Merhaba arkadaslar yıllardir binek arac kullancisiyim suanda da hb bi aracim var ama artik bana bagaj lazim oluyo bahcem var o yüzden kango doblo tarzi araclardan almayi dsunuyorum,bunlar hakkinda bilgim yok,mtv si neye göre sigorta kasko cok fark ediyomu,bana yîllık ekstra ne masrafi olacak bunlar hakkinda bilgi verebilirmisiniz dostlar < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ticari araca gecis

-
-
Komşuda var aynı sebeplerden extrası fazladan tüvtürk olmalı. Ticari kullanan daha iyi bilgi verir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Kango, Doblo tarzı yerine, kısa şase Caravelle, Tourneo Custom gibi 8+1'e kadar, hususi, M1 AF tarzı minibüs kasa araç tavsiye ederim.
Her ne kadar minibüs kasa diye geçse de biliyorsunuz aks aralığı 320 cm ve koltuk sayısı 8+1'den az oldukları için otomobil sayılmaktadırlar. (Aks aralığı 320 cm den uzun olan 8+1'ler M2 otomobil olarak sayılırlar) Hız sınırlaması, muayene süreleri gibi konularda otomobillerle tamamen aynı şartlara tabidirler. MTV olarak ise, dengi bir otomobilden (2000 motor) çok daha az ödenir.
Belki tek eksi olarak iki bin motor olmaları gösterilebilir. Ancak bu durum çok yakacakları anlamına gelmez. Ağırlıklarına göre oldukça makul yakarlar. Vw grubu hariç diğerlerinde koltuk düzeni oldukça esnektir. İhtiyacınıza göre koltukların dizilimini değiştirebilir veya komple çıkartabilirsiniz.
Hem yolcu, hem de yük taşımak için ideal aile otomobili olarak memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Yeni çıkan Transit Connect, Tourneo Courier modellerinde de M1 sayılan araçlar üretildiğini duydum. Ancak teyit edemedim. Bayilerden bilgi alabilirsiniz.
-
Ruhsatta kamyonet olarak geçse bile 15 temmuz köprüsünden geçemiyordu benim bildiğim, otomobil ruhsatlı olması gerekiyor. O da ekstra para demek
Düzenleme geldi.Bu tarz araçlar kullanabiliyor artık.Google dan bakılabilir.
-
2006dan beri dobloyla her ay 1. köprüden geçiyorum hiç ceza yemedim, ruhsatta kamyonet yazıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: speakerKango, Doblo tarzı yerine, kısa şase Caravelle, Tourneo Custom gibi 8+1'e kadar, hususi, M1 AF tarzı minibüs kasa araç tavsiye ederim.
Her ne kadar minibüs kasa diye geçse de biliyorsunuz aks aralığı 320 cm ve koltuk sayısı 8+1'den az oldukları için otomobil sayılmaktadırlar. (Aks aralığı 320 cm den uzun olan 8+1'ler M2 otomobil olarak sayılırlar) Hız sınırlaması, muayene süreleri gibi konularda otomobillerle tamamen aynı şartlara tabidirler. MTV olarak ise, dengi bir otomobilden (2000 motor) çok daha az ödenir.
Belki tek eksi olarak iki bin motor olmaları gösterilebilir. Ancak bu durum çok yakacakları anlamına gelmez. Ağırlıklarına göre oldukça makul yakarlar. Vw grubu hariç diğerlerinde koltuk düzeni oldukça esnektir. İhtiyacınıza göre koltukların dizilimini değiştirebilir veya komple çıkartabilirsiniz.
Hem yolcu, hem de yük taşımak için ideal aile otomobili olarak memnun kalacağınızı düşünüyorum.
Yeni çıkan Transit Connect, Tourneo Courier modellerinde de M1 sayılan araçlar üretildiğini duydum. Ancak teyit edemedim. Bayilerden bilgi alabilirsiniz.
detaylı bilgi vermişsiniz teşekkürler, ama ben şu mtv konusunu tam anlayamadım.
otomobil kategorisinde olup da, aynı hacimdeki otomobilden daha az mtv ödenmesi nasıl oluyor acaba?
