Şimdi Ara

Tıpta uzmanlık sınavının YKS den daha adaletli olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Abi ne güzel sadece çalışan kafası bassa da kafası basmasa da kazanıyor doğrudur acayip çalışması lazım ama yks ye bakıyorum tyt de mantık bulmaca paragraf ulan bunları çalışsamda yapamıyorum yeteceğim Yok diye kötü yapıyorum hadi yine ayt neyse. Bence bu tarz yetenek sınavları olacağına ayt gibi bir sınavda 150 200 soruluk bir imtihan olsaydı daha iyi olurdu. TUS ta zamanın yetmemesi mümkün değil ayrıca da.

2018 de denemelerde 34 35 net yapıyordum matta belki doğrudur çok az denemeye girdim ama gerçek sınavda 28 anca yaptım.

Şu ana kadar fakültedeki hocalarım vs ve doktorlarla konuştuğumda tus un çok ama çok çalışma gerektirdiği fakat yetenek,bulmaca vs olmadığı yönünde.

YKS de siz günde 10 saat çalışsanız sizi günde 4 saat çalışan biri geçebilir ama TUS ta siz günde 10 saat çalışsanız sizi günde 7 saat çalışan birinin geçme ihtimali çok düşük.

• Hocam artık o iş de yoruma kayiyormus. Vaka soruyorlar artık. Önceden çoğunluk bilgiydi fakat artık çoğunluk vaka şeklinde yorum soruyorlar. Ama bence de tus un daha çok hakedene hakettiğini verdiği kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 5 Şubat 2019; 10:21:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Starixa kullanıcısına yanıt
    +1

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendinden bir şeyler katıp soruyu çözemiyorsan derece beklemeyeceksin. Derece dışında bir sıralamaya girmek için de çalışma yeter.

Bir de YKS de 4 saat çalışan birisi , 10 saat çalışan birisi geçemez. Şöyle geçemez ikisinin de başlangıç durumları aynı olsun. (Başlangıç seviyeleri) 10 saat çalışan kesinlikle önde bitirir. Tabi verim kıyaslamasında 2 ye katlanacak bir durum yoksa (4 saat çalışan 2,5 verimle çalışırken 10 saat çalışan 1 verimle çalışırsa tabi geçer.) Bu verimde 2 ye katlama durumu tus için de geçerli.

Çoğu sınav için geçerli bir formul :
    2 KİŞİYİ KIYASLAMAK İÇİN
    [ Verim x Çalışma saati ] (Normal insan verimini 1 düşünelim) verimin 2-3 olsa da eğer sen yarım saat çalışıyorsan pek bir şey olmuyor. Verimin 0.40 lara kadar falan düştüyse de 10 saat çalışsan da bir şey ifade etmiyor. Hem ortalama saatlerde çalışıp hem ortalama verimde çalışanlar için başarı kaçınılmaz oluyor zaten.

Tavsiye edilen: 1.20 civarı verim ile 5-6 saat çalışma. Bu verim için çalışma dışındaki vakitlerinizi kaliteli geçiriniz.

• Doktorlar kafasini hic kullanmiyor mu
    Ama sinav zekayi olcmuyor kendine ozel yatkinligi olcuyor bence.

• Calisirken gorecem seni tyt ayt yi arayacaksin orada da ayni gene deneme cozuyorsun adamlar hazirliyor soruyorlar ve biliyorsan yapiyorsun bilmiyorsan bakiyorsun ayrica her yil pek cok soru iptal oluyor

Ayrica gecen yilki driftciydin dimi sen fani falan degilsindir umarim 1 driftci daha cekemeyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I am in university of ataturk since 2018 on medical student.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.