1.sınıfa başlayacak tıpçı kardaşlarınıza aklınıza gelen tüm tavsiyeleri yazar mısınız. Herkes faydalanır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TIPÇILARA TAVSİYELER

-
-
-Okulun önünden gidin: Ertesi gün işlenecek derse bugün çalışın, ertesi gün de dersine girip hocadan dinleyip sonra bi daha çalışın(sürdürmek imkansız bu arada ama elden geldiği kadar yapmak lazım).
-Komite öncesi çıkmışları yiyip bitirin. Çıkmış sorulmasa bile hocalarin soru biçimlerini görmek ve kendinizi denemek için en önemli kaynak.
-Eğer gerçekten birden fazla işi başarılı bir biçimde yürütme beceriniz yoksa kulüp, topluluk, zart zort işlere girmeyin.
-Hocaları iyi analiz edin, üst dönemlerden bilgi alın. Tanıdık üst dönem olması her zaman faydalıdır.
-Gereksiz arkadaşlıklar kurmayın: Sürekli sağda solda gezip okeye çağıran vb. adamlardan uzak durun. İlk haftalar tanıştığınız kişilerle fazla samimiyet kurmayın.
-Dönem temsilcisi olmayın, çok zor iş.
-Yapılan duyuruları, ilanları falan iyi takip edin.
Şu anlık aklıma gelenler bunlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
- Fakültenizin çıkmışları varsa yiyip bitirin. Çıkmış demek sadece soru ezberlemek değildir, soru üzerinden konu çalışmaktır aynı zamanda. Yani soruları sadece çözmeyin analiz de edin.
- Sabahlamayın. Konular çok geniş bazen bazı yerler eksik kalabiliyor benim eşekliğim de olabilir ama nolursa olsun sabahlamayın, sınav öncesi min. 6 saat en en kötü ihtimal 4 saat uyku uyuyun. Yoksa bildiğinizi de unutursunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam gerek var mı bilmiyorum ama yine de finalsiz geçecek kadar yüksek ortalama yapacakmışız gibi sorayım
Yüksek ortalama yapmak için veya iyi öğrenmek için nasıl bir çalışma düzeni izlemeliyiz? Kaç saat nasıl sıklıkta çalışmalıyız.
Başta yazmışsınız zaten ama yine de sorayım dedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hocam ben yazidigm duzene uymaya calisarak o gun derse girdiysem extra 1-2 saat, derse girmediysem (bazi dersler cok gereksiz olabiliyo, duzeni bozuyorum bu yuzden) 3-5 saat calisiyodum ortalama olarak. İlk 3 komite ortalamasi bu sekilde 77 idi. Sonra anatomi girince patladim, cunku nasil calisacagimi bilmiyodum. Lab videolari izleyip maketleri ve maketlerin uzerindeki işaretleri iyi ezberlemek gerekiyo zilli sınav için, yoksa sadece atlasla veya 3d uygulamalarla olmuyomus. Bi de yine hocalarin, asistanlarin dediklerine dikkat etmek gerekiyo.
Abi okulun önünden gidin tavsiyesi ne uni 1 de , aziz sancar gibi biri degilseniz herhangi bir bölümde hele saglikta bu kadar kasmayin bence sonra 25-26 olunca kafalar gidiyo
Tablet alabiliyorsanız alın. Hem anatomi, histoda işe yarar hem de daha ileride patolojide çok işe yarar. Ayrıca kitap alma derdinden de kurtulursunuz PDF olarak her şey var.
-Tıp kulüplerinin kongre düzenleme işine falan girmeyin hiç gerek yok. Kuluplerin etkinliklerine ve topluluklara katılabilirsiniz tabi . de sözüm düzenleme ekibi üzerine
-heves ediyorsanız ameliyathaneye falan girme etkinliklerine katılabilirsiniz ama gerçekten hiçbir şey anlamayacaksınız girmezseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz.
-erasmus ve değişim programlarını düşünüyorsanız ne zaman yapılıyor nerelere yapılıyor ufak bi bakın akademik başarınızı ona göre tutun ama bu durumu öğrenmek için en iyisi üst dönemlerinizle tanışmak
Üst dönemler inanılmaz faydalı olacaktır akademik olsun sosyal olsun bi adım önde olursunuz . Üst dönem hiç tanıdığını yoksa topluluklardan tanışabilirsiniz ama ilk gördüğünüz büyüğünüze de size faydalı olur diye atlamayın. İnsanları tanımakta temkinli olmak gerek.
-yine ilk okula geldiğinizde bir sürü yok steteskop satışı yok atlas satışı falan bir sürü şey olacak bunlarla ilgili de okulunuza göre ne zaman gerekiyor falan yine üst dönemlerinize danışabilirsiniz ama öyle çok almaya acele etmenize gerek yok.
