Bildirim
Titanic i okyanusim dibinden cikartacak teknoloji var mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: el_nino_09
Gunaydin herkese
Filmin 3d sini izledim bu haftasonu ve denizin dibindeolmasi okyanusun icinde insanlarin esyalari vs vs cok ilgi cekici ve heyecan verici geliyor.bu gemiyi su yuzeyine cikartacak bir teknoloji var mi acaba
Hocam buyrun vikipedi'den bunu buldum :
"Titanik’in enkazının korunması şu an için mümkün görünmüyor. Enkaz çıkarma projesi 1986 yılında başlatıldı. Fakat hiçbir teknoloji aracı Titanic'i olduğu gibi su yüzüne çıkartmayı mümkün kılmıyor. Zira gemi çapasına kadar çamura gömülmüş ve baş kısım tek başına 44.000 ton çekiyor. Aynı zamanda geminin en iç kısımlarına işleyen su bu ağırlığın artmasına sebep olmuştur. Titanic enkazı şu anda su altında bulunan en büyük enkaz. Fakat bakteriler yüzünden yakında yok olacağı tahmin ediliyor."
-
Olsaydi zaten cikarirlardi simdiye kadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilmem kaç tonluk gemiyi suyun altından çıkarmak o kadar basit değildir. -
quote:
Orijinalden alıntı: QRONİCEXPLORER
quote:
Gunaydin herkese
Filmin 3d sini izledim bu haftasonu ve denizin dibindeolmasi okyanusun icinde insanlarin esyalari vs vs cok ilgi cekici ve heyecan verici geliyor.bu gemiyi su yuzeyine cikartacak bir teknoloji var mi acaba
"Titanik’in enkazının korunması şu an için mümkün görünmüyor. Enkaz çıkarma projesi 1986 yılında başlatıldı. Fakat hiçbir teknoloji aracı Titanic'i olduğu gibi su yüzüne çıkartmayı mümkün kılmıyor. Zira gemi çapasına kadar çamura gömülmüş ve baş kısım tek başına 44.000 ton çekiyor. Aynı zamanda geminin en iç kısımlarına işleyen su bu ağırlığın artmasına sebep olmuştur. Titanic enkazı şu anda su altında bulunan en büyük enkaz. Fakat bakteriler yüzünden yakında yok olacağı tahmin ediliyor."
Tesekkurler hocam
Inanilmaz ilgimi cekio 3.5km suyun dibinde filmde gecwn ask hikayesi vs hele o filmde adamin pirlantayi sakladigi kasayi vikartip icini acma esnasindaki heyecan vs ordan cikarilacak bir ayna bile cok etkileyici
Izlemediyseniz ghost of abbys ve sanirim 100 years titanic idi galiba bunlar titanic icin belgeseller
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
15 tanehttp://www.liebherr.com/CR/en-GB/products_cr.wfw/id-15399-0/measure-metric gerekir ve bunların duracağı bir alan da yok
-
quote:
Orijinalden alıntı: hærun
15 tanehttp://www.liebherr.com/CR/en-GB/products_cr.wfw/id-15399-0/measure-metric gerekirve bunların duracağı bir alan da yok
Etrafini 7 gemi cevreleyip ustlerine bunlardan koyup deneseler nolur acaba en azindan bi yoklasak
Cok isteseler cikartilir diye dusunuorum ayrica o wikipediadaki bilgiyi neye gore vermisler 44000 ton demisler
-
Balon ile çıkmaz mı ki? Bağlasak balonları içini helyum doldursak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çıkmaz öyle teknoloji yok en basitinden suriye tarafından düşürülen uçağımızın enkazı bile kaç günde cıkartılabildi üstelik 1400 metrede bulundu ucak , titanik kim bilir kaç metrededir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elbiskuha -- 8 Ekim 2012; 8:11:51 > -
Insan klonlayacaklarına onu çıkarmayı denesinler.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Tek parça halinde çıkması çoook zor gibi duruyor parça parça belki çıkabilir ama oda maliyetli olacağından uğraşmazlar gibime geliyo -
çıkartıp napacaklar herşey paslanmış teneke yığını halinde -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: hærun
15 tanehttp://www.liebherr.com/CR/en-GB/products_cr.wfw/id-15399-0/measure-metric gerekirve bunların duracağı bir alan da yok
Etrafini 7 gemi cevreleyip ustlerine bunlardan koyup deneseler nolur acaba en azindan bi yoklasak
Cok isteseler cikartilir diye dusunuorum ayrica o wikipediadaki bilgiyi neye gore vermisler 44000 ton demisler
Unuttuğunuz şey geminin çürümüş olduğu. Tuttuğun yerden yukarı çekersen o kısım gemiden koparak gelir. Öyle olduktan sonra da bir işe yaramaz.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Phaldor
Gemi tam ortadan ikiye bölündüğünden ve arka yarısı bildiğiniz anlamda "yok olduğundan" ancak ön yarısı için bu düşünülebilir ancak 1 asırdır aşırı basınçlı okyanus tabanında ve muhtemelen kağıt helva kıvamına gelmiştir..Ayrıca izlediğim birkaç belgeselde,gemi enkazına inilmesi konusunda çok hassas olunduğu ve hatta hiçbir eşya ve objenin enkazdan çıkartılmasının istenmediği söyleniyordu..Gemiden arta kalanı çıkarmak için bu saatten sonra kılları bile kıpırdamaz eminim..Ne parasal bir getirisi olur ne de başarabilirler..
