Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLER BURAYA!!! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
23
Favori
45.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: holyjohn

    quote:

    Orijinalden alıntı: alirisa90

    quote:

    Orijinalden alıntı: holyjohn

    Bu fotoğraf 3. sınıfta 6 tane olan komitenin beşincisinin fotoğrafı. En fazla nota sahip komite buydu.
     TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLER BURAYA!!!
    Burada da sorusu olmayan notların elenmiş halinin final notları var.
     TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLER BURAYA!!!

    Seçmeyi düşünen varsa yardımcı olabilmişimdir umarım.

    Tıp adayları için sorularımı cevaplarsanız herkes memnun olacaktır, teşekkürler.

    1- 1. Sınıfta derslerde çok zorlandın mı?
    2- tıp fakültesine isteyerek mi girdin?
    3- latince kelimeler seni nasıl zorladı?
    4- komitelerde tüm derslere ne kadar zaman çalıştın?
    5- tıp fakültesinde hayattan kopacak duruma geldin mi? Sosyal olabiliyor musun?


    He bir de labaratuvar derslerinden keyif aldın mı?


    Biraz fazla oldu ama çoğu kişi için faydalı olacağını düşünüyorum.


    1. sınıfta ben biraz alışamamıştım daha. Millet çıkmış bakarken ben ilk 4 sınava hiç çıkmış bakmadan girmiştim. Sadece son komiteye adam akıllı çalıştım. Notlar da şu şekildeydi benim
    75, 71, 50, 10, 70
    2. komitede spora başlamıştım, yurtta sıkıntılarım vardı geçinemiyordum, 4. komite de aynı şekilde devam ederken bir de ehliyet alasım tuttu. Finalde kasarak zar zor 60 ile geçtim sınıfı.

    Tıp fakültesine girme sebebim kaliteli mühendisliklerin tutmamasıydı. İlk 3bin içinde olsaydım tıp yazmazdım. Tıpa girerken de iş, saygınlık, para diyerek girdim. Seviyor muyum sevmiyor muyum bilmiyorum gerçekten.

    Ya latince kelimeler felan diyorsunuz ya hani yok öyle birşey. Her kelime yavaş yavaş oturuyor yani tıpta. Bir süre sonra türkçesini hatırlamak zor olacak yani. Bu bi sıkıntı değil. Uğraşılması gereken bir olay değil. Hele anatomiye çalışırken herşeyi anlamını kavrayarak çalışırsanız tadından yenmez. Mesela retrosternal ağrı akut miyokard infarktüsü semptomudur. Retro geri, arkası demek; sternuma da iman tahtası derler felan kolay yani böyle ezbere dayandırmadan çalışmak.

    Komitelerde genellikle ilk hafta millet şehirlerinde olur. Sonra derslere girerler. Sınava yaklaştıkça mevcut azalır. Benim memleket uzakta olduğu için memlekete gitmezdim, ilk haftadan derslere girerdim. 2. sınıfta derslerin %80'ine girdiysem 3. sınıfta %25'ine falan girdim. Çalışmaya yavaş yavaş son 5 hafta kala çalışmaya başlasam ilk tekrarı son 10 günde atmaya başlardım. Tabi daha çıkacak notlar da olurdu son çıkan notlara genellikle tekrar atamam. Yani 5 hafta öncesinde günde 1 saat baktığım da oldu, tekrarları atarken yemek ve uyku dışında aralıksız ders çalıştığım da oldu.

    Benim arkadaşım yok diyebilirim. Yani olmuyor, alışamıyorum konyada. Kafa dengi değil kimse bana. Mesela bi kadın hoca var gözlerini kısarak bakıyor anfinin arkasında oturanlara. O sırada çok seksi oluyor diye bi espiri yaptım arkadaşlara herkes bi sustu, böyle boğaz falan temizledi, bu söylediğim bile ortama çok ağır geldi anlatabiliyor muyum. Öyle insanlarla da arkadaş olamıyorum. Onun dışında uygun insanları bulursan sosyallik falan yaşayamama gibi bir durum yok. Tabi facebooktan tıp okumayan arkadaşlarını göreceksin ders çalışırken, hayat onlara güzel diyeceksin. Sana başkalarının mutluluğu batacak. Ama kongrelere gitmeyecek falan da değilsin. Fakat dediğim gibi herkesten daha fazla masa başında oturacaksın ve bunu tıptan olmayan arkadaşlarına anlattığın zaman seni anlamayacaklar sana inek muamelesi yapacaklar. Tıp aslında zor değil vs diyecekler.

