Şimdi Ara

tiptronik vites kullanımı nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
51.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben geçen hafta 2005 1.3 CDTI NJOY MTA CORSA aldım. Araçla ilgili Sizlere birkaç sorum olacak.

1. Tiptronik vitesin kullanımı ile ilgili olarak A'ya alıp hızlandıktan sonra M'ye geçerken ayağı gazdan çekmek gerekir mi?M'de giderken örneğin 2'den 3'e alırken ayağı gazdan çekmek gerekir mi?A veya M'de giderken vitesi boşa alınabilir mi? Bir de trafikteyken vitesi boşa mı almak gerek?

2. orjinal corsa alarm kaça takılır?Aynı anahtar içine monte edebiliyorlar sanırım.İstanbul'da servis tavsiyesi var mı?

3. Eşim için de park sensörü düşünüyorum.Onu serviste kaça mal edebilirim?Fiyatları bilmediğim için sizden yardım rica ediyorum.

4. Aracı 2.el aldım.İlk sahibi oldukça temiz bakmış.Ama küçük bir iki çiziği var.Bir de ikinci el olduğu için iyi bir temizlik yaptırmak istiyorum.Autoking ,sonax,ziebart nasıldır?Fiyatlar nedir?

Şimdiden teşekkürler...

• Manuel konumdayken vites geçişlerinde ayağını gazdan çekmene gerek yok. Geçiş esnasında sen gaza bassan bile otomatik olarak gazı kesiyor...

Yani senin keyfine kalmış ayağını gazdan çekmek veya çekmemek.

Bildiğin düz vites bu. Düz viteste ışıklarda filan boşa atıyorsan bunda da at. Işıklarda viteste beklersen düz vitesteki gibi debriyaja basılı olarak durur...
  • aracınız easytronic olduğu için vites geçişlerinde sarsılma olacak aracınızda bunu hissetmemek için ayağınızı bir miktar gazdan çekerseniz sarsıntıyı hissetmezsiniz. vitesi istediğin zaman boşa alabilirsin ama bir miktar frene basman gerekecektir.

trafikte giderken derken sanırım ışıklardan bahsediyorsunuz ister alın ister almayın. ama dalgınlığınıza gelir viteste duruyor nasılsa otomatik dersiniz frenden çektiğinizde ayağınızı geriye kayar arkanızdakinden bol küfür yiyebilir hatta dokunabilirsinizde. viteste durduğunda sorun olmaz. zorlanma d aolmuyor zaten.
  • bildiğim kadarıyla boşa atmak iyi değil.eğer vitesi büyütmeden hemen önce gaza bastınız araç kendiliğinden devrini alır ve sonra vitesi büyültür.gaza normal basarsanız yada gazdan ayağınızı biraz çekip vites büyültürseniz direk vites büyültür.park sensörü konusunda 4 tanesi 300 mü 400 ytl ye taktırmıştı bi arkadaş.opel bayisined değil ama.araç yıkatma temizletme konusundada burada en yakın sonaxın kullanıldığı yer var genelde orayı tercih ediyoruz..
  • teşekkürler arkadaşlar...
    ben yine de ışıklara geldiğimde vitesi boşa alayım.Araç benim için viteste beklemesin.ama burdaki sorum araba trafikte tamamen durduktan sonra mı boşa almalıyım.Yani istanbul trafiği malum..tamamen durup frene basıp mı almalıyım.Yoksa yavaşladığımda da boşa alabilir miyim?

Bir de alarm ve park sensörü konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • hacı benim bildiğim hareket halindeyken boşa alıp tekrar D ye almak zararlı.Dururken yapmandan bişe olmaz ama hareket halindeyken yapma.Bilgim olmadığı zamanlar hareket halindeyken boşa alıyodum sonra tekrar D ye alıp devam ediyodum.Ama bi kaç kez denedim olmadı.Epey korkmuştum.Durdum N ye aldım ve sonra tekrar D ye aldım gitmeye başladı.araştırdım yaptığımın çok zararlı olduğunu öğrendim..tavsiyem yapmayın.Durduğum zamanlarda bile yapmıyorum ama durduğunuz zaman yapmanızdan sorun olmaz heralde.
    alarm konusunda bilgim yok ama park sensörünü sadece arkaya 4 adet 300 ytl civarlarında takıyolar diye biliyorum.ama zam gelmiştir değişmiştir marka filan belki değişr net bir bilgim yok.
    quote:

Orjinalden alıntı: balbasaur

teşekkürler arkadaşlar...
    ben yine de ışıklara geldiğimde vitesi boşa alayım.Araç benim için viteste beklemesin.ama burdaki sorum araba trafikte tamamen durduktan sonra mı boşa almalıyım.Yani istanbul trafiği malum..tamamen durup frene basıp mı almalıyım.Yoksa yavaşladığımda da boşa alabilir miyim?

