Şimdi Ara

TIP BIRAKMAK GTÜ CENG veya BOUN MAT ÖĞRT.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene tercih döneminde etraflıca düşünmeyerek Harran Tıp Fakültesine yerleştim.Dersleri görünce bu mesleği yapmak istemediğimi bana göre olmadığını farkettim ve sorgulamaya başladım hangi bölüme geçebilirim.Lise zamanı çalışmayı sevmeyen biriydim ama dershanede okulda arkadaşların yanına gider çözemedikleri zor soruları yapmaya çalışırdım yeri gelir 1 gün kafa yorardım.40 soru çözmem gerekse bile onu çözesim hiç gelmezdi.Ama 1 soru için saatlerce kafa yormak hoşuma gidiyordu.Bu sayede Tıp kazandım aslında.Şu an 3 bölüm arasındayım.

Boğaziçi Matematik Öğretmenliği
    Gebze Teknik Bilgisayar Mühendisliği
    Odtü Matematik

Matematik Öğretmenliğini isteme sebebim soru çözmeyi ve anlatmayı sevmem Özel ders deneyimim var ve çok olumlu dönüşler aldığım bu meslekte çok iyi olcağıma inanıyorum.İlerideki hayat da stres daha az gibi geliyor öğretmenlikte.Daha rahat özel derslerini kendine göre ayarla yani ailene göre kendini ayarlamak onlara vakit ayırmak daha fazla gibi.

Bilgisayar mühendisliği isteme sebebim matematiksel problemlerle uğraşmak ve bunun sonucunda ortaya bir ürün çıkarmak.Ders çalışmayı pek sevmiyorum ama bilgisayar mühendisliği ders çalışmak gibi gelmediği daha çok kafa yormak,proje üretmek olduğu için sıkılmadan bölümü bitirebilirim gibi geliyor.

Matematik isteme sebebim ise 3 farklı alana yönelebilmek.Eğitim-Ekonomi-Bilgisayar.Ve matematiği çok sevmem.

Matematik Öğretmenliğinde tedirgin eden şunlar var.Anlatmayı soru çözmeyi çok seviyorum ama ileride hep kolay sorular gelicek öğrencilerin dersle ilgisi yok falan böyle bir ortamda kendimi mutlu hisseder miyim bilmiyorum.Ve Boğaziçi Matematik Öğretmenliğini bile bitirsem verecekleri maaş istediğim gibi olmaz diye düşünüyorum.

Bilgisayar mühendisliğinde ise tedirgin eden kodlamaya ilgim yok hiç denemedim sürekli bilgisayar başında kod yazmak bana çok çekici gelmiyor.Ama o problemleri çözmek falan çok çekiyor.Bir de zamanla bilgisayar mühendislerinin değersizleşmesi gibi bir konu var.Tabi kendini canlı tutan her türlü kazanır ama bu değişimlere ayak uydurmak ve özel sektör stresi tedirgin ediyor. Ek olarak Türkiye de aradığını bulamazsın mühendisler öyle çok fazla matematiksel zeka kullanmıyor burda tarzı yorumlar var düşüncelerinizi almak istiyorum bu konuda.

Matematikte tedirgin eden beni şunlar var.Matematiği sevsem bile çok fazla olan bu ders çalışma süreci bana uygun mu bilmiyorum.Ve çok farklı alana yönelebiliyoruz ama o alandakiler gibi uzman olabiliyor muyuz bilmiyorum.

Birde arkadaşlar bu bölümlerden birini okuyanlar neden okuduklarını yazacaklar neden yazacaklarını anlatırsa da çok mutlu olurum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Up

• Boun mat. Öğretmenliği cidden trdeki en underrated 3 bölüme girer.Hak ettiği sıralama min 20k-30k

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden hocam

• Yazdıklarınıza bakılırsa sizin için en mantıklı seçenek boun matematik öğretmenliği. Bilgisayar mühendisliği çok stresli bir iş, durmadan gelişim halinde olmalısınız. Ayrıca boun öğretmenlik mezunu olup da sadece öğretmen maaşıyla kalan görmedim ben, asıl parayı özel derslerden kazanıyorlar. Öğrencilik zamanında bile iyi bir para kazanırsınız, eğer ileride özel liselerde çalışmak isterseniz bazılarında maaşlar çok iyi. Ha ben devlete atanır özel derslerden parayı kırarım diyorsanız da zaten boun mezununa kpss çerez gibi gelir. Ben sizin yerinizde olsaydım bu yolu seçerdim. Yalnız tıptan nefret etmiyorsanız bence bir şans daha vermeyi de düşünün, o da bir seçenek olsun.