Geminin ön yarısı (yani aslında adam gibi geriye kalan şey)
Bu da arka yarısından geriye kalan
hocam belgesel olarak ne izleyebiliriz var mı önerin beğendiğin belgesellerin isimleri falan?
birde yukarıdaki arkadaş doğru söylemiş tuttuğu yerden kopr diye onu düşünmedik.
peki bu içinden eşya çıkartılmama konusu nedir neden çıkartmamışlar anlayamadım
birde bu RMS titanic diyorlar RMS in anlamı nedir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 8 Ekim 2012; 10:45:11 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Phaldor
Gemi tam ortadan ikiye bölündüğünden ve arka yarısı bildiğiniz anlamda "yok olduğundan" ancak ön yarısı için bu düşünülebilir ancak 1 asırdır aşırı basınçlı okyanus tabanında ve muhtemelen kağıt helva kıvamına gelmiştir..Ayrıca izlediğim birkaç belgeselde,gemi enkazına inilmesi konusunda çok hassas olunduğu ve hatta hiçbir eşya ve objenin enkazdan çıkartılmasının istenmediği söyleniyordu..Gemiden arta kalanı çıkarmak için bu saatten sonra kılları bile kıpırdamaz eminim..Ne parasal bir getirisi olur ne de başarabilirler..
Geminin ön yarısı (yani aslında adam gibi geriye kalan şey)
Bu da arka yarısından geriye kalan
hocam belgesel olarak ne izleyebiliriz var mı önerin beğendiğin belgesellerin isimleri falan?
birde yukarıdaki arkadaş doğru söylemiş tuttuğu yerden kopr diye onu düşünmedik.
peki bu içinden eşya çıkartılmama konusu nedir neden çıkartmamışlar anlayamadım
National Geographic kanalında denk gelmiştim ama adını hatırlamıyorum açıkçası tekrar denk gelirsem buraya yazarım..
Bu arada belgesellerden birinde ("Titanic - James Cameron ile Son Söz"müş adı şimdi buldum) James Cameron ve ekibinin geminin batışını günümüz teknolojisi ile ve uzmanlarla tekrar ele alışı ve kendi filmini buna göre yorumlamasıydı konu..Eşya meselesine gelince,birkaç kez (veya bir kez tam emin değilim) ticari amaçlı dalış yapılmış enkaza (galiba yeni evlenen bir çiftti hatta) ve sanırım zarar vermişler..Eşya ve obje çıkarılmasına karşı çıkanlar olayı biraz farklı görüyor,gemi enkazını ölenlerin mezarı olarak kabul ettiklerinden saygısızlık ve rahatsız etme olarak niteleniyor..Yoksa bugüne kadar Titanic ve yolcularına ait birçok eşya açık arttırmalarda satıldı bile..
Ekleme: RMS "Royal Mail Ship" ifadesinin kısaltması..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 8 Ekim 2012; 10:52:53 >
-
bunu yazmak için girmiştim, geminin ağırlığını kaldıracak sisteme sahip olsan kaç yazar ki, tuttuğun yer parçalanır zaten. -
Denizden cıkartıcak teknolojide varda bunlar sadece içine giriyorlar cıkarmasına cıkartılır. -
benceede onu kaldıracak teknoloji vardır ama onu çekmeye başladıklarında kağıt gibi yırtılır yerinden... -
3-5 Kangala halatla bağlayın çeker onlar
En Beğenilen Yanıtlar

3-5 Kangala halatla bağlayın çeker onlar
![]() |
"Titanik’in enkazının korunması şu an için mümkün görünmüyor. Enkaz çıkarma projesi 1986 yılında başlatıldı. Fakat hiçbir teknoloji aracı Titanic'i olduğu gibi su yüzüne çıkartmayı mümkün kılmıyor. Zira gemi çapasına kadar çamura gömülmüş ve baş kısım tek başına 44.000 ton çekiyor. Aynı zamanda geminin en iç kısımlarına işleyen su bu ağırlığın artmasına sebep olmuştur. Titanic enkazı şu anda su altında bulunan en büyük enkaz. Fakat bakteriler yüzünden yakında yok olacağı tahmin ediliyor." |
Benzer içerikler
- eve giren hırsızı yaralamanın cezası
- eve yusufçuk girmesi ne anlama gelir
- herbalife dolandırıcılığı
- devletin karşıladığı balık yağı
- sokak kedisi tırmaladı ne yapmalıyım
- havadan su üreten cihaz
- prompt mühendisliği
- çay bardağı emojisi
- google çizim yap
- elektrikli bebek arabası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X