Şimdi Ara

TIP FAKÜLTELERİ PUANLARI NE OLUR!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ygs biraz zorladığından tıp fakülteleri taban puanları düşücek denildi.

Ama lys de biraz kolaydı sanki.

Sizce Tıp fakülteleri taban puanları artar mı azalır mı?

• puanı önemli değil de sıralamalar inş düşer 11binle falan alır inş
  • Sıralamalar biraz düşebilir. Yeni tıp fakülteleri açıldı.
  • Tv8 de izlediğim programda yorumcu 12binlere çekileceğini yazdı tıp fakültelerinin.Bilgili birisine benziyordu.Bakalım neler olucak
  • Sıralamalar düşer zaten herhalde ama puanlar ne olur acaba
  • Benim tahminimce ilk 7000-8000'nin gerisinde olan tıp fakültelerinde taban başarı sıraları biraz geriye kayabilir. Bu da yeni açılan tıp fakültesi kontenjanlarından dolayı. Rize Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 12000.'liğe gerileyebilir. İlerisinde olan tıp fakültelerine ise yine bu yıl da ilgi büyük ihtimal artacağı için, taban başarı sıraları ya geçen yılkiler dolaylarında olur ya da biraz öne kayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Benim tahminimce ilk 7000-8000'nin gerisinde olan tıp fakültelerinde taban başarı sıraları biraz geriye kayabilir. Bu da yeni açılan tıp fakültesi kontenjanlarından dolayı. Rize Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 12000.'liğe gerileyebilir. İlerisinde olan tıp fakültelerine ise yine bu yıl da ilgi büyük ihtimal artacağı için, taban başarı sıraları ya geçen yılkiler dolaylarında olur ya da biraz öne kayabilir.

Abi 12000 sanmıyorum ya..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp sıralamaları düşer mi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaidAbdullah

quote:

Benim tahminimce ilk 7000-8000'nin gerisinde olan tıp fakültelerinde taban başarı sıraları biraz geriye kayabilir. Bu da yeni açılan tıp fakültesi kontenjanlarından dolayı. Rize Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 12000.'liğe gerileyebilir. İlerisinde olan tıp fakültelerine ise yine bu yıl da ilgi büyük ihtimal artacağı için, taban başarı sıraları ya geçen yılkiler dolaylarında olur ya da biraz öne kayabilir.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi geçen yıl en son MF-3 10200.'sünü almış. 12000 derken üst sınırı olarak söylemek istedim. Bu yıl belki 11k'da dolanır, 12000'e yaklaşabilir. Geçen yıl da 2009'a göre eşdeğer bir gerileme yaşanmış çünkü.

Tabii herkesin tahmini, yorumu, görüşü farklıdır. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SaidAbdullah

quote:

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi geçen yıl en son MF-3 10200.'sünü almış. 12000 derken üst sınırı olarak söylemek istedim. Bu yıl belki 11k'da dolanır, 12000'e yaklaşabilir. Geçen yıl da 2009'a göre eşdeğer bir gerileme yaşanmış çünkü.

Tabii herkesin tahmini, yorumu, görüşü farklıdır. :)

tabi canım görüşler paylaştıkça çoğalır.

• bilmiyorumda cerrahpaşa 2250den fazla olursa kendimi kötü hissedeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: webaslan

bilmiyorumda cerrahpaşa 2250den fazla olursa kendimi kötü hissedeceğim

ege tıp o kadar kötü mü ki hocam
  • tıpta en son van yüzüncü yıl olur
    o da 11700 civarına düşer.
    ancak +7500 tıp tavsiye etmem.haberiniz ola
  • puan olarak 509-510 arası kapatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grampie

puan olarak 509-510 arası kapatır.

gördüğüm kadarıyla artan kontenjanlarla birlikte 505e kadar gerileyecek diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imenevero

tıpta en son van yüzüncü yıl olur
    o da 11700 civarına düşer.
    ancak +7500 tıp tavsiye etmem.haberiniz ola
    +7500 tıp neden tavsiye etmezsin dostum merak ettim bi arkadaşım tıp tıptır sonuçta hani ne bilim mantıken bi mühendislik gibi deil çok iyi bi yer kazanamasanda doktor olacaksın dedi merak ettim gerçekten açıklarsan çok memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07_cenkay -- 5 Temmuz 2011; 8:05:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 07_cenkay

+7500 tıp neden tavsiye etmezsin dostum merak ettim bi arkadaşım tıp tıptır sonuçta hani ne bilim mantıken bi mühendislik gibi deil çok iyi bi yer kazanamasanda doktor olacaksın dedi merak ettim gerçekten açıklarsan çok memnun olurum

Olanaklar ve alacağın eğitimin kalitesi... Bu da TUS'a hazırlık için, bireysel çalışmadan daha önemli olmasa bile, temel inşaa ediyor.

