Şimdi Ara

Tilgin HG 1311 C (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
132.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, ben müşteri hizmetlerine başka bir modem kullanabilirmiyiz dediğimde bunlar fiberoptik için yapılmış ozel modemler filan demişti
    forumda bakıyorumda herkez başka başka modemlerden bahsediyor.
    bende ttnet kampanyası kapsamında aldığım modemi burada kullanabilir miyim?
    eğer öyle birşey olursa çok güzel olur.
    hala çoğu siteyi açamıyorum arkadaşlar bunun bir çözümü yokmudur acaba?

Modemimim markası
    tp-link TD-W8101G
    54M WİRELESS ADSL2+ MODEM ROUTER
    ve arkasında bir lan (100) ve bir telefon hattı giriis var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamuafi -- 29 Mayıs 2010; 0:34:43 >
  • @vestelfare

Ben de OpenDNS kullanıyorum, sorun yok. Açıkçası hanımın bilgisayarda XP var, bende Vista ve XP daha hızlı bağlanıyor :( Sorun bendeki VirtualBox olabilir, M$ ile sorunsuz çalışan bir virtual sistem yok zaten... Eğer kullandığın başka programlar varsa (network kartını/ayarlarını etkileyen) gecikmenin sebebi bu olabilir.

Bir de kullanılam modem değil, router! Modemlerin çoğunun router özelliği vardır (modelde de yazıyor zaten). Bu router'ların MAC-Clone özelliği olması lazım (genelde hep olur ama ücretsiz verilenlerde olmayabilir). Senin modemin hakkında bilgim yok.

@Emirbt

Ben yetkili bir SO temsilcisine sorumuştum. Başka cihaz kullananların tespit edildiğinden bahsetmişti -ve bunu kesinlikle istemiyorlar. Sen kendi router'ını kullanıyorsun sanırım. Bunu önlemek için birşeyler değişmiş olabilir :(

@ettu

Farklı cihaz kullananlar var burada, ama yasal değil. (İnanmasam da MH böle söylüyor...)

• 1. ADSL modem kullanamazsın. Router kullanman lazım.

2. Farklı router kullanmak yasal değil nedemek? Yasa ile ne alakası var? İstediğin cihazı kullanırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Bende 1 ay sonra superonline'in 10 mbit sınırsız paketine geçmeyi planlıyorum. Halen kullandığım Linksys Wag54gp2 (4 ethernet girişi, 18 db anten gücü, 2.4 Ghz 802.11 b/g kablosuz standartı, 54 mbps kablosuz veri hızı, 2x FXS girişi, Voip) kullanıyorum. Modemimde kablosuz sinyali çok güçlü ve de çok memnunum. Tilgin HG 1311 C yerine Linksys Wag54gp2 kullansam daha mı iyi olur acaba?
    Not:Modemin ADSL2+Router özellikli pro bir modemdir.
  • Arkadaşlar fiber internette MODEM değil ROUTER kullanabilirsiniz. ADSL modemler işinizi görmez yani.

Superonline'ın verdiğinden başka router kullanan arkadaşlar var, mac klonlama yaptıktan sonra sorunsuz kullanılabiliyor.
  • modem kapı grişinde ve yerinin değişmesine imkan yok ...
    zaten wireless olarak kullanıyorum bir problem yok

problem şurda
    bir odam var ve orada LAN ile bir baglantı saglamak istediğim br makinam var
    modemin yerini değiştirmek istemiyorum evin içinden kablo geçmesinide istemiorum
    yani wireless ile o odadaki başka bir cihaza interneti aktarmak istyorum....

bu odada kullanabileceğim router mı , access point mi olmalı ?
    hangi router veya access pointler bu modem ile uyumlu
    uygun ve basit bir şey arıyorum....

http://www.hepsiburada.com/linksys-wrt54gc-kablosuz-router/productDetails.aspx?CategoryId=410&productId=bd82039

sizce bu alet işimi görürmü ???

yardımlar için şimdiden teşekkürler....

