Şimdi Ara

Tilgin HG 1311 C (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
132.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben henüz yeni kullanıyorum, stabilite testi yapmadım, kullandıkça vaktim olursa bu başlığa destek olmaya çalışırım.
  • Tılgın modem bana da kuruldu. Modem ile PC arası yaklaşık 5mt. sinyal mükemmel seviyede. Yalnız internete biraz yüklenince wireless adaptör yanıp sönmeye başlıyor ve pc ile modem arası bağlantı kopuyor. (Adaptör Airties Wus-300).

PCyi kablolu bağlayınca bu tip bir sorun yok. Wireless adaptör sürücüsü güncel.
    Modem yayın kanallarını değiştirdim. Sonuç yine aynı. Örnek olarak Superonline superplay'de HD video seyredeyim dedim, 10 sn zor seyrettim. Benzer sorun yaşayan var mı ? yapılması gereken bir ayar var mı ? TILGIN mı datayı gönderemiyor ? Adaptör mü alamıyor çözemedim.

Teşekkürler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mersinx

Tılgın modem bana da kuruldu. Modem ile PC arası yaklaşık 5mt. sinyal mükemmel seviyede. Yalnız internete biraz yüklenince wireless adaptör yanıp sönmeye başlıyor ve pc ile modem arası bağlantı kopuyor. (Adaptör Airties Wus-300).

PCyi kablolu bağlayınca bu tip bir sorun yok. Wireless adaptör sürücüsü güncel.
    Modem yayın kanallarını değiştirdim. Sonuç yine aynı. Örnek olarak Superonline superplay'de HD video seyredeyim dedim, 10 sn zor seyrettim. Benzer sorun yaşayan var mı ? yapılması gereken bir ayar var mı ? TILGIN mı datayı gönderemiyor ? Adaptör mü alamıyor çözemedim.

Teşekkürler,

Adaptör olduğunu zannetmiyorum. Bende de aynı adaptörden var, ve bende sıkıntı yaşıyorum. Sistem kurulduğundan beri. WUS-300 ADSL modemde hiç bir sıkıntı yaratmıyor. Bir başka adaptörle de denedim (TP-Link) aynı sıkıntı. Muhtemel olarak ayarlardan kaynaklanıyor...

Umarım bu konu ile ilgili çözüm bulan arkadaşlar vardır. Değiştirmedik ne kanal kaldı, ne de diğer ayarlar. Forum Forum geziyorum, problemi çözen birilerini arıyorum.

• arkadaşlar mrb bu tılgın hg1311 modeminde torrentte en hızlı indirme için hangi portlara nat yapmak gerekiyor ,ve bu modemde nasıl port yönlendriliyor yardımcı olursanız çok sevinirim.sanrım önce ip yi statik yapmak gerkio ama bu statik ip ve port yönlendirme işlerinin net hızına bi etkisi olur mu yavaşlatır mı?yardımlarınızı bekliorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkyrn

arkadaşlar mrb bu tılgın hg1311 modeminde torrentte en hızlı indirme için hangi portlara nat yapmak gerekiyor ,ve bu modemde nasıl port yönlendriliyor yardımcı olursanız çok sevinirim.sanrım önce ip yi statik yapmak gerkio ama bu statik ip ve port yönlendirme işlerinin net hızına bi etkisi olur mu yavaşlatır mı?yardımlarınızı bekliorum