    Biyokimya lab'ından zevk alan görmedim. İlk başta aa tüp içinde mavi bişey var felan diye güzel gelebilir de bu sadece ilk birkaç lab için geçerli. Ondan sonra vakit geçmiyor diye ağlarsın yani. Onun dışında anatomi çok yoğun geçecek. Fizyoloji zevkli gelebilir. Pato ve histo mikroskop ile geçecek o da çok sıkıntı değil. Ama biyokimyanın allah belasını versin.

    Hocam dolu gördüm sizi. Benim gibi tıp isteyip istemediğini bilmeyenlerdensiniz. Küçük yaşlarda hayatının kararını almak çok zor gerçkten. Hele ki tıp fakültesi varsa tercihleriniz arasında.

    Ben, orta okuldan beri bilgisayarlarla büyüdüm. Bilgisayara olan ilgim aşikardı. Yaptığım web tasarımları mı desem, kurcaladğığım kasa içi kartları mı desem, boza boza öğrendiğim bilgisayar sistemi mi desem bilemem. Lys çalışmalarıma kadar kendimi hep bilg müh olarak görürdüm. Fakat 12.sınıftan sonra biyoloji ve kimya derslerimin çok güzel olmasıyla( lys kim 28/2, biy 26/4) birlikte insan anatomisine, hastalıklar, hastalıksal sorun çözümlere karşı bir ilgim oluştu. Ben de anlamadım, bu zamana kadar hiç aklımdan tıp geçmemişti. Nereden aklıma gelebilirdi ki 12.sınıfta tek başıma labaratuvarda mikroskop vb. araştırmaları yapacağım? Nereden bilebilirdim ki 12. Sınıfta kemkikleri, kalbi, kasları inceleyeceğim? Ama gel gör ki bir taraftan çok sevdiğim bilgisayar bilimi, diğer taraftan ilgimi yeni fark ettiğim tıp bilimleri.
    İşte, soruyorum ben kimim? Teercih günlerinde ve lys sonuçlarından sonra her gün, bir gün bilg müh diğer gün tıp düşündüm. Hep bazı kusurları aklıma geldikçe, birini okurken diğerini de düşüneceğim hissiyle kararsız kaldım. Tekrar, ben kimim? Uzun zaman bilg müh düşünen biri mi , yoksa tıp doktoru adayı mı ? İnsanın ileriki hayatı için vereceği kararı çok çook önceden vermesi çok zor. Eğitim sistemimiz topundan yanlış. Okullarda salt bilgi veriliyor, hiç bireyin meslek keşfi yapılmıyor, yapan da çok az.

    Ben ne yapacağımı bilmiyorum, doktor olup insana mutluluk katmak, umut vermek, hayata bağlamak istemez miyim? Çok sevdiğim, bilgisayarı program yazmayı, donanım üretmeyi , bilişimde bir numara olmayı istemez miyim?
    Soruyorum, ben kimim? Niçin bu kadar geniş ilgi alanım? Ey eğitim sistemi, niçin cevaplayamıyorsun? Sınava çalışırken bu kadar zorlanmamıştım.

    Biraz duygusal oldu, ama iyi geldi.

    Cevaplarınız ve açıklamalarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alirisa90 -- 12 Temmuz 2013; 1:36:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tıp okuyan arkadaşlar konuma bakabilir mi lütfen? (Kararsızlıktan ölmek üzereyim)
    http://forum.donanimhaber.com/m_93983179/f_//tm.htm#93983179
  • Arkadaşlar 3300 sıralamayla ankarada hangi tıpı yazmalıyım sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara tıp baya iyi diye biliyorum ben

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mf3 sıralamam 5600 istanbulda devlet tıp tutmuyo yeditepe yarı burslularda gitmem mantıklı olur mu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black4blue

    Merhaba ben mf-3'te 3071. oldum, Ege tıp düşünüyorum.
    Ama şu sonuçlarda hata olduğu meselesi canımı sıkıyor. Umarım bi halt çıkmaz.

