Şimdi Ara

TIYATRO SECMELERI ONEMLI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar konu başlıglğına bakacak olursanız az çok konuyu anlayacaksınızdır. Ben lise 2 öğrencisiyim. Derslerimde pek başarılı olduğum söylenemez ama tiyatro konusunda kendi çapımda biraz yeteneğim olduğunu düşünüyorum bu düşüncemin sebebi ortaokulda yaptığımız birkaç tiyatro ve aldığımız dereceler. Asıl konuya gelecek olursak ben tiyatrocu olmak istiyorum.

Nasıl tiyatrocu olunur?
    Yaş sınırı var mıdır?
    Seçmeler nasıl olur?
    Diyelim seçildin ilersi için ne olur?

Bu ve bunun gibi sorular ile ilgili bilgiler alabilirsem çok mutlu olurum herkese hayırlı geceler.

• Cevap verebilecek yok mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Beylee hala cevaplarinizi bekliyorum

• bi up da benden
  • Lise bittikten sonra konservatuar sınavlarına gireceksin. Ygs'de 220 civarı bir puan istiyorlardı bu sınavlara girebilmek için. DTCF bu konuda en iyi okuldur.http://www.dtcf.ankara.edu.tr/duyuru.php?goster=haber&haber=166 Bu linkte geçen sene sınavının aşamaları ve ayrıntıları yer almakta. Bir bak derim. Ayrıca Dtcf harici Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül, Kocaeli Üniversitesi ve daha bir çok üniversitede bu bölüm bulunmakta. Ancak söylediğim gibi, Dtcf açık ara en iyisidir.
  • Konservatuara giris zordur
    Tiyatrocu olmak istiyorsan tiyatro kursuna da yazil
    yetenegin iyice pekissin secilmen kolaylassin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Woody*

Lise bittikten sonra konservatuar sınavlarına gireceksin. Ygs'de 220 civarı bir puan istiyorlardı bu sınavlara girebilmek için. DTCF bu konuda en iyi okuldur.http://www.dtcf.ankara.edu.tr/duyuru.php?goster=haber&haber=166 Bu linkte geçen sene sınavının aşamaları ve ayrıntıları yer almakta. Bir bak derim. Ayrıca Dtcf harici Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül, Kocaeli Üniversitesi ve daha bir çok üniversitede bu bölüm bulunmakta. Ancak söylediğim gibi, Dtcf açık ara en iyisidir.

Ben mujdat gezen tiyatrolari vs.. oralardaki secmelere giderek tecrube kazanmayi dusunuyorum tabi secerlerse

Eger kursa gidersem onerebileceginiz bir kurs var midir? Istanbul ici?

• Cevap bekliyorum?

• Cevap verecek yok mu

• 5 sene tiyatro oynadım tiyatrocu olmak kolay değil şimdi başlasan 30 yaşında bi yerlere gelirsin piyasada kullanmak isteyen adam var ve en kötü bile olsa konservatuar okuman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

5 sene tiyatro oynadım tiyatrocu olmak kolay değil şimdi başlasan 30 yaşında bi yerlere gelirsin piyasada kullanmak isteyen adam var ve en kötü bile olsa konservatuar okuman lazım.

Ben zaten kesinlikle konservatuar okumak istiyorum konservatuar okumadan olunabilecek bir iş olmadığının kaatindeyim bende. Ama bu isler nasil oluyor onlari bilmek istiyorum. O konuda bilgi almak istiyorum.

• Hala konu hakkinda bilgi bekliyorum arkadaslar

• Dediğim gibi konservatuar sınavlarına hazırlanacaksın. Tiyatro topluluklarına gidip görüşmeye çalış. Bir hocadan konservatuar için ders almak istediğini söyle. Yönlendirme yapacaklardır. Zaten son yıllarda konservatuar kaliteleri Türkiye'de iyiden iyiye düşüşte. Girmen için ultra-yetenekli olmana gerek yok. Biraz yetenek ve biraz da genel kültürle girebilirsin ancak benim tavsiyem bir hocadan ders almandır.
  • quote:

Dediğim gibi konservatuar sınavlarına hazırlanacaksın. Tiyatro topluluklarına gidip görüşmeye çalış. Bir hocadan konservatuar için ders almak istediğini söyle. Yönlendirme yapacaklardır. Zaten son yıllarda konservatuar kaliteleri Türkiye'de iyiden iyiye düşüşte. Girmen için ultra-yetenekli olmana gerek yok. Biraz yetenek ve biraz da genel kültürle girebilirsin ancak benim tavsiyem bir hocadan ders almandır.

Anladım, benim tek amacım istediğim ve sevdiğim bir mesleği yapabilmek. Kimsenin ne dediği umrumda değil. Yok parası yokmuş hayatın yokmuş değil önemli olan sanatla uğraşabilmek. Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Peki ne zaman seçmeler oluyor tarihler ile ilgili bilginiz var mı?
  • Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın, foruma pek giremiyorum. Seçmeler her okula göre değişmekte ancak Dil-Tarih'in sınavları genellikle Ağustos'un 15 ile 25'i gibi olur. Lys sonuçları açıklandıktan sonra üniversitelerin sitesinden kontrol edebilirsin seçme tarihlerini.
  • quote:

Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın, foruma pek giremiyorum. Seçmeler her okula göre değişmekte ancak Dil-Tarih'in sınavları genellikle Ağustos'un 15 ile 25'i gibi olur. Lys sonuçları açıklandıktan sonra üniversitelerin sitesinden kontrol edebilirsin seçme tarihlerini.

Secmeler nasil oluyor peki biraz bilgi verir misin

• http://www.dtcf.ankara.edu.tr/tiyatro2013/yonerge2013.pdf Bu linkte gerekli cevap yer alıyor. Ayrıntılarıyla öğrenebilirsin.
  • quote:

http://www.dtcf.ankara.edu.tr/tiyatro2013/yonerge2013.pdf Bu linkte gerekli cevap yer alıyor. Ayrıntılarıyla öğrenebilirsin.

Hepsini okudum bilgilendirdiğin için çok teşekkürler. Peki eğitim almam için ne önerirsin Tiyatro Kursları olarak?
  • Bulunduğun şehirde konservatuar varsa gidip hocalarla konuşarak ders alabileceğin öğretmen ismi alabilirsin zannımca.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.