Şimdi Ara

Tıp mı Mühendislik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konu milyonlarca kez açılmıştır ama en güncel fikirlerinizi istiyorum bu seçimi yapmak zorundayım. Haydi dh ahalisi bu kardeşinize anlatın neden tıp neden mühendislik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• bu soruyu bize sorman biraz saçma olmuş sonuçta hayat senin hayatın sen hangisini seçmek istersin?ilgi alanların neler?
  • ikisine de eşit uzaklıktaysan eğer, şu sıralar mali yönden garantisi olan tek meslek doktorluktur bence
  • Ilgi alakalarına göre seçmelisin. Ben zaten mühendislik istiyordum sıralamaya da hiç tıp yazmadım.

• Yapamayacağin bir meslek seçme ayrica mühendislik okuyacaksan iyi bir üniversite olmasina dikkat et

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühndislik amelelik bu ülkede aklin ve kendine inancin varsa doktor olurum ben diyebiliyorsan tip tabiki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Howard!

bu konu milyonlarca kez açılmıştır ama en güncel fikirlerinizi istiyorum bu seçimi yapmak zorundayım. Haydi dh ahalisi bu kardeşinize anlatın neden tıp neden mühendislik.

İnşaat mühendisliği bölümündeyim.4 yıllık. 2 senede uzattım.

İnanırmısın artık kolon kiriş hesabı yapmaktan sana yeminediyorum toplam 70 kişiden 50 kişi kaldık. 2 sınıfa bölersen 25-25.

Kafa kalmadı. mühendislikten soğudum.Bende bırakacam gibi. Bilmiyorum. TIP der geçerim. orda okuyan arkadaşlarımda aynı kafadalar ama senin tercihin.

İçinden ne meslek geliyorsa ona yönel. Sonra içini yemezsin. Pilot olcaktım nerde eski kafam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex3m -- 16 Temmuz 2013; 12:00:03 >
  • Genetik mühendisliği.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim hocamız vardı makine teknik resim ders veriyordu.Adam doktor olmuş ama zorla olmuş.İçinde makine mühendis olma istediğinden dolayı derslere geliyormuş.
  • hangi mühendislik dalından bahsediyosun? inşaat, elektik,gıda, bilgisayar, genetik, makine.. bunların hepsi hem eğitim hem iş sektörü olarak birbirinden oldukça farklıdır...gıda, çevre, orman mühendisliği gibi mühendisliklerden bahsettiğini sanmıyorum bunları okuma. ama makine, inşaat, elektrik tarzı mühendislikleri tavsiye ederim. iş bulma ve maaş konusunda pek sıkıntı çekmezsin.

tıp konusunda çok bi fikrim yok ama okumasının, tus sınavının ve bi konuda uzmanlaşmanın hem zor hemde çok uzun yıllar aldığını biliyorum.
  • hangisinde daha az insan göreceksen,daha az insanla uğraşacaksan onu seç.ben mühendislik diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: EminJan

Mühendislik ameleliktirr.
    Ablam balıkesirde endüstri mühendisliği okuyor son senesi bu sene. Kız illallah etti. Bide bunun çalışma hayatı var ağır stressli patronların ağız kokusunu çekme.. Ohoo en iyisi ol doktor geç miss.

Okurken illallah etmek, ağır çalışma hayatı, stres. Dostum doktorluğu tarif etmişsin sen
  • Yapabileceksen Tıp
  • Önce git bak adamlar ne iş yapıyor sen bu işe girince mutlu olacak mısın. Neyden zevk alırsan neyi severek yaparsan iş hayatında o mesleğe girdiğine lanet etmezsen onu seç. Tıp ile mühendislik arasında gidip gelmen hayatımda gördüğüm en saçma şey.
  • TIP'ta para ve iş bulamama sıkıntısı yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frick!

quote:

Ablam balıkesirde endüstri mühendisliği okuyor son senesi bu sene. Kız illallah etti. Bide bunun çalışma hayatı var ağır stressli patronların ağız kokusunu çekme.. Ohoo en iyisi ol doktor geç miss.

