Şimdi Ara

Tıp yazmak isteyenlere tavsiye (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
8
Favori
7.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: pridedawson

O değil de çapa mı cerrahpaşa mı?

kardeş bi de şuna ankara tıp ekleseniz valla kafayı yicem bu ankara tıpta ing. hazırlık da mı okunuyor zor mu ne yani bunların derdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: etlekmekkafalee

quote:

kardeş bi de şuna ankara tıp ekleseniz valla kafayı yicem bu ankara tıpta ing. hazırlık da mı okunuyor zor mu ne yani bunların derdi

Ankara tıp ın dili ingilizce yazmıyor, ingilizce yazmıyosa hazırlık yoktur bence en fazla % 30 ingilizce tarzı şeyler vardır ama emin değilim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: etlekmekkafalee

quote:

Ankara tıp ın dili ingilizce yazmıyor, ingilizce yazmıyosa hazırlık yoktur bence en fazla % 30 ingilizce tarzı şeyler vardır ama emin değilim.

ankara tıpın özel koşulu
    Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır, programın
    sonunda İngilizce yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci
    sınıfa kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi
    sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.
    Üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı
    dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde
    başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında
    yapılacak İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan
    birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, "Yükseköğretim Kurumlarında
    Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında
    Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.
    bu ama cerrahpaşa ve çapa da bunlar yazmıyor bi de hazırlık gereksiz mi oluyor yani o yüzden mi kimse ankara tıpı önermiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

Orijinalden alıntı: tinziri

quote:

quote:

quote:

quote:

doktor sıyısı çoğalıyor şikayetinin doktorlardan gelmesi ruh hallerini ele veriyor.. ama inanın ki 10 yıl sonra halk doktor aramayacak doktor iş arayacak.. sistem ona gidiyor..

Şunu unutma memur bey, dünyada hasta bulamadığı için mesleğini yapamayan doktor yok, doktor bulamadığı için ölen hasta çok. Bunun degismesi de imkansiza yakın kısaca doktor senin ayağına gelip hiçbir zaman yalvarmayacak.

""memur bey"" derken bile ruh halinizi çok iyi yansıtıyorsunuz.. dünyada iş bulamayan doktor var kardeşim.. doktor bulamadığı için ölen insanlar doktordan önce ekmek bulamıyor zaten..
    tasvip etmemekle birlikte doktorlara saldıran vatandaşıda anlıyorum..
    bu ülkede doktor sayısının artmasından tek rahatsız olan grup doktorlardır heralde... çünkü siz minnet edilmek istiyorsunuz.. size yalvarılması hoşunuza gidiyor.. insanları sadece kalp, beyin, böbrek vb organlardan oluşan et/kemik kombinasyonu olarak görüyürsunuz.. kibriniz duygularınızı ortadan kaldırınca memur bey derken bile satır arasına aşağılama sıkıştırıyorsunuz.. bunları memur bey olduğum için falan değil insan olduğum için söylüyorum.. darısı başınıza
    (sözüm hastasına yüzü gülen ve ilgisini son noktaya kadar gösteren sağlık çalışanlarına değil)

Ah be memur bey, neden bunu aşağılama olarak algiladin anlayamadim. Doktor falan değilim de bana hasta bulamadığı için doktorlugunu yapamayan bi adam gostermeni istiyorum. Sen önce kendi mesleğindeki kibirli, okey oynamaktan işini yapmayan adamları temizle de doktorlara laf atmaya yüzün olsun. O dayak yiyen doktorlar çalışmasa doktor civanım diye ağlayacaginida çok iyi biliyorsun, gel sen doktorların yanında ol da hastalaninca yüzün olsun. (Sözüm mesai saatinde okey oynamayıp işini yapan memur beylere değil tabii ki.)

o zaman bu şikayet dolu konuyu açana bunu ilet rahatlasın.. doktorluk iyi meslek de.. bu konuda hemfikiriz

Hayır memur bey hhemfikir değiliz. Anlatılanla gerçek durum arasında dağlar kadar fark var, arkadaş sonuna kadar haklı

memur olmayan bey; kimse kimseyi zorla tıp fakultesine göndermiyor..beğenmeyen gitmez, senin ateşin neden acaba

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

doktor sıyısı çoğalıyor şikayetinin doktorlardan gelmesi ruh hallerini ele veriyor.. ama inanın ki 10 yıl sonra halk doktor aramayacak doktor iş arayacak.. sistem ona gidiyor..