• Diablo benim router modem işimi görür mü? Yoksa Bu Tilgin HG 1311 C modemi kullanmak zorunda mı kalacağım?
  • Bazı arkadaşlar adsl modem kullanamazsınız router olması lazım diyorlar.Bu kesinlikle yanlış bunu öncelikle belirteyim.Bende Tilgin kullanıyordum fakat 20 Mbps hızım olduğu için wireless la bu hıza ulaşmam mümkün olmuyordu.Bu yüzden Linksys WAG320N ADSL Modem Router(300Mbps) aldım ve gerekli ayarları girdikten sonra bunu kullanmaya başladım ve kablosuz olarak 20 Mbps hızına ulaştım.Herkese tavsiye edebileceğim mükemmel bir cihaz.İsterseniz daha sonra ADSL modem olarakta kullanabilirsiniz.Tek dezavantajı üzerinde voip(telefon)çıkışı yok.SuperOnline'ın sizin başka bir modem kullanmanızı engelleme hakkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpermor

modem kapı grişinde ve yerinin değişmesine imkan yok ...
    zaten wireless olarak kullanıyorum bir problem yok

problem şurda
    bir odam var ve orada LAN ile bir baglantı saglamak istediğim br makinam var
    modemin yerini değiştirmek istemiyorum evin içinden kablo geçmesinide istemiorum
    yani wireless ile o odadaki başka bir cihaza interneti aktarmak istyorum....

bu odada kullanabileceğim router mı , access point mi olmalı ?
    hangi router veya access pointler bu modem ile uyumlu
    uygun ve basit bir şey arıyorum....

http://www.hepsiburada.com/linksys-wrt54gc-kablosuz-router/productDetails.aspx?CategoryId=410&productId=bd82039

sizce bu alet işimi görürmü ???

yardımlar için şimdiden teşekkürler....

Bu cihazdanhttp://www.hepsiburada.com/aztech-hl105e-85mbps-homeplug-ethernet-adaptor/productDetails.aspx?categoryid=119&productid=bd999287 2 tane alırsan senin işini görür.Elektrik üzerinden aktarım yaparsın.Yada modemini destekleyen bir repeater alacaksın.

• Konuyla alakasız biliyorum ama tiglin firmasının sayfasında yazan şeylere bi bakın sol uyguladığı tarifelerden haberi yok herhalde lider falan

http://www.tilgin.com/Contact/Reference-cases/Superonline/
  • tılgının bu modemi ile uuyumlu çalışabilecek repetaer lar hangileri
    yardım bekliyorum....
  • up....
  • Arkadaşlar pirellimi yoksa tilginmi ?
  • Arkadaşlar superonline internetin yeni kullanıcısıym ben tatildeyken eve gelip bu neti baglamıslar. evde annem ve babam varken annem ve babamda hic anlamaz pcden bu internet ve modemle ilgili hiç birsey bilmyrm biraz yardımcı olun wiressles nerden kapanacak onu bile bilmyrm modemin sürücüsü falan yok sastm kaldım
  • mesajların ust taraflarını oku.
    quote:

Orijinalden alıntı: askorsan

Arkadaşlar superonline internetin yeni kullanıcısıym ben tatildeyken eve gelip bu neti baglamıslar. evde annem ve babam varken annem ve babamda hic anlamaz pcden bu internet ve modemle ilgili hiç birsey bilmyrm biraz yardımcı olun wiressles nerden kapanacak onu bile bilmyrm modemin sürücüsü falan yok sastm kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: askorsan

Arkadaşlar superonline internetin yeni kullanıcısıym ben tatildeyken eve gelip bu neti baglamıslar. evde annem ve babam varken annem ve babamda hic anlamaz pcden bu internet ve modemle ilgili hiç birsey bilmyrm biraz yardımcı olun wiressles nerden kapanacak onu bile bilmyrm modemin sürücüsü falan yok sastm kaldım

modemin üzerinde wireless kapatan küçük bir düğme var...
  • Beyler tilgin modemde 192.168.1.1 demi ip si? admin admin kabul etmiyor port acmam lazım giris yapamıyorum nasıl giricem?
    edit: buldum admin superoline

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaan* -- 21 Haziran 2010; 15:28:03 >
  • Bu modeme Emule programı için port açabilen oldu mu acaba, açtıysa nasıl açtı anlatabilir mi?
  • Bu modem çok kötü sinyal gönderiyor. 10-15 mtyi çekemiyor sinyal sürekli kopuyor. Arka uç takılı olmasına rağmen. Sizdede oluyormu?
  • Açtım arkadaşlar, Advanced/Port Forwarding menüsünden en alttaki "Custom Forwarding/New Rule isim girip superonline seçtim, çıkan general menüsünde enabled işaretleyip, Dest.IP.Adress'e ip nomu girdim, diğer ikisine dokunmadım, new den tcp ve udp leri ekleyip apply yaptığımızda açılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.