Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLER BURAYA!!! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
23
Favori
45.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alfrk

quote:

Orijinalden alıntı: dcpr

quote:

arkadaşlar merhaba.PAÜ tıpta okuyan acaba fakülte hakkında eğitimi,hocaları hastanesi hakkında bilgi verebilirmi?

hazırlık var paü tıp ta o yüzden vazgeçtim . . .

muafiyet sınavı var çalışınca geçilir heralde ya.o kadar zorlıyacaklarını düşünmüyorum.benim kafama takılan bu pdö sistemi?

Beni bi pdö hakkında aydınlatır mısın hocam? Birkaç mesajdır görüyorum, hiçbi fikrim de yok şimdiden teşekkür ederim... Ben 1 yıl hazırlanmak istemiyorum, sorularına baktım bence iyi ingilizcesi olmayan (okuma,yazma,dinleme,anlama,konuşma) geçmesi zor. (Geçme notu 70 bir de.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcpr -- 7 Temmuz 2014; 17:39:18 >

• tip siralamasi kac kisi oynar bilgisi olan ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar merhaba.PAÜ tıpta okuyan acaba fakülte hakkında eğitimi,hocaları hastanesi hakkında bilgi verebilirmi?

hazırlık var paü tıp ta o yüzden vazgeçtim . . .

muafiyet sınavı var çalışınca geçilir heralde ya.o kadar zorlıyacaklarını düşünmüyorum.benim kafama takılan bu pdö sistemi?

Beni bi pdö hakkında aydınlatır mısın hocam? Birkaç mesajdır görüyorum, hiçbi fikrim de yok şimdiden teşekkür ederim... Ben 1 yıl hazırlanmak istemiyorum, sorularına baktım bence iyi ingilizcesi olmayan (okuma,yazma,dinleme,anlama,konuşma) geçmesi zor. (Geçme notu 70 bir de.)

benimde ingilizcem iyi değil ama çalışıp geçilir diyordum.bende bilmiyorum işte tam bu sistemi 1haftadır bilgi almaya çalışıyorum.birde normalde 4-5-6da stajlar olması gerekirken pamukkalede ders programına baktığımda başka şeyler yazıyordu oda kafamı karıştırdı nasıl bir sistem var anlamış değilim 4-5 de ne görüyorlar?

• Alfrk A kullanıcısına yanıt
    Faceden falan ekliyorum cevap geri gelmiyor ne yapacağıma ben de bilemedim :)
  • quote:

Faceden falan ekliyorum cevap geri gelmiyor ne yapacağıma ben de bilemedim :)

illaki öğreneceğiz :)
  • ya bir şeyi çok merak ettim bu marmara tıp sıralamalarda vs yüksek yerlerde ama nedense hiç kimse bahsetmiyor, bir zamanlar baya iyiymiş de sonradan çöküşe mi geçmiş, ege tıptan yüksek mesela, tercih edilmemesinin sebebi nedir ya da bana mı öyle geliyor bilemedim.
  • 12986 ile hangi tıp olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazan743

12986 ile hangi tıp olabilir?

Ben de 12700 ile aynı şeyi soracaktım... Umutsuz vakayız bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullanilmamis nick

quote:

Orijinalden alıntı: ramazan743

12986 ile hangi tıp olabilir?

Ben de 12700 ile aynı şeyi soracaktım... Umutsuz vakayız bence

ne gibi?
  • tıp için neen karamsarsınız
  • tıp için 12986 afyon veya kutahya olur sen bız umutsuz vakkayız demışsin
  • Çapalı olarak geçen iki sene sistem değişikliğinden dolayı çok zorluk çektik. Ama yaptığımız baskılar geri dönüşler sayesinde oldukça iyi bir hale geldi sistemimiz. Yazanların bu konuda sıkıntısı olmasın.
  • .......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayldrm1 -- 9 Temmuz 2014; 21:45:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayldrm1

Uzm.Dr.Okan ER'in bir yazısıdır. .

10 yıl içerisinde sağlık sisteminin nereye gideceğinin projeksiyonunu net şekilde yapmasındandır. Buna göre:

1. 10 yıla kadar doktorun toplam eline geçen ücret gitgide düşecek.Özellikle 6. yıldan sonra düşüş sertleşecek ve 10 yıl sonrasında ise şimdi arasında ciddi bir fark olacak. "Maaşımız az" diyene "ama doktor çok sen de eski doktorlara göre az çalışıyorsun" denilecek.

2. Tıp fakültelerinin puanları hem mevcut doktorların meslek hakkında olumsuz düşüncelerini topluma yaymaları hem de kontenjan artışına bağlı olarak düşüyordu daha da düşecek. Tıp fakültelerini kazananların %'lik dilimde aşağıya doğru hareketi olacak.

3. Doktor sayısı artacak. Aynı şuan öğretmen atamalarındaki manzara yaşanacak. Yeni mezun bir doktor telefon ile ailesini arayacak çığlık içinde "anne inanabiliyor musun? Hakkari Yüksekova çıktı,atandım" diye sevinç gözyaşları dökecek.

4. Kurum içi atamalarında açılan yerler batıdan değil doğudan olacak. Stratejik personel ataması olarak söylenen eş durumu ataması bile kalkacak.

5.Toplumda doktora olan saygı bir nebze daha azalacak. Doktorların eğitim seviyesi,bilgi seviyesi düşecek. Acillerde, aile hekimliklerinde, birçok hastanede non-medikal doktorlar olacak. Bugünkü kalite (?) mumla aranacak.

