Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ SORU-CEVAP (MAAŞ HARİCİNDE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
2.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TIP FAKÜLTESİ SORU-CEVAP (MAAŞ HARİCİNDE) 

• Afiliye eğitim ne oluyor tam olarak?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neden tıp seçtiniz? Yapılan ezberlerden nasıl sıkılmıyorsunuz ve nasıl aklınızda tutuyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkois

Afiliye eğitim ne oluyor tam olarak?

Bir hastaneyi birden fazla akademik birimin kullanması gibi bir şey. Ama asıl kararlar üniversitenin rektörü tarafında verilir.

Baya karışık bir konu sağlık bakanlığı asistanları ile üniversitenin kendi asistanları arasında da afili oluyormuş

TIP FAKÜLTESİ SORU-CEVAP (MAAŞ HARİCİNDE)medimagazin
    Afiliasyon Yönetmeliği yayımlandı: Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile Üniversite hastaneleri nasıl işbirliği yapacak?
    https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-afiliasyon-yonetmeligi-yayimlandi-saglik-bakanligi-hastaneleri-ile-universite-hastaneleri-nasil-isbirligi-yapacak-11-681-86797.html

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam

• İlk sene kalmaktan çok korkuyorum. Okulun açılmasına 40 gün var, bu süre zarfında şunları yapsan ilk sene biraz daha rahat edersin diyebileceğin bir şey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Atreides -- 4 Ağustos 2021; 0:14:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd123

Neden tıp seçtiniz? Yapılan ezberlerden nasıl sıkılmıyorsunuz ve nasıl aklınızda tutuyorsunuz?

Küçüklüğümden beri hayalim hekim olmaktı ve insan biyolojisine ilgim vardı o yüzden seçtim.

Anatomide, farmada ve biyokimyada baya ezber var. Ama benim görsel hafızam güçlü. Anatomide şekillerini bir kez çiziyorum ve isimlerini yazıyorum yetiyor zaten anatomi genel anlamda tamlamalar halinde isimlerden oluşuyor. Sadece latince olması ilk başta gözü korkutuyor sonra içeri girince öyle olmadığı anlaşılıyor. Görsel hafızamın iyi olmasından dolayı da o kadar zorlanmadım.

https://forum.donanimhaber.com/tip-fakultesindeki-dersler-hakkinda-bilgi-anatomi--149893198

bu bağlantından da ulaşabilirsiniz anatomi hakında detaylı bilgiye

biyokimya kısmında da genelde çizerek çalışıyorum, çizerek daha akılcı kalıyor

fizyo, patoloji gibi büyük derslerde ise genelde okuma yapıyorum onlar genelde mantık çerçevesinde oluyor TIP FAKÜLTESİ SORU-CEVAP (MAAŞ HARİCİNDE) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Ağustos 2021; 0:29:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp fak. okuyanlara bir soru
    7 ay önce açıldı
    Trakya Tıp Soru Cevap
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Atreides

İlk sene kalmaktan çok korkuyorum. Okulun açılmasına 40 gün var, bu süre zarfında şunları yapsan ilk sene biraz daha rahat edersin diyebileceğin bir şey var mı?

bol bol tatil yap ve ingilizce çalışın hocam(ingilizce biliyorsanız 2. yabancı dilinizi seçin onu öğrenmeye başlayın çok zevklidir, dil öğrenmek)

kalmazsınız merak etmeyin, düzenli derslere girip ve ders öncesi konuya hazırlık yaparsanız sonrasında da tekrarlarsanız, çok başarılı olabilirsiniz, biraz zor bu düzeni oturtmak ama çok işe yarıyor ve kendinize bolca zaman yaratıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Ağustos 2021; 0:24:2 >
  • ben de tıpçıyım da şu aklıma çok takılıyor. mesela bir tıp fakültesini kazanıp gidiyorsun atıyorum 18 k lık yere gittin, okulunda eğitim görmüyorsun gidip yakın bi büyük şehrin 10 k lık tıp fakültesinde eğitim görüyorsun. diplomanda tercih ettiğin okul yazacak ama sen o iyi okula gidenlerle birlikte o iyi okulda eğitim gördün, eeee ne anladık o zaman? 10 k yapan adamla 18 k yapan adam (rakamlar atmasyon kimse üstüne alınmasın ama böyle durumlar gerçekten var) aynı okulda eğitim görecekse ne farkı kalıyor iyi yapmanın? gerçekten çok aklımı kurcalıyor

Hocam muhtemelen hazırlığı olmayan ve türkçe bir üniye gideceğim. İngilizce fakültede eğitim görürken mi gerekli oluyor yoksa mezun olduktan sonra işime yarayacağı için mi ingilizce çalışmamı tavsiye ettiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Atreides

Hocam muhtemelen hazırlığı olmayan ve türkçe bir üniye gideceğim. İngilizce fakültede eğitim görürken mi gerekli oluyor yoksa mezun olduktan sonra işime yarayacağı için mi ingilizce çalışmamı tavsiye ettiniz?

zaten tus için akademik ingilizce sınavı geçmeniz gerek hocam, o yüzden orta-üst ingilizce bilmeniz gerekecektir

hekimlik hayatı boyunca da karşınıza çıkacaktır ingilizce nerdeyse tüm akademik yayınlar ingilizce olarak çıkar onları okumanız için gerekli olacaktır

• Hocam insan vücuduna ve işleyişine merakım var ama hayatımın çoğunun hastanede geçmesini istediğimden emin değilim ne yapmalıyım

• Namık kemal tıp hakkında bilginiz var mı hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: MHD.

Hocam insan vücuduna ve işleyişine merakım var ama hayatımın çoğunun hastanede geçmesini istediğimden emin değilim ne yapmalıyım

araştırmaxı hekim olarak da çalışabilirsiniz mesela sinirbilim üzerinde araştırmalar yaparak hasta görmeden o konularda çalışabilirsiniz, temel bilimler ver o alana yönelerek hastadan uzak bölümlere yönelebilirsiniz

zaten hastaneler sizin bildiğiniz eski hastaneler gibi değil hocam artık daha modern ve koşulları iyileştirilmiş hastaneler yapılıyor, hastanede çalışacak olursak bile iyi alanlarda çalışabiliyoruz

ama hasta görmeyen dallarda çalışabilirsiniz o fırsat da var

• quote:

Orijinalden alıntı: Detrusorkası

Namık kemal tıp hakkında bilginiz var mı hocam

:(

Bu çizimleri siz mi yaptınız hocam güzelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkois

Bu çizimleri siz mi yaptınız hocam güzelmiş

yok ben yapmadım hocam, nottan aldım

çizimim iyi değil kabataslak çiziyorum genelde resime benzesin yetiyor benim için

• Akredite avrupa icin de gerekli mi?
    Su an basvuruda olan istedigim okullar var almalari muhtemel der misiniz?

ADÜ,KÜTAHYA,SAKARYA,SITKI KOÇMAN

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa SARI.

Akredite avrupa icin de gerekli mi?
    Su an basvuruda olan istedigim okullar var almalari muhtemel der misiniz?

ADÜ,KÜTAHYA,SAKARYA,SITKI KOÇMAN

Avrupa için gerekli değil sadece amerika için 24ten sonra ama akrediteniz yok tıp fakültesi okuduğunuzu kanıtlarsanız sıkıntı olmuyor, genelde curriculumu ordaki ilgili yere gönderip kabul alıyorlardı ama 4-5 ay sürüyor falan diyorlardı (inceleme falan)

yani o kadar önemli bir şey değil, abartıldığını düşünüyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.