Şimdi Ara

Tilgin HG 1311 C (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
132.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün hız problemi yaşadığım için teknik servis geldi. Sorunun modemden kaynaklanabileceğinden bahsedip modem değişimi tavsiyesinde bulundular.

Daha önce kullandığım modem Pirelli DRG A226 G

Artık ellerinde bu modem bulunmadığını sadece Tilgin'la çalıştıklarını söylediler.

Acaba bu modem (Tilgin HG 1311 C) Pirelliyle kıyaslarsak hangisi daha iyi? Teknik servis ekipleri Tilgin'in daha iyi olduğundan bahsettiler. Çabuk karar vermemek için birde buraya danışmak istedim. Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler...
  • Fiber internete bugün geçtim. Router'a girebilmek için username password admin admin denedim olmadı, nedir acaba filan diye google'da ararken bu forum sayfasına ulaştım. Internette bulduğum default usernameler olmayınca superonline'ı aradım, meğer şifreyi superonline olarak değiştirmişler.
    Neyse ilk önce mesajın en başındaki basit soruya cevap vereyim, ADVANCED ana menüsünün altında Lan Settings -> Lan Clients seçerek MAC numarasına göre DHCP'nin static IP atamasını ayarlayabilirsiniz.
    Router'ın diğer menülerinide inceledim. Bana çok lazım olan port forwarding'de çok kolaylıkla yapılabiliyor. Forumda bu router hakkında birsürü bilir bilmez negatif düşünce bildirilmiş. Şaşırdım! Yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım, temel router fonksiyonları kolaylıkla ayarlanabiliyor.
    Ayrıca bende wireless kullanıyorum ve rapidden dosyayı 900KB/sn (yaklaşık 9 Mbit) ile kütür kütür indiriyorum. (5Mbit'e anca eriştiğini söyleyen arkadaşa duyurulur)
    Fiber Internet aldığım içinde memnun oldum. Superonline'a bu hizmeti sağladığı için teşekkür ederim.

• 900 KB/sn yaklaşık 7 Mbit yapar. Bu bir.
    Bağlantı hızınızın ne olduğunu yazmamışsınız. 50 Mbit bağlantıyla da bu router'ı kullanıp kablosuz olarak 7 Mbit hızında kütür kütür (!) download yaparken bu kadar sevineceğinize emin değilim. Bu iki.
    Harikalar yarattığınız düşündüğünüz router'da gigabit ethernet portu yok. Bu üç.
    Çok süper, muhteşem, gayet de yeterli router'ın wireless standardı 108 Mbps; kablosuz olarak yüksek boyutlu dosya aktarmak tam bir işkence, HD video stream edilemiyor. Bu dört.

Benim wireless USB adaptörüm "5 Ghz 300 Mbps Alfa" ve düşük seviye bağlantı protokollerinde performanslı çalışmıyor.
    Kendi Cisco Linksys router modemimle yaptığım kablosuz "N" hızdaki denemelerde 50 Mbit bağlantı ile Rapid'ten dosya indirme hızım saniyede 5.5-6 MB'a kadar çıkıyor, ortalama hızım 4 MB/sn. Tilgin en fazla 800-900 KB'ta kalıyor. Bu da beş olsun bari.

Not: Tilgin yerine sadece Linksys modemi kullandığımda hızda tuhaf kayıplar yaşıyordum. Linksys'i Tilgin'a bağlayıp wireless yönlendirme için kullandığımda yukarıda bahsettiğim değerleri elde ettim. Tilgin kablolu olarak kullanılırsa yeterli olabilir ama wireless yönünden kesinlikle zayıf bir ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 8 Mayıs 2010; 22:08:07 >

• Bu arada Tilgin'da "temel router fonksiyonlarının kolaylıkla yapılabildiğini", "kolaylıkla" söyleyebilmek için daha önce Linksys'in web arayüzünü hiç kullanmamış olmak gerek, sanırım.
  • Merhaba ;
    Ben de dün itibarıyla superonline internet abonesi oldum. Evdeki 2 bilgisayar ağ üzerinden artık birbirlerini görmüyorlar. Önceden böyle bir sorun yoktu. Bilgisayarın birinde Windows7 kurulu. Bildiğiniz gibi bu sistemde ağ üzerindeki modem , router tarzı tüm cihazlar ağ bağlantılarında görülmesi lazım. Ancak BU TILGIN mıdır nedir maalesef görülemiyor. Bu konuda yardım edebilecek biri varsa lütfen cevaplasın... Şimdi müşteri hizmetlerini arasam sorun sizden kaynaklanıtor deyip insanı sinirlendirecekler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: monoblaine