    Hata derken ne gibi😭

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gazi ve yıldırım beyazıt ne kadar düşer sizce bu sene?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 Sayfayı okudum Pamukkale tıpla ilgili çok detaylı bilgi bulamadım. Başlık biraz hortlamış ama neyse
    Pamukkalede beni en çok cezbeden şey derslerin ing olmamasına rağmen hazırlıkla ingilizce takviyesi ve ders programlarına baktığımda her sene ingilizce görüyor oluşları.
    İngilizce çalışmaktan nefret eden bi insanım ve zaten geçemem de muafiyet sınavını.
    Hazırlık okuycam artık paşa paşa. Tabi gidersem.
    Bunun dışında Pamukkalede okuyan biri üniversiteyle ilgili bilgi verebilir mi? Mesleki eğitime önem veriliyor diye duydum, stajlar iyi geçiyormuş. 6. Sınıfta internlük çok zor geçmiyormuş, TUSa önem veriliyormuş, doğru mu?
    İlk üç sınıfta komiteler 2 hafta arayla yapılıyormuş, açıkçası benim gibi ders çalışmayı sevmeyen birine 6-7 haftalık komite pek iyi gelmez, çünkü son gün çalışırım. Çalışmaya zorlayacak bi şey olması lazım.
    Akreditasyon almış mı üni.?
    Ve çok zorlanıyor musunuz sınavlarda?
    Şehirden memnun musunuz, ulaşım sıkıntı mı?
    Hocalarla ilişkileriniz nasıl?
    Bunun gibi soruları cevaplayabilirseniz çok yardımcı olursunuz, şimdiden çok teşekkür ederim
    Bi de Manisa Celal Bayar mı, Pamukkale mi?

    Şunu da ekliyim, psikiyatri için istiyorum tıp okumak. Hedefim, hayalim, idealim hep buydu yani, hep psikiyatri uzmanı olmak istedim. Bunun için TUS çalışabileceğim bi yerde olmam lazım. Şimdilik düşünmüyorum ama yurt dışı da düşünebilirim, bunun için sınav sisteminin yurt dışındaki üniversitelerle örtüşmesi gerekiyor.
    O kadar çok araştırdım ki, bi çok üniversite hakkında +lar -ler bir çok şey çıkardım. Her yer yakın geliyor şu an, neresi gelirse gelsin mutlu olcakmışım gibi hissediyorum. Ama en çok Manisa Celal Bayar ve Pamukkale arasında gidip geliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disaridakibiri -- 1 Temmuz 2014; 5:57:47 >




  • arkadaşlar benim sıralamam 11500 ve süleyman demirelle karadeniz teknik üniver arasında kaldim lütfen bi düşüncesi olan yardim edebilir mi
    düşüncelerini beyan edenlere şimdiden teşekkür ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netscelm

    Arkadaşlar gazi ve yıldırım beyazıt ne kadar düşer sizce bu sene?


    düşer miiii????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disaridakibiri

