Şimdi Ara

Tıpta nasıl basarili olunur ve nasil ders calisilmalidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
6
Favori
16.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu konu hankkinda fikri olan ve tecrubeli olanlar yardimci olabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Tıpta Nasıl Başarılı Olunur: Ders Çalışma Stratejileri

    Tıp eğitimi, zorlu ancak ödüllendirici bir yoldur. Tıp fakültesinde başarılı olmak için, etkili ders çalışma stratejileri geliştirmek çok önemlidir.

    Tıbba Giriş

    Tıp fakültesine giriş aşamasında, tıbba olan ilgini ve başarı potansiyelini gösteren güçlü bir başvuru hazırlamalısın. Bu, yüksek not ortalaması, ilgili ders dışı etkinlikler ve sağlam referans mektupları gibi faktörlerin bir kombinasyonunu içerir.

    Derslere Çalışma

    Tıp fakültesinde derslere çalışmak, diğer akademik disiplinlerden önemli ölçüde farklıdır. Bilgi hacmi muazzamdır ve materyal karmaşıktır. Başarılı olmak için aşağıdaki stratejileri uygulamalısın:

    • Yapılandırılmış Bir Çalışma Programı Oluştur: Ders programına göre bir çalışma programı oluştur ve buna sıkı sıkıya bağlı kal.
    • Tıbba Nasıl Çalışılır: Aktif öğrenme tekniklerini kullan, notlar al, özetle ve konuları düzenli olarak gözden geçir.
    • Tıp 1. Sınıf Nasıl Çalışılır: İlk yıl özellikle zorludur. Temel bilimlere odaklan ve materyali zamanla küçük parçalar halinde öğren.
    • Çalışma Gruplarıyla İşbirliği Yap: Diğer öğrencilerle çalışma grupları oluşturarak materyali pekiştir ve karşılıklı desteği artır.
    • Profesörlerin Ofis Saatlerini Değerlendir: Profesörlerin ofis saatlerini sorularını sormak ve kavramları daha iyi anlamak için kullan.

    Zihinsel ve Fiziksel Sağlık

    Tıp eğitimi yoğun ve stresli olabilir. Zihinsel ve fiziksel sağlığını korumak, akademik başarın için çok önemlidir. Yeterince uyumaya, sağlıklı beslenmeye ve düzenli egzersiz yapmaya öncelik ver. Gerekirse profesyonel yardım veya destek aramaktan çekinme.

    Kariyer Yolunu Planla

    Tıptaki kariyer yolunu erken bir aşamada planlamaya başla. Çeşitli uzmanlık alanlarını araştır, tıp öğrenciliği kulüplerine katıl ve hekimlerle ağ kur.

    Ek İpuçları

    • Derslere düzenli olarak katıl.
    • Notlarını düzenli tut.
    • Hafta sonları bile düzenli olarak çalış.
    • Zor bulduğun konular üzerinde daha fazla zaman harca.
    • Öğrendiklerini pratiğe dök.
    • Başarı için azim ve kararlılık göster.

    Tıp fakültesinde başarılı olmak zordur, ancak doğru çalışma stratejileri, özveri ve destekle hayallerine ulaşabilirsin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sınavlar yaklaşık 2 ayda bir bizim 6 hafta yat 2 hafta çalış kesin geçersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her teorik derse girmek zorunda değilsin.Ben derse girdiğimde dersin sonuna kadar dinleyemiyordum bir yerde kopuyordum ama bir kulak aşinalığı oluşuyordu.Zorlandığın bir ders varsa o derslerin ses kayıtlarını alabilirsin evde sonra dinlersin.Özellikle bazı hocalar notta olmayan ama kendisinin derste ek olarak anlattığı şeyleri sorabilir.Derse gelip gelmeyeni ayırmak için.Ses kaydından çalışırsan bu yönden bir avantajın olabilir.Çalışma stili olarak ilk dönemlerde yazarak çalışmak günü kurtarabilir.Ama ileriki dönemlerde rahatlığın için yazarak çalışmanı önermiyorum.Ben ne yazık ki yazarak çalışmaya alıştım ve bundan kopamıyorum bu hem zaman kaybı yaratıyor hem yoruyor adamı.
    Şöyle bir şey de yapabilirsiniz.Paket grup denilen bir olay var.Bunu amfiden arkadaşlarınla anlaşıp(en az 20-25 kişi falan olursa iyi olur) atıyorum o komitede 100 saat ders varsa, bir kişi program yapar, herkese 4-5 saat ders bölüştürülür(ki aslında 4-5 saat bile fazla) herkes o derse gider ses kaydını alır notunu alır.Eve gider pc de slaytın üstüne yazar hocanın dediğini.Böylece hem her teorik derse gitmek zorunda kalmazsınız hem de notunuz yükselir. Ya da fakültenin fotokopisinde geçmiş yıllarda bazı kişilerin hazırladığı notlar olur.Genelde iyidirler onları kullanabilirsin.Ve en önemli şeylerden birisi çıkmışlar bence.Çıkmış soruları sakın ihmal etme her komite öncesi çöz.Çıkmış çok şey öğretir adama.
    Ne kadar çalışman gerektiğine gelirsek ki bu kişiden kişiye ve komitenin uzunluğuna göre değişir.Kendim için yazarsam 4 haftalık bir komiteye sınav gününe min 10-12 gün, 7-8 haftalık bir komiteye 15 gün kala başladığımda yetişiyordu.Notlarım genel anlamda fena değildi.Zaten bu kaç gün çalışmalıyım kavramı bir kaç komiteye girdikten sonra kendi kafanda oturtuyorsun ve ona göre plan yapabiliyorsun.
    Pratik sınavları fakülteden fakülteye değişebilir.Bazı fakülteler için beleş puan bazıları için zorlayıcı olabilir.Genel olarak pratik sınavların yorduğunu düşünmüyorum.Amfi grubuna maketlerin resimleri, diğer pratik sınav için gerekli şeyler ve videolar atılır sanıyorum.Onlardan çalışırsın.
    Kitap konusuna gelirsek ben sadece anatomi atlası almanı öneriyorum.Ben de netter vardı.Sen istediğini alabilirsin.Ben aralarında çok fark olduğunu düşünmüyorum.Diğer derslerin kitaplarını pdf den bakarsın çoğunun pdfleri var zaten.Anatomi atlasının da var.Ama ben lablarda kullandığım için atlas almıştım.Ayrıca anatomi için 3 boyutlu programlar var güzel onlar da yardımcı olur baya.
    Aklıma daha bir şey gelmedi.Son tavsiyem,Dönem 1 kolaydır ama çabuk geçer.Gez toz eğlenmene bak.Daha ilk yıldan çok da derse boğulmana gerek yok.