Şunu unutma memur bey, dünyada hasta bulamadığı için mesleğini yapamayan doktor yok, doktor bulamadığı için ölen hasta çok. Bunun degismesi de imkansiza yakın kısaca doktor senin ayağına gelip hiçbir zaman yalvarmayacak.

""memur bey"" derken bile ruh halinizi çok iyi yansıtıyorsunuz.. dünyada iş bulamayan doktor var kardeşim.. doktor bulamadığı için ölen insanlar doktordan önce ekmek bulamıyor zaten..
    bu ülkede doktor sayısının artmasından tek rahatsız olan grup doktorlardır heralde... çünkü siz minnet edilmek istiyorsunuz.. size yalvarılması hoşunuza gidiyor.. insanları sadece kalp, beyin, böbrek vb organlardan oluşan et/kemik kombinasyonu olarak görüyürsunuz.. kibriniz duygularınızı ortadan kaldırınca memur bey derken bile satır arasına aşağılama sıkıştırıyorsunuz.. bunları memur bey olduğum için falan değil insan olduğum için söylüyorum.. darısı başınıza
    (sözüm hastasına yüzü gülen ve ilgisini son noktaya kadar gösteren sağlık çalışanlarına değil)

Ah be memur bey, neden bunu aşağılama olarak algiladin anlayamadim. Doktor falan değilim de bana hasta bulamadığı için doktorlugunu yapamayan bi adam gostermeni istiyorum. Sen önce kendi mesleğindeki kibirli, okey oynamaktan işini yapmayan adamları temizle de doktorlara laf atmaya yüzün olsun. O dayak yiyen doktorlar çalışmasa doktor civanım diye ağlayacaginida çok iyi biliyorsun, gel sen doktorların yanında ol da hastalaninca yüzün olsun. (Sözüm mesai saatinde okey oynamayıp işini yapan memur beylere değil tabii ki.)

o zaman bu şikayet dolu konuyu açana bunu ilet rahatlasın.. doktorluk iyi meslek de.. bu konuda hemfikiriz

Hayır memur bey hhemfikir değiliz. Anlatılanla gerçek durum arasında dağlar kadar fark var, arkadaş sonuna kadar haklı

memur olmayan bey; kimse kimseyi zorla tıp fakultesine göndermiyor..beğenmeyen gitmez, senin ateşin neden acaba

Hak hukuk ve vicdan kavramlarım var memur bey. Mesleğini seven ve neyle karsilacagini bilen sonra ahlayip vahlamayan insanlar olsun istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jestia -- 4 Temmuz 2013; 11:36:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o zaman bu yıl tıp puanı baya düşer..

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalavela -- 3 Eylül 2016; 23:24:13 >
  • kalavela kullanıcısına yanıt
    eline saglık kardes bnde bole bır sey arıodum ne zamandır bır sorum olcak bu dıs hekımlıgındekı durum nasıl onuda acıklarsan super olur
  • ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MissEliotte -- 4 Temmuz 2013; 17:40:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalavela

GENCLER SUNU SOYLEMELIYIM ACIN BAKIN HER TERCIH DONEMINDE BELLI BOLUMLER HEP KOTULENIR BU MUHENDISLIK VEYA TIP ICIN DEGISMEZ ISTE ITU MIMARLIK COK ZOR HERSENE SADECE 50 KISI KALIYOR TIPLAR COK ZOR YAPAMAZSIN DOKTORLAR PARA KAZANMIYOR BEN SIZE HEPSIN SOLE ACIKLAYAYIM

MUHENDISLIK VE MIMARLIK ICIN ;

BU ODTU VE ITUNUN YUKSEK BOLUMLERI ICIN GECERLI

ITU VE ODTUDE 4 YIL LISANS PROGRAMI OKURSUNUZ 1 YILDA HAZIRLIK ETTIMI 5 SENE ORTALAMA BIR OGRENCI 1 SENEDE UZATMA SANSI YUKSEKTIR TABIKI HERKES UZATMAZ AMA AMA ORTALAMASI BOLEDIR OKUL OLDUMU SANA 6 YIL 6 YILDAN SONRA CIKINCA DEVELTTE IS BULMAK ISTIYORSAN UNIVERSTE MEZUNU BIR MUHENDISE VERDIGI PARA UNIVERSITESI ONEMLI DEGIL KPSS ILE SECILIRSIN ALICAGIN PARA 2750 LIRADIR BU IKRAMIYE VE DIGER OLANAKLARLA ORTALAMA 3000 LIRAYI BULUR ZAM ISINE GELINCE YUKSEK MUHENDIS OLMADIKCA YANI YUKEK LISANS YAPMADIKCA DEVLETIN VERDIGI ZAMMA TABISIN YANI SENE ARTTIKCA MAASIN ARMAZ DEVLETTE

