Şimdi Ara

Tırnak Batması Kesin Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
8.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BU BİR REKLAM DEĞİLDİR... BENİM GİBİ TIRNAK BATMASI YAŞAYAN ARKADAŞLARA TAVSİYEMDİR(BU SORUNU YAŞAMAYAN ACISINI BİLEMEZ)
    Ben yaklaşık 6-7 aydır çekiyorum bu mereti.İnternetten araştırdım,sağa sola sordum,aile sağlığa gittim tel tak dediler taktım geçmedi(iltihaplıydı).Tel zaten 72 TL hani insan verirken acımıyor diyor verilşen paraya ama geçecek zannetiğim için verdim gitti.Taktım teli 3-4 gün oldu değişme yok 1 hafta oldu değişme yok.Nette dolaşırken Esenler Ensar Hastanesini gördüm orda bi doktor yapıyomuş Dr. Şahin Nami diye biri babamla gittik(Beykozda oturuyom) doktorla görüştük anlattı olayı molayı 4.000 i,n üzerinde tırnak olayı yapmış adam,Tek tırnak için 250 lira alıyoruz sigorta dahil dedi.Sigorta yoksa 350 lira.Babam tamam dedi.Benim 2 tırnağımda da vardı.Ameliyat dediklerine bakmayın operasyon sadece.Ameliyatı anlatıyorum...

---Ameliyat---

Doktor beni bi odaya soktu yat dedi yattık ayaklarını rahat bırak dedi bıraktım.Ayak baş parmaklarını uyuşturmak için sola 5(iltihaplı olduğu için) sağa 3 tane iğne yaptı.Merak etmeyin iğneler fazla acıtmıyor hatta hiç acıtmıyor diyebilirim.Ayaklar uyuşması için 5 dk bekliyosun daha sonra doktor bana ayağına bakmayacaksın dedi.Zaten içim kaldırmaz ezelden beri.Ayağını hissetmiyosun orda doktorla muhabbet ederken 15-20 dakikada adam 2 ayağıda halletmiş.

Eve geldiğimde ayağım hala uyuşuktu.Uyuşturuucu geçtikten sonra yaklaşık yarım saat ağrı yaptı.Zaten doktor sana ağrı kesici vericektir.Ondan sonra biraz penguenvari yürüyosun o kadar.Şuan 4.günümdeyim 3 gün sonra dikişler alınacak inşallah.Bu hastalıktan kurtulucam.Antibiyotiği eksik etmeyin kutu bitene kadar kullanın iltihap kapmasın.
    Yürürken ayakların yanlarına basyosun 1 hafta :)

Benden bu kadar Şahin Nami adını unutmayın aklınıızın bi köşesinde bulunsun dostlar.Eyvallah

• tekrar nüksetme gibi bir olay oldu mu hocam?

ben de aynı dertten muzdaripim. özelde 250 lira istediler, ufak bir operasyonla alacağız dediler. ama fazla geldi para, bugün de devlete gittim. oradaki doktor da ameliyata gerek duymadığını, tırnağımı uzatıp düz kesmemi söyledi. hayır denemiştim zaten bunu, ama yine yanda tırnak var arkadaşım alınması lazım işte. yok ben ameliyata gerek duymuyorum dedi, bir de 10 gün rapor yazdı bana.

hayırlısı bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charlie Chaplin

tekrar nüksetme gibi bir olay oldu mu hocam?

ben de aynı dertten muzdaripim. özelde 250 lira istediler, ufak bir operasyonla alacağız dediler. ama fazla geldi para, bugün de devlete gittim. oradaki doktor da ameliyata gerek duymadığını, tırnağımı uzatıp düz kesmemi söyledi. hayır denemiştim zaten bunu, ama yine yanda tırnak var arkadaşım alınması lazım işte. yok ben ameliyata gerek duymuyorum dedi, bir de 10 gün rapor yazdı bana.

