Şimdi Ara

tıpları sırf akredite diye seçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tercihlerimi resmen buna göre yaptım ve şimdilik yurt dışı planım falan da yok. anladığım kadarıyla fakültenin yeterliliğini gösteren bir şey yani sırf yurt dışı için değil ama en azından bir engel daha çıkarmıyor.

dünden beri düşünüyorum daha rahat bir şehir de yazabilirdim başa ama sırf akredite olsun, köklü olsun vs. diye hep pek eğlenceli olmayan yerler yazdım, eğlenceli olmamasının yanında bir de ekstra can sıkıcı olabilecek yerler.

ciddi anlamda ne kadar önemli diye sorguluyorum, herhangi birinden mezun olan doktor yine doktor oluyor. isterse akredite olmasın. hem kaç kişi yurt dışına çıkıyor ya da ne bileyim çıkabilecek mi ki?

sizce tercih kriterlerim yanlış mı oldu? şehir tercihi mi yapmalıydım zaten o sıralamadaki fakülteler için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gülhane tıptan Amerika'ya gidenler var hocam. YouTube kanallarında anlatıyorlar. Akredite şart değil yurt dışı için. Alacağınız eğitimin kalitesinden emin olursunuz ama almayan üninin eğitimi kötüdür diye bir şey de yok

Bu listeye de baktınız mı?
    tepdad.org.tr
    Akreditasyon Sürecindeki Programların Güncel Listesi
    http://tepdad.org.tr/akreditasyon-surecindeki-programlarin-guncel-listesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Squewewe -- 4 Ağustos 2022; 16:59:1 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Tıp okurken zaten çok sosyal hayatınız olmayacak derslerden akredite olsun da değsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunmoon2b -- 4 Ağustos 2022; 16:58:56 >
  • Squewewe S kullanıcısına yanıt

evet baktım. akredite zorunluluğu amerika için 2019 yılında getirilmiş zaten de dediğim gibi zaten öyle hayalimde yurt dışı filan yok, 6 yıl sonra ne düşünüyor olurum bilmiyorum. akredite olsun, köklü olsun, hem memlekete de yakın olsun falan filan diye fazla kastım gibi ve 6 yıl o şehirde okumam gerektiğini daha az umursamışım gibi geliyor.

• noobodynow kullanıcısına yanıt
    Bir sürü ülke var hocam Amerika şart değil

• sunmoon2b S kullanıcısına yanıt

haklısınız hocam da atıyorum denizi olan bir şehirde yarım saat sahilde otursan bile kafanı boşaltırsın. hem tıp okuyup hem anadolunun bozkırında kurumak biraz korkunç gelmeye başladı.

• Squewewe S kullanıcısına yanıt

tamam işte hocam dediğim gibi yurt dışı planım falan yok zaten illa gideceğim demiyorum ama sırf belirli geçerlilikleri sağlasın diye şehri filan çok da takmadan akredite tıp diye tercih listemi oluşturdum. ama her zaman öncelik bu mu olmalı yani yoksa şehrin güzel olması daha mı önemliydi?...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTÜ vs İTÜ Eşit mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bana kalsa eğitim derim sosyal değilim o kadar

Ucuz bir şehir yaz. Treni olsun. Haftasonu çıkın akın mesela Van'da 6 sene hiç çıkmadan yaşamak zorunfa değilsin.

• sunmoon2b S kullanıcısına yanıt

bu ekonomide o işler biraz zor hocam ya, hafta sonu şehir dışında akamazsın yani pahalıya patlar baya. ucuz diye bir kavram yok artık muhtemelen :(

• akredite twitter mavi tik gibidir

• hocam 6 senenizi geçireceksiniz sonuçta. Ankara'da okuyan herkes de İbn-i Sina'ya dönüşmüyor

• Ryan Howard aka Moana kullanıcısına yanıt

zaten sıralamama gelen şehirler büyük şehirler değil, küçük hepsi zaten ama aralarında fark var. atıyorum ordu sıralaması daha düşük, köklü değil ama şehir çok iyi bana göre. ama sivas akredite, köklü bir üniversite ama şehir sıkıcı. ha ben alışkınım zaten yaşadığım şehir de sivas'a benzer ama ne bileyim, hayatımda değişiklik yapmalıydım gibi geliyor  

• Akreditasyon alan okullar çift diploma veriyor bildiğim kadarıyla

• Hocam akredite konusu şu an için sadece Amerikayı bağlamakta. Bahsettiğim konu 2024 yili sonrasi için şart koşulan Tepdad akreditasyonu. Avrupa konusunda herhangi bir tepdad veya baska bir kurumun tanıdığı akreditasyon mevzusu yok. Sadece köklü okullardan buralara başvurduğunuzda işlemleriniz daha hızlı yapılıyor çünkü sizden önce mutlaka başka kişiler de o yoldan geçmiş olduğu için diğer okullara göre bi nebze daha kolay. Tepdad akredite olmasa bile Tepdad akredite aday listesindeki okulları yazarsanız ilerisi için bir sıkıntı olacağını düşünmem. Çünkü öyle okullar var ki ne hocasi var ne de hastanesi var..

• Hocam beğendiğin ama akreditasyonu olmayan üniversitelerin akreditasyon başvurusu var mı ona bakabilirsin, önemli olan sen girerken akredite olması değil senin mezun olduğun sene akreditasyonunun bulunması.

• He ama ben Türkiyede kalcam Tusa gircem diyorsanız fakülte fark etmiyor, sadece aldığınız eğitim fark eder ki bence bu da önemli bir konu. Takdir yine size kalmış

• Akredite olması iyidir,en azından belli bir standartta olduğunu gösterir
    Ayrıca ilerde belki usmle falan gibi yurt dışı düşünme ihtimallerine karşı da önemli
    https://search.wdoms.org/
    Şu linkten okulun listede olup olmadığını kontrol edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonard07 -- 4 Ağustos 2022; 17:35:22 >
  • TEPDAD Akreditasyonunun yurtdışında bir ağırlığı yok. WDOMS sitesinde bulunan tıp fakulteleri tanınıyor yurt dışında.

• Rraiden R kullanıcısına yanıt

Bu dediğiniz 2024 yılına kadar geçerli. Sonrasında "sadece Amerika için" tepdad akreditasyonu da şart koşulacak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.