Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLER BURAYA!!! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
23
Favori
45.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çapa mı cerrahpaşa mı diye sormayın artık site olaraktan uçasımız geliyor
  • biz tercih ettik de o bizi tercih edecek mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: K U N

quote:

Orijinalden alıntı: tkzkn

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karafaruk19

quote:

Yarın çapa ve cerrahpaşayı detaylı gezeceğim.Gözlemlerimi yazarım.

?

İstanbula kapıldım unuttum konuyu pm atan arkadaslar oldu onlara cevap verdim buraya da kopyalayim

cp ing binasına gitiim çapa gitmedim cp den sonra da düşünmüyorum gitmeyi.Binası oldukca iyi.turkcesini bilemiyorum dokuluyor diyorlar.Turkiye farmokoloji baskaniyla konustum.Oranin da muduruymus.Komite sistemini anlatti mesela çapa 3 yilda 52 sınav yaparken bu sistemle 14 sınav oluyorsun.Sınavlar test ve tus formatında hazirlaniyormuş tus 1. si çıkarmış bu sene ..Ders işleyiş tarzından da bahsetti.Ornegin bir donem sadece kalp anlatiyor diger donem sadece solunum sistemi anlatiyor gibi.
    Intern dönemi rahatmış.Zaten sınıflara bakmaya çıktığımda tus çalışan internler vardı hep.

kısaca çapa pratisyen çıkarmaya yönelik, cp uzman.drtus diye bir site var orayi tavsiye ederim. ordan okudugum yorumlara gore 2 si de birbirine yakın egitim olarak hangisi kafana yatarsa pişman olmazsın.Ama çapanın kontenjanı daha fazla unutmayın.Kolay gelsin herkese.

sıralamanız kaç?

309

K U N senin çevrende var mı ctf ing yazan ilk binde olup ?

• ben 6500 le katip çelebiye girebilir miyim sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitin

biz tercih ettik de o bizi tercih edecek mi acaba

Harry Potter'daki öğrencileri gruplara ayıran şapkanın hesabına döndü seninki :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba ben tuba 12. sınftayım hayatım boyunca tıp hayali kurdum lütfen tıp okuyanlar kazanacak olanlar bana nasıl çalıştıgınızı söylermisiniz günde kaç saat hangi derslere calıştınız kaç soru çözdünüz fen mat geometri sosyal ve türkçeye nasıl çalıştını zlütfen bana yardım edin herşeyden çok istiyorum tıp fakültesine girmeyi hek hayalim insanlara yardım etmek doktorluktan başka birşey düşünemiyorum lütfen yardım edin
  • BENDEN SİZE DOKTOR ABİ TAVSİYESİ;SAKIN HA SAKIN TIP YAZMAYIN;NİYE Mİ??BİR KERE YAŞITLARINIZ GEZİP EĞLENİRKEN SİZ EN AZ 6 SENE DUR DURAK BİLMEDEN ÇALIŞACAKSINIZ,TAMAM OLSUN BEN AZİMLİYİM(BENİM GİBİ )DİYENLER;6 SENE SONRA SANA DİPLOMANI VERMEYECEKLER;AL ŞU 3000 TL PARAYI FİLANCA YERDE MECBURİNİ YAP DİYECEKLER;OLSUN YAPARIM MEMLEKET NASIL OLSA BİZİM MEMLEKET DİYENLER ( BENİM GİBİ ) ;GİDECEKSİN BİR DE BAKMIŞSIN Kİ KAYMAKAM,SAVCI,HAKİM,VALİ...NİN EMİR KULU OLMUŞSUN!!!MESELA SAVCI ÇAĞIRIP SENİ ODASINA;DOKTOR BEY SİZ BENİM DEDİKLERİMİ YAPMAK ZORUNDASINIZ,İSTESEM SİZİ ŞURACIKTA TUTUKLATIP ATTIRABİLİRİM İÇERİ DİYEBİLECEKTİR(MORGDAKİ ÖLÜNÜN DÜZ GRAFİLERİNİ ÜST YAZI OLMADAN ÇEKTİRMEM DEDİĞİN İÇİN!!!) HADİ ONU DA GEÇTİK HERGÜN HASTALAR BEN SENİN GİBİ DOKTORU YERİM,SEN KİMSİN,YAZACAKSIN ŞU İLACI ,TAKACAKSIN SSERUMU... GİBİ HER TÜRLÜ HAKARETİ YAPACAKLAR;SONRA OTURUP DÜŞÜNECEKSİN;BUNDAN YILLAR ÖNCE BİR ABİM DEMİŞTİ DOKTOR OLMA AMA BEN DİNLEMEDİM ONU,NASIL OLSA TUZUNUZ KURU DİYEREK YAZDIM TIP FAKÜLTESİNİ!!! GELELİM PARA KONUSUNA;SAVCI 5BİN TL,ÖĞRETMEN 2500TL,MÜHENDİSLER ORTALAMA 3500 TL,POLİSLER 3300 TL ...ALIRKEN HALA DOKTOR MU OLMAK İSTİYORSUNUZ,VARIN OLUN :d