hayırlısı bakalım

ben çok şey denedim geçmedi, aklına gelebilecek herşey,ameliyat ol rahatla am 15 tatile getirmeye çalış .
  • Kendisine iki hafta önce ameliyat oldum. Bugüne kadar bir çok özel ve devlet hastanesine gitmeme rağmen tırnak acım geçmemişti. Ensar Hastanesi'ne ilk gittiğinizde herhangi bir ücret vermeden doktorla görüşüyorsunuz. Doktor daha önce yaptığı operasyonların öncesini ve sonrasını sizlere gösteriyor, sorularınıza içtenlikle cevap veriyor. Zaten o an adamın profesyonel biri olduğunu anladım. Müdahale için sigortanız varsa 250tl istiyor tek bir köşe için(nakit fiyatı bu,kredi kartı tek çekim bile olsa fark alıyorlarmış ben bu yüzden nakit ödemeyi tercih ettim), sigortasız kaç para bilmiyorum. Para önemli değil, acım geçsin yeter dedim ve parayı verdim. İlk başta asistanı geldi tırnağın alt kısımlarına toplam dört tane iğne vurdu. İğne sinek ısırığı gibi az da olsa acıtıyor yalan yok ama başka yere gitseniz zaten ''parmağınızın ucundan'' iğneyi vuracaklar o an aklınız gidecek, küfürleri basacaksınız(eniştem devlet hastanesinde ameliyat olmuştu, oradan biliyorum). Neyse doktor geldi, ''Nasıl iğne acıttı mı?'' diye sordu. Bende ''Çok az'' dedim. Adam müdahaleye başlayacaktı baktım baş parmağımı oynatabiliyorum. Dedim ki ''Doktor Bey, ben parmağını oynatabiliyorum.'' Doktor sonra parmağımda şişlik olan kısma dokundu, ''Hissediyor musun?'' diye sordu. ''Hayır ama parmağımı oynatabiliyorum'' dedim. ''Parmağı değil sadece tırnağın olduğu bölgeyi uyuşturduk, parmağını hareket ettirebilmen normal.'' dedi.

Adam doğru demiş müdahale de hiç bir şey hissetmedim. Adam parmağına bakma dedi. Sonra sağdan soldan muhabbet açtı. Meğer adam o esnada tırnağıma müdahale ediyormuş. Adam işlem bitti dediğinde çok şaşırmıştım. Yaklaşık 5 dakikada operasyon tamamlanmıştı. Tek bir tane dikiş attı. Antibiyotik ve ağrı kesici verdi. Antibiyotik 12 saat arayla tok karnına içiliyor, ağrı kesiciyi ise yalnızca ağrınız olduğunuzda kullanıyorsunuz. Ben yalnızca müdahale geçirdiğim günün akşamına bir tane ağrı kesici içtim.

Cuma ameliyat oldum, cumartesi ve pazartesi pansuman yaptırmanız gerekiyor. Pansuman için sağlık ocağı'na gittim ne olur ne olmaz diye ameliyatta canım bu kadar acımamıştı. Devlet sağlık kurumlarında hep mi böyle bilmiyorum ama hiç canın acımış mı acımamış mı hiç sallamıyorlar. pamuğu dikişin üzerine parmağıyla bastırınca bağırdım hemşireye. Aldım pamuğu kendim yaptım. Bi kusura bakma bile demeden çıktı odadan.

Neyse bir hafta sonra cuma günü hastaneye tekrar gittim dikişleri aldırmak için. Dr.Şahin Bey baktı, çok iyi dedi. Dikişleri aldıktan sonra yine bir kaç gün su değmemesini tembih etti. Dikişleri aldırırkende herhangi bir acı hissetmiyorsunuz. Kendisine teşekkür ettim hastaneden ayrıldım.

Aradan iki hafta geçti. dün Uludağ'a kayak yapmaya gittim botlarla ama hiç bir sorun yaşamadım. Tırnağım çok şükür iyileşti. Eğer bu dertten müzdaripseniz hiç düşünmeden Şahin Beye gidin derim. Ameliyat olduktan sonra bunca zaman boşa acı çekmişim diyorsunuz...