Okurken illallah etmek, ağır çalışma hayatı, stres. Dostum doktorluğu tarif etmişsin sen

Hocam elbet doktorlukta zordur bir şey diyemem ama ablam Manisanın iyi anadolu liselerinden birini çok iyi dereceyle bitiren bir insan ancak o bile zorlandı okurken bilemiyorum şu an pişman gibi bu bölümü seçtiğine çünkü tıp için puanı yeterliydi ama hocaları aklına girmiş mühendislik yazdırmış bundan 3-4 sene önce mühendisliğe geleceğin mesleği gözüyle bakılıyordu şimdi ise yerlerde.

Valla ilginç geldi, tıp kazanabilecek puana sahip birisi, Balıkesir Endüstriye gelene kadar bir sürü okula gidebilirmiş, tabi belki ailevi nedenlerden balıkesire gitmiştir onu bilemem.

Affına sığınarak açık konuşayım, endüstri mühendisliğinde bu kadar zorlanan birisi, çok çok çok sevmediği sürece, tıp fakültesinde 1. sınıfı dahi geçemezmiş zaten.
    Mühendislik okumak gerçekten çok daha kolay, yani mühendislik fakültesinde okuyan arkadaşlarım sınava 2 gün kala gece gündüz çalışıp o dersi geçerken, tıp fakültesinde 1 hafta önceden hayatla bağlantını kesmen gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frick! -- 16 Temmuz 2013; 14:35:29 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam elbet doktorlukta zordur bir şey diyemem ama ablam Manisanın iyi anadolu liselerinden birini çok iyi dereceyle bitiren bir insan ancak o bile zorlandı okurken bilemiyorum şu an pişman gibi bu bölümü seçtiğine çünkü tıp için puanı yeterliydi ama hocaları aklına girmiş mühendislik yazdırmış bundan 3-4 sene önce mühendisliğe geleceğin mesleği gözüyle bakılıyordu şimdi ise yerlerde.

Valla ilginç geldi, tıp kazanabilecek puana sahip birisi, Balıkesir Endüstriye gelene kadar bir sürü okula gidebilirmiş, tabi belki ailevi nedenlerden balıkesire gitmiştir onu bilemem.

Affına sığınarak açık konuşayım, endüstri mühendisliğinde bu kadar zorlanan birisi, çok çok çok sevmediği sürece, tıp fakültesinde 1. sınıfı dahi geçemezmiş zaten.
    Mühendislik okumak gerçekten çok daha kolay, yani mühendislik fakültesinde okuyan arkadaşlarım sınava 2 gün kala gece gündüz çalışıp o dersi geçerken, tıp fakültesinde 1 hafta önceden hayatla bağlantını kesmen gerekiyor.

Doğrudur hocam sonuçta okuyan ben değilim bilemem. Belki de ablam üniversitede dersleri boşlamıştır haklı olarak çünkü ailevi sorunlarımız var malesef.
    Ancak son dönemlerde herkes makine, endüstri mühendisliği falan okuyor bundan bi kaç sene sonra mühendislik popülerliği azalacak diye düşünüyorum senin bu konuda fikrin nedir?

Türkiyede kayıtlı 84 bin mi ne makine mühendisi var demişti arkadaş, bu şu an giren arkadaşlar mezun olana kadar, yeni kontenjanlarla şunlarla birlikte 120 bine çok rahat çıkacaktır. Ya ODTÜ- Bilkent - Koç- İTÜ - Boğaziçi - Sabancı mezunu olacaksın, ya da ne bileyim Sakarya Üniversitesinden mezun olunca hakikaten kendini bir çok anlamda geliştirecek ve şanslı olacaksın biraz da...
    Endüstri Mühendislerinin hala ne iş yaptığını anlamadım ben her işin adamı gibiler sanki Ama bana geçici bir popülerlikmiş gibi geliyor

• mf 4 puanin kac ?
  • yaz kenara:
    mühendisler 40'ına kadar para kazanır, doktorlar 40'ından sonra.
    Tercih senin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.