Bu sayfanın başındaki 3 satırlık mesajımda anlattım, aynen uygula.
  • arkadaşlar neden birşeyleri kötülemek için bu kadar hazırsınız? modemin arayüzüne bakarsanız komplike bir modem olduğunu ve o airtieslarla kıyaslamayacak bir modem olduğunu anlatsınız. evet wirelessın 108 olmaması kötü ama zaten kaçımızda 108 wireless kart var yani benim bilgisayar 54 zaten pcmde de ethernet var. modemi bedavaya alıyorsunuz türkiyede çok sınırlı olan bir hizmeti kullanıyorsunuz bide düşünsenize aynı paralarlarla ttnetin 1 mbps internetini kullandığınızı. lütfen biraz da iyiliklerden bahsedin. ben 3 senedir fiber kullanıyorum arada modemin sapıtması haricinde sevis ile ilgili hiçbir sorun yaşamadım. ki 7/24 telefon hizmeti var arıyorsunuz hallediyorlar. ttnetteki gibi şu an çalışma var yada bizde bir sorun gözükmüyor gibi saçma durumlarda bırakmıyorlar sizi. bugun bana tilgin geldi evet bnm ev küçük ama hiçbir sorun görmedim şimdilik. pirelli de bu modem de kullanıcı düşünülmüş bir arayüze sahip değil. çok karışık ayar yapmak için ciddi bilgi gerektiyor. bunun bir sebebi de internette bu modemlerin direk nasıl ayar yapılacağını gösteren rehberlerin olmaması. ama uğraştığınız zaman modemlerden alamayacağınız şey yok gibi. dhcpyi kapatıp ne yapacaksınız? ip fixleme yapabiliyorsunuz zaten. bunu ister modemden ister bilgisayarından yapabiliyorsun. ama laptop kullanıyorsan bilgisayardan yapma modemden yap. pc ise bilgisayardan yapabilirsin. yardım gereken arkadaşlar mesaj atsın yardımcı olayim kendileri yapamazsa teamweaverla gibi güzel bir program kullanarak uzaktan yardım edebilirim...

• ben de superonline fibere geçtim tılgınhg1311c modemi kurdular indirme hızında sorun yok ama diğer odaya modemden 4 mt uzaktaki diğer odaya geçtiğimde bağlantı sorunu oluyor superonline bayiisine gittim arayın arıza kaydı tutsunlar onun ayarını açarlar dedi böyle bi ayar var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnchaineD -- 22 Temmuz 2010; 21:16:03 >
  • Arkadaşlar, yaklaşık 2 haftadır sık sık kopmalar, netin uzun süreli gitmesi gibi sebeplerden superonline bağlantısını kullanamadım, 2 gün önce açtığımda ip numaramın değiştiğini gördüm, yeni ip numarama aynı yolla port açtım ve modemden "Failed to close CRM transaction: EEXIST" hatası aldım, maalesef şu an port açamıyorum, şu an içinde bildiğim bir çözüm yok.
  • bu yeni tılgın modemlerle ilgili problemi olan var mıdır
    pirelli modemim yazılım olarak güzel ama icat ısınınca sapıtıyor
    belirgin bir agırlaşma oluyor bütün ağ da
    acaba değiştirmeli miyim yoksa
    iki tane mini fan alıp tepesine monta etmeyi düşünüyorum daha iyi sogutma için
  • Arkadaşlar Superonline almayı düşünüyorum ama onun modemini almıcam tılgın mdır nedirhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n11-asus-n11-300mbps-adsl22+-4-port-kablosuz-adsl-modem/productdetails.aspx?I_ID=43247 bunu almayı düşünüyorum sizce nasıldır ? asusun bu modeli sorunlu diyorlar

http://www.vatanbilgisayar.com/airties-air-5450-air-5450-300mbps-kablosuz-n-adsl2+-4-port-adsl-modem/productdetails.aspx?I_ID=35445 superonline için bu olurmu linksysmi alayım onlarda pahalı ama

http://www.hepsiburada.com/Liste/linksys-wag320n-kablosuz-cift-bant-80211n300mbps-4-port-gigabit-adsl2-modem/ProductDetails.aspx?productId=bd97092&categoryId=3009801

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanberk -- 25 Temmuz 2010; 1:47:08 >

• arkadaşlar benim sorunum biraz daha farklı googledaki aramalarım sonucu en mantıklı cevapların verildiği yer olarak bu siteyi gördüm ve şansımı denemek istedim umarım cevap yazarsınız gelelim sorunuma

