Şimdi Ara

Tıp yazmak isteyenlere tavsiye (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
8
Favori
7.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    artan tıp kontenjanından arkadaş rahatsız olmuş ... ilerde mesleğini yaparken o saygınlığını ve yüksek maaşını yitirir diye korkuyor )
    mühendislerde olduğu gibi )

bu işi sevmesen bile parasını görünce sevinen nice doktorlar tanıyorum )
    gidip bir yerde mühendis olup kel kafa yapacağınıza tıp okumanızı tavsiye ederim ...
    tıpta garanti iş var ... mühendislerde ise 100 adaydan 1 kişisi şanslı çıkıyor

edit: arkadaş bu konu için yeni bir üyelik açmış gibi görünüyor ... çok enteresan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Juhziz- -- 3 Temmuz 2013; 9:43:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

istemeye istemeye tıp okuyan bir öğrenciyim. bu şekilde 2. sınıfı da bitirdim bu sene. tıp yazmak isteyenlere tıpın aslında nasıl olduğunu göstermek için açtım başlığı. ben şu foruma takılıyorum tıpkı doktor abilerim, ablalarım ve tıp öğrencisi arkaşdalarım gibi. bu da oradan bi başlıkhttp://www.drtus.com/ye...0&postorder=asc&start=0 Burada göreceğiniz şey, her şeyin toz pembe olmadığı tıpta. burada istersniz foruma üye olup siz de sorular sorabilirsiniz orada yazan doktoralra. ben tercih yaparken böyle bi forum var mı onu bile bilmiyodum malesef :)

ben nasıl tıp yazdım oraya geleyim. ben de sizin gibi çevreden çok etkilendim. işte parası çok, saygınlığı var, garanti meslek vs vs. bunları hiçbi zaman bir doktordan duymadım ama. tamamen tıp dışı insanlar tarafından yönlendirildim. üstelik mühendislik okumayı da çok istiyordum. çevre kendi istekelrime baskın çıktı ve tıptayım şu an.

sonra ne olduğunu anlatayım. tıp yazdığıma pişman oldum. hiç öyle insanların anlattığı gibi saygı duyulduğunuz, doktorların mutlu olduğu, b.k gibi paraların aktığı bi dünya değil. özellikle okul hastaneyle yan yana olduğu için sürekli doktorlarla iç içeyiz ve çok şeye şahit oldum şu iki yılda. doktorların yüzünden yorgunluk akıyor ve mutsuzlar, aldıkalrı para emin olun uçuk paralar da değil. miller zannediyor ki özelde 2-3 doktor çok iyi kazanıyor diye her doktor iyi kazanıyor. yok öyle bişey. 10 bin üstü kazanan doktor sayısı tüm doktorların %10u bile değildir. sürekli insanlarla muhattap oldukarı için sabır sınırları zorlanıyor. okuduğum okulun acilinde daha geçen ay doktor dövdü hasta yakınları. sonra tus diye bi olayın varlığını kavradım abla abilerimi kütüphanede günde 10 saat ders çalışırken gördüğümde. ne kadar çalışırsanız çalışın hiç bir zaman çalışmanın yetmediği bir sınav. kazandınız diyelim. bunun asistanlık dönemi başlıyo en düşün 3 yıl(ailem hekimliği uzmanlığı) en fazla 6 yıl(cerrahiler) olmak üzere. üstelik bu asistanlık dönemi doktorların 3 bin liraya eşşek gibi çalıştıkalrı dönemdir. sonra mecburi hizmet diye bişey var. onu biliyodum ama bir insanın düzenini bu kadar dağıttığını ilk kez gödrüm.evlenecek insanlar nişsanlısını, ailesini bırakıp doğudaki köylere gidiyorlar 1,5 sene çalışmak için. ha zorunlu bitti mi öyle hop izmire ankaraya istanbula dönemiyosunuz. devlet sizi kademe kademe atayarak batıya gödneriyor. 3-4 sene doğruda çalışacaksın ki iç anadoluya geçesin, sonra iç anadoluda 3-4 sene daha çalışansın ki batıya gelesin. yani götüm götüm geliyosunuz o büyük güzel şehirlere. devlette değik özelde çalışırm diyenler çıkacaktır. o iş de o akdar kolay değil. özle hastaneler hasta çeken doktoru ister. hasta çeken doktor da emin olun çömez doktor değildir. belli senelerini bu işe vermiş doktorlardır. sonra bi de performans sitemi var. ne kadar çok hasta bakarsan o akdar çok döner alırsın diyor devlet. bu da tamamen şansına kalmış bişey. atıyorum kbbcisin ve açlıştığın yerde 2 tane daha kbb var. hastalar bölünnce peroformasn da bölünüyor ve kuş kadar döner alıyosun ama tek kbbciysen para yönünden kralsın ama ciğerin soluyor yüzlerce hasta arasında. devlet verdiği paranın karşılığını alıyor yani. bi de baraj var. o barajı aşacak akdar hasta bakmadıysan 0(yazıyla sıfır) tl döner alıyosun. kısaca şans yani, gelen hasta sayısına bağlı.

