Şimdi Ara

Tıp tercihi yapacaklara son tavsiyelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
13
Favori
10.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    Birkaç gündür burada tıp yazacak arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum, bazı soruların çok sık sorulduğunu gördüm ve konu açayım dedim umarım yardımcı olurum

    1-Eve yakın tıp mı yoksa sıralamamızın denk geldiği tıp mı? Öncelikle şunu söyliyim ctf,çapa,ege,hacettepe,marmara,ankara vs.Bu okullarda okumak her zaman bir ayrıcalıktır.Dolayısıyla bunlardan biri tutuyor ama siz şehrinizdeki atıyorum 8 binlik yere gidiyorsanız hata yapıyorsunuz bence.Şöyle bir örnek vereyim.4-5te stajyer doktor olacaksınız ve tek tek her bölümde hocaların yanında staj yapıcaksınız.Çapada Erbuğ Keskin diye çok hoca var çocuk cerrahisinden.Tanımıyorsanız instagramdan takip edin,hekimlik adına çok şey öğreneceğiniz bir kişi.Şimdi bu stajı bu hocanın yanında yapmak var bir de x şehrinde bir hocanın yanında yapmak var,fırsatları iyi değerlendirin

    2-Eskişehir mi Kocaeli mi? (şehirleri örnek verdim) bakın bu da başka bir grup.Kocaeli,Eskişehir,Çukurova,Celal Bayar vs. bakın bunların açıkça söyliyim pek bir farkı yok.Yani şöyle bir durum olmaz atıyorum eskişehire gittiniz abi tüh ya keşke kocaeliye gitseymişim oranın eğitimi daha iyimiş yada tam tersi durumu yaşamazsınız.Dolayısıyla bu durumda bakacağınız şey size yakınlık olur.

    3-Türkiyede bazı tıp fakülteleri var, var olan sıralamalarından çok daha iyisini hak ediyor bence:Ktü,Erzurum,Trakya gibi.Bunlar 11-12-13 civarında ama sebebi konumdur.Buna da şöyle örnek verelim atıyorum edirnede yaşıyorsunuz sıralamanız 9 bin geldi,trakya varken celal bayar yazmanın bir mantığı yok,.Hem evinizde okumuş olursunuz hem de bir o kadar iyi bir eğitim alırsınız.

    4-Yeni açılan tıplardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın

    5-İstanbulda acıbadem,bahçeşehir vs. ayarında özeller tutmuyorsa diğer tıpları tam burslu diye (biliyorsunuz onları) yazmayın, o okulların daha zamanı var

    6-Genel olarak eğer iki tıp fakültesi arasında kaldıysanız şehir olarak içinize en çok sineni hem de hastanesi en iyi olanı seçin, o hastanede min. 3 yılınızı o ilde de 6 yılınızı geçireceğinizi unutmayın.

    Çok açılan bir konu daha var mühendislik mi tıp mı mevzusu.Bir iki bir şey söyliyim ben de.Eğer bu konuda gerçekten ikilemde kaldıysanız gerçekten bu işin içinde olan insanların fikirlerini alın derim.Yani şu iki tip cümleyi duyarsanız:
    1-''Abi mühendislik yazılır mı ya ortalık mühendis kaynıyor 1500 lira anca alırsın''
    2-''Abi tıp yazılır mı oku oku bitmiyor sonra nöbeti var zorunlu hizmeti var üstüne bir de dayak yiyorlar''
    eminim çok yabancı gelmediler.
    Bunları pek ciddiye almayın.Ben mühendislik ile ilgili pek bir şey bilmem.Ama şunu söyliyim eğer mühendisliğe daha yatkın olduğunuzu düşünüyorsanız aile,çevre baskısıyla tıp yazıcaksanız vazgeçin bu işten.Fakülte sizin gibi insanlarla dolu,nolur yapmayın.İnsan severek yapacağı işten para kazanır ve mutlu olur, mutlu da eder.Bu dediğim aslında her iş için geçerli.Yoksa hayatınız boyunca her sabah küfür ede ede gideceğiniz bir işiniz olur ve etraf böyle insanlarla dolu.