6.Doktorlar birbirlerini daha çok kötüleyecek. Şuan en alt seviyede olan deontoloji, dr annesi-babası ifadelerinin esamesi okunmayacak.

7.Emeklilik hesabı yapan daha çok doktor olacak etrafta. Emekli memur doktorlar olacak.

8.Tabi daha çok sigorta davası açılacak. Bu kadar doktor, öğretim kalitesizliği sonucu maddi davalar havada uçuşacak. Maaşın bir kısmı daha artan sigorta primine gidecek.

9.Sağlık sistemindeki ortalama hizmet kalitesi düşecek, bu da doktorların suçu olacak.

10. Yrd Doç./Doç olmak 5-6 yıl daha kolaylaşacak. Sonrasında uzman olmak bile çok zorlaşacak.

11.10 yıl içinde devlet hizmet yükümlülüğü kalkacak, ama buna pek sevinen olmayacak.

Bunların olması bana göre kaçınılmaz. Şu halde doktorluk düşme trendinde kesinlikle ve en iyi günlerimizi yaşıyoruz. Çok düşündüm ancak günümüzden daha iyi neler olabilir bulamadım. Bulan varsa veya neler yapılsa daha iyi olur konusunda görüşlerinizi merak ediyorum. Ciddi öneriler çıkarsa bizler için bir umut olabilir.

Saygılarımla.

Uzm.Dr.Okan ER

Rakip mi eliyon kardeş her yere yazmışsın hayırdır

• quote:

Orijinalden alıntı: -Diabolik-

quote:

Orijinalden alıntı: ayldrm1

Uzm.Dr.Okan ER'in bir yazısıdır. .

10 yıl içerisinde sağlık sisteminin nereye gideceğinin projeksiyonunu net şekilde yapmasındandır. Buna göre:

1. 10 yıla kadar doktorun toplam eline geçen ücret gitgide düşecek.Özellikle 6. yıldan sonra düşüş sertleşecek ve 10 yıl sonrasında ise şimdi arasında ciddi bir fark olacak. "Maaşımız az" diyene "ama doktor çok sen de eski doktorlara göre az çalışıyorsun" denilecek.

2. Tıp fakültelerinin puanları hem mevcut doktorların meslek hakkında olumsuz düşüncelerini topluma yaymaları hem de kontenjan artışına bağlı olarak düşüyordu daha da düşecek. Tıp fakültelerini kazananların %'lik dilimde aşağıya doğru hareketi olacak.

3. Doktor sayısı artacak. Aynı şuan öğretmen atamalarındaki manzara yaşanacak. Yeni mezun bir doktor telefon ile ailesini arayacak çığlık içinde "anne inanabiliyor musun? Hakkari Yüksekova çıktı,atandım" diye sevinç gözyaşları dökecek.

4. Kurum içi atamalarında açılan yerler batıdan değil doğudan olacak. Stratejik personel ataması olarak söylenen eş durumu ataması bile kalkacak.

5.Toplumda doktora olan saygı bir nebze daha azalacak. Doktorların eğitim seviyesi,bilgi seviyesi düşecek. Acillerde, aile hekimliklerinde, birçok hastanede non-medikal doktorlar olacak. Bugünkü kalite (?) mumla aranacak.

6.Doktorlar birbirlerini daha çok kötüleyecek. Şuan en alt seviyede olan deontoloji, dr annesi-babası ifadelerinin esamesi okunmayacak.

7.Emeklilik hesabı yapan daha çok doktor olacak etrafta. Emekli memur doktorlar olacak.

8.Tabi daha çok sigorta davası açılacak. Bu kadar doktor, öğretim kalitesizliği sonucu maddi davalar havada uçuşacak. Maaşın bir kısmı daha artan sigorta primine gidecek.

9.Sağlık sistemindeki ortalama hizmet kalitesi düşecek, bu da doktorların suçu olacak.

10. Yrd Doç./Doç olmak 5-6 yıl daha kolaylaşacak. Sonrasında uzman olmak bile çok zorlaşacak.

11.10 yıl içinde devlet hizmet yükümlülüğü kalkacak, ama buna pek sevinen olmayacak.

Bunların olması bana göre kaçınılmaz. Şu halde doktorluk düşme trendinde kesinlikle ve en iyi günlerimizi yaşıyoruz. Çok düşündüm ancak günümüzden daha iyi neler olabilir bulamadım. Bulan varsa veya neler yapılsa daha iyi olur konusunda görüşlerinizi merak ediyorum. Ciddi öneriler çıkarsa bizler için bir umut olabilir.

Saygılarımla.

Uzm.Dr.Okan ER

Rakip mi eliyon kardeş her yere yazmışsın hayırdır

Alıntıları Göster
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayldrm1 -- 9 Temmuz 2014; 21:49:03 >

• Tekirdağ'dan Samsun'a OMÜ tıp için değer mi? Lütfen yardım.

• tıp fakültesi yazacak arkadaşlar. ben kocaeli tıptayım ve bizim dönemden yaklaşık 70 kişi sınıf tekrarına kaldı. yeni gelecek dönem kontenjanı 240 ve toplam mevcudunuz en iyi ihtimalle 310 olacak. dönem 1 amfisi 200 kişilik. gelmeyin kalitesiz tıp eğitiminin adresi oldu kou tıp. bundan haberiniz olsun. tekrar değerlendirin
  • benim sıram 8930 alanya tıp gelir mi başka nereleri yazmalı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4198 siralama var gazi gelirmi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efendiler 9300 sıralamaya hangi tıplar yazılmalı ?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.