Şimdi Ara

TIPÇILARA TAVSİYELER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çyls Ç kullanıcısına yanıt
    balikesirin ilcesinde yasiyorum. evden git gel yapamasam da yurtta kalip hafta sonu eve gecebilirim. onerir misiniz zorlugu nasil?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • maviplanet kullanıcısına yanıt
    Hocam replika kalem işine girecekseniz hiç bulaşmayın samsung alın.

• Hocam bence ilk sene evden gidip gelmeyi deneyebilirsiniz hem yurt ortamı hem de tıpın ilk senesi eklenince çok zor olabilir.Ama yol çok uzun dayanamam diyorsanız tercih sizin

• Çyls Ç kullanıcısına yanıt
    son sorular. kotu yanlari neler? sinifta kalma orani nasil sinif gecmek zor mu? ogrenciler barinma olarak nereleri kullaniyor?
    tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A74072E6E -- 23 Temmuz 2025; 19:30:30 >
  • Hocam kötü yanı tıp fakültesinin diğer fakültelerden biraz izole olması,fakülte şehir merkezine otobüsle 30 dakika,kampüsün içinde erkek kyk bulunuyor ve residorm diye bi yurt var (ilk sene çoğu kişi burda kalıyor).Merkezde de bi iki tane güzel yurt vardır.Aslında ben girdiğimde bundan 6 sene önce çıkmış oranı bayağı iyiydi ve kalma oranı çok düşüktü.Ama bu son 2 sene okul akridite olmaya başladı bu yüzden hocalar artık daha az çıkmış soruyor ama bana kalırsa hala daha kolay geçilen tıplardan bi tanesi balıkesir.

• konular bitsin çıkmış bakarım demeyin konular bitmez çıkmış da son güne kalır kafanızı dağlara tepelere vurursunuz sonra. çıkmışları iyi analiz edin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Up. Müsait bir zamanda bayağı bir şeyler yazacağım inşallah

• Fakültenin ortami kucuk bir köy gibidir insanlarla olan iliskinizde biraz rahvan gidin

• Memo for money kullanıcısına yanıt

yok hocam illa replika alacam demiyorum. sizlere de danışıyorum.

apple stre de tablet alana pro kalem veya ipod hediye. acaba dedim ipod kulaklığı alsamda kalemi replika mı alsam diye fikir telakkisi yapmıştım ama sanırım kalem slaytlar üzerine not almak için elzem bir şey. ipod u almasak da olur o zaman.

• LeviEfendi kullanıcısına yanıt

Bekliyoruz hocam merakla

• hicbiseyapmiyorum H kullanıcısına yanıt

elzem değil kesinlikle.Sadece ipad i olanların genelde kullandığı 2 pdf uygulaması notability ve goodnotes androidde yok diye biliyorum.Ama zaten yaptığımız tek şey ders pdf ini açıp üstüne not almak.Bunu androidde de yapabileceğin uygulamalar var.

• Tablet edinmeniz işinizi kolaylaştırır not alma açısından
    Derslere mümkün olduğunca katılmaya çalışın. İnsana disiplin aşılıyor hiçbir şey katmasa bile.
    Çıkmış sorulara bakıp yorum yapın kuru ezber yapmayın.
    Düzenli çalışmayı alışkanlık haline getirin. Ben her gün okuldan sonra ders çalışıyordum neredeyse. Bazen 1 saat bazen 3 saat ama boş günüm olmuyordu. Bu sayede sınav dönemi arkadaşlarım stres olurken ben gece oyun oynuyordum. Genel ortalamam 75 civarı 3-4 sınavdan 70 altı aldım sanırım sadece.
    Hocalarınız ego sorunu yaşamıyorsa soru sormaktan çekinmeyin. Yüzünüzü bilsinler. Önünüze klinik senelerinde kapılar açılabilir bu sayede.
    Tatil günlerinizde tatil yapın. Beyniniz de dinlenmeli. Yaklaşık 3 haftadır sadece ekrana bakıyorum bildiğim her şeyi unutmuş gibiyim ama bunun telafisini yapacağımı da biliyorum.
    Dümdüz ezber yapmayın demiştim çıkmışlar için, aynısı dersler için de geçerli. Olabildiğince öğrenmeye çalışın bu sayede üzerine bilgi eklemeniz kolaylaşıyor.
    İyi bir doktor olmak istiyorsanız vizyonlu arkadaşlar edinin. Karaktersiz, köylü kurnazı tipleri yanınızda barındırmayın.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar farklı şeyler hatırlarsam ekleme yaparım.

