Şimdi Ara

TMDEN HANGİ BÖLÜM YURTDIŞI KAPISINI ARALAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
9
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet cevapları bekliyorum ybs gibi geliyor ama daha Türkiye de fazla ciddiye alınmıyor diğer ülkelerde bilemiyorum altan bilemiyorum...

• beyler geçin bu yurtdışı ayaklarını ya çok klişe oldu. inin antalyaya ayarlayın istediğiniz milletten bir kadını,evlenin gidin oğlum malmısınız 5 sene üniversite okuyorsunuz.Hem bunu yapabilme olasılığınızda 5 yıl üniversite + 2 dil + şans + tecrübe+ staj vs. dan daha yüksek bence :D
    yazık sakat galiba boğaziçinde bırak ingilizceyi uluslararası ticaret bölümünde 2. dili bilmeden mezun olamıyorsun ki bu işin toefl ı var
    herkesi kendin gibi vasıfsız zannetme kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş

ben de boğaziçini kazanamayacağım ama en azından bk atmıyorum senin gibi ağlak çok var ülkede ağlamaya devam et
    Hocam, arkadaş Ankara Hukuk Fakültesine EA'da 1k içerisinde girdi yani ulaşamama gibi bir durum söz konusu değil.

Gayet verilerle ve kaynaklarla konuşuyor. Geçmiş yazılarına da bakarsanız anlarsınız, mantıksız bir yazısına rastlamadım.

Boğaziçini de kötülemiyor, yurt dışı meselesinde gerçeklere değinmiş. :)
    Arkadaslar yurt disi kapisini aralayan bir bolum yok. Yurt disi kapisini aralayan insan var.

Evlilik,green card gibi sansa dayali konulari geciyorum.

Koc isletme-iktisat cap, bogazici isletme+3 dil veya akliniza gelecek turlu kombinasyonlarla yurt disinda is falan bulamazsiniz.

Oncelikle calismak istediginiz ulkede yuksek lisans yapacaksiniz ki adamlarin sizi ise almak icin elinde bir veri olsun. İnsan ustu meziyetleriniz olmadikca kimse sizi tr'den direkt ise almaz. Cok fazla proseduru var ve bu isi yapabilecek herhangi bir o ulke vatandasi varsa onu alir.

Yuksek lisans isi de paraya bakar.Mesela kendi arastirdigim ulke kanada icin yillik 20.000cad civari okul ucreti ve aylik 1500 cad yasam masrafi icin paraniz varsa gidebilirsiniz. Amerika ve ingiltere daha pahali

Burslarda genelde fen,matematik ve muhendislik alanlarina veriliyor.

Yani uzun lafin kisasi yurt disi isi su an para veya sansa bakiyor.
    yazılım. ''İİBF, BOĞAZİÇİ, ODTÜ, İTÜ MORUQ'' diyenler son 10yıl içerisinde kaç mezunun yurt dışında düzenli iş bulduğuna baksın. dünyada 450-501 sıralamasında bir üniversiteden mezun olacaksın, anadilin türkçe olacak ve batı avrupada bir şirkette iş bulacaksın... %1 falan ihtimal vardır sanırım! Ülke olarak toz pembe bakmayı çok seviyoruz
  • hepsi aralar ki, nerede okuyacağına ve nereye eğilmek istediğine bağlı. sen ne istiyorsun? o açar mı açmaz mı onu söyleyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yazılım. ''İİBF, BOĞAZİÇİ, ODTÜ, İTÜ MORUQ'' diyenler son 10yıl içerisinde kaç mezunun yurt dışında düzenli iş bulduğuna baksın. dünyada 450-501 sıralamasında bir üniversiteden mezun olacaksın, anadilin türkçe olacak ve batı avrupada bir şirkette iş bulacaksın... %1 falan ihtimal vardır sanırım! Ülke olarak toz pembe bakmayı çok seviyoruz