- yine okulun ilk vakitlerinde sosyal etkinlik düzenleyen insanlar olur fakülteden yine bunlara öyle hemen atlamayın bir bakın ne falan. merak etmeyin bi tanışma kahvaltısına gitmezseniz hiçbir şey olmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ha bir de ilk zilli sınavda silginizi unuttuğunuzda endişelenmeyin çünkü sizden önceki kişi de unutmuş olacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minamina222 -- 23 Temmuz 2025; 13:58:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çıkmışı bol evinize yakın şehirdeki tıpa gidin
güzel tavsiye. ama çıkmış %10 ile 20 arası diyorlar genelde yada bizim gördüklerimiz o kadar.
Not/soru: ipad air 11 inch alacaz eğitim için. m2 çipli 2024 versiyonlu olanlar var teknosada 1tb hafıza lı olanlar 28-30 civarı. bunu mu alsak iyidir yoksa 32 bine 256 gb olanını apple stre de öğrenciye özel indirim le kalem hediyeli mi almak iyidir. bu apple stroe deki indirim sadece pro kalem hediyesi sanırım. tableti gene aynı fiyattan almış oluyoruz.
yada başka bir tablet tavsiyeniz olur mu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviplanet -- 23 Temmuz 2025; 14:19:50 > -
Hocam bence tablet konusunda belli bi seviyedeki her tablet iş görür.Bu yüzden bütçenize hangisi uygunsa onu alın
okulda kitap satın almak gerekiyor mu. eskiden bir sürü kitap ve fotokopi olurdu. fotokopi nin yerini tablet aldı sanırım. ama kitap olayında son durum nedir.
birde tabletlerde simkart takılma özelliği gereklimi dersler için.
-
Reis m2 ile m3 arasında performans farkı çok az ama yeni iyidir diyosan appleın sitesinden m3 alabilirsin. 256 gb bence yeter, yetmedigi yerde icloud depolaması alırsın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
balikesir olur mu
ipad larda tablet kalemin orjinal olması çok etkili mi. yada şöyle sorayım; taplet üzerine kalemle not alma oranınız nedir. sık kullanılıyor mu. hani slaytlara felan not alma oluyor ise orjinal kalem illaki şart olur.
-
Kalem şart.
Sen tip bitirmedin mi niye soruyorsun bunlari
Sıralama kaç hocam
18.400
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-Okulun önünden gidin: Ertesi gün işlenecek derse bugün çalışın, ertesi gün de dersine girip hocadan dinleyip sonra bi daha çalışın(sürdürmek imkansız bu arada ama elden geldiği kadar yapmak lazım).
-Komite öncesi çıkmışları yiyip bitirin. Çıkmış sorulmasa bile hocalarin soru biçimlerini görmek ve kendinizi denemek için en önemli kaynak. -Eğer gerçekten birden fazla işi başarılı bir biçimde yürütme beceriniz yoksa kulüp, topluluk, zart zort işlere girmeyin. -Hocaları iyi analiz edin, üst dönemlerden bilgi alın. Tanıdık üst dönem olması her zaman faydalıdır. -Gereksiz arkadaşlıklar kurmayın: Sürekli sağda solda gezip okeye çağıran vb. adamlardan uzak durun. İlk haftalar tanıştığınız kişilerle fazla samimiyet kurmayın. -Dönem temsilcisi olmayın, çok zor iş. -Yapılan duyuruları, ilanları falan iyi takip edin. Şu anlık aklıma gelenler bunlar. |
Tablet edinmeniz işinizi kolaylaştırır not alma açısından
Derslere mümkün olduğunca katılmaya çalışın. İnsana disiplin aşılıyor hiçbir şey katmasa bile. Çıkmış sorulara bakıp yorum yapın kuru ezber yapmayın. Düzenli çalışmayı alışkanlık haline getirin. Ben her gün okuldan sonra ders çalışıyordum neredeyse. Bazen 1 saat bazen 3 saat ama boş günüm olmuyordu. Bu sayede sınav dönemi arkadaşlarım stres olurken ben gece oyun oynuyordum. Genel ortalamam 75 civarı 3-4 sınavdan 70 altı aldım sanırım sadece. Hocalarınız ego sorunu yaşamıyorsa soru sormaktan çekinmeyin. Yüzünüzü bilsinler. Önünüze klinik senelerinde kapılar açılabilir bu sayede. Tatil günlerinizde tatil yapın. Beyniniz de dinlenmeli. Yaklaşık 3 haftadır sadece ekrana bakıyorum bildiğim her şeyi unutmuş gibiyim ama bunun telafisini yapacağımı da biliyorum. Dümdüz ezber yapmayın demiştim çıkmışlar için, aynısı dersler için de geçerli. Olabildiğince öğrenmeye çalışın bu sayede üzerine bilgi eklemeniz kolaylaşıyor. İyi bir doktor olmak istiyorsanız vizyonlu arkadaşlar edinin. Karaktersiz, köylü kurnazı tipleri yanınızda barındırmayın. Şimdilik aklıma gelenler bunlar farklı şeyler hatırlarsam ekleme yaparım. |
- Fakültenizin çıkmışları varsa yiyip bitirin. Çıkmış demek sadece soru ezberlemek değildir, soru üzerinden konu çalışmaktır aynı zamanda. Yani soruları sadece çözmeyin analiz de edin.