Not = Benim 10 günlük bir boşluğum vardı, o aralıkta ameliyat oldum. Size tavsiyem kısa sürede iyileşmek istiyorsanız en az bir hafta evinizde yatın, ayakkabı giymeyin. Ayağınızın üzerine olabildiğince az basmanızda fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 18 Ocak 2015; 12:10:47 >

• Merhaba benimde 17 yaşında kardeşim aynı sorunu yaşıyor ayağı iltihaplı durumda şuan ve şiş daha önce devlet hastanesinde 2 kere operasyon geçirdi ve tekrarladı ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız netten araştırdım herkes Şahin bey den memnun olduğunu söylüyor ama tam bunlar ne kadar doğru insan emin olamıyor insanın aklına her şey geliyor :( burada yazılanlar doğru mu ne olur yardımcı olun kardeşimi bu dr. götürmeyi düşünüyoruz tekrar aynı şeyleri yaşamasını tekrarlanmasını istemiyoruz.
  • Benimki öyle aşırı derecede şiş ve iltihaplı değildi,sadece sarı iltihap vardı o da azdı. Ben o şekilde gittim operasyona, bir sorun çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekselyum -- 22 Mayıs 2015; 2:19:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide ne operasyonu geçirdi devlet hastanesinde onu da tam bilmek lazım.
    Veya siz direk olarak Şahin Beye gidin o baksın,o karar verir yapılıp yapılmayacağını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekselyum -- 22 Mayıs 2015; 2:21:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIRNAK BATMASI YAŞAYANLAR
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cumartesi günü gidicez inş. Şahin bey de hastanede olursa inş. kesin çözüm olur bizde tam olarak bilmiyoruz nasıl bir operasyon yaptılar tırnağı kenardan kestiklerini gördüm sadece. Şimdi siz tamamen kurtuldunuz mu bu sorundan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstdmt -- 22 Mayıs 2015; 2:32:40 >
  • 1 ay sonra 2.yılımı doldurucam daha hiçbir sorunla karşılaşmadım.
    O kapının eşiğine ayağımı yanlışlıkla vurunca hissetiğim acıyı ben biliyorum.
    O yüzden gitsin kardeşin 15 dakikada olsun,gerek yok bu kadar acıya.
    Operasyonu yukarda anlatmışlar zaten

• Bize kalsa bugün hemen gidiceğiz ama kardeşim lise 3.sınıfta yazılılarının bitmesini bekliyor cumartesi görüşmeye gidiceğiz salı günü yazılıları bitiyor Allah'ın izniyle inş.salı günü gerekenin yapılması için gideceğiz tamamen kurtulur inş. bu sorundan. Size çok teşekkür ederiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstdmt -- 22 Mayıs 2015; 2:39:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstdmt

Bize kalsa bugün hemen gidiceğiz ama kardeşim lise 3.sınıfta yazılılarının bitmesini bekliyor cumartesi görüşmeye gidiceğiz salı günü yazılıları bitiyor Allah'ın izniyle inş.salı günü gerekenin yapılması için gideceğiz tamamen kurtulur inş. bu sorundan. Size çok teşekkür ederiz.

Ne demek, geçmiş olsun.

• Teşekkür ederim sağolun da bu arada cuma günü kardeşimin ayağına müdahelenedildi ama kanaması oluyor sizde ne kadar sürdü oldu mu yada kanama

• Bende ayni durumdan muzdaribim ama cok sukur iltihap gibi birsey yok kanka gibi icinde eti sikistirme durumu var. Ama isler yogun ne kadar ayakkabi giymemek gerekiyor ameliyatdan sonra.

• sindirgi S kullanıcısına yanıt
    Ayakkabı giymeme sınırı diye birşey yoktu bende, ameliyat dikişleri alınana kadar giymedim ayakkabı. Daha sonra giymeye başladım.