ben bunarın hepsini 2 senede abilerimle ablalarım konuşarak, gözlemleyerek öğrendim. tıp öyle toz pembe değil beyler. şu an yemin ediyorum, bi daha seçme şansım olsa iyi bir üniversitede mühendislik okurdum. hem sosyal bi hayatım olurdu(odtü boğaziçi bilkent kampüsüyle hastane kampüsü arasında fark vardım eminim ki) hem de bu akdar sıkıntıyla uğraşmazdım. bu arada doktor sayısının sürekli arttığını her sene 9000 tıp öğrencisi alındığını da belirteyim. yani tusta istediğiniz bölümü kaznama şansınız, özelde çalışma şnasınız, performans puanı toplama şansınız sürekli azalıyor yıllar geçtikçe. size tavsiyem tıpı gerçekten isteyen, çocukluk hayali olanlar yazsın. yok parası var yok presitiji var denerek yazılacak iş değil. 40 ında önce ne saygınlığınız olur ne de paranız. demedi demeyin.

not: hızlı yazdığım için baya bi yazım hatası var. düzeltmeye üşendim ki anlaşılıyor böyle de

evlenecek insanlar nişsanlısını, ailesini bırakıp doğudaki köylere gidiyorlar 1,5 sene çalışmak için. ha zorunlu bitti mi öyle hop izmire ankaraya istanbula dönemiyosunuz. devlet sizi kademe kademe atayarak batıya gödneriyor. bu cümleyi okudum ve ruh halini anlayarak bir kaç soru sorma ihtiyacı hissettim..
    1-doktor un işi hastalara bakmaktır.. acaba hastalar sadece büyük illerin güzel semtlerinde mi bulunuyor..
    2-şikayletçi olduğunuz bu durum her memur için geçerli.. acaba kendinizi diğer memurlerdan çokmu üstün görüyorsunuz.
    3-doktorlar sadece ankara ve istanbul da mı çalışabilirler.. yada hepiniz buralarda çalışırsanız bunun dışındaki yerlerde kim hiçmet verecek

sorular böyle gider..
    ama asıl sorun sizin kendinizi olması gerekenden üstün bir memur zümresi olarak görmeniz ve bunun karşılığını alamamanızdan kaynaklanıyor..
    3 milyar açalışıyoruz diyorsunuz.. aynı maaşa çalışıyorum ve bulunduğum muhitte tek doktora rastlamadım.. belki rastlantıdır

• doktor sıyısı çoğalıyor şikayetinin doktorlardan gelmesi ruh hallerini ele veriyor.. ama inanın ki 10 yıl sonra halk doktor aramayacak doktor iş arayacak.. sistem ona gidiyor..
  • tıbbı sevmiyorsun ama okuyorsun.o zaman işinde başarılı olmak zorundasın.bakarsın belki zamanla seversin ilerde zorlansanda para kazanırsın.kazanmak zorundasın zaten
  • Tıp zordur meşakkatlidir ama mezun olduktan sonra eğitimini aldığınız dersleri iş sahasında uygulamanız garantidir.Sağlıkta dönüşüm projesi sonucunda gelişmiş illerde söz sahibini özel hastaneler oldu.Az gelişmiş yerlerde maddi manevi imkanlar kısıtlı durumda, hastaneler de zorunlu hizmet doktorları ile hizmet verebiliyor.Tıp yazacak arkadaşlar okul derslerine sınıfı geçmek için değil konuya iyice hakim olmak için yüklensinler .Eğer yabancı dillerini geliştirirlerse tıp fakültesi diplomalarımız Almanya-ABD gibi ülkelerde de geçerli sayılıyor.Bu arada aile hekimlerinin 7000 kazandığı doğrudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendimizi ustun bir memur zumresi olarak gormekte haklıyız. kimse bizim kadar calısmıyor ki bu calısma ta siz ilkokulda dısarda oyun oynarken bizim ders calısmamızla baslıyor. sınavlar dersaneler, ilkokul lise universite calısmakla geciyor, normal bir bolumdeki gibi vize haftasında calısırım demiyoruz, biz bir sınava en az 3-4 hafta onceden calısmaya baslıyoruz ki buna ragmen notumuz diger bolumler gibi AA olmuyor, CC oluyor, DD oluyor kimi zaman FF oluyor. bundan dahası, bir de uzmanlıgımız var, o uzmanlıgı kazanmak var, okumak var. turkiyede malesef doktor hakkettigi, gereken saygıyı goremiyor..
    hepiniz burada calısırsanız bunun dısındaki yerlerde kim hizmet verecek konusunda haklısın, ona birsey diyemem.
  • Sana zor başkasına kolay insanları soğutma lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: MissEliotte