Orijinalden alıntı: Guest-9162BF8FE

yazılım. ''İİBF, BOĞAZİÇİ, ODTÜ, İTÜ MORUQ'' diyenler son 10yıl içerisinde kaç mezunun yurt dışında düzenli iş bulduğuna baksın. dünyada 450-501 sıralamasında bir üniversiteden mezun olacaksın, anadilin türkçe olacak ve batı avrupada bir şirkette iş bulacaksın... %1 falan ihtimal vardır sanırım! Ülke olarak toz pembe bakmayı çok seviyoruz
    Bir ihtimal kanada da falan bulunabilir belki hocam
    ingilizce/turkce ayri ayri bildigim kadariyla eger ingilizcesini tutturursan degerlendirilebilir bence ytu’nun egitimi hala kaliteli ve erasmus imkani bakimindan en ust siralardaki unilerden biri tek dezavantaji staj vs. sen kovalayacaksin ilk baslarda eger kendini gelistirmeye adarsan boun’daki yatan adamlardan daha prestijli hale gelirsin hocam.

• Evet hocam hedefim ingilizce matematiğim iyi lanet fen yüzünden sayısalda ilk 60k zor gibi, ekonomiye ilgim var genel hatlarda üstüne gidebileceğim bir alan olarak görüyorum o yüzden ytü iktisat'ı gözüme kestirdim, yatmayı da düşünmüyorum zaten :)

ben de boğaziçini kazanamayacağım ama en azından bk atmıyorum senin gibi ağlak çok var ülkede ağlamaya devam et

Evlilik,green card gibi sansa dayali konulari geciyorum.

Koc isletme-iktisat cap, bogazici isletme+3 dil veya akliniza gelecek turlu kombinasyonlarla yurt disinda is falan bulamazsiniz.

Oncelikle calismak istediginiz ulkede yuksek lisans yapacaksiniz ki adamlarin sizi ise almak icin elinde bir veri olsun. İnsan ustu meziyetleriniz olmadikca kimse sizi tr'den direkt ise almaz. Cok fazla proseduru var ve bu isi yapabilecek herhangi bir o ulke vatandasi varsa onu alir.

Yuksek lisans isi de paraya bakar.Mesela kendi arastirdigim ulke kanada icin yillik 20.000cad civari okul ucreti ve aylik 1500 cad yasam masrafi icin paraniz varsa gidebilirsiniz. Amerika ve ingiltere daha pahali

Burslarda genelde fen,matematik ve muhendislik alanlarina veriliyor.

Yani uzun lafin kisasi yurt disi isi su an para veya sansa bakiyor.

hocam ytu’de ea bolumleri sayisal bolumleriyle cap yapabiliyor mu bilmiyorum mesela odtu’de ekonomi okuyup matematik capi yapabiliyorsun eger ytu’de de bu durum varsa cok iyi.ilgi alaninizi kesfetmeniz cok onemli hocam ben artik uni adlarinin bu kadar onemli oldugunu dusunmuyorum koskoca elon musk bile lise mezunu adam spacex’e is basvurusu yapabilir diyor bu arada elon musk’ta ekonomi+fizik okudu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 20 Haziran 2020; 0:7:40 >

Gayet verilerle ve kaynaklarla konuşuyor. Geçmiş yazılarına da bakarsanız anlarsınız, mantıksız bir yazısına rastlamadım.

Boğaziçini de kötülemiyor, yurt dışı meselesinde gerçeklere değinmiş. :)

Edit: ayrıca başka konularda da karşıma çıktı paso iibf bölümlerine balon, hızlı yükseliyor falan demiş. İnsan sevdiği bölümü okumayınca böyle oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5E6158F37 -- 20 Haziran 2020; 0:38:35 >

• beyler geçin bu yurtdışı ayaklarını ya çok klişe oldu. inin antalyaya ayarlayın istediğiniz milletten bir kadını,evlenin gidin oğlum malmısınız 5 sene üniversite okuyorsunuz.Hem bunu yapabilme olasılığınızda 5 yıl üniversite + 2 dil + şans + tecrübe+ staj vs. dan daha yüksek bence :D

• Kleopatra312 K kullanıcısına yanıt
    tlc'de program var ya anna-mursel

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.