Bağlantı hızınızın ne olduğunu yazmamışsınız. 50 Mbit bağlantıyla da bu router'ı kullanıp kablosuz olarak 7 Mbit hızında kütür kütür (!) download yaparken bu kadar sevineceğinize emin değilim. Bu iki.

Dosya indirme konusunda pek size katilamıycam 10mbit lik paketle 1000kb/sn ye kadar cıkabiliyor hatta birazda geçmekte 1000kb ı. Üstelik kırk yılda birde o hıza çıkmıyor yolunu bulunca harbiden hakkını veriyor paketin. Çok üstün performans gösteriyor demiyorum ama en azından istikrarlı.
  • 10 Mbit'te 1 MB'a çıkması, 100 Mbit'te 10 MB'a çıkabileceği anlamına gelmez, bunu biliyorsunuz değil mi? Tabii çok da haksızlık yapmayalım, benim yaptığım denemelerde, Tilgin ile adaptörün arasında 5 mt. mesafe ve bir duvar vardı. Tabii bu Linksys'i yönlendirici olarak araya soktuğumda 7 MB/sn veri aktarım hızını gördüğüm gerçeğini de değiştirmiyor.

Ayrıca olayın özüne dönecek olursak, benim bahsettiğim download hızı değil, kablosuz veri aktarımı hızıydı. Bunu daha iyi anlamak için Tilgin'a bağlı bir kaynaktan diğerine ~1 GB büyüklüğünde dosya kopyalamaya falan çalışın (4 GB aktarırken Linksys'in hızı Tilgin'ı 6'ya, 7'ye katladı).

Neyse, ev ağı falan kurmayacaksanız, internette sörf için yeterli işte...

quote:

Orijinalden alıntı: chom

quote:

Dosya indirme konusunda pek size katilamıycam 10mbit lik paketle 1000kb/sn ye kadar cıkabiliyor hatta birazda geçmekte 1000kb ı. Üstelik kırk yılda birde o hıza çıkmıyor yolunu bulunca harbiden hakkını veriyor paketin. Çok üstün performans gösteriyor demiyorum ama en azından istikrarlı.

• Arkadaşlar;

Bu bahsi geçen (HG1311) cihazın USB-Storage özelliğini kullanan oldu mu? Ben evdeki network üzerinden yedek ve depo amaçlı kullanım için ne yapsam başaramadım.

XP-Pro ve Vista bilgisayarlarda Firewall kapattım, network tanımladım, aynı workgroup tanımladım, bilgisayarlar birbirini görüyor ama bir türlü tilgin'a bağlı harici diski göremiyorum.

Doğru-düzgün bir kullanma klavuzu da yok bu router'in :(

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Mutlu haftasonu!

Edit: WLAN üzerinden erişmeye çalışıyorum, kablolu denemedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yevaud -- 15 Mayıs 2010; 13:32:16 >
  • bende yeni superonline fiber net aldım bu tılgın denen zınpırtıdan taktılar modem 1.gününde kablosuzu iflas etti ilk taktıklarında mükemmel derecede çeken şuan kopup duruyo sinyal zayıf %6 larda napmam gerek bu modemi adamların kafasına mı atayım yoksa napayım siz söleyin ortalıkta kablo olmasın kablosuz kullanalım dedik patladı hemen
  • bende de bu modemden var. emule de bu modemle high id alabilen var mı ? Ben bir türlü alamadım (modemin firewall unu kapattım, port açtım, vb. ). YArdımcı olursanız çok makbule geçecek...
  • quote:

router'ın wireless standardı 108 Mbps; kablosuz olarak yüksek boyutlu dosya aktarmak tam bir işkence, HD video stream edilemiyor.

108Mbps olduğunu Laptop/PC wireless bağlantınızdan görebiliyormusunuz?
    Ben henüz 54Mbps den fazla görmedim ve servise sorduğumda bana 54Mbps dediler.