• Yapı Ustası kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam uzun uzun yazmışsınız

• Faydalı up

• noobodynow kullanıcısına yanıt

bu adam hak ehli, listen to him

• songünorganik kullanıcısına yanıt

Öncelikle hepinize hayırlı olsun. Ben bu yıl dönem 3’ü bitirdim. Ortalaması 80-90 olan bordo bereli bir inek değilim, 50 olan nispeten tembel birisi de değilim. 60-70 bandında takılan, ihtiyacım neyse o kadar çalışan, kendi fakültesi dışında da bilgisi kıt birisiyim. Birazcık günlük gibi yazıyorum   Yorumlarımı bunlara göre değerlendirin, ufkunuzu daraltmak istemem.

Başlayalım, fakülte tercihi yaparken şunlar kritik:

-okulun kalitesi(tr’de max ne olursa .p)

-eve yakınlığı(tıpçı infilak etmeye hazır bomba gibi olur. Aile candır. )

-teorikte yoklama olmaması(mükemmel)

-akreditasyon(dünya kocaman :)

-okulun binaları(birisi hanyada diğeri konyada git-gel yapana kadar 3saat geçiyor falan)

Çoğu fakültede komite/kurul sistemi vardır. Mesela 6 kurul olsa her biri için 1.5-2 ay gibi bir süre düşüyor. Yani önünüzde 1.5 ay var, bir ton slayt ve konu var ve bunları sınava kadar büyük oranda halletmeniz gerekiyor. Sınav biter bitmez diğer kurul başlıyor ve 1 hafta yatayım keyif yapayım derseniz konular birikmeye başlıyor. Konular biriktikçe de stress hormonlarınız tavan yapıyor.

Genel olarak tıptaki en büyük zorluklardan birisi bilmemiz gereken bilgi yükünün aşşşşırı fazla olması. Sene sonu final zamanı bütün fotokopileri üst üste koyduğunuz zaman bu durumun vehametini çok güzel idrak edersiniz.  Nasıl yetişir nasıl ezberlenir diye kara kara düşünürsünüz, mideniz bulanabilir, depresif düşünceler sizi her taraftan kuşatmaya başlar :)

Burada hocaların kasıntılık seviyesi de çok önemli tabi. Hayvan gibi detay soran hoca varsa mecbur seve seve çalışacaksın veya totalde 1-2 sorusu varsa çözüm olarak onu salıp başka derslere abanabilirsiniz.

Şimdi derslere yavaştan girelim,

Yukarıda noobody hocamın yazdığı şey çok doğru. Kafanızda “bütün slaytları okuyacağım sonra çıkmışları çözüp konulara döneceğim, bir yandan Guyton okuyacağım” falan gibi aşırı mükemmelliyetçi hedefler ve idealler olmasın. Kurula 1 hafta kala slaytların kapağını açmadığınızı fark edersiniz sonra tır çarpmış gibi olur :)

Kurul sınavlarına düzgün bir şekilde bilinçli ve metotlu çalışacaksınız. Verimli çalışmak aşşşşırı önemli. Misal vereyim; eleman gider çıkmışları yalar yutar az biraz slaytları da okumuştur. Sen saf gibi Guyton okumuşsundur çıkmış bakmamışsındır, sen 60 alırsın adam 75 alır. Guyton’u kötülemek için değil(ileride değiniyorum) ancak düşmanın silahı neyse onunla silahlanacaksın.

Hocalar sana belirli bir formatta slaytlar üzerinden soru soruyorlar. Sen de onlara göre taktik-strateji kasıp cevabı bulmaya çalışacaksın. Böyle diyince kumar gibi oluyor ama 100 sorudan 40 tanesini sallamak zorunda kalınca demek istediğimi anlarsınız.

Her yerde çıkmış bak çıkmış çalış diye duyuyorsunuzdur. Çıkmışların faydalarını anlatayım;

-hocaların soru sorma tarzlarını, çakallıklarını görürsünüz

-teorikte anlamadığınız konuyu çıkmışta öğrenirsiniz

-doğrudan çıkmış sorarlarsa garanti net kasmış olursunuz

-slaytlardaki gereksiz yerleri ayıklarsınız. Vaktinizi boşa harcamamış olursunuz. Verimlilik verimlilik verimlilik. (BU ÇOK ÖNEMLİ!!)

