Şimdi Ara

Tıp seçmeyerek yanlış mı yaptık? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Never.Look.Back

Su ana kadar her zaman yaptigin anti muhendislik yorumlarina saygi duyuyordum.adamin gorusudur, hayalidir, sevdiği hep istedigi meslektir falan diyordum ama sen bu adamin nicotinellin yorumlariyla muhendislikten soğuyup tipa kaydiysan gram saygi duymam yazik olmus nette bi adamin muhendisligi kotulemesiyle bi yola girmissin o kadar guzel muhendis ornegi de varken. Üzüldüm cidden.

Gerci uzulmedim sadece bir kac kisinin dedigiyle genel tabloyu arastirmadan karar veren dar görüşlü adamdan da iyi muhendis olmazdi zaten iyi ki tip secmissin.

Sadece nicotinnel etkilemedi beni. O adamı kaç yıldır tanıyorum forumda. Ne zaman mübendislik konusu açılsa girer ve mühendislik yazmayın tıp yazın diş yazın derdi. 2014'ün ortasına kadar hep bilgisayar mühendisi olmayı hayal ediyordum. Nicotinell'in yazdıkları beni çelişkiye soktu ve iyice araştırdım. Aldıkları maaşlara kadar. Odtü mezunlarına ulaşıp nerelerde çalıştınlarını öğrendim. Malesef nicotinell haklıymış. İyi bir üniversiteden mezun olup kendini absürd bir şekilde geliştirmedikçe hiçbir zaman yeni mezun bir pratisyenin aldığı parayı alamıyorlar. Ben de tıpa yöneldim. Ha yanlış anlaşılmasın. Sadece para için yazmadım tıp. Zaten insan fizyolojisine meraklıydım. Severek yapacağım bir meslek. Şimdi ise tanıdığım tanımadığım kim varsa mühendislikten soğutup tıp veya diş yazdırıyorum. Belki bir kısmı tıpın zorluğunu görünce ana avrat küfredecek bana ama yıllar sanra ne kadar haklı olduğumu hepsi anlayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kafasını mı dinler ? odtü makine türkiyenin en zor bölümlerinden biri dostum ne diyorsun sen. 4 senede bitiren sayısına bir bakın araştırın istiyorsanız sonra yorum yaparsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamabout -- 7 Ağustos 2015; 17:53:27 >
  • türkiyede tıp ile mühendislik arasında gerek maddi gerek manevi dağlar kadar fark var. mezun olduktan sonra yurtdışı düşünmüyorsan ve mühendisliğe aşık değilsen neden mühendislik okursun ki? tıp ne güzel garanti meslek mezun ol en az 4binle maaşın hazır. bide üstüne doktorum, doktor bey, hocam gibi milletin senin önünde saygıdan ayaklarına kapanacak durumda olduğunu görmek gibisi var mı? eşinin, evlatlarının, annenin, babanın seninle gurur duyduğunu bilmek gibisi var mı? işte tıp bunların hepsini sana garanti ediyor ama mühendislik idealistlerin işi. mezun olduktan bisüre sonra çok iyi firmalarda çalışabilirsin ama bir bakkal açmak zorundada kalabilirsin. allah herkesin gönlüne göre versin
    çok merak ediyorum sen doktorların önünde saygıdan ayaklarına kapanacak durumda mı oluyorsun? Tıpın artık saygınlığı falan kalmadı onlar eskidendi.Saygı gösteren kısım çok az. Devletin politikaları sağ olsun.Zaten kimse öyle kolay kolay saygı göstermez o kadar bu zamanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamabout -- 7 Ağustos 2015; 18:20:57 >

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

quote:

Orijinalden alıntı: Never.Look.Back

Su ana kadar her zaman yaptigin anti muhendislik yorumlarina saygi duyuyordum.adamin gorusudur, hayalidir, sevdiği hep istedigi meslektir falan diyordum ama sen bu adamin nicotinellin yorumlariyla muhendislikten soğuyup tipa kaydiysan gram saygi duymam yazik olmus nette bi adamin muhendisligi kotulemesiyle bi yola girmissin o kadar guzel muhendis ornegi de varken. Üzüldüm cidden.