SIMDI DE YARI OZEL KURUMLARA GELELIM

ASELSAN ROKETSAN HAVELSAN GIBI YARI ASKERIYE DEVLET YARI HALKA ACIK KURUMLAR

BURDA ISE ODTU ; ITU:BOGAZİÇİ;BILKENT OGRENCILERINI ALIR AMA COGUNLUK ODTU VE BILKENT MEZUNUDUR CUNKU BU UNIVERSITENIN OGRENCILERI GENELDE BURDA STAJ YAPTIKLARINDAN DOLAYI BURDAKI MAAS KONUSU BIRAZ DAHA FARKLIDIR.
    LISANS PROGRAMINI BITIRMIS BI OGRENCI YAKLASIK 2250 LIRA MAASLA BASLAMAKTADIRHER UC AYDA BIR YARIM MAAS 6 AYDA BIR TAM MAAS IKRAMIYE ALMAKTADIR YANI TOPLAMDA BIR YILDA 16 AYLIK MAAS ALMIS OLUR BUNU ORTALAMASI ISE 3000 LIRADIR YANI FIYATTA BIR DEGISIKLIK YOK
    VE ASELSAN HAVELSAN ROKETSAN GIBI YARI RESMI KURUMLARDADA ZAM ALMA OLAYINIZ DEVLET ZAMMI ILE PARALELEDIR AMA CALISTIGINIZ PROJE VE CALISMIKLIK YILINIZA GORE MAASINIZ ESNEKLIK GOSTERMEKTEDIR AMA NORMAL BIR MUHENDISIN SUAN EN YUKSEK ALDIGI RAKAM 5000 LIRAYI GECMEMEMKTEDIR.YUKSEK MUHENDISLER ISE BIRAZ DAHA FARKLIDIR YUKSEK LISANS YAPAN BIR MUHENDISIN MAAS SIKLAASI BIRAZ DAHA GENISTIR BU SIKALA 4000 LIRADAN BASLAYIP 10000 LIRAYA KADAR CIKMAKTADIR TABIKI TECRUBE MUHENDISLIKTE EN ONEMLI FAKTORDUR OKUL SONRASI HEMEN MEZUN OLUP YUKSEK LISANS YAPANA BIR KISI 4000 LIRALARI BULMASI ZOR OLDUGUNU DUSUNUYORUM CUNKU TECRUBE EN ONEMLI FAKTOR EGER KENDINI GELISTIRDIYSE BU RAKAMLARIN USTUNUDE ALMASI KESINDIR

GELELIM OZEL SEKTORDE CALISACAKLAR

OZEL SEKTORDE CALISMAK ISTEYEN VE PARA KAZANMAK ISTEYEN BIR MUHENDIS MUTLAK VE MUTLAK SECKIN BI UNIDEN MEZUN OLMASI GUNUMUZ SARTLARINDA OLMAZSA OLMAZDIR ONCEDEN DAHA ALT KADEMELERDEN MEZUN OLMUS MUHENDIS BUGUN IYI PARALAR KAZANIYOR OLABILIR AMAM BUGUN BUNLAR BIRER HAYALDIR BIR KISININ BUNU BASARMASI ICIN KENDINI COOOOOOK VE COOOOK GELISTIRMELIDIR

IYI UNIVERSITELERDEN KASTIM
    ITU ODTU BOGAZİÇİ BİLKENT KOÇ GİBİ KENDINI KANITLAMIS UNIVERSITELERDIR BUNLARDAN MEZUN OLAN MUHENDIS ORTALAMASI IYI ISE VE STAJINIDA IYI BI YERDE YAPMIS ISE ASELSAN ROKETSAN HAVELSEN VESTEL ARCELIK BEKO FORD GIBI IS BULMA IMKANLARI 100 DE 100 DUR
    MAAS LARINA GELIRSEK BURDA COOK GENIS BIR ARALIK SOZ KONUSUDUR VE BU GENIS ARALIK TECRUEYLE PARALELDIR YANI OKULU BITIRMIS STAJINI YAPMIS AMA PRATIKTE COK ZAYIF BIR MUHENDIS ISE ILK 3 4 YIL 1750- 2000 LIRA CIVARI CALISIR AMA BIRAZ DAHA PRATIGI OLAN BIR OGRENCI ISE 2000- 3000 LIRA ARASI PARA KAZANABILIR 3-4 YILIN ARDINDAN IDEAL MUHENDISLIK KAZANCI OLAN 3500-5000 LIRA ARASINDA KENDINE BIR YER EDINECEKTIR

