir imkan var 4. sınıfın 2. dönemi 6 ay staj yaparsın 6 ay da devam edersin 1 yıl kalıp dönersin
  • Tm olmasi şart mi emin değilim ama şuanda alan dışı da tercih yapılabiliyor diye biliyorum, benim zamanima gore sistem cok degisti. Yurtdışı için öncelikle bilgi teknolojileri +uzmanlaşma ve cok iyi İngilizce. 2.olarak da inşaat+"İngilizce. Yurtdışında bir suru inşaat Projesinde çalışabilir çok saglam paralar biriktirilebilir. Bu cok nettir ki 2 sene yurtdışında inşaat projelerinde calismak Türkiye de 5 sene calismaya bedeldir. Tecrübeyle sabittir

• iibf bölümlerine balon demesi çok normal çünkü balonlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Restrop kullanıcısına yanıt
    Aynen boğaziçi işletme balon kanka

• Yüksek lisans / doktora yapabilmek yurt dışı kapısını aralar öteki türlü ben türkiye’den lisans ekonomi diplomamı alayım gidip de yurt dışında iş bulayık hayal biraz. İyi yerlerde yüksek lisans / doktora için de referans lazım bu da iyi üniversitelerden elde edilebilir. Onun dışıjda boğaziçi’nin koç’un veya baska ne varsa işte iyi üniversitenin eline tutuşturduğu diploma iş görmez (zenginsen süreç farklı tabii)

• aynen orayı bitirdin diye birisi gelip seni şirketine ceo yapacak yallah halkla ilişkilere

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bak aynı durumu tersten örnekleyeyim :

Yunanistan'dan dünyada 450-501 arasında sıralamada bulunan bir üniversiteden işletme okuyup Türkiye'ye gelen birini düşün. TÖMER'den 90 almış olsun. Yine de yeterli mi sence? Şahsen çoğu şirket bu adamı almak yerine İstanbul üni, Ankara üni işletme mezununu tercih edecek. TOEFL sınavında genel ingilizce var hocam. Şirketler genel ingilizce'ye değil akademik ingilizceye bakar. Ayrıca Amcam (özelden yazarsanız bilgilerini paylaşırım) Bilkent İktisat bölümünde misafir öğretim görevlisi. Bizzat kendisi ile konuştuktan sonra hukuk yazmaya karar vermiştim. Türkiye'nin imajı çok kötü yurtdışında. İİBF'den öyle kolay değil yurt dışına çıkmak. PARA LAZIM. Yazılım ve tıp sektörü global olduğu için bu bölümlerde çıkabilirsiniz ama iibf,hukuk zor.
  • Arkadaşlar şimdi Türk Alman ünide İşletme bölümü için çift diploma programı var şu an. Direkt Almanya da okuma şansı var ve hatta diploma alma şansları var. Şimdi bu adam sırf tmde ilk 2k girmediği için gidemez mi yurt dışına illa boun, koç mu olması lazım ? Biraz garip düşünüyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9162BF8FE

Hocam bak aynı durumu tersten örnekleyeyim :

Yunanistan'dan dünyada 450-501 arasında sıralamada bulunan bir üniversiteden işletme okuyup Türkiye'ye gelen birini düşün. TÖMER'den 90 almış olsun. Yine de yeterli mi sence? Şahsen çoğu şirket bu adamı almak yerine İstanbul üni, Ankara üni işletme mezununu tercih edecek. TOEFL sınavında genel ingilizce var hocam. Şirketler genel ingilizce'ye değil akademik ingilizceye bakar. Ayrıca Amcam (özelden yazarsanız bilgilerini paylaşırım) Bilkent İktisat bölümünde misafir öğretim görevlisi. Bizzat kendisi ile konuştuktan sonra hukuk yazmaya karar vermiştim. Türkiye'nin imajı çok kötü yurtdışında. İİBF'den öyle kolay değil yurt dışına çıkmak. PARA LAZIM. Yazılım ve tıp sektörü global olduğu için bu bölümlerde çıkabilirsiniz ama iibf,hukuk zor.
    Hocam amcanızın Bilkent İktisat özelinde fikirleri nedir peki ? Boun/Koç yerine bilkent yazılabilir mi ? Akademik kadrosunun iyi olduğunu biliyorum.

• Aslında çap, yurtdışı vs o kadar çok yol var ki insan heyecanlanıyor hakikaten etiket olayında da hocam yıllarca bu empoze edildi maalesef, bu algıyı kırmak zor olsa da kafamdan "abi odtülü bilkentli adamlar var sana sıra gelene kadar ohooo" algısını kırmak için çabalayacağım, çok teşekkürler hocam :)

• PhenomenalOne P kullanıcısına yanıt
    etiket olayını üniversiteye gittiğinizde kırarsınız hocam.umarım hedefinize ulaşırsınız iyi çalışmalar :)
  • NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    hocam 100k olan gider,ilk 100e giren gidemez.bu dedigim gayet olasi.ne kadar yirtici bir insan olduguna,sansa,paraya bakar.kimse bizim kiytirik(bizim.tanrilastirdigimiz) universiteleri tanimiyor ve takmiyor

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    Orası öyle hocam ama sanırım çoğunluk yurt dışına kaçmanın zorluğuyla yks de derece yapma zorluğunu bağdaştırıp o dereceyi yapamayan o yüksek hırsı ünide nasıl gösterir ki düşüncesine kapılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.