Gerci uzulmedim sadece bir kac kisinin dedigiyle genel tabloyu arastirmadan karar veren dar görüşlü adamdan da iyi muhendis olmazdi zaten iyi ki tip secmissin.

Sadece nicotinnel etkilemedi beni. O adamı kaç yıldır tanıyorum forumda. Ne zaman mübendislik konusu açılsa girer ve mühendislik yazmayın tıp yazın diş yazın derdi. 2014'ün ortasına kadar hep bilgisayar mühendisi olmayı hayal ediyordum. Nicotinell'in yazdıkları beni çelişkiye soktu ve iyice araştırdım. Aldıkları maaşlara kadar. Odtü mezunlarına ulaşıp nerelerde çalıştınlarını öğrendim. Malesef nicotinell haklıymış. İyi bir üniversiteden mezun olup kendini absürd bir şekilde geliştirmedikçe hiçbir zaman yeni mezun bir pratisyenin aldığı parayı alamıyorlar. Ben de tıpa yöneldim. Ha yanlış anlaşılmasın. Sadece para için yazmadım tıp. Zaten insan fizyolojisine meraklıydım. Severek yapacağım bir meslek. Şimdi ise tanıdığım tanımadığım kim varsa mühendislikten soğutup tıp veya diş yazdırıyorum. Belki bir kısmı tıpın zorluğunu görünce ana avrat küfredecek bana ama yıllar sanra ne kadar haklı olduğumu hepsi anlayacak.

Aferin kardeşim.çok doğru yapmışsın. Mühendislikte tıp kadar para yok ve tıp daha garanti meslek.Hem zaten insan fizyolojisine de ilgin varmış.Para için mühendislik yazanları da engellemeye çalışman çok doğru.zaten bizim bölümde de bir profesör makina mühendislerinin 2 temel problemi vardır.Biri titreşim diğeri ise maasdır demişti.Aferin çok doğru yapmışsın bu devirde her şey para zaten.

Ama ilgisi olanın hayalini söndürmeye çalışmayın.Bu ülkeye kendini geliştirmiş mühendise de ihtiyaç var.Eğer biri beni tıpa ikna edebilseydi çok büyük ihtimal büyük çoğunluk gibi parası için ( çoğunluk dedim.lütfen kimse itiraz etmesin) tıpı yazacaktım.Ama şu an iyiki mühendislik yazmışım diyorum.Bu mesleği sırf para için yapmayın.ülkenizi de düşünün.Teknolojide niye geriyiz?Her şeyi devlet mi destekleyecek.Bu dünyaya yatarak kazanmaya millete paramızla ünvanımızla iğrenç bir şekilde millete artistlik yapmaya mı geldik.(Burada doktorluğa kesinlikle laf atmıyorum.Parayı ünvanı düşünen her kesime lafım.)Onların teknolojisini kullanırken hiç mi utanmıyorsunuz.Atalarımızla gurur duyanlar,şu an milletimiz için ne yapıyorsunuz.İyi bir para kazanıp iyi bir aile kurup iyi şeyler yiyip içip sadece kendine yararı dokunmuş bir şekilde mi ölmeyi planlıyorsunuz.Her şey rahatlık mı?Bu dönemin asıl savaşı böyle olur beyler.Sadece kendimizi ünvanımızı paramızı düşünerek değil.

Biraz gaza geldim kusura bakmayın.Ya da bakın farketmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

arkadaşlar son bir şey söylemek istiyorum. Şimdi siz üniversite sınavında ilk 10.000'e girip mühendislik yazıyorsunuz ama 200.000.ci adam da gidip özel üniversitede zorlanmadan aynı diplomayı alıyor. Sizin emeklere yazık oluyor.

Öyle bir an gelir ki özel sektörde önünüz tıkanır, kpss'ye mecbur olursunuz odtü mezunu olsanız bile. İşte o zaman sürü gibi adamla mücadele edeceksiniz kpss'de. İşte LYS'de aldığınız yüksek puan o zaman boşa gitmiş oluyor.

Kpss'ye de 30 yaşında falan girerseniz kafa yaşlandığı için çok yüksek yapamıyorsunuz, yeni mezun mühendisler sizi eziyorlar.

