Şimdi Ara

TIP İÇİN YAPILAN AİLE BASKISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
7.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilmiyorum sizde varmı ama haftalardır annem babam hocalar komşular teyzeler halalar amcalar dedem anneannem babaannem adını bilmediğim amcalar tıp yaz tıp yaz diyor hatta babam bu gün üzerime yürüdü sizde de böyle durum var mı pes edipte mühendislik yerine tıp yazan ? ben yıkılmadım ayaktayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cewoke4444 -- 22 Temmuz 2017; 19:46:56 >

• Ben özellikle bu yaşlılardaki tıp merakını anlamış değilim, ben üniversiteye gireli 4 sene olcak nerdeyse, 3 sınıf oldum uzay mühendisliği okuyorum ve dedem bana hala neden tıp okumadın diyor.Tıp öyle onların kafasında kurguladıkları gibi bir bölüm değil gerçekten, herkesin yapısı kaldıramaz.Ben Türkiye 1.si olsam bile tıpı hayatta okuyamazdım çünkü bana göre bi meslek asla değil ama yok anlamıyorlar işte.Cins cins insanlarla iletişimin olcak, 40-50 yaşına gelsende sürekli çalışman gerekcek falan.Ben kan görmeye bile fazla dayanabilen insan bile değilim yani.

Ben sürekli neden tıp okumak istemediğini anlatman gerektiği tarafındayım çünkü başka türlü olmaz, istemediğin bi meslek okuyup mutlu olmayacaksan hiç okuma daha iyi.
  • Gönülsüz işten hayır gelmez çok kişi gördüm zorla tıpa girip 2. veya 3 cü sınıfta tıpı bırakan sende onlardan olma.
  • Ben varım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mezun olduğum okulun eskilerinden biri aile zoruyla tıp kazandı kazandığı yer ankara tıptı 4.sene bıraktı
  • Tıp faşizmine boyun eğmiyoruz

• İdealist bi tipci degilim ama tıp yazacagim. Akrabaları fazla takma bana gören odtü tıp boğaziçi tıp diyor gerisini sen dusun. Senin için tavsiyem içinde biraz tip okuyabilirim düşüncesi varsa tıp yazman.

• Benim mahalleden arkadaşım vardı. Aile zoruyla tıp kazanması için 3 kere sınava girmişti kazanamadı en son pes etmişti. Şimdi gıda mühendisi çalışıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Muhendislik > tip diyorum ve konuyu usulca terk ediyorum

• Ben yaptım, sen yapma. Sıkıştığın yerde ara konuşalım ama içinden geleni yap mutlaka.

En ufak taviz bile verme, ardını getireceklerdir.
  • ailen hakli uye ban!

• Ben özellikle bu yaşlılardaki tıp merakını anlamış değilim, ben üniversiteye gireli 4 sene olcak nerdeyse, 3 sınıf oldum uzay mühendisliği okuyorum ve dedem bana hala neden tıp okumadın diyor.Tıp öyle onların kafasında kurguladıkları gibi bir bölüm değil gerçekten, herkesin yapısı kaldıramaz.Ben Türkiye 1.si olsam bile tıpı hayatta okuyamazdım çünkü bana göre bi meslek asla değil ama yok anlamıyorlar işte.Cins cins insanlarla iletişimin olcak, 40-50 yaşına gelsende sürekli çalışman gerekcek falan.Ben kan görmeye bile fazla dayanabilen insan bile değilim yani.

Ben sürekli neden tıp okumak istemediğini anlatman gerektiği tarafındayım çünkü başka türlü olmaz, istemediğin bi meslek okuyup mutlu olmayacaksan hiç okuma daha iyi.
  • Kardesim sonuna kadar yanindayim cevremdeki herkes hacettepe cerrahpasa diye tutturdu bende senin gibi direniyorum bi bitsede su tercih kurtulsak

#direnmuhendis

• Bizde ben tıp istiyorum tüm aile mühendislik düşünmüyor musun diyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz hocam mühendisliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: universiteadayi

İdealist bi tipci degilim ama tıp yazacagim. Akrabaları fazla takma bana gören odtü tıp boğaziçi tıp diyor gerisini sen dusun. Senin için tavsiyem içinde biraz tip okuyabilirim düşüncesi varsa tıp yazman.

+1 aynı durumdayım

• Emin ol zorla gidenlerin cogu birakiyor ve aileyi de dinlemiyor olan yine sana oluyor.

Kardesim zorla tibba gidip birakti bu nedenle tekrar girip muh yazdi

• Babam kafayı yiyecek kızı dişçi olacak diye. Tıp yaz diye tutturdu herkes. Allah herkese sabır versin.

• böyle bir hata yapmayın ya. kimse işini sevmeyen birini doktor olarak tanımlamaz bile

• Ben esasında hiç bir yer düşünmüyordum. Eczacılık hikayesi vardı ama ne benden başka kabul eden var ne mesleğin geleceği. Kısacası tıp yetecek puanı almıştım ama ne yazacağım hakkında hic bi fikrim yoktu. Sadece tıp yazmayacağım diyordum. E ne yazıcaksın. Mühendislik. Kafada bu vardı. Dayımdan tutun da bakkalın önünde oturan amcaya kadar herkes tıp yazmamı istiyor. Birde garip bir olay var konuştuğum kişiler hic bir zaman hangi Bölümü yazacaksın demiyor. Hangi üniversiteyi yazacaksın diye soruyor. Tıp anlamında. Sanırsın tıptan başka bölüm yok, benim adima karar verilmiş. Hangi üniversite diye bana soruyor. Gerek yok amca uniyi de sen sec tercihi de sen yap oldu olacak. Tıp yaz diyenlerden çok bu tipler sinir bozuyor.

Neyse tıp olmaz korkusunu bi nebze atlattık tıp yazacağım. Evet çevre baskısıyla ama gidecek başka bölüm de bulamıyorum. Diyeceğim dayatma yine eyvallah da. Ulan daha mesleğe karar bile vermemişken oğlumuz tıp fakültesini kazandı diye traji-komik yorumlar bitiriyor beni.

• :.(
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.