    5 Sayfayı okudum Pamukkale tıpla ilgili çok detaylı bilgi bulamadım. Başlık biraz hortlamış ama neyse
    Pamukkalede beni en çok cezbeden şey derslerin ing olmamasına rağmen hazırlıkla ingilizce takviyesi ve ders programlarına baktığımda her sene ingilizce görüyor oluşları.
    İngilizce çalışmaktan nefret eden bi insanım ve zaten geçemem de muafiyet sınavını.
    Hazırlık okuycam artık paşa paşa. Tabi gidersem.
    Bunun dışında Pamukkalede okuyan biri üniversiteyle ilgili bilgi verebilir mi? Mesleki eğitime önem veriliyor diye duydum, stajlar iyi geçiyormuş. 6. Sınıfta internlük çok zor geçmiyormuş, TUSa önem veriliyormuş, doğru mu?
    İlk üç sınıfta komiteler 2 hafta arayla yapılıyormuş, açıkçası benim gibi ders çalışmayı sevmeyen birine 6-7 haftalık komite pek iyi gelmez, çünkü son gün çalışırım. Çalışmaya zorlayacak bi şey olması lazım.
    Akreditasyon almış mı üni.?
    Ve çok zorlanıyor musunuz sınavlarda?
    Şehirden memnun musunuz, ulaşım sıkıntı mı?
    Hocalarla ilişkileriniz nasıl?
    Bunun gibi soruları cevaplayabilirseniz çok yardımcı olursunuz, şimdiden çok teşekkür ederim
    Bi de Manisa Celal Bayar mı, Pamukkale mi?

    Şunu da ekliyim, psikiyatri için istiyorum tıp okumak. Hedefim, hayalim, idealim hep buydu yani, hep psikiyatri uzmanı olmak istedim. Bunun için TUS çalışabileceğim bi yerde olmam lazım. Şimdilik düşünmüyorum ama yurt dışı da düşünebilirim, bunun için sınav sisteminin yurt dışındaki üniversitelerle örtüşmesi gerekiyor.
    O kadar çok araştırdım ki, bi çok üniversite hakkında +lar -ler bir çok şey çıkardım. Her yer yakın geliyor şu an, neresi gelirse gelsin mutlu olcakmışım gibi hissediyorum. Ama en çok Manisa Celal Bayar ve Pamukkale arasında gidip geliyorum

    ben de pamukkale düşünüyorum. bilgisi olan varsa...




  • arkadaşlar sıralamam 1502 cerrrahpaşa ya da egeyi düşünüyorum hangisini tercih etmeliyim ve neden?
  • intotherain1 kullanıcısına yanıt
    Uppp
    Kimse yok mu Pamukkale'den?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zamska_

    quote:

    Orijinalden alıntı: netscelm

    Arkadaşlar gazi ve yıldırım beyazıt ne kadar düşer sizce bu sene?


    düşer miiii????

    Neden hiç yok mu düşme ihtimali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: netscelm


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zamska_

    quote:

    Orijinalden alıntı: netscelm

    Arkadaşlar gazi ve yıldırım beyazıt ne kadar düşer sizce bu sene?


    düşer miiii????

    Neden hiç yok mu düşme ihtimali

    Yani mesela 5400 benim sıralamam yıldırım beyazıt geçen sene 5200 almış olmaz mı giremez miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kıbrıs yakındoğuyu terch edecek olan varmı aranızda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: netscelm


    quote:

    Orijinalden alıntı: netscelm


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zamska_

    quote:

    Orijinalden alıntı: netscelm

    Arkadaşlar gazi ve yıldırım beyazıt ne kadar düşer sizce bu sene?


    düşer miiii????

    Neden hiç yok mu düşme ihtimali

    Yani mesela 5400 benim sıralamam yıldırım beyazıt geçen sene 5200 almış olmaz mı giremez miyim

    neden diye kafasını duvara vuran arkadaşa sesleniyorum düşer mi derken bende dussun anlamında yazdım da bilmiyorum fikri olan varmı bende dussun istiyorum




  • amorphis__666 kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettim hangisi oldu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lorisko -- 2 Temmuz 2014; 1:44:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zamska_

    quote:

    Orijinalden alıntı: netscelm


    quote:

    Orijinalden alıntı: netscelm


    quote:

    Orijinalden alıntı: Zamska_

    quote:

    Orijinalden alıntı: netscelm

    Arkadaşlar gazi ve yıldırım beyazıt ne kadar düşer sizce bu sene?


    düşer miiii????