    Tıpta kongreler de çok önemli,Geçen kongrelerden bahsedince buradan bir arkadaş ''derslerden ne farkı var'' demişti çok gülmüştüm.Öncelikle her kongrenin bir konusu olur.Bu konu genelde güncel bir şey olur örn. kök hücre gibi.Genelde 3 gün sürer.Türkiyenin her yerinden öğrenci,hoca gelir.İlk iki gün genelde bilimsel kısım olur yani hoca gelir çalışmaları anlatır ,öğrenciler gelir sunum yapar.Ve bunlar öyle sıkıcı şeyler değil,ilgilinizi çekicek,ufkunuzu aydınlatacak şeyler.Akşam genelde yemek,eğlence vs olur tanışılır.Son gün de o şehrin güzel bir yerine gidilir.Örn. çanakkalede mesela bozcaadaya gidiyorlar.Kongrelerden bahsetmemin sebebi aslında bu tarz şeylerde aktif okullara gitseniz çok daha güzel olur sizin için.İnanın en ufak bir şey bile çok büyük bir fırsat olabiliyor ileride.Mümkün olduğunca gitmeye çalışın ilerde farklı yerlere.

    Benden bu kadar,umarım yardımcı olmuşumdur yerleriniz belli olduktan sonra yine konuşuruz,aramıza hoş geldiniz, Primum non nocere! :)

    Not: tıp okuyan arkadaslar sorularda sizin okudugunuz veya eğitimini bildiğiniz sorulara yardımcı olursanız çok mutlu olurum malum son saatler teşekkürler

    Edit:Geçmiş olsun hepinize, bunu da atlattiniz şimdi işin en zevkli kısmı kazandığınız,onca ter döktüğünüz okulları, senelerinizin gececegi hastaneleri görme kısmı geliyor son bir uyarımı da yapıp ayrılicam bir çok tıp fakültesi kayıtta sağlık raporu istiyor ve bu hastaneden biraz uğraşmali alinan bir şey şimdiden ufaktan halletseniz iyi olur, hepinize başarılar dilerim yolunuz açık olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasciatemi_cantare -- 27 Temmuz 2017; 0:5:46 >







  • Yararlı, rez.
  • erzurum hakkında ne diyebilirsin hocam? 13.5k sıralamam var. çok araştırdım. evime 13 saat erzurum. ama daha iyi bi yer bulamadım. ve içime sindi dediğin gibi. üni hakkında bilgin varsa anlatabilir misin biraz?
  • akkda kullanıcısına yanıt
    Erzurumdan eğitim olarak hiç şüphen olmasın,doğunun incisi gibi bir okul.Tek sıkıntın dediğin gibi ulaşım ve erzuruma alışma olabilir.Bunları da göze aldıysan bence hayırlı olsun
  • Hocam ben birşey sormak istiyorum.Ege tıp sizce nasıldır?Birde aile hekimleri ne kadar maaş alıyor :)
  • Lasciatemi_cantare kullanıcısına yanıt
    alışma sorunu olmayan bi insanım.
    teşekkürler
  • 8 bine nereye gidiliyor ki?
  • mikail2014 M kullanıcısına yanıt
    Hocam ege de dikkat ettiysen saydığım ilk okullarda.Bence 3 bin civarı sıralamanız var İzmir ve civarındaysanız Ege,İstanbul ve civarındaysanız da Marmara.
    Hocam o maaş meselesi çok karışık,nerede çalıştığına bağlı,çalıştığın seneye bağlı bence bunları düşünmen için erken.Eminim fikrin bile değişecek ileride belki sen doktor olana kadar maaşlar da değişecek o yüzden sen şimdi okuluna odaklan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Balbasur

    8 bine nereye gidiliyor ki?
    konya veya celal bayar iyi bir tercih olabilir,sen neredesin hocam
  • Hocam cerrahpasa ve Marmara arasında kaldım hoca kalitesi açısından farkı yok diyorlar, siz ne dersiniz? Bu ikisi arasında kalsanız ne yapardınız?
  • cerrahpaşa tabiki hocam adı yeter, yanlış anlama Marmara 3 binle öğrenci alan türkiyenin en iyi tıp fakültelerinden biri zamanında orayı çok istemiştim ama ctf ekoldür diplomanda oranın yazması bile avantaj,marmarada da var bu avantaj ama ctf de daha baskındır diyelim
  • Isparta SDÜ nasıl bilgin var mı?
  • Ben tercihimi yaptım ve Hacettepe yazdım.
    Ama uzmanlık süreci için olsun, öğretim süreci boyunca yaşayacağım tecrübeler olsun herhangi bir tıp fakültesini diğer tıp fakültelerinden ayıran, onlara özgü özelliklerinden bahsedebilir misin?