-kurul başlar başlamaz öylesine çıkmışlara göz atsanız bile size faydası olur.

Ben şu anda herhangi bir slayta göz atınca az çok nereye çalışmam gerektiğini biliyorum. Hoca nereden nasıl soru çıkartır tahmin edebiliyorum.  Bu kıvama zamanla geliyorsunuz. Ne kadar erken o kadar iyi.

Textbook hususuna da değineyim. Ben Guyton’un bir sürü bölümünü okudum. Robbins’in de bazı bölümlerini okudum. Textbooklar sınavdaki puana doğrudan etki etmezler. Genel tıp görüşünüzü etkilerler. Daha geniş, bilinçli ve sağlam bakarsınız olaya. Bu biraz kişisel bir konu. 3 sene boyunca eline hiç kitap almayan bir sürü insan var. Ben okumanızı tavsiye ederim. pdf/baskı hususu kendi tercihiniz.

Tablet ile ilgili çok net olarak alın derim. Maddiyattan dolayı ilk sene olmasa bile sonraki seneler halletmeye çalışın. Ben 3 sene kağıttan devam ettim en son 1 valiz dolusu fotokopi taşıyınca illallah ettim. Özellikle kyk’da bir sürü fotokopi eziyet oluyor. Tabletin avantajları bir milyon hangi birini sayayım .p

Birkaç ders hakkında spesifik olarak,

-Etik, Halk Sağlığı, Tarih dersleri falan beleş net kasma, ortalama kasma dersleridir. Bunlardan fulleyip net kasmaya bakın.

-Biyoistatistik Allah’ın belası bir derstir. Becerebilirseniz tebrik ederim ben hep baraj yedim.

-Anatomi biraz yatkınlık meselesi. Ben pek zorlanmadım. Esas olarak Netter’den görsel olarak çalışırdım(Netter candır). Diğer atlaslardan da yer yer pdf üzerinde baktığım olurdu. Kafa kemiklerine 3 tane atlastan çalışmıştım.

-Fizyo’da klasiktir, “mekanizmayı bilin” derler. İşlerin mantığını bilip kafaya oturtunca meseleler çözülmeye başlar. Böyle yazınca kolay algılamayın bazı konular kazıktır(böbrek endokrin falan bana zor gelir mesela).

-Diğer dersler bence okuldan okula değişiklik gösteriyor. Onlara yazacaklarım çok kişisel olur, kalsın.(Çıkmış bak geçersin knk)

Şimdi çok mühim bir mevzudan bahsedeceğim. Diğerleri magazin burası hardcore reality.

-Fakülte hayatınız boyunca çok iyi ineklediğiniz zamanlar da olabilir. Kelimenin tam anlamıyla dibe vurduğunuz, elinize kalem alamadığınız zamanlar olabilir. Bir şekilde karınca kararınca az bile olsa devam etmeye zorlayın, tamamen salmayın.

-Millet sağda solda gezerken siz slayt okuyacaksınız. Oda arkadaşınız LoL atarken biyokimya embriyoloji falan çalışacaksınız. Tıbbın kaderi böyle, yapacak bir şey yok. Bunu iyice sindirin yoksa ileride gereksiz yere kendinize ve çevrenize negatiflik pompalarsınız.

-“Millet geziyor tozuyor biz eşşşek gibi ders çalışıyoruz.” cümlesi ağzınızdan çok çıkacak. Muhabbet-geyik olsun diye söyleyebilirsiniz fakat sizi depresyon bataklığına itecek bir ifadeye de dönüşebilir. Tıp fakültesi adamın psikolojisini mahvedebilir. Dönem 1’de belki çok zorlanmayacaksınız ama özellikle 2 ve 3’te lütfen psikolojinize dikkat edin. (sonrasını henüz görmedim no comment)

Bu fakültede ruh sağlığınızı korumak en büyük challenge’lardan birisi(mübalağa yapmıyorum). Kafanızın bir köşesine kazıyın bunu.  

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan şeyler varsa sorabilirsiniz.

• maviplanet kullanıcısına yanıt
    hocam geçen senelerde hatırlıyorum oğlunuz mezuna bırakmıştı bu sene iyi bir sıralama gelmiştir umarım

• Ignacio Varga kullanıcısına yanıt

geldi geldi. çok şükür. 4700 küsüratıda var. omü nasip se. zor diyenlere inat omü.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.