- Sabahlamayın. Konular çok geniş bazen bazı yerler eksik kalabiliyor benim eşekliğim de olabilir ama nolursa olsun sabahlamayın, sınav öncesi min. 6 saat en en kötü ihtimal 4 saat uyku uyuyun. Yoksa bildiğinizi de unutursunuz. |
Abi okulun önünden gidin tavsiyesi ne uni 1 de , aziz sancar gibi biri degilseniz herhangi bir bölümde hele saglikta bu kadar kasmayin bence sonra 25-26 olunca kafalar gidiyo
|
konular bitsin çıkmış bakarım demeyin konular bitmez çıkmış da son güne kalır kafanızı dağlara tepelere vurursunuz sonra. çıkmışları iyi analiz edin
|
Up. Müsait bir zamanda bayağı bir şeyler yazacağım inşallah
|
Fakültenin ortami kucuk bir köy gibidir insanlarla olan iliskinizde biraz rahvan gidin
|
Öncelikle hepinize hayırlı olsun. Ben bu yıl dönem 3’ü bitirdim. Ortalaması 80-90 olan bordo bereli bir inek değilim, 50 olan nispeten tembel birisi de değilim. 60-70 bandında takılan, ihtiyacım neyse o kadar çalışan, kendi fakültesi dışında da bilgisi kıt birisiyim. Birazcık günlük gibi yazıyorum
Başlayalım, fakülte tercihi yaparken şunlar kritik: -okulun kalitesi(tr’de max ne olursa .p) -eve yakınlığı(tıpçı infilak etmeye hazır bomba gibi olur. Aile candır. ) -teorikte yoklama olmaması(mükemmel) -akreditasyon(dünya kocaman :) -okulun binaları(birisi hanyada diğeri konyada git-gel yapana kadar 3saat geçiyor falan) Çoğu fakültede komite/kurul sistemi vardır. Mesela 6 kurul olsa her biri için 1.5-2 ay gibi bir süre düşüyor. Yani önünüzde 1.5 ay var, bir ton slayt ve konu var ve bunları sınava kadar büyük oranda halletmeniz gerekiyor. Sınav biter bitmez diğer kurul başlıyor ve 1 hafta yatayım keyif yapayım derseniz konular birikmeye başlıyor. Konular biriktikçe de stress hormonlarınız tavan yapıyor. Genel olarak tıptaki en büyük zorluklardan birisi bilmemiz gereken bilgi yükünün aşşşşırı fazla olması. Sene sonu final zamanı bütün fotokopileri üst üste koyduğunuz zaman bu durumun vehametini çok güzel idrak edersiniz. Burada hocaların kasıntılık seviyesi de çok önemli tabi. Hayvan gibi detay soran hoca varsa mecbur seve seve çalışacaksın veya totalde 1-2 sorusu varsa çözüm olarak onu salıp başka derslere abanabilirsiniz.
Şimdi derslere yavaştan girelim, Yukarıda noobody hocamın yazdığı şey çok doğru. Kafanızda “bütün slaytları okuyacağım sonra çıkmışları çözüp konulara döneceğim, bir yandan Guyton okuyacağım” falan gibi aşırı mükemmelliyetçi hedefler ve idealler olmasın. Kurula 1 hafta kala slaytların kapağını açmadığınızı fark edersiniz sonra tır çarpmış gibi olur :) Kurul sınavlarına düzgün bir şekilde bilinçli ve metotlu çalışacaksınız. Verimli çalışmak aşşşşırı önemli. Misal vereyim; eleman gider çıkmışları yalar yutar az biraz slaytları da okumuştur. Sen saf gibi Guyton okumuşsundur çıkmış bakmamışsındır, sen 60 alırsın adam 75 alır. Guyton’u kötülemek için değil(ileride değiniyorum) ancak düşmanın silahı neyse onunla silahlanacaksın. Hocalar sana belirli bir formatta slaytlar üzerinden soru soruyorlar. Sen de onlara göre taktik-strateji kasıp cevabı bulmaya çalışacaksın. Böyle diyince kumar gibi oluyor ama 100 sorudan 40 tanesini sallamak zorunda kalınca demek istediğimi anlarsınız. Her yerde çıkmış bak çıkmış çalış diye duyuyorsunuzdur. Çıkmışların faydalarını anlatayım; -hocaların soru sorma tarzlarını, çakallıklarını görürsünüz -teorikte anlamadığınız konuyu çıkmışta öğrenirsiniz -doğrudan çıkmış sorarlarsa garanti net kasmış olursunuz -slaytlardaki gereksiz yerleri ayıklarsınız. Vaktinizi boşa harcamamış olursunuz. Verimlilik verimlilik verimlilik. (BU ÇOK ÖNEMLİ!!) -kurul başlar başlamaz öylesine çıkmışlara göz atsanız bile size faydası olur.