    Neden hiç yok mu düşme ihtimali

    Yani mesela 5400 benim sıralamam yıldırım beyazıt geçen sene 5200 almış olmaz mı giremez miyim

    neden diye kafasını duvara vuran arkadaşa sesleniyorum düşer mi derken bende dussun anlamında yazdım da bilmiyorum fikri olan varmı bende dussun istiyorum

    Kontenjan arttı mı azaldı mı bilgi alsak yorum yapabiliriz aslında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alirisa90

    quote:

    Orijinalden alıntı: holyjohn

    quote:

    Orijinalden alıntı: alirisa90

    quote:

    Orijinalden alıntı: holyjohn

    Bu fotoğraf 3. sınıfta 6 tane olan komitenin beşincisinin fotoğrafı. En fazla nota sahip komite buydu.
     TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLER BURAYA!!!
    Burada da sorusu olmayan notların elenmiş halinin final notları var.
     TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLER BURAYA!!!

    Seçmeyi düşünen varsa yardımcı olabilmişimdir umarım.

    Tıp adayları için sorularımı cevaplarsanız herkes memnun olacaktır, teşekkürler.

    1- 1. Sınıfta derslerde çok zorlandın mı?
    2- tıp fakültesine isteyerek mi girdin?
    3- latince kelimeler seni nasıl zorladı?
    4- komitelerde tüm derslere ne kadar zaman çalıştın?
    5- tıp fakültesinde hayattan kopacak duruma geldin mi? Sosyal olabiliyor musun?


    He bir de labaratuvar derslerinden keyif aldın mı?


    Biraz fazla oldu ama çoğu kişi için faydalı olacağını düşünüyorum.


    1. sınıfta ben biraz alışamamıştım daha. Millet çıkmış bakarken ben ilk 4 sınava hiç çıkmış bakmadan girmiştim. Sadece son komiteye adam akıllı çalıştım. Notlar da şu şekildeydi benim
    75, 71, 50, 10, 70
    2. komitede spora başlamıştım, yurtta sıkıntılarım vardı geçinemiyordum, 4. komite de aynı şekilde devam ederken bir de ehliyet alasım tuttu. Finalde kasarak zar zor 60 ile geçtim sınıfı.

    Tıp fakültesine girme sebebim kaliteli mühendisliklerin tutmamasıydı. İlk 3bin içinde olsaydım tıp yazmazdım. Tıpa girerken de iş, saygınlık, para diyerek girdim. Seviyor muyum sevmiyor muyum bilmiyorum gerçekten.

    Ya latince kelimeler felan diyorsunuz ya hani yok öyle birşey. Her kelime yavaş yavaş oturuyor yani tıpta. Bir süre sonra türkçesini hatırlamak zor olacak yani. Bu bi sıkıntı değil. Uğraşılması gereken bir olay değil. Hele anatomiye çalışırken herşeyi anlamını kavrayarak çalışırsanız tadından yenmez. Mesela retrosternal ağrı akut miyokard infarktüsü semptomudur. Retro geri, arkası demek; sternuma da iman tahtası derler felan kolay yani böyle ezbere dayandırmadan çalışmak.

    Komitelerde genellikle ilk hafta millet şehirlerinde olur. Sonra derslere girerler. Sınava yaklaştıkça mevcut azalır. Benim memleket uzakta olduğu için memlekete gitmezdim, ilk haftadan derslere girerdim. 2. sınıfta derslerin %80'ine girdiysem 3. sınıfta %25'ine falan girdim. Çalışmaya yavaş yavaş son 5 hafta kala çalışmaya başlasam ilk tekrarı son 10 günde atmaya başlardım. Tabi daha çıkacak notlar da olurdu son çıkan notlara genellikle tekrar atamam. Yani 5 hafta öncesinde günde 1 saat baktığım da oldu, tekrarları atarken yemek ve uyku dışında aralıksız ders çalıştığım da oldu.