• 15 yıl boyunca her gün acı çekmeme neden olan elimdeki tırnak batması sorununu iyileştirdiği için Şahin bey'e ne kadar teşekkür etsem az... Yaklaşık 15 yıl önce sağ el yüzük parmağımın üzerine demir tablotlar düşmesi sonucu tırnağım tamamen kopmuştu, bikaç ay sonra neredeyse tamamen iyileşiyordu ki, çok büyük bir şanssızlıkla bu kez aynı parmağım ev taşırken taşımakta olduğumuz dolabın altında kaldı ve tekrar tırnağım tamamen koptu, bu kez ise malesef iyileşemedi, parmağımın sol tarafında elde çok nadir görülen tırnak batması sorunu meydana geldi, sürekli acı veren bu olayın çözümü için 15 yıl süre içinde Cerrahpaşa hastanesi de dahil biçok hastanede çözüm aradım, aldığım yanıtlar hep bir şey yapamayız, tırnak yatağı bozulmuş çözümü yok gibi yanıtlar oldu... Artık ümidi kesmiştim ömür boyu bu acıyı çekecegimi düşünüyordum ki abim internette tırnak batmasıyla Şahin beyle ilgili olumlu yorumları görmüş, yorumları ben de inceledim ve son kez şansımı Şahin bey'le denemeye karar verdim, Ordu'da yaşıyorum ordu'dan esenlere ilk gidişimde el tırnağımın sadece köşedeki batan kökünü aldı doktor bey,sadece tek iğneyle uyuşturuluyor parmağınız,bikaç saniyelik iğne acısı dışında en ufak acı hissetmiyorsunuz,4-5 ay sonunda iyileşme vardı ancak tam iyileşme olmadı,2. Kez gittiğimde yaklaşık 1.5 milim batan kısımdaki tırnağımı köküyle birlikte aldı doktor bey, ve ne mutlu ki bir daha o kısımda tekrar tırnak çıkmadı ve 15 yıl boyunca çektiğim acıdan tırnağımı aldırmama dahi gerek kalmadan kurtulmuş oldum.Bu kadar kolay olacağını bilseydim 15 sene değil 15 gün beklemezdim... Doktor Şahin bey'e ne kadar teşekkür etsem az gerçekten, tırnak batması sorununuz varsa kesinlikle ümitsizliğe kapılmayın, Şahin Nami'yi ziyaret edin derim ben, böyle yetenekli doktorlarımız iyi ki var...

• Ben kayseri devlet hastanesi nde oldum 2,5 yıl oldu ne tekrarlama ne birşey yaşamadım.
    Arkadaşım 3 ay oldu hâlâ aynıymış ameliyat olalı. O özelde oldu. kayseri devlet hastanesinde fatih bey şiddetle tavsiyem

• Kardeşim yıllarca tırnak batması sorunu cekti iki kere devlet hastanesinde müdahele edilmesine rağmen birkaç ay içerisinde tekrarladı iltihaplanma şişme tırnakta batma sorunu başladı. Sonra internetten bu konuda en iyi dr. u araştırdım Sayın Dr. Şahin Nami beyle ilgili çok olumlu yazılar okudum ve gitmeye karar verdik. Aklımda yinede çok sorular vardı acaba gerçekten iyi midir doğru mu diye. Haziran da bir yıl olucak kardeşimin tırnağına müdahele edeli çok şükür hiçbir sorun yok. Kardeşim tırnağından çok çekti bu sorunu ceken bilir çok kötü bi durum. Dr. Şahin Nami beyden Allah razı olsun Allah'ım karşımıza alanında hep böyle iyi dr. ları çıkarsın inş.

• Merhaba,
    Eşimin ayak baş parmaklarında 5 yıldır batma ve iltihaplanma oluyordu. Daha önce çektirdik, gümüş nitratla yakıldı fakat netice vermedi. İnternetten araştırdık Op. Dr. Şahin Nami yi gördük. Kendisine muayene olmaya gittiğimizde hemen ameliyat edebileceğini söyledi.Muayene için ücret alınmıyor. Ameliyat olmak isterseniz ücret ödüyorsunuz. Tırnak başı 200tl nakit ödedik. Yaklaşık 30 dakikada işlemimizi tamamladı. Eşimin hiç ağrısı yada kanaması olmadı, hiç sorun yaşamadık. Çok ilgili bir doktor kendisine teşekkür ederim, Allah razı olsun.Esenler Ensar hastanesinde görev yapıyor, hastane bana göre biraz vasat, ilk başta tedirgin oldum. Ancak Op. Dr. Şahin Nami beyi kesinlikle tavsiye derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.