• quote:

Orijinalden alıntı: intorn_

BENDEN SİZE DOKTOR ABİ TAVSİYESİ;SAKIN HA SAKIN TIP YAZMAYIN;NİYE Mİ??BİR KERE YAŞITLARINIZ GEZİP EĞLENİRKEN SİZ EN AZ 6 SENE DUR DURAK BİLMEDEN ÇALIŞACAKSINIZ,TAMAM OLSUN BEN AZİMLİYİM(BENİM GİBİ )DİYENLER;6 SENE SONRA SANA DİPLOMANI VERMEYECEKLER;AL ŞU 3000 TL PARAYI FİLANCA YERDE MECBURİNİ YAP DİYECEKLER;OLSUN YAPARIM MEMLEKET NASIL OLSA BİZİM MEMLEKET DİYENLER ( BENİM GİBİ ) ;GİDECEKSİN BİR DE BAKMIŞSIN Kİ KAYMAKAM,SAVCI,HAKİM,VALİ...NİN EMİR KULU OLMUŞSUN!!!MESELA SAVCI ÇAĞIRIP SENİ ODASINA;DOKTOR BEY SİZ BENİM DEDİKLERİMİ YAPMAK ZORUNDASINIZ,İSTESEM SİZİ ŞURACIKTA TUTUKLATIP ATTIRABİLİRİM İÇERİ DİYEBİLECEKTİR(MORGDAKİ ÖLÜNÜN DÜZ GRAFİLERİNİ ÜST YAZI OLMADAN ÇEKTİRMEM DEDİĞİN İÇİN!!!) HADİ ONU DA GEÇTİK HERGÜN HASTALAR BEN SENİN GİBİ DOKTORU YERİM,SEN KİMSİN,YAZACAKSIN ŞU İLACI ,TAKACAKSIN SSERUMU... GİBİ HER TÜRLÜ HAKARETİ YAPACAKLAR;SONRA OTURUP DÜŞÜNECEKSİN;BUNDAN YILLAR ÖNCE BİR ABİM DEMİŞTİ DOKTOR OLMA AMA BEN DİNLEMEDİM ONU,NASIL OLSA TUZUNUZ KURU DİYEREK YAZDIM TIP FAKÜLTESİNİ!!! GELELİM PARA KONUSUNA;SAVCI 5BİN TL,ÖĞRETMEN 2500TL,MÜHENDİSLER ORTALAMA 3500 TL,POLİSLER 3300 TL ...ALIRKEN HALA DOKTOR MU OLMAK İSTİYORSUNUZ,VARIN OLUN :d

Savcı olmak kolay mı sanıyorsun binlerce hukuk mezunu sınava giriyor savcı olmak için. Öğretmenlerin hali ortada çoğu atanamıyor aç. Mühendisliğe gelince, yeni mezun mühendis en fazla 1, bilemedin 1.5 alır. Yıllarca özelde pişmen lazım iyi bir ücret almak için, devlete girmekse hiç kolay değil, kpss'ye girip yüksek puan alman lazım.

Yani türkiye'de en iyi meslek doktorluk. İşin garanti, parası güzel.

ben kafamı duvarlara vuruyorum tıp yazmadığım için. Gazi Ankara tıp falan geliyordu bana

• Bana gelse yazcam da hiç umut yok
  • Hortlatayım dedim.
  • arkadaşlar merhaba akdeniz tıp ve uludağ tıp hakkında bilgi verebilir misiniz ??
    şimdiden teşekkürler.. :D
  • eski konudan da bişeyler çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harmonical

eski konudan da bişeyler çıkar

dostum sen hangi bölümde okuyordun geçen seneden hatırladım seni ?
  • dusau kullanıcısına yanıt
    ktü tıpta okuyorum:D
  • Bu fotoğraf 3. sınıfta 6 tane olan komitenin beşincisinin fotoğrafı. En fazla nota sahip komite buydu.
     TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLER BURAYA!!!
    Burada da sorusu olmayan notların elenmiş halinin final notları var.

Seçmeyi düşünen varsa yardımcı olabilmişimdir umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

Bu fotoğraf 3. sınıfta 6 tane olan komitenin beşincisinin fotoğrafı. En fazla nota sahip komite buydu.

elimizden geleni yapmaya çalışacağız artık

• quote:

Orijinalden alıntı: brsykslr

quote:

Bu fotoğraf 3. sınıfta 6 tane olan komitenin beşincisinin fotoğrafı. En fazla nota sahip komite buydu.

elimizden geleni yapmaya çalışacağız artık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tıp adayları için sorularımı cevaplarsanız herkes memnun olacaktır, teşekkürler.