    Benim arkadaşım yok diyebilirim. Yani olmuyor, alışamıyorum konyada. Kafa dengi değil kimse bana. Mesela bi kadın hoca var gözlerini kısarak bakıyor anfinin arkasında oturanlara. O sırada çok seksi oluyor diye bi espiri yaptım arkadaşlara herkes bi sustu, böyle boğaz falan temizledi, bu söylediğim bile ortama çok ağır geldi anlatabiliyor muyum. Öyle insanlarla da arkadaş olamıyorum. Onun dışında uygun insanları bulursan sosyallik falan yaşayamama gibi bir durum yok. Tabi facebooktan tıp okumayan arkadaşlarını göreceksin ders çalışırken, hayat onlara güzel diyeceksin. Sana başkalarının mutluluğu batacak. Ama kongrelere gitmeyecek falan da değilsin. Fakat dediğim gibi herkesten daha fazla masa başında oturacaksın ve bunu tıptan olmayan arkadaşlarına anlattığın zaman seni anlamayacaklar sana inek muamelesi yapacaklar. Tıp aslında zor değil vs diyecekler.

    Biyokimya lab'ından zevk alan görmedim. İlk başta aa tüp içinde mavi bişey var felan diye güzel gelebilir de bu sadece ilk birkaç lab için geçerli. Ondan sonra vakit geçmiyor diye ağlarsın yani. Onun dışında anatomi çok yoğun geçecek. Fizyoloji zevkli gelebilir. Pato ve histo mikroskop ile geçecek o da çok sıkıntı değil. Ama biyokimyanın allah belasını versin.

    Hocam dolu gördüm sizi. Benim gibi tıp isteyip istemediğini bilmeyenlerdensiniz. Küçük yaşlarda hayatının kararını almak çok zor gerçkten. Hele ki tıp fakültesi varsa tercihleriniz arasında.

    Ben, orta okuldan beri bilgisayarlarla büyüdüm. Bilgisayara olan ilgim aşikardı. Yaptığım web tasarımları mı desem, kurcaladğığım kasa içi kartları mı desem, boza boza öğrendiğim bilgisayar sistemi mi desem bilemem. Lys çalışmalarıma kadar kendimi hep bilg müh olarak görürdüm. Fakat 12.sınıftan sonra biyoloji ve kimya derslerimin çok güzel olmasıyla( lys kim 28/2, biy 26/4) birlikte insan anatomisine, hastalıklar, hastalıksal sorun çözümlere karşı bir ilgim oluştu. Ben de anlamadım, bu zamana kadar hiç aklımdan tıp geçmemişti. Nereden aklıma gelebilirdi ki 12.sınıfta tek başıma labaratuvarda mikroskop vb. araştırmaları yapacağım? Nereden bilebilirdim ki 12. Sınıfta kemkikleri, kalbi, kasları inceleyeceğim? Ama gel gör ki bir taraftan çok sevdiğim bilgisayar bilimi, diğer taraftan ilgimi yeni fark ettiğim tıp bilimleri.
    İşte, soruyorum ben kimim? Teercih günlerinde ve lys sonuçlarından sonra her gün, bir gün bilg müh diğer gün tıp düşündüm. Hep bazı kusurları aklıma geldikçe, birini okurken diğerini de düşüneceğim hissiyle kararsız kaldım. Tekrar, ben kimim? Uzun zaman bilg müh düşünen biri mi , yoksa tıp doktoru adayı mı ? İnsanın ileriki hayatı için vereceği kararı çok çook önceden vermesi çok zor. Eğitim sistemimiz topundan yanlış. Okullarda salt bilgi veriliyor, hiç bireyin meslek keşfi yapılmıyor, yapan da çok az.

    Ben ne yapacağımı bilmiyorum, doktor olup insana mutluluk katmak, umut vermek, hayata bağlamak istemez miyim? Çok sevdiğim, bilgisayarı program yazmayı, donanım üretmeyi , bilişimde bir numara olmayı istemez miyim?
    Soruyorum, ben kimim? Niçin bu kadar geniş ilgi alanım? Ey eğitim sistemi, niçin cevaplayamıyorsun? Sınava çalışırken bu kadar zorlanmamıştım.

    Biraz duygusal oldu, ama iyi geldi.

    Cevaplarınız ve açıklamalarınız için teşekkürler.

    Sanirim selcuk tiptasin ordaki biyofizikciyi insallah girtlaklicam 2 hafta icinde murat ayazmiydi neydi obez bi herif :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.