Şimdi Ara

Tıp seçmeyerek yanlış mı yaptık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkes mühendislik çöp meslek artık yazmasaydın falan diyo iyice moralim bozuldu büyük ihtimal odtü makine müh. Gelecek sizce yanlış mı yaptım?(ilgi alanı olarak da müh. Bana uygundu)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben odtü ee olan tercihimi son saniyede tıp yaptım, kafamı gibeyim. Seneye yatay geçiş yapmayı planlıyorum odtüye. Hayır zaten mezundum ben, artık 25 yaşında mühendis olurum. Keşke eski sistem mektup atarak tercih yapıyor olsaydık.

• ODTÜ bilmiyorumda,eski havasını kaybetti gibi.BOUN ve İTÜ daha ön plana çıkmaya başladı.Bilkent'te on numara üniversite ve eğitim olmaya başladı.Kesinlikle Tıpı seçmedin diye üzülme,3-4 yıla tıp açığı kapanıcak sonuç ne olur bilinmiyor.Mühendislikte kendini geliştirirsin,zaten ilgiliymişsin kendi geliştirirsin istediğini yaparsın.Severek yaparsan o işte çok iyi yerlere gelirsin.

Unutma,Kimsenin hayatına herkes karışmaaz,o o şekil giyinir,bu bu şekil giyinir.Herkesin hayatına kimse karışmaz.
  • Tıpı seçen adam tereddüt etmemeli. Tereddüt ediyorsa parası için seçmemeli. Uğraşacağın şey makine değil çünkü insan olacak. En ufak hatan hastayı öldürebilir ki bu da büyük bir sorumluluk. İlgin mühendislikse en iyisi yapmışsın.

Sen kesinlikle yanlis yapmamissin dostum, istedigin yerde okuman daha iyi..daha basarili olursun

6 milyon işsazı işsın işsızzı
  • Up

• Yanlış yaptın.

Orijinalden alıntı: ugr097

Tıpı seçen adam tereddüt etmemeli. Tereddüt ediyorsa parası için seçmemeli. Uğraşacağın şey makine değil çünkü insan olacak. En ufak hatan hastayı öldürebilir ki bu da büyük bir sorumluluk. İlgin mühendislikse en iyisi yapmışsın.

Dostum tercihler bitti,rakip eleman yeter
  • Küçüklükten beri tıp isterdim bu sene ilk 100e girince kendi kendime artistlendim zekanı teknoloji ve mat fizik gibi yatkın olduğum bilimlerde kullanmalıyım diye düşündüm . Tıpın çoğu ezberdi sonuçta . Ancak küçüklükten beri istediğim içinde seçimlerim arasında mutluluk farkı olmayacaktı tıp yazdım . Artık yapmam gereken hazırlıkta olsun 1. sınıfta ve 5. sınıfta olsun kendimi geliştirmek tam donanımlı bir birey ve doktor olmak olacaktır
    yanlız şunu unutma odtu bogazici bilkent sana pası atar, gol vuruşunu yapmak sana kalmış, benim babam tekirdağdan mezun hiçbir torpilide yok ama altında bir sürü odtülü calışıyor tat konserve şirketinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Taze Leblebi

ODTÜ bilmiyorumda,eski havasını kaybetti gibi.BOUN ve İTÜ daha ön plana çıkmaya başladı.Bilkent'te on numara üniversite ve eğitim olmaya başladı.Kesinlikle Tıpı seçmedin diye üzülme,3-4 yıla tıp açığı kapanıcak sonuç ne olur bilinmiyor.Mühendislikte kendini geliştirirsin,zaten ilgiliymişsin kendi geliştirirsin istediğini yaparsın.Severek yaparsan o işte çok iyi yerlere gelirsin.

Unutma,Kimsenin hayatına herkes karışmaaz,o o şekil giyinir,bu bu şekil giyinir.Herkesin hayatına kimse karışmaz.

Her şeyi geçtim de doktor açığı nasıl kapanır bu memlekette

Çok yanlış yaptın. Kalan 30 senen mutsuz geçecek. Elektronik gibi zevk ile yapabileceğin merakının olduğu , yeni fikirler üretebileceğin , yaratıcılığını konuşturabileceğin bir meslek varken gitmiş tıp yazmışsın. Artık sabah akşam oturduğun yerden ilaç yazarsın . 10 sene okuması da cabası 35 yaşında hayatını yaşamaya başlarsın ama mühendis arkadaşların 35 yaşında zaten senin aldığın parayı alıyor ve gençliğini yaşamış olacak

Orijinalden alıntı: terane1907

Çok yanlış yaptın. Kalan 30 senen mutsuz geçecek. Elektronik gibi zevk ile yapabileceğin merakının olduğu , yeni fikirler üretebileceğin , yaratıcılığını konuşturabileceğin bir meslek varken gitmiş tıp yazmışsın. Artık sabah akşam oturduğun yerden ilaç yazarsın . 10 sene okuması da cabası 35 yaşında hayatını yaşamaya başlarsın ama mühendis arkadaşların 35 yaşında zaten senin aldığın parayı alıyor ve gençliğini yaşamış olacak

35 yaşında bir operatör doktorun aldığı maaş hakkında en ufak bir fikrin yok anlaşılan. Hele özeldeyse eve para sayma makinası lazım oluyor. 35 yaşındaki mühendisimiz hayal bile edemez o parayı.

• Kararsız İstanbullu kullanıcısına yanıt
    ne mühendisi babanız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam tip garanti meslek. Ama ilgin yoksa yapamazsın. Mühendislik istiyordun onu tercih ettin. Bence doğru olanı yaptın. Ama ODTÜ yerine Tobb falan yazsaydin keşke

Orijinalden alıntı: Taze Leblebi

quote:

Orijinalden alıntı: ugr097

Tıpı seçen adam tereddüt etmemeli. Tereddüt ediyorsa parası için seçmemeli. Uğraşacağın şey makine değil çünkü insan olacak. En ufak hatan hastayı öldürebilir ki bu da büyük bir sorumluluk. İlgin mühendislikse en iyisi yapmışsın.

Dostum tercihler bitti,rakip eleman yeter

Bütün tercihlerim mühendislik benim. Gerçekleri yazdım ben. Eğer puanım yetseydi tıpı gene yazmazdım. Çünkü insanların hayatının sorumluluğunu alıp alamayacağımdan emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugr097 -- 18 Temmuz 2015; 10:46:12 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.