Şimdi Ara

Tırnak Batması Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1.5 yıldır ayak baş parmak tırnağım batıyor. Önceleri katlanılabilir haldeydi ama gitgide durum kötü oldu. Ankara'da iki farklı hastaneye gittim ilk gittiğim hastanedeki doktor ameliyat ederim çözülür 2 hafta sonra ayakkabı giyebilirsin dedi. Ama sıra sana en erken 3 hafta içinde gelir dedi. İkinci gittiğim doktor ben seni 15 saniyede ameliyat ederim sorun değil dedi haftaya sıra gelir dedi ama tırnak bir daha batar dedi. Öteki doktor tırnağın batan kökünü çekecekmiş bir daha batmayacakmış öyle söyledi dedim öyle bir şey olmaz riskli dedi tekrar batarsa daha kötü olur felan dedi.

Arkadaşlar daha önce kendisinin/tanıdığının tırnağı batan ve bu sorunu çözen oldu mu? Olduysa Ankara'da olursa iyi olur hangi doktora gitti hangi tedavi yöntemi uyguladılar? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Oldu. Cok kotuydu. Doktora gitmedim. Guzel, oval ve derin kestim. Zamanla azaldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    Hocam derin kesmekten kastın batan yeri sürekli kesmek herhalde. Bende batan yeri sürekli kesiyordum başta güzeldi sorun olmuyordu sonradan batan yer tırnağın iyice kökünden doğru batmaya başladı çok zorladı. Şuan batan yere tırnak makası girmiyor o kadar derinde ve batan yer iyice deriye yapışık halde törpü bile zor giriyor. Sizde de böyle oldu mu?
  • İlk doktorun söylediği tırnak revizyonu sanırım tırnağı küçültüp yeni kanal açıyor. Ben yaptırdım şuan bir sıkıntısı yok fakat başka bir sorun çıktı tırnağın dibinden beyazımsı bir şey çıkar gerkeste vardır bu tırnağın etle birleştiği yere yayılır. Operasyondan sonra şişlik ve kızarıklık oluştu aynı doktora gösterdim iğne ile delerek içerideki iltihabımsı ( tırnak dibinde çıkan beyazımsı şey) şeyi sıkarak boşalttı fakat sonrasında orası hiç kapanmadı oradan sürekli tırnak çıkar gibi çıkıyor kesiyorum arada tekrar çıkıyor acısı sızısı yok görsel olarak hoş görünmüyor ama. Akşama foto çekip gösterebilirim istersen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parmağınıza yürürken baskı yapmayacak ayakkabı giyin. Bende de vardı. En son krem tarzı antibiyotik falan kullandım enfeksiyondan dolayı. Sonra işime yaramıyor deyip bıraktım. Kış geldi yeni bot giymeye başladım kendiliğinden düzeldi. Hangisi yaradı artık bilmiyorum. Cidden çok kötü onun acısı geçmiş olsun.

• Şu konuyu okuyunca içim bir garip oldu geçmiş olsun

• KırmızıElma K kullanıcısına yanıt
    Batan kisim bende de iyice iceri giriyor. Hala oyle. Seninki kadar degil sanirim tirnak makasiyla cok zorlayinca iceri sokup kesebiliyorum. Siz bence ameliyati olun.

• jorge kullanıcısına yanıt
    Kabiz Civciv kullanıcısına yanıt
    Khan Aitmatov kullanıcısına yanıt
    Great.Wave kullanıcısına yanıt
    @jorge Hocam fotoğrafını çekebilirsen iyi olur çok merak ettim. Acı sızı sıkıntısı yaratmıyorsa bence sıkıntı yok. Ayak tırnağı sonuçta çok da önemli değil. Hele o tırnak batması acısı, iltihabı, pislliğinden sonra hiç sorun teşkil etmez. Üniversite için Ankara'dan 3 hafta sonra ayrılacağım. Büyük ihtimalle şuan ameliyat olamam 3 ay sonra olurum gibi duruyor. Benim hesabıma göre bu hafta ameliyat olup 2-3 hafta dinlenip gerekirse 1 hafta geç gidip sorunu çözecektim ama kış olduğu için acilden çok hasta geliyormuş sıra sana en erken 2 haftada gelir dedi. Yaza kadar gerek alternatif yöntemler bulup onları denemek istiyorum tabi bu sırada sorun çözülmezse (ki çözülemeyeceğinden eminim) uygun bir tedavi yöntemi arıyorum. Ankara'da bir hastanede tedavi olduysanız hastane ve doktorun ismini verirseniz çok sevinirim.

@Khan Aitmatov Hocam önceden ben de zorlayıp tırnak makasını sokup kesebiliyordum ama şuan olmuyor. Ameliyatı 3 ay sonrasına ertelemek zorundayım gibi duruyor. Allah kimseye bu hastalığı göstermesin.

@Kabiz Civciv Teşekkür ederim hocam, saolun.

@Great.Wave Giydiğim ayakkabı kesinlikle baskı yapmıyor, önceden spor ayakkabı giyerdim nike-adidas tarzı. Onlar tırnağı çok sıkıştırıyor deichmandan bir ayakkabı almıştım kışa kadar onu giydim hem üstten hem köşeden sıkmadığı için daha rahat ediyordum ama dediğim gibi sorun düzelmedi. 8 yıldır bu rahatsızlığı yaşayan arkadaşım da var kendiliğinden geçtiğini söyleyen tanıdıklarım da var. Malesef benim kendiğilinden geçeceğine dair pek ümidim kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KırmızıElma -- 17 Ocak 2017; 14:14:36 >

• KARDEŞ BİZİM MAHALLEDE Bİ ABİ VARDI AMELİYATLA TIRNAĞINI ÇEKTİLER ÇOCUK ACIDAN ÖLDÜÜÜÜÜ

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • KırmızıElma K kullanıcısına yanıt
    Özelden attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jorge -- 17 Ocak 2017; 21:50:11 >
  • Tırnak batması için internette lastik kancalar satılıyor. Batan tırnağın altına koyuluyor. Ben benzer bir sistemi evde kendim kulak temizleyici çubuğunu kullanarak yapmıştım. Detay için pm atabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.