ben diş hekimliğinde de, tıpta da birer sene okuyup, tıp 2. sınıfa gecmis biriyim,
    bırakın kanmayın bu sozlere, tıp gayet iyi,
    prestiji itibarı hayatta bitmeyen her yerde saygı gorebilen,
    insanlara yardım etme gibi guzel bir emeli olan,
    asla eskimeyecek,
    okuması zor olan ancak basardıgında, komiteleri büte kalmadan gectiginde
    harika bir duygu icinde bırakan cok guzel bir meslek/bölüm
    böyle caydırmaya calısanlara aldanmayın arkadaslar
    ben muhendisligi de biliyorum gayet, ailemde, cevremde fazlasıyla muhendis var,
    okurken mutlu olsa bile ilerisi icin bir doktor kadar mutlu olamıyor..

arkadaşlar konuyu böldügüm için özür dilerim ama siz bilirsiniz diye sormaya karar verdim ben lise 3 e geçtim düzlseye gidiorum 4. sınıfı açıktan okusam benim için bi zararı olurmu artıları eksileri neler olur banada yardımcı olur musunuz?

• burakreisa B kullanıcısına yanıt
    valla acıktan okumak hakkında bilgim yok :/
  • MissEliotte kullanıcısına yanıt
    Hocam Türkiyede doktorluk zor iş, bir an önce yabancı dilinizi geliştirip yurtdışına gitmeye bakın derim. Hem koşullar çok çok daha iyi hem işinizin karşılığını alıyorsunuz. Benim hedefim bu şahsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: tinziri

doktor sıyısı çoğalıyor şikayetinin doktorlardan gelmesi ruh hallerini ele veriyor.. ama inanın ki 10 yıl sonra halk doktor aramayacak doktor iş arayacak.. sistem ona gidiyor..

Şunu unutma memur bey, dünyada hasta bulamadığı için mesleğini yapamayan doktor yok, doktor bulamadığı için ölen hasta çok. Bunun degismesi de imkansiza yakın kısaca doktor senin ayağına gelip hiçbir zaman yalvarmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jestia

quote:

doktor sıyısı çoğalıyor şikayetinin doktorlardan gelmesi ruh hallerini ele veriyor.. ama inanın ki 10 yıl sonra halk doktor aramayacak doktor iş arayacak.. sistem ona gidiyor..

Şunu unutma memur bey, dünyada hasta bulamadığı için mesleğini yapamayan doktor yok, doktor bulamadığı için ölen hasta çok. Bunun degismesi de imkansiza yakın kısaca doktor senin ayağına gelip hiçbir zaman yalvarmayacak.

""memur bey"" derken bile ruh halinizi çok iyi yansıtıyorsunuz.. dünyada iş bulamayan doktor var kardeşim.. doktor bulamadığı için ölen insanlar doktordan önce ekmek bulamıyor zaten..
    tasvip etmemekle birlikte doktorlara saldıran vatandaşıda anlıyorum..
    bu ülkede doktor sayısının artmasından tek rahatsız olan grup doktorlardır heralde... çünkü siz minnet edilmek istiyorsunuz.. size yalvarılması hoşunuza gidiyor.. insanları sadece kalp, beyin, böbrek vb organlardan oluşan et/kemik kombinasyonu olarak görüyürsunuz.. kibriniz duygularınızı ortadan kaldırınca memur bey derken bile satır arasına aşağılama sıkıştırıyorsunuz.. bunları memur bey olduğum için falan değil insan olduğum için söylüyorum.. darısı başınıza
    (sözüm hastasına yüzü gülen ve ilgisini son noktaya kadar gösteren sağlık çalışanlarına değil)

• quote:

