Şimdi Ara

Tıp okumalı mıyım? [Bu devirde tıp okunur mu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
10.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tıp okunur mu, okumalı mıyım? Biraz fikir Verin lütfen.
    Avantajları dezavantajları nElerdir?

ODTÜ Elektrik Elektronik, ODTÜ Bilgisayar, ODTÜ Makine ve Tıpı kıyaslarsanız ne gibi bir sonuç ortaya çıkar?

• Burda soru hangi üniversite ya da hangi bölümün iyi olduğu değil; ''Ben Hangi Mesleği İstiyorum?'' olmalı.
  • iki tane iyi arkadaşım var, aşağı yukarı aynı sıralamadalar. Biri muhtemelen odtü bilgisayara biri muhtemelen gazi tıpa girecek. Ikisine göre de diğerinin tercihi aptalca.

Bu tamamen sana bağlı arkadaşım. Tıp da mühendislik de gayet güzel ve insana mesleki haz verebilecek bölümler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisinde kendini geliştirebileceksen onu seç..
  • ÖSYS VERİLERİ GÖSTERİYOR Kİ OKUYACAK BİR BÖLÜM BULAMAYAN PUANI HİÇBİR ŞEYE YETMEYEN ÖĞRENCİLER BARİ DOKTOR OLSUN DİYE TIPA YÖNLENDİRİLİYOR ACI GERÇEK
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogrenci4444

ÖSYS VERİLERİ GÖSTERİYOR Kİ OKUYACAK BİR BÖLÜM BULAMAYAN PUANI HİÇBİR ŞEYE YETMEYEN ÖĞRENCİLER BARİ DOKTOR OLSUN DİYE TIPA YÖNLENDİRİLİYOR ACI GERÇEK

İroni mi yaptı laf mı çarptı kendi çapında espri mi yaptı naptı lan?
  • quote:

ÖSYS VERİLERİ GÖSTERİYOR Kİ OKUYACAK BİR BÖLÜM BULAMAYAN PUANI HİÇBİR ŞEYE YETMEYEN ÖĞRENCİLER BARİ DOKTOR OLSUN DİYE TIPA YÖNLENDİRİLİYOR ACI GERÇEK

Şakaysa çok komik ciddiyse hiç komik değil.Puanı hiç bir şeye yetmeyen bari doktor olsun nedir ya? Genelde puanı hiç bir şeye yetmeyen tayfa fef e yöneliyor. Ya da uyduruk mühendisliklere kendini kandıra kandıra gidiyor. Ama güzel şakaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmalina -- 16 Ağustos 2012; 0:23:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne yapmak istediğine bağlı parasaı için gidiyorsan çekilmez ama iş garantiisi diyorsan olur.Altını çizeyim fırncılıkda asla ölmeyecek bir iştir mesela

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fizik mi biyoloji mi? fizik seviyorsan müh. biyo seviyorsan tıp
  • Mühendislik ve tıp çok alakasız meslekler yani bunu kendine sormalısın sadece. Mesela ben 3 yıldır tıp istiyorum hastalıklara karşı ilgim var, biyoloji ve kimyam iyi ve seviyorum ama matematik ve fiziği sevmiyorum. Tıp isteyerek gidiyosan tabiki de okunur forumlarda bi kötüleme var çok zor, çok kötü şartlar vs. severek gidiyosan gerisini pek düşünmemek lazım şimdiden.
  • quote:

uuu ölmüş la bu.
  • Yok kardeşim bu devirde tıp okunmaz 300 yıl önce okuyacaktın geçti artık
  • okunur okunur hele ki kafaya koyduysan

• quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Yok kardeşim bu devirde tıp okunmaz 300 yıl önce okuyacaktın geçti artık

• quote:

Orijinalden alıntı: ozlemedl

Mühendislik ve tıp çok alakasız meslekler yani bunu kendine sormalısın sadece. Mesela ben 3 yıldır tıp istiyorum hastalıklara karşı ilgim var, biyoloji ve kimyam iyi ve seviyorum ama matematik ve fiziği sevmiyorum. Tıp isteyerek gidiyosan tabiki de okunur forumlarda bi kötüleme var çok zor, çok kötü şartlar vs. severek gidiyosan gerisini pek düşünmemek lazım şimdiden.

Aynı şekilde bu sene 3.kez girdim sınava sırf doktor olabilmek için. Eczacı olmak isteyen ama aile baskısı yüzünden Tıp okuyan bir dostum var, bana aynen şöyle demişti; "Şimdiki aklım olsa düşünmeden Eczacılık yazardım." Bir arkadaşım da geçen sene, 1 sene beklemeyle Makine Mühendisliğine gitti ki bu kişi doktor veya diş hekimi olmak istiyordu. Şuanda şöyle diyor; "İyiki puanım tutmamış, o meslekleri bir ömür yapamazdım. Ben mühendis olmalıymışım hiç pişman değilim."

Yani tamamen ilgi alanına yöneliceksin ve unutma ki bir ömür o mesleği yapıcaksın. Şu lafı da unutma; "Sevmediğin eşten boşanırsın ama sevmediğin işten boşanamazsın."

• İlk 10.000'e girip tıp yazanlara gerizekalı gözüyle bakıyorum.
  • şuanda türkiyedeki en mantıklı meslek maalesef doktorluk.Doktor olduğun zaman hem prestiji iyi hem işsizlik denen bişey yok hem de kazancı güzel sayılır.Şuan en kötü pratisyen aile hekimi 5000-6000 kazanıyor.Aile hekimi olamasan bile 6 yıl okuduktan sonra direk acilde pratisyen olarak başladığında en az 3500 eline geçer.Tabi meslek parası için seçilmemeli ömrünün sonuna kadar seveceğin bişey olması gerekir sevmediğin bir meslekte 10000 kazansan bir faydası yok.

Not:Ben de Tıp yazdım

• Diş hekimliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Hsn

Diş hekimliği

Nick-mesaj uyumsuzluğu demeden geçemeyecem

• quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Hsn

Diş hekimliği

Nick-mesaj uyumsuzluğu demeden geçemeyecem

Neticede diş hekimleri de bi doktor :P :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.