1- 1. Sınıfta derslerde çok zorlandın mı?
    2- tıp fakültesine isteyerek mi girdin?
    3- latince kelimeler seni nasıl zorladı?
    4- komitelerde tüm derslere ne kadar zaman çalıştın?
    5- tıp fakültesinde hayattan kopacak duruma geldin mi? Sosyal olabiliyor musun?

He bir de laboratuvar derslerinden keyif aldın mı?

Biraz fazla oldu ama çoğu kişi için faydalı olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alirisa90 -- 11 Temmuz 2013; 23:59:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alirisa90

quote:

Tıp adayları için sorularımı cevaplarsanız herkes memnun olacaktır, teşekkürler.

1- 1. Sınıfta derslerde çok zorlandın mı?
    2- tıp fakültesine isteyerek mi girdin?
    3- latince kelimeler seni nasıl zorladı?
    4- komitelerde tüm derslere ne kadar zaman çalıştın?
    5- tıp fakültesinde hayattan kopacak duruma geldin mi? Sosyal olabiliyor musun?

He bir de labaratuvar derslerinden keyif aldın mı?

Biraz fazla oldu ama çoğu kişi için faydalı olacağını düşünüyorum.

1. sınıfta ben biraz alışamamıştım daha. Millet çıkmış bakarken ben ilk 4 sınava hiç çıkmış bakmadan girmiştim. Sadece son komiteye adam akıllı çalıştım. Notlar da şu şekildeydi benim
    75, 71, 50, 10, 70
    2. komitede spora başlamıştım, yurtta sıkıntılarım vardı geçinemiyordum, 4. komite de aynı şekilde devam ederken bir de ehliyet alasım tuttu. Finalde kasarak zar zor 60 ile geçtim sınıfı.

Tıp fakültesine girme sebebim kaliteli mühendisliklerin tutmamasıydı. İlk 3bin içinde olsaydım tıp yazmazdım. Tıpa girerken de iş, saygınlık, para diyerek girdim. Seviyor muyum sevmiyor muyum bilmiyorum gerçekten.

Ya latince kelimeler felan diyorsunuz ya hani yok öyle birşey. Her kelime yavaş yavaş oturuyor yani tıpta. Bir süre sonra türkçesini hatırlamak zor olacak yani. Bu bi sıkıntı değil. Uğraşılması gereken bir olay değil. Hele anatomiye çalışırken herşeyi anlamını kavrayarak çalışırsanız tadından yenmez. Mesela retrosternal ağrı akut miyokard infarktüsü semptomudur. Retro geri, arkası demek; sternuma da iman tahtası derler felan kolay yani böyle ezbere dayandırmadan çalışmak.

Komitelerde genellikle ilk hafta millet şehirlerinde olur. Sonra derslere girerler. Sınava yaklaştıkça mevcut azalır. Benim memleket uzakta olduğu için memlekete gitmezdim, ilk haftadan derslere girerdim. 2. sınıfta derslerin %80'ine girdiysem 3. sınıfta %25'ine falan girdim. Çalışmaya yavaş yavaş son 5 hafta kala çalışmaya başlasam ilk tekrarı son 10 günde atmaya başlardım. Tabi daha çıkacak notlar da olurdu son çıkan notlara genellikle tekrar atamam. Yani 5 hafta öncesinde günde 1 saat baktığım da oldu, tekrarları atarken yemek ve uyku dışında aralıksız ders çalıştığım da oldu.

Benim arkadaşım yok diyebilirim. Yani olmuyor, alışamıyorum konyada. Kafa dengi değil kimse bana. Mesela bi kadın hoca var gözlerini kısarak bakıyor anfinin arkasında oturanlara. O sırada çok seksi oluyor diye bi espiri yaptım arkadaşlara herkes bi sustu, böyle boğaz falan temizledi, bu söylediğim bile ortama çok ağır geldi anlatabiliyor muyum. Öyle insanlarla da arkadaş olamıyorum. Onun dışında uygun insanları bulursan sosyallik falan yaşayamama gibi bir durum yok. Tabi facebooktan tıp okumayan arkadaşlarını göreceksin ders çalışırken, hayat onlara güzel diyeceksin. Sana başkalarının mutluluğu batacak. Ama kongrelere gitmeyecek falan da değilsin. Fakat dediğim gibi herkesten daha fazla masa başında oturacaksın ve bunu tıptan olmayan arkadaşlarına anlattığın zaman seni anlamayacaklar sana inek muamelesi yapacaklar. Tıp aslında zor değil vs diyecekler.

Biyokimya lab'ından zevk alan görmedim. İlk başta aa tüp içinde mavi bişey var felan diye güzel gelebilir de bu sadece ilk birkaç lab için geçerli. Ondan sonra vakit geçmiyor diye ağlarsın yani. Onun dışında anatomi çok yoğun geçecek. Fizyoloji zevkli gelebilir. Pato ve histo mikroskop ile geçecek o da çok sıkıntı değil. Ama biyokimyanın allah belasını versin.

• ilk senenin hiçbi şeyi yoktu. korkmayın bence.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.