BUNUN USTUNU KAZANMAK ISTEYEN BIR MUHENDIS KENDISININ ARANAN BIR ISIM OLAMSI GEREKMEKTEDIR ONEMLI ALANDALAR BILI BIRIKIM VE TECRUBE OLMADIR VE BU KONU UZERINDE YUKSEK LISANS UZMANLIK MASTIR ARASTIRMA YURT DISI FALIYETLERINDEN BIRI OLABILIR YANI TECRUBELI OLDUKCA VE CALISMISLIK ARTTIKCA PARA ARTMAKTADIR BU DEDIKLERIM EN AZ PIYASADA 6-7 YILLIK MUHENDISLER ICIN GECERLIDIR VE BU MUHENDISLERIN MAASININ UST SINIRI YOKTUR YANI IYI BIR MUHENDIS OZEL SEKTORDE 5000 LIRANIN USTUNDE FIYTALERA CALISABILIR AMA BUNLARIN SAYISI IYI UNIVERSITELERDEN MEZUN OLMUS ADAYLARIN SADECE 100 DE 10 NUDUR BUDA AZIM VE YILMADAN CALISMAYA BAGLIDIR

SIMDI ISE GELELIM DOKTORLUGUN NASIL OLACAGINA

BIR TIP OGRENCISI SADECE DOKTOR UNVANINI ALMAK ICIN 6 SENE OKUR BIR SENEDE HAZIRLIK VEYA UZATMA SAYARSAK SAYARSAK BU 7 SENE OLUR
    ANCAK BU TIPIN EN KOLAY EVRESIDIR CUNKU
    DOKTOR OLAN YANI PRATISYEN HEKIM OLAN BIR KISI ALACAGI MAAS 2750 LIRADIR DEVLETIN UNIVERSITE MEZUNUNA VERDIGI RAKAMDIR BUNA CALISTIGI SEHIR HASTANE VEYA KURUMUN VERECEGINI DONERLE BIRLIKTE 2750 LIRA ILE 3500 LIRA ARASINDA DEGISMEKTEDIR

TIPIN EN ZOR ASAMASI OLAN TUS SINAVIDIR MEZUNLERIN SADECE YUZDE 30 NUN UZMANLIK ALDIGI BIR SINAVDIR VE BU SINAV COK ZOR BIR SINAVDIR
    GENELDE TIP OGRENCILERININ SU DEGIMIYLE ANILIR OSS SU SISESI ISE TUS DAMACANADIR ISE BU DAMACANAYA OTURMAK GIBI HIS VERIR DIYE :)

TUSU KAZANAN BIR TIP OGRENCININ MAASINDAN DONER KESILIR VE ALACAGI PARA 3500 LIRA CIVARIDIR

UZMAN OLDUKTAN SONRA

UZMAN DOKTOR ALACAGI PARA COK DEGISKENDIR VE KENDISINE BAGLIDIR CUNKU PERFORMANS VE DIGER BIR COK FAKTOR GIRMEKTEDIR CERRAH OLMASI POLINLIKTE CALISMASI NOBET TUTMASI GIBI VE DIGER EK GELIRLERLER(MUAYENE OZEL HASTANE GIBI)ORTALAMA BIR UZMAN DOKTOR 12 SENE SONUNDA 5000-6000 LIRA CIVARINDA MAAS ALIR BU ALINABILECEK EN DUSUK RAKAMDIR ARTTIRMAK DOKTORUN KENDI ELINDEDIR

SON OLARAK KARSILASTIRMAK GEREIRSE

PRATISYEN HEKIM 2750-3000 -----------> YENI MEZUN MUHENDIS 1750-2750

UZMANLIK OKUYAN DOKTOR 3500 ------------> 3-4 SENELIK TECRUBESI OLAN MUHENDIS 3000-4000

UZMAN DOKTOR 5000-8000 ------------> YUKSEK MUHENDIS 5000-6000

DOCENT PROF VE EK GELIRLI BIR DOKTOR 8000-.... --------------> OZELDE CALISAN KENDINI GELISTIRMIS EN AZ 10YILLIK TECRUBESI OLAN MUHENDIS 7500-.......

OZET OLARAK IYI BIR MUHENDIS VE TIPIN OLAYI BUDUR ARKADASLAR

helal olsun diyorum +++++

Bizim öss öğrencilerine sorsak mühendis doktor maaşlarını 5 binden aşağısını demezler.