Bir de alarm ve park sensörü konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: aemred

hacı benim bildiğim hareket halindeyken boşa alıp tekrar D ye almak zararlı.Dururken yapmandan bişe olmaz ama hareket halindeyken yapma.Bilgim olmadığı zamanlar hareket halindeyken boşa alıyodum sonra tekrar D ye alıp devam ediyodum.Ama bi kaç kez denedim olmadı.Epey korkmuştum.Durdum N ye aldım ve sonra tekrar D ye aldım gitmeye başladı.araştırdım yaptığımın çok zararlı olduğunu öğrendim..tavsiyem yapmayın.Durduğum zamanlarda bile yapmıyorum ama durduğunuz zaman yapmanızdan sorun olmaz heralde.
    alarm konusunda bilgim yok ama park sensörünü sadece arkaya 4 adet 300 ytl civarlarında takıyolar diye biliyorum.ama zam gelmiştir değişmiştir marka filan belki değişr net bir bilgim yok.

easytroniclerde D P seçenekleri yoktur. istediğiniz zaman A konumuna istediğiniz zaman N konumuna alabilirsiniz. boşa almayı boşver sen. araç viteste dursun. illaki boşa alacam dersen hareket halindeyken vites kolunu sağa dpğru itekle boştasın. ama bir miktar frene basman lazım vitese alabilmen için bunu belirteyim. boşta gitmek tehlikelidir onu da biliyorsunuz. araç yakmaya devam eder yakmaz diye bilinir ama yakmaktadır çok miktarda olsa.

• cevaplar için tşk...

Bir de benim arabayla trafikte yavaşladığım zaman otomatik konumda iken 3Den 2'ye,2'den 1'e geçtiği zamanlarda bir titreme ve sanki hafif bir öne yığılma oluyor.Bu nedendir?
    şanzıman yazlımını güncellemem gerekr mi?Yoksa enjeksiyonla ilgili bir sıkıntı mıdır?Servis gayet normal diyor ama bana öyle gelmiyor.benim sürüşümden kaynaklanıyor olabilir mi?easytronic ilk defa sürüyorum.
  • quote:

4. Aracı 2.el aldım.İlk sahibi oldukça temiz bakmış.Ama küçük bir iki çiziği var.Bir de ikinci el olduğu için iyi bir temizlik yaptırmak istiyorum.Autoking ,sonax,ziebart nasıldır?Fiyatlar nedir?

Şimdiden teşekkürler...

Aşağıdaki linklere tıklayarak istediğin bilgilere ulasabilirsin.

ZİEBART

SONAX

• bu yığılma dediğiniz motor freni olabilir mi?, diğer arkadaşın sorduğu park sensörü de 2 ay önce 100 ytl'ye taktırdım, şimdi de fiyatı çok farketmemiştir diye düşünüyorum

quote:

Bir de benim arabayla trafikte yavaşladığım zaman otomatik konumda iken 3Den 2'ye,2'den 1'e geçtiği zamanlarda bir titreme ve sanki hafif bir öne yığılma oluyor.Bu nedendir?
  • Yığılma vites 2'den 1'e geçince oluyor.Motor freni ama çok sert oluyor ve sanki bir titeme oluyor o an sonra düzeliyor.
    Benden önceki sahibi aracın baskı balatasını değiştirmişti.bana yeni değişti serviste ayarlama yaptırmn gerek dedi.1000 km sonra servise gittim adamlar bu ayarsız olsa zaten araba yürümez dedi gönderdiler beni...
    Aracı aldığım kişi ilgili bir arkadaş sağolsun.Sen ihmal etme yeni sanzıman yazılımı yüklet ve bu ayarı yaptır der. sorun bu olabilir mi?O sürerken bir iki kez istop etmiş.Ama bana olmadı.Sadece çok yavaşladığında bir titreme ve yığılma var. 5'den +2 inerken yok.2'den 1'e var.
  • burada benim bir arkadas var vw servisinde calisiyor
    vw de calisiyor ama kendini iyi gellistirmis butun arabalar hakkinda ve teknolojilerinden haberdar
    onun bana anlattigina gore
    tiptironik araba kullanimi biraz daha ozen istiyor
    yani onun anlatimiyla
    otomatikte kullaniyorsun giderken canin sikildi manuele alayim tak tak bir asagiya bir yukariya bu yanlis bir hareket ve omrunu kisaltiyor
    veya tam tersi manuelde gidiyorsun canin sikildi yine nasil can sa bu otomatige aldin
    dedigine gore yillerca kullanmanin yolu duzgun kullanmalktan geciyor yani otomatikle basladiysan otomatikle devam et manuelle basladiysan manuelle devam et

benim de aklima yatti bu anlattigi cunku kayinpederde E 200 cdi vardi tiptironik o da otobanda falan sikisinca biraz ativerirdi manuele bir oyle bir boyle
    bir gun sanzumanni yemis tabi buda dogruladi simdi herkese bu arkadasin dedigini tavsiye ediyorum
  • bilgi verecek yok mu???
    quote:

Yığılma vites 2'den 1'e geçince oluyor.Motor freni ama çok sert oluyor ve sanki bir titeme oluyor o an sonra düzeliyor.
    Benden önceki sahibi aracın baskı balatasını değiştirmişti.bana yeni değişti serviste ayarlama yaptırmn gerek dedi.1000 km sonra servise gittim adamlar bu ayarsız olsa zaten araba yürümez dedi gönderdiler beni...
    Aracı aldığım kişi ilgili bir arkadaş sağolsun.Sen ihmal etme yeni sanzıman yazılımı yüklet ve bu ayarı yaptır der. sorun bu olabilir mi?O sürerken bir iki kez istop etmiş.Ama bana olmadı.Sadece çok yavaşladığında bir titreme ve yığılma var. 5'den +2 inerken yok.2'den 1'e var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.