< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Tıpda slayt ve çıkmışın yetmememisi

-
-
evet bugun ilk komıteme gırdım slayt dısı doluydu cogu kıtaptandı ve zordu çıkmısta 5 tane fılan vardı 100 sorudan
-
Hangi tıp kitaplarından
-
Hangi ünidesin
-
her dersin belirli kitapları var hocam
patoloji denince robbins fizyoloji denince guyton ve ganong histoloji denince yeşil kitap yani ross anatomi denince atlas dışında kırmızı kitap kaplan arıncı hocamızın yazdığı kitaplar ve fonksiyonel anatomi de baya işe yarar
atıyorum genel cerrahi denince shwarzt falan gelir
ama bunlar textbook bilgileri olunca kitaplar hemen yenilenmiyor sonradan yenileniyor, en güceli takip etmek gerekirse kesinlikle uptodate i çok iyi kullanmak gerek,
-
slaytlara tüm bilgileri koyamazlar ama ana hatlarını falan koyarlar geri kalanını kendin halletmen gerek
tüm bilgileri sadece hocadan almanı beklemiyorlar
-
cikmis soru nedir arkadas anlayamadim ben. kendi uninizin gecmis senelerde sordugu sorular mi yoksa tus sorulari falan mi? eger kendi uniniz ise o sorulara nasil ulasiyorsunuz, nerden buluyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yanitlarinizi bekliyorum cok fransizim olaya
Her bolumun geçmiş yıllarda sorulan soruları olur. Bolumdeki kütüphanede satılır genelde
-
üniversitenin çıkmış soruları ile tus soruları birbirine benzerdir, tıpa tıp aynısı çıkmasa da sınav hakkında sana fikir verir, hangi bölümün daha önemli olduğunu hangisi üzerinde daha çok çalışacağın konusunda ipucu verir
sizin tıp fakültesi ile anlaştığınız kırktasiye varsa onlara sorabilirsiniz, ya da sınıf arkadaşlarına ya da üst dönemlerine sorabilirsin
eğer yoksa tus sorularına bakabilirsin, şu an 1. sınıfta fazla işe yaramaz ama ilerleyen dönemlerde çok yardımcı olacaktır,
-
@romario11111 odtüde öyle sistem hocam, tıp fakültelerinde genelde notları aldığı fotokopicide bulunuyor bu notlar ya da megalinklerinde mevcutlar ilgili dokümanlar
-
komite nedir arkadaş bana açıklayan olmadı kaç gündür soruyorum awk
ben de olaya cok hakim degilim ama ornekle anlatayim. mesele komite 1'in konusu kemikler olsun. komite 1 boyunca anatomide kemik anatomisi, histolojide kemik hucresi, fizyolojide kemigin islevini ogretiyorlar. yani kemik hakkinda her seyi eszamanli olarak goruyorsun. komite 1 bitince anatomi + histoloji + fizyoloji hepsinin sinavi ayni anda oluyor. genelde coktan secmeli sorular oluyor ve baraj sistemi var. baraj sistemini yazmaya usendim ama youtube'a komite baraj sistemi yazarsaniz bulabilirsiniz. umarim anlatabilmisimdir. yanlisim varsa duzeltin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuzzLightyear22 -- 29 Ekim 2022; 1:11:15 >
süreleri değişmekle birlikte genelde 6-8 haftada işlediğiniz derslerin (mikrobiyoloji, biyokimya, anatomi, histoloji-embriyoloji... gibi derslerin) barındırdığı ve soru sayıları da değişmekle birlikte(100-200 soru) girilen sınavdır
üniversitedeki vizenin karşılığı ama ders ders değil hepsini toplu olarak girersiniz
ve işlediğiniz konular arasında da bağlantı vardır mesela sindirim sistemi(gastroenteroloji komiteniz olsun) orada hem gisin anatomisi, histolojisi, embriyolojisi, biyokimyasını, fizyolojisini, farmasını, patolojisini vb benzer şekilde görürsünüz ve toplu vizeye yani komiteye girersiniz
-----
komitede bazı kurallar vardır, atıyorum anatomiden 10 soru çıksın patolojiden 20 soru çıksın, anatomide4 doğru 6 yanlış patolojiden de 6doğru 14 yanlışınız olsun
anatomideki netiniz 3 net, patodan da 2 netiniz olur yani komite içindeki derslerden %50sinden fazlasını doğru cevaplamanız isteniyor ve altına ne kadar düştüyseniz o kadar da doğru cevabınızdan yiyor
-
anladim sagolun
yetmiyosa yetersiz olan sensin demektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X