• Benim bildiğim öğrencileri bölümdeyken güzel paralar kazanıyorlar özel dersten.

• Helbram kullanıcısına yanıt
    Hocam Tıp konusunda sürekli ezber yapmak ve biyoloji tarzı şeyler olması beni nefret ettirdi ben bu sene hiç bakamadım bile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boun Endüstri vs Boun İşletme
    6 yıl önce açıldı
    ODTÜ İşletme vs BOUN YBS
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tıptan devam et. bu üçü de değmez. pişman olursun.

• probiyotikcorba P kullanıcısına yanıt

Bu arkadaşı dikkate alma hocam kendisi sorunlu biri. Sırf kendisi sevmediği bir bölüme girdiği için herkesi o bölümleri sevmeyecek sanıyor.

• Çok ciddi bir karar hocam. İyi düşünün.

Sizin anlattıklarınızı göze alınca matematik veya öğretmenliğini seçmek daha mantıklı gözüküyor.

Yerinizde olsam boun mat öğrt ve odtü matematik hocalarını, müfredatını ve mezunlarını araştırırım. Gerekirse okuyanlara ulaşmaya çalışırım. Aşağı yukarı bir karar verirsiniz o sırada zaten.

• Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    Matematik öğretmenleriyle görüştüm hepsi yakınıyor.Piyasa asgari ücretin altına çalışcak eğitimci kaynıyor falan diye.

• Karakterine göre seç hocam. Öğretmenlik çok sabır isteyen, öğretme yeteneği olan sosyal birinin yapabileceği genel matematiği iyi olanlar için bir meslek.

Bilgisayar mühendisleri ise çoğunlukla asosyal (bilgisayar başında günlerini geçirmekten rahatsız olmayan) , odaklanma problemi yaşamayan, analitik matematiği iyi insanların işi...

Yani birbirinden çok farklı alanlar seçmek istediklerin. Birbirine tam zıt...

• Gucluturk2018 G kullanıcısına yanıt
    Hocam analitik matematiğe güveniyorum ama Odaklanma açısından sıkıntılar çok yaşadım sınav zamanı.Öğretme yeteneğimin iyi olduğunu düşünüyorum.

• Dedikleri doğrudur hocam.

Peki matematik okuyup eğitime yönelmek nasıl? Formasyon vb durumları nedir?

Benim bilgim yok ama aklıma gelenleri size söylüyorum perspektif olsun diye. odtü matematik mezunu öğretmenim vardı dershanede. Çok kalifiye bir hocaydı, hayat görüşü genişti aydın bir insandı.

Ayrıca matematik okuduktan sonra başka alanlara da yönelmeniz ve iş bulmanız mümkün.

• Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    Eğitim düşünen insanların matematik okumasını tavsiye etmiyorlar hocam.Çok kasıntı bir matematik olduğundan bahsediyorlar ve matematiği sevdiğim söylendiğinde lisedeki matematik değil bu matematik gibi dönüşler alıyorum.

• Tıbbı bırakıp ilköğretim mata geçen vardı forumda onun gibi sizde aynı şeyleri yazmışsınız ve yapmak istedikleriniz de benzer. Üstelik bilgisayar mühendisliği üstteki arkadaşın dediği gibi devinim halinde olmayı gerektiriyor bu sebeple boğaziçi matematik öğretmenliği daha mantıklı bence. Çünkü odtü matematik seçsen yine de aynı şeyleri yaşayacaksın çünkü direkt matematik bilimi bilgisayarla büyük oranda aynı olduğundan bir yerden sonra sizi zorlayacak (sevmediğiniz için) artık formasyonda yok bildiğim kadarıyla ki olsa bile o eğitimden sonra öğretmenlik saçma olur. Zaten o şekilde matematik eğitimi alıp da hakkını verememek emeğinize de fazlasıyla yazık eder.

• Kalimantero K kullanıcısına yanıt

Saydığı üç bölümde de okumuyorum?

bruh...

• Windows Xp W kullanıcısına yanıt
    Hocam o abimizle konuştuk telefonda benziyoruz evet.O abimiz kayseride okuduğu yerde bir öğretmenlik tercih etti rahatça üniversiteye bile gitmedim çok diyordu.Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.