2 aydır superonline 10mbps fiber internet kullanıyorum ttnet ile girdiğim birkaç siteye girememesi dışında önemli hiçbir sorun çıkartmadı ve torrentlerimide sn. 1 mb ile çok rahat çekebiliyorum (kablolu ve kablosuz) onun dışında bana verdikleri alet tılgın hg 1311

bu zamana kadar giremediğim sitelerden dolayı çok üzülmedim ancak temmuz ayında çıkan APB (All Points Bulletin) isimli oyunu aldım laptop ve masaüstüme kurunca hep aynı sorunu aldım oyun kurulduktan sonra oyun launcher ile açılıyor ve updating etmesi gerekiyor ne yazıkki uptdating bar kesinlikle dolmuyor APB (All Points Bulletin) sitesine girmeye çalıştığımdada bağlanamadığım diğer siteler gibi browser ım beyaz sayfa halinde kalıyor dns kullanmıyorum bir kaç yerden araştırdım ve sorunun superonline ın bazı port aralıklarını desteklemediğini öğrendim ancak oyunun kullandığı port aralığını (kusura bakmayın port olaylarından pek anlamam) bilmiyorum öğrensem dahi nasıl değiştirebileceğimi bilmiyorum konu hakkında bilgisi olanların yardım etmesini rica ediyorum şimdiden teşekkürler...

• Arkadaşlar ben de bir Linksys WAG320 aldım ama henüz açmadım. Vatan'da $40 indirim vardı toplam 185 TL'ye geldi.

Benim laptopta Intel Wifi Lİnk 1000 BGN kart var. Bu aslında 802.11N Draft destekliyor ancak sadece 2.4Ghz'de çalışıyor. Bununla 20Mbit hıza ulaşmak mümkün mü? Bana fazlası lazım değil, 20 Mbit alırsam SOL'dan wireless olarak bunu kullanabileyim diye.

Tşk,
    nsical
  • arkadaşlar,
    peki routerı değiştirmek yerine, 802.11n bir access point alıp bunu tilgin'e ethernet ile bağlamak daha mantıklı değil mi, yoksa gene iyi verim alamaz mıyız? MAC klonlama vs ile uğraşmak yerine tak kullan
  • Sitelere girememe sorunuyla ilgili şu adreste verilen bilgiler yardımcı olacaktır:

http://www.kursatsenturk.com/2010/06/superonline-tilgin-modem-ayarlari.html

Ayrıca cihazın güvenlik duvarını kapatırsanız büyük olasılıkla sizin oyunla ilgili sorununuz da çözülmüş olacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: qrkhm

arkadaşlar benim sorunum biraz daha farklı googledaki aramalarım sonucu en mantıklı cevapların verildiği yer olarak bu siteyi gördüm ve şansımı denemek istedim umarım cevap yazarsınız gelelim sorunuma

2 aydır superonline 10mbps fiber internet kullanıyorum ttnet ile girdiğim birkaç siteye girememesi dışında önemli hiçbir sorun çıkartmadı ve torrentlerimide sn. 1 mb ile çok rahat çekebiliyorum (kablolu ve kablosuz) onun dışında bana verdikleri alet tılgın hg 1311

bu zamana kadar giremediğim sitelerden dolayı çok üzülmedim ancak temmuz ayında çıkan APB (All Points Bulletin) isimli oyunu aldım laptop ve masaüstüme kurunca hep aynı sorunu aldım oyun kurulduktan sonra oyun launcher ile açılıyor ve updating etmesi gerekiyor ne yazıkki uptdating bar kesinlikle dolmuyor APB (All Points Bulletin) sitesine girmeye çalıştığımdada bağlanamadığım diğer siteler gibi browser ım beyaz sayfa halinde kalıyor dns kullanmıyorum bir kaç yerden araştırdım ve sorunun superonline ın bazı port aralıklarını desteklemediğini öğrendim ancak oyunun kullandığı port aralığını (kusura bakmayın port olaylarından pek anlamam) bilmiyorum öğrensem dahi nasıl değiştirebileceğimi bilmiyorum konu hakkında bilgisi olanların yardım etmesini rica ediyorum şimdiden teşekkürler...