    Özellikle Cerrahpaşa yazıp yazmamak konusunda gerçekten tereddütte kaldım. Cerrahpaşa'nın Hacettepe'den üstün bir yanı var mıdır?

    İnsanlara sorduğumda genel kanı, Hacettepe'nin intern döneminde insanın pestilini çıkardığı. Cerrahpaşa için ise genel kanı 1. ve 6. sınıfların rahat olup, çeşitli sınavlara çalışmak açısından (USMLE, TUS gibi) 6. sınıfın rahat olduğu yönünde.

    Kısacası şunun gibi üniversitelerden 1 cümle ile bahseder misin? Hacettepe,Cerrahpaşa,Çapa,Ankara,Bahçeşehir,Koç,Acıbadem...

    Eğer herhangi bir fakülte konusunda bilgim yok diyorsan kendi mezun olduğun fakülteden de bahsedebilirsin.




  • Akdeniz tip???
  • 9900 sıralamayla trakya yazdım. bi kaç pürüz dışında kafama yattı gibi ama sıralamamın civarındaki pamukkale, çomü ve celal bayar aklımı çelmiyor değil. ne yapsam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lasciatemi_cantare

    Hocam ege de dikkat ettiysen saydığım ilk okullarda.Bence 3 bin civarı sıralamanız var İzmir ve civarındaysanız Ege,İstanbul ve civarındaysanız da Marmara.
    Hocam o maaş meselesi çok karışık,nerede çalıştığına bağlı,çalıştığın seneye bağlı bence bunları düşünmen için erken.Eminim fikrin bile değişecek ileride belki sen doktor olana kadar maaşlar da değişecek o yüzden sen şimdi okuluna odaklan.


    Anladım hocam çok sağolun ama benim birinden duyduğum aylık 4 bin TL maaş aldığı başka birisi ise 10 bin TL maaş alıyorum diyor.Aile hekimleri Ortalama aylık ne kadar maaş alıyorlar?
  • diğerize D kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım sıralaman 11bin civarı öyle değilse daha yüksekse önce Çukurova yazmanı öneririm ardına celal bayar sonra Süleyman Demirel olabilir dediğim gibi sıralamanı bilmediğimden böyle yaptım,eğer zaten 11binse sana yakında gidilebilecek en mantıklı yer orası yani yok Trakya yaz demem saçma olur herhalde:) hayırlı olsun
  • Hocam Kütahya Karabük ve Düzce hakkında bilginiz var mı?Düzcenin akademik kadrosu diğerlerine göre daha fazla bu önemli bir detay mı yoksa gereksiz mi?.Bana Kütahya daha yakın olduğu için onu yazasım var sizce ne yapmalıyım?
  • Rauge kullanıcısına yanıt
    Ben sana bildiklerimi aktarıyim, şimdi bir tıp fakültesinde en önemli şey Hastanesidir bana gore.Ne kadar hasta görürsen ne çeşitte hasta görürsen bu senin için avantajların en büyüğü,bu durumu göz onune alınca ben ozellerden oldum olası uzak durdum.Yanlis anlama koç tıpa laf edicek değilim egitimiyle katlar zaten.Mesela istanbuldasin Allah korusun bir yakının kansere yakalandı ilk hangi hastanelere gidersin yada Ankara'da bunu düşün.

    Bu okullar öyle okullar ki hala kapisirlar yani bırak tercih yapacak öğrencileri hocalar bile hala kendi aralarında kapışır ,yok Hacettepe mi ctf mi Ege mi Marmara mi bunlar şey gibi tıpta Sobotta mi netter mi kavgası vardır ya onun gibi kavgalar.

    Sonuç olarak Hacettepe asla pişman olunacak bir okul değil yani keşke ctf yazsaydim pek de demezsin yada ctf yazsaydın da keşke Hacettepe yazsaydim demezsin gibime geliyor ikisinde de tanıdıklarım var ve mutlular. En iyi eğitimlerden birini alacaklar cunku o yüzden için rahat olsun ,tebrik ederim bu arada




  • crazysaver C kullanıcısına yanıt
    O bölgenin en iyi okuludur hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.