Bir yanlışlık mı var?
    Benim aktif edilmesi veya seçişlmesi gereken bir ayarmı seçmem gerekiyor?

Tsk.
  • Ben de hep 54Mbps görüyorum. Gerçekten mümkün mü daha üstü?
  • merhaba arkadaslar ben öncelikle bir şey sormak istiyorum yaklasik bir ay önce süper online gecdim ve zaman zaman sorun yasiyorum mesala msn ye giremiyorum format attim ne yaptiysam olmadi ama porttu acamadim süper online nin verdigi modem farkli oldugu icin pek beceremedim bana acil yardim ederseniz sevinirim simdiden tesekkür ederim...
  • quote:

Belki yazacaklarım, sorunuzla çok ilgili olmayacak ama mesajımın yeri az da olsa burası olabilir.

Superonline yeni fiber internet abonelerine, arkadaşın dediği gibi Pirelli yerine Tilgin HG 1311 veriyor artık. Tabii bu bir modem değil, router.

Ancak şöyle bir durum var: Bilgisiz ya da bilgi vermeyi sevmeyen kurulum ekibinin söylediğinin aksine, başka routerları ya da router özellikli modemleri de bazı ek özelliklere sahip olması şartıyla sisteme tanıtıp kullanabilirsiniz.

Nedir bu ek özellikler?

Birincisi cihazda WAN portu ya da router ayarlarından WAN olarak kullanma seçeneğinin bulunduğu bir LAN portu olmalı.
    İkincisi cihazın MAC adresi kopyalama özelliği olmalı (benim Linksys modemin ayarlar sayfasından kolaylıkla yapılabiliyor; yeni routerların çoğunda mevcut bu ayar).

İzleyeceğiniz adımlar da çok basit: Tilgin'în MAC adresini cihaza girip WAN ayarları sayfasında, Superonline'ın verdiği kullanıcı adı ve parolayı tanımlamak.

Ben de fiberi dün bağlattım. Doğal olarak teknik personel de aradığım müşteri hizmetleri de başka router kullanamayacağımı, cihazın -buraya dikkat- "seri numarasının" merkezde kayıtlı olduğu için kesinlikle kurulum sırasında verilen Tilgin router'ı kullanmam gerektiğini söylediler.

O kadar komikler ki! Sen tut 100 Mbps fiber internet hizmeti ver, metrelerce Cat6 kablo çek, sonra kurduğun cihazda gigabit portu bile olmasın, üstüne bir de kablosuz hızı 104 Mbps sınırını geçmesin. Tabii, onların mantığına göre WAN portunun 100'lük, kablosuz standartının 104 Mbps olması 100 Mbit internet bağlantısı için yeterli. Cihazın kablosuz aktarımının en iyi koşullarda 10 Mbit falan olduğunu kim ne bilecek değil mi? Kaldı ki benim yaptığım denemelerde Tilgin'dan kablosuz veri aktarımım en fazla 5 Mbps idi.

Ben de yukarıda anlattığım yöntemle Linksys WAG320N modemimi kurup, ulaşılabilecek en yüksek kablosuz hızına ulaştım tabii: 26 Mbps (En üst değer derken 50 Mbps abonesi olmama rağmen Superonline'ın sağlayabildiği 30 Mbps hızı tavan değer kabul ettim). Eh, 5 Mbit nerde, 26 Mbit nerde, değil mi?

Bence siz siz olun, modeminiz ya da router'ında WAN ve MAC klonlama ayarı varsa Tilgin'ı hiç kurdurmayın. Olan benim salonumun duvarına oldu: 2 kocaman delik!

Bende Linksys WAG320N modem aldım.Bana WAN ayarlarını nasıl yaptığını ayrıntılı anlatabilirsen sevinirim.WAN ayarları sayfasında static IP diye bir bölüm var.Buraya birşey girecekmiyiz.Çünkü fiberde static ip yok modem her açılıp kapanışta ip değişiyor.Fiber kullanıcı adımı biliyorum ama şifreyi müşteri hizmetlerine sorunca söylüyorlar mı?