• Modeminiz ya da yönlendiriciniz destekliyorsa MAC klonlama çok zor bir işlem değil. Ancak cihazda, WAN portu ya da WAN'a bağlanabilecek bir ethernet portunun da olması lazım. Geriye kalan tek işlem Superonline kullanıcı adını ve parolasını WAN bağlantı bilgileri kısmına yazmak.

quote:

Orijinalden alıntı: asilx

arkadaşlar,
    peki routerı değiştirmek yerine, 802.11n bir access point alıp bunu tilgin'e ethernet ile bağlamak daha mantıklı değil mi, yoksa gene iyi verim alamaz mıyız? MAC klonlama vs ile uğraşmak yerine tak kullan
  • Güzel bir cihaz, hayırlı olsun.

Mesafe ve aradaki engele bağlı olarak performans kaybı yaşayabilirsiniz. Ancak 2.4 GHz'de de 20 Mbit'e ulaşmanız, büyük olasılıktır. Ben aynı modemi 5 GHz'de kullandım; arada 15 mt. mesafe ve iki duvar olduğu halde 100 Mbit internet bağlantısında çoğunlukla 80 Mbit civarında bir değer elde ettim. 10 Mbit'te tepe değeri görebiliyor, hatta aşıyorum.

Ben, bahsettiğim değeri Alfa'nın 5 Ghz USB adaptörü ve 7 dB antenle elde ettim. Sizdeki wireless kart hakkında bir bilgim yok. Ancak yine de 20 Mbit'e ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Bağlantının stabil olacağı hakkında garanti veremem tabii.

quote:

Orijinalden alıntı: nsical

Arkadaşlar ben de bir Linksys WAG320 aldım ama henüz açmadım. Vatan'da $40 indirim vardı toplam 185 TL'ye geldi.

Benim laptopta Intel Wifi Lİnk 1000 BGN kart var. Bu aslında 802.11N Draft destekliyor ancak sadece 2.4Ghz'de çalışıyor. Bununla 20Mbit hıza ulaşmak mümkün mü? Bana fazlası lazım değil, 20 Mbit alırsam SOL'dan wireless olarak bunu kullanabileyim diye.

Tşk,
    nsical

• monoblaine

arkadaşım verdiin link işime yaradı teşekkürler...
  • Linksys WAG320N aldım ve kurdum, ancak istediğim verimi alamadım henüz. 5 mt uzakta arada bir duvar var ancak Tilgin kadar kapasiteye ulaşabiliyorum. Bir de sabit bir hıza oturmuyor, 10mbit'lerden 160mbit'e oynayıp duruyor. Bende 5Ghz'lik bir wireless kart da yok.

Tilgin'e kablo ile bağladım. Tilgin'i devre dışına almak için superonline WAN password ne koyuyor bilen var mı? username olarak <hizmetno>@fiber görünüyor.
  • Son durum şöyle. Linksys'i aldım ancak 20Mbit'lik bir hıza ulaşamadım. Sonra Tilgin'e kablolu bağlanmayı denedim ama internet erişimi var göründüüğü halde browser hiç bir sayfayı gösteremiyordu. Teknik desteği aradım, sonunda modemi resetlemek zorunda kaldık. Ondan sonra kablolu bağlantı çalıştığı gibi, yandaki odadan ve en arkadaki yatak odasından bile wireless olarak 18-19 Mbit hız gösteriyordu. Sonuç olarak Tilgin router 20mbit hız alanlar için oldukça yeterli diyebilirim.

nsical
    PS. Vatan (Bilgisayar) sağolsun Linksys'i geri aldı.
  • Benim problemim burada yazılanlardan biraz farklı arkadaslar.
    Laptop ile bağlı iken indirme hızında falan problemim yok.
    Ama iphone 3gs ile Facebook videolarını superonline fiber bağlantı ile izlerken sürekli takılıyor.
    Aynı tlfumumla eşmden ttnet bağlantısı ile daha videonun ilk birkaç saniyesini izlerken tamamını indirirdi.

Ama şimdi 10 kat hızlı superonline bağlantısı ile iphonedan Facebook videolarını izlerken takılmalar ve duraksamalar yasanip duruyor.

Durum bu tılgın marka aletin iphzoneum ile olan bağlantısından kaynaklı sanırım.
    Ama hala cozebilmis değilim. Benzer probli yaşayan başka arkadaslar var mı?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.