7500'in gerisinde olup eskiden beri var olan tıp fakülteleri neyse; ancak son yıllarda batıdan doğuda birçok küçük üniversiteye tıp fakültesi açıyorlar ki çoğunun daha binaları tam hazır değil. Çevre illerdeki üniversitelere göndermek zorunda kalıyorlar. Sorun da bu.

• quote:

quote:

Olanaklar ve alacağın eğitimin kalitesi... Bu da TUS'a hazırlık için, bireysel çalışmadan daha önemli olmasa bile, temel inşaa ediyor.

7500'in gerisinde olup eskiden beri var olan tıp fakülteleri neyse; ancak son yıllarda batıdan doğuda birçok küçük üniversiteye tıp fakültesi açıyorlar ki çoğunun daha binaları tam hazır değil. Çevre illerdeki üniversitelere göndermek zorunda kalıyorlar. Sorun da bu.

ben katılmıyorum...tusla tıp fakültesinde alınan eğitimin hiç bi alakası yok...isteyen bakabilir son tusta 3. adnan menders tıp fakültesinden çıktı...tusta başarıyı belirleyen en önemli faktör intern döneminin yani son yılın rahatlığıdır...son yılı rahat olan fakültelerin başarısı yüksektir diğerleri düşüktür...isteyen araştırabilir ankara tıpla cerrahpaşanın puanları hemen hemen aynıdır hatta ankara tıp daha yüksek yanılmıyorsam..ancak tus başarısında cerrahpaşa birinciyken ankara 10. dur...bunun tek sebebi internlük dönemidir..

• quote:

Orijinalden alıntı: enrichment

quote:

quote:

ben katılmıyorum...tusla tıp fakültesinde alınan eğitimin hiç bi alakası yok...isteyen bakabilir son tusta 3. adnan menders tıp fakültesinden çıktı...tusta başarıyı belirleyen en önemli faktör intern döneminin yani son yılın rahatlığıdır...son yılı rahat olan fakültelerin başarısı yüksektir diğerleri düşüktür...isteyen araştırabilir ankara tıpla cerrahpaşanın puanları hemen hemen aynıdır hatta ankara tıp daha yüksek yanılmıyorsam..ancak tus başarısında cerrahpaşa birinciyken ankara 10. dur...bunun tek sebebi internlük dönemidir..

2006'da da ortalama birincisi Mersin Üniversitesi çıkmıştı. Evet, Intern döneminin rahatlığı en çok etkileyen faktördür. Bu nedenle Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde başarı hep yüksek çıkıyor.

Ancak "Hiçbir alakası yoktur" ifadesi de bence ağır. Sonuçta teorik bilgi havadan gelmeyecek.

Ben aslında 07_cenkay'ın sorduğu mesele için görüşümü belirttim. Sadece TUS olarak da bakmayın. Olanaklar da önemli. Daha bina ve yeterli olanaklar hazır olmadan öğrenci alınıyor.

Ha, tabii ki hangi üniversite olursa olsun neticede hepsinde pratisyen hekim olarak çıkacaksın. Mühendislikteki gibi etiket derdi de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 5 Temmuz 2011; 16:08:44 >

• +7500 tıp tercih etmeyin önerim için neden diye soran arkadaşlara
    üniversitede öğrenci iken iki yıl dershanede çalıştım.o yüzden çok fazla öğrenciyle diyaloğum oldu.
    istanbul-izmir-ankara-samsun-bolu tıpları iyidir.afyon kocatepe de iyidir aslında ama +7500 de iyi olan tıp sayısı 1 veya 2 dir.
    nedenine gelince.
    ders içerikleri ders kurulları farklılık gösterir.tıp bilişimi ve el beceresi eğitimi tıpta çok önemlidir ki bunu gerçek anlamda sağlayamayan üniversiteler söz konusu.hatta +7500 de tus'a hiç öğrenci kazandıramamış üniversiteler var.anlıyorum gençsin,heveslesin,idelaistsin tüm gençler öyledir.tıp fakültesini kazanayım gece gündüz çalışırım ne olacak diyorsunuz ancak 2.-3. aydan sonra beklentileriniz karşılanmayınca idealistlik falan kalmıyor gençlerde.sonuçta insanız,çalışmak için bile teşvike ihtiyacımız var.çok öğrenci gördüm beyin cerrahı olucam diyerek van'a kars'a giden ve lanetler okuyan...
    alacağınız eğitimin sistemli,disiplinli olması ve her şeyden önce etkin bir kadro tarafından verilmesi çok çok çok önemlidir.
    dediğim gibi istanbul-izmir-ankara-samsun-bolu tıpları iyidir.tıp tıptır hepsinden doktor olarak mezun olucaz anlayışı çok yanlış
    sonuçta sağlık ocağında hayatından bezmiş tonla doktorlar var

• +7500 diye gruplandırman çok saçma olmuş bu sıralamalardaki üniversitelerin seviyeleri aynı mı nerden biliysıun hepsinin eğitimi hakkında bi bilgiye sahip misin atıo tutuyosun burda her yere aynı şeyleri yazmışsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.