Ford mercedeste 10 tane mühendis 10 bin lira üstü alır bunlarda zaten 40-50 yaşını geçmiş adamlardır onun dışında çekirge sürüsü gibi 1.5 2 bin liraya çalışan mühendisler vardır.Benim çok samimi olduğum bir abim odtü makine mezunu mercedes kamyon fabrikasında 2 bin liraya çalıştı 2 yıl, sonra almanyaya gitti bir tanıdığı aracılığıyla almanyada ford fabrikasında 3.5 euroya çalışıyor. Mühendis olmayın demek istemiyorum, demek istediğim hayatınızı işinize adamadığınız sürece mühendislikte memur maaşını üstüne çıkamazsınız malesef :(

Tıp konusundada acilde çalışmak ölüm tus kazanmak için istifa edip evinde tus çalışanlar var. Önemli olan mutlu olacağınız ve kendinizi adayacağınız bir meslek seçmektir. Çünkü mutluluk beraberinde başarı getirir

• Sniper_12 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalavela -- 3 Eylül 2016; 23:21:35 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalavela -- 4 Temmuz 2013; 23:44:41 >
  • Allah herkese istemeyerek tıp okuma gücü versin

• Abi yapmayın mühendislikte rakip çıkacak

• Çevrenizde hiç pratisyen mi yok nedir hiç mi konuşmuyosunuz 2.500 lira ne abi :D

• DiAlucardV D kullanıcısına yanıt
    gidip amele olsam çokdaha fazlasını kazanırım üstelik 6 yıl daha fazla maaş almış olur adamlar tıp bitirmeye usta başı olurum belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BehzatC. -- 23 Ağustos 2016; 2:34:50 >
  • Hocam sevmeden yazdığın belli.Nitekim sevmeyen hiçkimse yazmasın tıp zaten.Doktorluk para için yapılacak bir meslek değil.Para istiyorsan git tüccar felan ol. Burada insan iyilestireceksin hayat kurtaracaksin yani işin gücün insanla.Merhameti,sabrı olan adam yazsın tıpı.İnsanla uğraşmak en zor iş çünkü.Amacım da sizi kötülemek vs. değil yanlış anlaşılmasın.Göze alan tıp yazsın yani demek istediğim odur.Ha maaş konusunda 32 bin lira kazanan uzman tanıdığım da var 8 bin kazanan aile hekimi tanıdığım da var biraz kötümser yaklaşmışsınız olaya.En basit örnek yine tanıdığım bir pratistenin ilk maaşı 5400 liraydı acilde.İyi forumlar :)

• guitarhero111 G kullanıcısına yanıt
    hocam sen de öldürüyorsun sanki biraz.
    hemşire maaşı olmuş 3k sen doktora 3 diyorsun.

• Şu yazdıklarını ortalardan başlayınca hemen dedim ki kesin istemeden tıp yazmıştır sonra üstte de aynı şeyi söylemissin sana şunu söyliyebilirim inan ki eğer isteyerek tıp yazsaydın daha mutlu ve hevesli olurdun bende bu yıl hayırlısıyla tıp okumaya başlıyacağım ve çok hevesliyim çünkü isteyerek yazdım.Birçok tanıdığım doktor akrabam var.Hepsi hem üniversite dönemi olsun hem tus sınavına hazırlık olsun çok zorlandıklarını söylediler ancak işin şu tarafı da var sonuçta sen insanın en önemli şeyiyle ilgileneceksin sağlığıyla ve ister istemez bu işi öğrenirken zorlanacaksın.Bir şeyden bahsetmişsin zor 3-4 yıl doğu sonra 3-4 yıl iç anadolu sonra batı felan diye.Bir doktor tanıdığım zorunlu hizmetinden sonra hemen ankara tıpta çalışmaya başladı hiç de senin bahsettiğin bir durum da yok.Hatta şöyle bir şeyden bahsedeyim tanıdığım bir doktor haftada 4 gün diyarbakırda çalışıyor 2 gün istanbul memorialda çalışıyor yani eğer kendini biraz olsun geliştirirsen otamatikmen özel hasteneler ve klinikler çalışması için teklif veriyor ve aldığı paraların haddi hesabı yok ve dediği bir laf vardı 'bir zamandan sonra tıp,doktorluk bir yaşam biçimi olur başta zorlanırsın ama sonra bağımlısı olursun hem manevi yönden hem maddi yönden'Eğer sen isteyerek yazsaydın tıpı yazsaydın şu yazdıklarının yarısından fazlası daha farklı olurdu buna eminim

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.