  • Kangal Alır kullanıcısına yanıt
    paket neden var ki herkese neden açık değil ki haksızlık olmaz mı sonuçta diğer öğrenciler de o kurumun öğrencisi bizde gönüllü işleniyor bazıları 10-15 saat bile not yazdı ben 2-3 defa yazdım bazıları hiç yazmadı herkese veriliyor daha iyi olmaz mı ki
  • sana tavisyem günü gününe çalışmak ben her günün dersinden önce konuları okuyup o yılki çıkmış sorularını bakmaya çalışıyordum ders sonrası textbook ile canlı tutmaya gerekirse de konu ile pub netten makale de okuyordum cuma günü okuldan gelince o günkü dersleri de tekrar edip(zaten lab olurdu genelde fazla ders olmazdı) gece 1 e kadar dinleniyordum cumartesi de haftalık tekrar oluyordu tüm not aldıklarımı ve işlediklerimi gözden geçirerek sonra da o haftanın çıkmışlarına gözden geçiriyordum genelde pazar öğleye kadar aksar konu büyüklüğüne göre değişir ardından pazar günün akşam 5-6ya kadar yine dinlenme vaktim oluyordu sonra da pazartesi dersine tekrar çalışıyordum ve o konuların çıkmışlarına bakıyordum

    sınav haftası yaklaşınca genelde 1 hafta boş olur o haftaya ders koymazlar o zaman tüm not aldıklarımı notlarımı tekrar edebildiğim kadar tekrar ve soruları çözmeye çalışıyordum

    güzel de ortalama yaptığıma inanıyorum bu sayede




  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Herkese açık olduğunda hem kalite düşüyor hem de işten kaytaranlar, bilerek yapmayanlar, kötü hazırlayanlar çok oluyor.Sonuçta bir emek var ortada.Saatlerimizi harcıyoruz.Komite boyu yatan adama neden saatlerce uğraştığımız notu verelim?Notu istiyorsa işin ucundan da tutmalı.Gruba gelip gruptakilerin ders yükünü azaltmalı.Zaten şartları kabul edeni gruba alıyoruz.Sene sonunda da alt dönemlere verdik hazırladığımız notları zaten.
  • Kangal Alır kullanıcısına yanıt
    zaten notu hazırlayanlar ücretsiz alıyorlur haftalık 11-12 tl lik tasaruf yapıyorlar ve o konuyu daha öğreniyorlar

    zaten 1 hafta öncesi konu dağıtıyorlar 12-13 tanelik konuyu 450 öğrenci arasından gönüllü olanlar yazıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Ağustos 2019; 18:43:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba dostlar,


    Bana kalsa, tıp fakültesi için en iyi nasıl çalışılacağı hakkında size eksiksiz bir konuşma yapardım. Sizlere en önemli noktaların kısa bir özetini vermeye çalışacağım


    Güçlü Bir Temel Oluşturun: Biyoloji ve Biyokimya gibi temel bilimlerde uzmanlaşın.

    Zaman Yönetimi: Dersler, çalışma ve kişisel bakım için gerçekçi bir program oluşturun.

    Aktif Öğrenme: Problem çözme ve tartışmalar yoluyla anlama ve uygulamaya odaklanın.

    Düzenli Kalın: Ayrıntılı notlar tutun, renk kodlaması kullanın ve organizasyonel araçlara yatırım yapın.

    Düzenli Pratik Yapın: Staj, gönüllülük veya gölgeleme yoluyla pratik deneyim kazanın.

    Kaynakları Kullanın: Kolektif bilgi için ders kitaplarından, çevrimiçi veri tabanlarından ve çalışma gruplarından yararlanın. Örneğin (https://tıbbiterimler.com/)

    Sağlıklı Yaşam Tarzı: Optimum refah için uyku, egzersiz ve dengeli beslenmeye öncelik verin.

    Güncel Kalın: Dinamik alandaki en son araştırma ve gelişmeleri takip edin.

    Etkili Sınav Hazırlığı: Kişiselleştirilmiş bir strateji geliştirin, geçmiş sınavlarla pratik yapın ve tıka basa çalışmaktan kaçının.

    Uyarlanabilirlik: Değişimi kucaklayın ve yaşam boyu öğrenme tutkusunu geliştirin.


    Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir





  • TimLange9049 T kullanıcısına yanıt
    Hocam genel sohbete ayrı konu açarsanız çok daha faydalı olacaktır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.