Ben şu anda herhangi bir slayta göz atınca az çok nereye çalışmam gerektiğini biliyorum. Hoca nereden nasıl soru çıkartır tahmin edebiliyorum. Textbook hususuna da değineyim. Ben Guyton’un bir sürü bölümünü okudum. Robbins’in de bazı bölümlerini okudum. Textbooklar sınavdaki puana doğrudan etki etmezler. Genel tıp görüşünüzü etkilerler. Daha geniş, bilinçli ve sağlam bakarsınız olaya. Bu biraz kişisel bir konu. 3 sene boyunca eline hiç kitap almayan bir sürü insan var. Ben okumanızı tavsiye ederim. pdf/baskı hususu kendi tercihiniz. Tablet ile ilgili çok net olarak alın derim. Maddiyattan dolayı ilk sene olmasa bile sonraki seneler halletmeye çalışın. Ben 3 sene kağıttan devam ettim en son 1 valiz dolusu fotokopi taşıyınca illallah ettim. Özellikle kyk’da bir sürü fotokopi eziyet oluyor. Tabletin avantajları bir milyon hangi birini sayayım .p
Birkaç ders hakkında spesifik olarak, -Etik, Halk Sağlığı, Tarih dersleri falan beleş net kasma, ortalama kasma dersleridir. Bunlardan fulleyip net kasmaya bakın. -Biyoistatistik Allah’ın belası bir derstir. Becerebilirseniz tebrik ederim ben hep baraj yedim. -Anatomi biraz yatkınlık meselesi. Ben pek zorlanmadım. Esas olarak Netter’den görsel olarak çalışırdım(Netter candır). Diğer atlaslardan da yer yer pdf üzerinde baktığım olurdu. Kafa kemiklerine 3 tane atlastan çalışmıştım. -Fizyo’da klasiktir, “mekanizmayı bilin” derler. İşlerin mantığını bilip kafaya oturtunca meseleler çözülmeye başlar. Böyle yazınca kolay algılamayın bazı konular kazıktır(böbrek endokrin falan bana zor gelir mesela). -Diğer dersler bence okuldan okula değişiklik gösteriyor. Onlara yazacaklarım çok kişisel olur, kalsın.(Çıkmış bak geçersin knk)
Şimdi çok mühim bir mevzudan bahsedeceğim. Diğerleri magazin burası hardcore reality. -Fakülte hayatınız boyunca çok iyi ineklediğiniz zamanlar da olabilir. Kelimenin tam anlamıyla dibe vurduğunuz, elinize kalem alamadığınız zamanlar olabilir. Bir şekilde karınca kararınca az bile olsa devam etmeye zorlayın, tamamen salmayın. -Millet sağda solda gezerken siz slayt okuyacaksınız. Oda arkadaşınız LoL atarken biyokimya embriyoloji falan çalışacaksınız. Tıbbın kaderi böyle, yapacak bir şey yok. Bunu iyice sindirin yoksa ileride gereksiz yere kendinize ve çevrenize negatiflik pompalarsınız. -“Millet geziyor tozuyor biz eşşşek gibi ders çalışıyoruz.” cümlesi ağzınızdan çok çıkacak. Muhabbet-geyik olsun diye söyleyebilirsiniz fakat sizi depresyon bataklığına itecek bir ifadeye de dönüşebilir. Tıp fakültesi adamın psikolojisini mahvedebilir. Dönem 1’de belki çok zorlanmayacaksınız ama özellikle 2 ve 3’te lütfen psikolojinize dikkat edin. (sonrasını henüz görmedim no comment) Bu fakültede ruh sağlığınızı korumak en büyük challenge’lardan birisi(mübalağa yapmıyorum). Kafanızın bir köşesine kazıyın bunu. Merak ettiğiniz, kafanıza takılan şeyler varsa sorabilirsiniz. |
Bekliyoruz hocam merakla |
Benzer içerikler
- ea ilk 100 netleri
- tyt biyoloji kaç günde biter
- 20 yaşında üniversiteye başlamak
- vitreolizis tedavisi olanlar yorumları
- hukuk okumak mantıklı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X