Kamuda odtü itü mezunları da var. Özel sektörü tospembe bir dünya olarak görmeyin. Şirkete bir katma değer katmazsanız hemen kapı dışarı ederler. Ve emeklilik yaşı da mühendislik mesleğinin belini büktü. Teknik bir meslek olduğu için yaştan etkileniyor. Tıp Hukuk gibi değil.

Şirketlere gidip araştırırsanız 50 yaş üstü kimsenin olmadığını görürsünüz. 40 yaş üstü de tek tük adam vardır, onlar da amir posizyonundadılar. Emeklilik yaşı ise 60.

Belli bir yaştan sonra işsiz kalıp kafe dükkan açmak falan çok koyar insana.

Ama yine de tıptan nefret ediyorsanız yazmayın. Mühendislik yazın. Ama hayatın gerçeklerini de bilin.

Çoğu yetkin şirkette 50den sonra mühendisler yönetici,müdür, proje müdürü vb. kaydırılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emple

quote:

arkadaşlar son bir şey söylemek istiyorum. Şimdi siz üniversite sınavında ilk 10.000'e girip mühendislik yazıyorsunuz ama 200.000.ci adam da gidip özel üniversitede zorlanmadan aynı diplomayı alıyor. Sizin emeklere yazık oluyor.

Öyle bir an gelir ki özel sektörde önünüz tıkanır, kpss'ye mecbur olursunuz odtü mezunu olsanız bile. İşte o zaman sürü gibi adamla mücadele edeceksiniz kpss'de. İşte LYS'de aldığınız yüksek puan o zaman boşa gitmiş oluyor.

Kpss'ye de 30 yaşında falan girerseniz kafa yaşlandığı için çok yüksek yapamıyorsunuz, yeni mezun mühendisler sizi eziyorlar.

Kamuda odtü itü mezunları da var. Özel sektörü tospembe bir dünya olarak görmeyin. Şirkete bir katma değer katmazsanız hemen kapı dışarı ederler. Ve emeklilik yaşı da mühendislik mesleğinin belini büktü. Teknik bir meslek olduğu için yaştan etkileniyor. Tıp Hukuk gibi değil.

Şirketlere gidip araştırırsanız 50 yaş üstü kimsenin olmadığını görürsünüz. 40 yaş üstü de tek tük adam vardır, onlar da amir posizyonundadılar. Emeklilik yaşı ise 60.

Ama yine de tıptan nefret ediyorsanız yazmayın. Mühendislik yazın. Ama hayatın gerçeklerini de bilin.

Çoğu yetkin şirkette 50den sonra mühendisler yönetici,müdür, proje müdürü vb. kaydırılıyor.

Yerli sirketleri bilmem ama hicbir yabanci sirkette 50 yasina gelmis birini yonetici yapmazlar.

Artik buyuk sirketlerde genc yoneticiler cok. Yurtdisinda egitim almis, yuksek lisans, vs yapmis kisiler.

Ha 50 yasinda adami da baska yerden transfer yoluyla yonetici pozisyona alirlar. O durumda da yine senelerce yoneticilik tecrubesi olani secerler.

Para, prestij falan kisiye kalmis ama Nicotinell yas konusunda cok hakli, dinleyin onu. Sonra bizim gibi 45 yasinda issiz kalirsak napariz diye strese girmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dreamabout

çok merak ediyorum sen doktorların önünde saygıdan ayaklarına kapanacak durumda mı oluyorsun? Tıpın artık saygınlığı falan kalmadı onlar eskidendi.Saygı gösteren kısım çok az. Devletin politikaları sağ olsun.Zaten kimse öyle kolay kolay saygı göstermez o kadar bu zamanda.

Sen öyle san. Hasta olunca insan nasıl da acizleşiyor. Doktora yalvaracak duruma geliyor. Sen hiç hasta olmadın galiba

Sen isveren olsan heralde odtu bogazici isletme mezunu yillarca yoneticilik yapmis birini secersin

Orijinalden alıntı: Nor

quote:

Orijinalden alıntı: Emple

quote:

Yerli sirketleri bilmem ama hicbir yabanci sirkette 50 yasina gelmis birini yonetici yapmazlar.