Orijinalden alıntı: MissEliotte

kendimizi ustun bir memur zumresi olarak gormekte haklıyız. kimse bizim kadar calısmıyor ki bu calısma ta siz ilkokulda dısarda oyun oynarken bizim ders calısmamızla baslıyor. sınavlar dersaneler, ilkokul lise universite calısmakla geciyor, normal bir bolumdeki gibi vize haftasında calısırım demiyoruz, biz bir sınava en az 3-4 hafta onceden calısmaya baslıyoruz ki buna ragmen notumuz diger bolumler gibi AA olmuyor, CC oluyor, DD oluyor kimi zaman FF oluyor. bundan dahası, bir de uzmanlıgımız var, o uzmanlıgı kazanmak var, okumak var. turkiyede malesef doktor hakkettigi, gereken saygıyı goremiyor..
    hepiniz burada calısırsanız bunun dısındaki yerlerde kim hizmet verecek konusunda haklısın, ona birsey diyemem.

bunların hiç birini babanızın hayrına yapmıyorsun kardeşim.. çalışarak atladığın her engelden sonra ülkemiz şartlarında rüyanda göremeyeceğin imkanlara ulaşmak için çalışıp çabalıyorsun.. bu durumu fedekarlık olarak lanse etmene gerek yok,, çünkü benim için yada birileri için senin çalışmanın bir anlamı yok.. çalışıyorsan kendin için çalaşıyorsun

• quote:

quote:

quote:

""memur bey"" derken bile ruh halinizi çok iyi yansıtıyorsunuz.. dünyada iş bulamayan doktor var kardeşim.. doktor bulamadığı için ölen insanlar doktordan önce ekmek bulamıyor zaten..
    bu ülkede doktor sayısının artmasından tek rahatsız olan grup doktorlardır heralde... çünkü siz minnet edilmek istiyorsunuz.. size yalvarılması hoşunuza gidiyor.. insanları sadece kalp, beyin, böbrek vb organlardan oluşan et/kemik kombinasyonu olarak görüyürsunuz.. kibriniz duygularınızı ortadan kaldırınca memur bey derken bile satır arasına aşağılama sıkıştırıyorsunuz.. bunları memur bey olduğum için falan değil insan olduğum için söylüyorum.. darısı başınıza
    (sözüm hastasına yüzü gülen ve ilgisini son noktaya kadar gösteren sağlık çalışanlarına değil)

Ah be memur bey, neden bunu aşağılama olarak algiladin anlayamadim. Doktor falan değilim de bana hasta bulamadığı için doktorlugunu yapamayan bi adam gostermeni istiyorum. Sen önce kendi mesleğindeki kibirli, okey oynamaktan işini yapmayan adamları temizle de doktorlara laf atmaya yüzün olsun. O dayak yiyen doktorlar çalışmasa doktor civanım diye ağlayacaginida çok iyi biliyorsun, gel sen doktorların yanında ol da hastalaninca yüzün olsun. (Sözüm mesai saatinde okey oynamayıp işini yapan memur beylere değil tabii ki.)

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 3 Temmuz 2013; 22:42:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata-ozkan

quote:

Orijinalden alıntı: akrozom31

doğru çapada öyle bende arkadaşlarımdan biliyorum ancak komite final büt sistemi % 70 den fazladır tıp fakültelerinde.Ayrıca dokuz eylül , samsun 19 mayıs ve akdeniz de pdö nün de katkısı var finalde diye biliyorum

Nick'ine hayran kaldım, çok zekice

Teşekkürler akrozom liseden kalma bir anı, 31 de hatay :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: masa70

hiç bir farkını goremedım makınada 2 3 fazla daha ders war ama genlleede nasıl ogrenıcen o ayrı bıse :D

iş alanlarına bak o zaman derim makinacılar enerjiye daha çok kayar uçak da ise enerji verilmez
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ah be memur bey, neden bunu aşağılama olarak algiladin anlayamadim. Doktor falan değilim de bana hasta bulamadığı için doktorlugunu yapamayan bi adam gostermeni istiyorum. Sen önce kendi mesleğindeki kibirli, okey oynamaktan işini yapmayan adamları temizle de doktorlara laf atmaya yüzün olsun. O dayak yiyen doktorlar çalışmasa doktor civanım diye ağlayacaginida çok iyi biliyorsun, gel sen doktorların yanında ol da hastalaninca yüzün olsun. (Sözüm mesai saatinde okey oynamayıp işini yapan memur beylere değil tabii ki.)

o zaman bu şikayet dolu konuyu açana bunu ilet rahatlasın.. doktorluk iyi meslek de.. bu konuda hemfikiriz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o zaman bu şikayet dolu konuyu açana bunu ilet rahatlasın.. doktorluk iyi meslek de.. bu konuda hemfikiriz

Hayır memur bey hhemfikir değiliz. Anlatılanla gerçek durum arasında dağlar kadar fark var, arkadaş sonuna kadar haklı

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.