• merhaba arkadaşlar bende superonline fiber optik kullanıcısıyım.
    r a p i d den birşeyler inidrmek istiyorum bu yuzden j downloader kullanıyorum fakat bu router a nasıl reset attıracağımı bilmiyorum kablosuz kullanmıyorum kablolu kullanıyorum daha hızlı oldugu ıcın lan hattını kullanıyorum. otomatık reset etme betiği oluşturuyorum fakat reset atıyor tekrar bağlanmıyor
    acaba nedir sebebi üstadlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zemheri...

merhaba arkadaslar ben öncelikle bir şey sormak istiyorum yaklasik bir ay önce süper online gecdim ve zaman zaman sorun yasiyorum mesala msn ye giremiyorum format attim ne yaptiysam olmadi ama porttu acamadim süper online nin verdigi modem farkli oldugu icin pek beceremedim bana acil yardim ederseniz sevinirim simdiden tesekkür ederim...

aynı sorun bende de var ya..Msn e bazen giriyo bazen girmiyor.Msn in sitesine henüz hiç girebilmiş değilim.Sadece hotmaile girebiliyorum.Ayrıca knight online oynuyorum ve oyuna giremiyorum.Bunlar dışında diğer bütün sitelere bağlanabiliyorum.Komşumda da superonline var.Ben yeni superonline üyesiyim bana tilgin modem bağlandı.Onda pirelli modem var.Ordan cok rahat bağlanıyorum hiç bir sorun yaşamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim

• @vestelfare

WLAN benim için hızlı, neredeyse 10Mbit hızla indiriyorum rapid'den veya netload'dan (tabii senin hız daha yüksekse, WLAN yetersiz kalabilir). JD ile ben hiç sorun yaşamadım. Kullandığım resetleme kodunu aşağıda gönderiyorum (username/pass ve adresi yazmayı unutmayın!) Gereksiz birkaç satır olabilir, temizlemekle fazla uğraşmadım...

Tekrar bağlanmıyor derken, JD mi, bilgisayar mı, yoksa router mı? (Işıklar yeşile dönüyorsa, sorun bilgisayar ayarlarındadır...)

[[[HSRC]]]
    [[[STEP]]]
    [[[REQUEST raw="true"]]]
    POST / HTTP/1.1
    content-type: application/x-www-form-urlencoded
    Host: %%%routerip%%%
    content-length: 57
    connection: Keep-Alive
    cache-control: no-cache
    __auth=login&__ignore=1&__user=%%%user%%%&__pass=%%%pass%%%
    [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

[[[STEP]]]
    [[[REQUEST raw="true"]]]
    POST /tools/restart/ HTTP/1.1
    content-type: application/x-www-form-urlencoded
    Host: %%%routerip%%%
    content-length: 0
    connection: Keep-Alive
    cache-control: no-cache
    [[[/REQUEST]]]
    [[[/STEP]]]

[[[/HSRC]]]

• öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim. :)
    evet reset atıyor ışıklar yeşilede dönüyor (3- 4 dk'da) fakat sonra bilgisayar internete girdiğini otomatik algılamıyor.
    birde mesela google dns filan kullandım.
    www.mjturkiye.net e filan giremiyorum. acaba sitede mi bir problem var. yoksa kısıtlı mı acaba. çözümü nedir acaba?
  • Merhabalar,

Bizim modemlerde Pirelli yerine Tilgin ile degistikten sonra Linksys WRT610N V2 ile tek basina baglanamiyorum internete, yani baglanabiliyor fakat hemen disconnect oluyor 1-2 dk icerisinde ve her seferinde WRT610N arayuzunde Status kismindan connect yapip girebiliyorum bir sonraki kesintiye kadar. Her baglantida farkli ip aliyor bu arada, benzer sorunlar yasayanlar var mi ?

Ayarlar bu sekilde birde tabi MAC Adress Clone var.

Tilgin HG 1311 C

• Bende 1 ay sonra superonline'in 10 mbit sınırsız paketine geçmeyi planlıyorum. Halen kullandığım Linksys Wag54gp2 (4 ethernet girişi, 18 db anten gücü, 2.4 Ghz 802.11 b/g kablosuz standartı, 54 mbps kablosuz veri hızı, 2x FXS girişi, Voip) kullanıyorum. Modemimde kablosuz sinyali çok güçlü ve de çok memnunum. Tilgin HG 1311 C yerine Linksys Wag54gp2 kullansam daha mı iyi olur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 28 Mayıs 2010; 23:51:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.