Artik buyuk sirketlerde genc yoneticiler cok. Yurtdisinda egitim almis, yuksek lisans, vs yapmis kisiler.

Ha 50 yasinda adami da baska yerden transfer yoluyla yonetici pozisyona alirlar. O durumda da yine senelerce yoneticilik tecrubesi olani secerler.

Para, prestij falan kisiye kalmis ama Nicotinell yas konusunda cok hakli, dinleyin onu. Sonra bizim gibi 45 yasinda issiz kalirsak napariz diye strese girmeyin.

Ya yönetici dediysem aşama aşama mesela bi yakinim 45 yasında proje müdürü 40yasina kadar sahada çalıştı sanirsam.Sonra ki aşamaları zaman gösterir demek istediğim bu yani issiz kalma sorunu olmaz dert etmeyin.Yetkin mühendisi kim bırakır

• Bana da tıp seçerek yanlış yaptın diyolar kardeşim, çok takmamak lazım. Olmazsa yatay geçersin

Milletin ne dedigini bakma. Kendi bildigini yap bu hayatta. Yoksa pisman olursun.

Peki abi İtü Odtü gibi yerden mezun olmuş mühendisler ne yapacak 50 yaşından sonra sana göre ? Bu insanlara, özel sektör 'artık yaşlandınız bu zamana kadar ki emekleriniz için teşekkür ederiz' diyip işten mi çıkaracaklar.

Orijinalden alıntı: G. House

Peki abi İtü Odtü gibi yerden mezun olmuş mühendisler ne yapacak 50 yaşından sonra sana göre ? Bu insanlara, özel sektör 'artık yaşlandınız bu zamana kadar ki emekleriniz için teşekkür ederiz' diyip işten mi çıkaracaklar.

Arkadaş yerine cevap vermiş gibi oluyor, kusura bakmasın ama yazmak istedim.

Çok spesifik uzmanlık alanlarında yetkinliği olan ve ar-ge konusunda sayılı isimler arasına girebilmişler dışında evet aynen öyle olacak.

Sadece mühendislikten bahsetmiyorum bu arada, bütün özel sektör için geçerli bu.

Kaldıki, şimdi üniversiteye girenlerin 50 yaşından, yani 30 sene sonrasından bahsediyoruz. Sanki herşey daha kötü olacakmış gibi geliyor bana.

- Emeklilik yaşı
    - Nüfusun sürekli artması
    - Mezun sayısının katlanarak artması
    - Firmaların ucuz iş gücü tercihi
    - Yeni neslin daha donanımlı olması
    - 50 yaşındaki kimsenin eski performansı göstermemesi

Henüz kimse farkında değil ancak daha bu emeklilik yaşı konusu 20'li ve 30'lu yaşlardaki kimseyi vurmadı. Bunun esas etkilerini 15 sene sonra göreceğiz. (Normalde 45 yaşında emekli olabilen adamlar 60 yaşında hala çalışmaya devam etmek zorunda kaldığı zaman yani)

Tekrar ediyorum, ben doktorluk vs. mühendislik kısmında değilim olayım. Hangi mesleği seçerseniz seçin, 20-30 sene sonrasını da düşünerek karar vermek yararınıza olacaktır arkadaşlar.

Umarım herkes sevdiği bölümü okur, işini severek yapar ve çok başarılı olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nor -- 8 Ağustos 2015; 14:11:32 >

• odtü de müh se sıkıntı yok kardeşim ekmeğini bulursun

quote:

Orijinalden alıntı: Dragonborn Targaryen

Ben de çok araştırdım ve iyi ki muh seçmişim yani öyle işsizlik falan yok iyi unilerde

Hangi üni?

Odtü

Orijinalden alıntı: Dragonborn Targaryen

Arkadaşlar herkes mühendislik çöp meslek artık yazmasaydın falan diyo iyice moralim bozuldu büyük ihtimal odtü makine müh. Gelecek sizce yanlış mı yaptım?(ilgi alanı olarak da müh. Bana uygundu)

Bence evet. Saglik hic bi zaman olmez. Iş hazir. Hastane ortamina da 6 senede illa alisilir. Ulkede ihtiyac fazlasi muh. var... puanini car cur etmeye degmez muh. secerek...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.