-
Bu küçük minibüs konusunda ekşisözlükte de benzer bir yazı okumuştum. Bu konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımızı düşünüyorum. Merak edip modellerine bakmıştım, pikap gibi ağır araçlar ve büyük motorlara ihtiyaçları var. Citroen'de 1.5 dizel olanı da var ve teknik verilere göre performans yetersiz. Benim merak ettiğim arada kalmış bir sınıf olduğu için sıfır alırkenki ÖTV oranı nedir bunların?
-
-
I sayılı MTV listesine bakarsanız 1801 - 2000 cc 1-3 yaşında bir aracın yıllık MTV'si değerine göre 5603 - 6103 TL'dir.
1-6 yaş Minibüs kasa tüm otomobillerin motor hacmine bakılmaksızın MTV'si ise II sayılı listede yıllık 1256 TL'dir.
Bu durumda MTV avantajı olmadığı söylenemez.
Tekrar ediyorum: yük ve şahıs taşımaya en uygun araç kısa şase minibüs kasa M1 AF araçlardır.
quote:
Orijinalden alıntı: szymek61Selamlar
0 km 1.6 motor binek bir araç ile 0 km şu an gayet revaçta olan 0 km rifter-berlingo-combo-proace city yürütme maliyetini karşılaştırayım size.
binek araç yıllık mtv- 2197 TL rifter-berlingo vs yıllık mtv-1675 TL
binek araç 3 yıl sonra mtv bir alt dilime düşer hafif ticari ise 6 yıl sonra düşer.
6 yıl sonunda binek araç için mtv ye ödenen tutar(şu an ki rakamlar ile,her yılbaşı gelen zamlar hariç) 10707 TL. Hafif ticari ise 6 yıl sonunda 10050 TL .
0 km Binek araç 3 yıl sonra muayeneye girer,hafif ticari ise her yıl.
Yani 0 km binek araç muayeneye girene kadar hafif ticari 2 kez fazla muayeneye girmiş olur.
bunun maliyeti de 372 x 2 ( muayene ) ve 90 x 2 (egsoz muayene ) = 924 TL dir.
Yani MTV ve muayene olarak 6 yıl sonunda hafif ticari araca 267 TL fazla ücret ödemiş olursunuz.
Bahse konu hafif ticari araçlar ruhsatta KAMYONET olarak geçer. Normal otomobil alırken nasıl kendi üzerinize alıyorsanız bunu da aynı şekilde kendi üzerinize(yani herhangi bir şirket üzerine kayıtlı olmadan ve ticari faaliyet yapmadan) aldığınız zaman SRC,Kış Lastiği (bana göre zorunlu olmasa da güvenlik amaçlı takılmalıdır), İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ya da Ankara Kızılay kısıtlaması YOKTUR.
Daha önce böyle bir araç sahibi olmadıysanız sigorta 4. Basamak dan (yani ilk defa araç alıyormuş gibi) başlar. Ben güneydoğu da terör riski olan bir ilde yaşıyorum bu sebeple kasko bedeli 2400 TL civarı bir rakam çıktı.(önceki aracımda hiç kasko yaptırmadım) Öncesinde 7 yıllık herhangi bir kazaya karışmamış bir otomobil de en son ödediğim tutar 550 TL civarı idi.Bunda ise 990 TL ödedim.(yukarıda yazmıştım,daha önce bu sınıfta bir araç sahibi olmadıysanız ilk basamaktan ödersiniz).
Hız sınırı ise otomobillere göre sadece 10 km daha azdır. Tabloyu aşağıya ekliyorum.
Süper paylaşım olmuş forumdaşım. Eline sağlık.
-
31 mayıs 2019 ukome kararı var. Dediğim gibi Google da daha detaylı ulaşabilirsiniz. Özetle: SERBEST
Teşekkür ederim
Bu araçlar hakkında çok bilgi kirliliği var. Dilim döndüğünce ve bildiğim kadarıyla yazmak istedim. Saygılar.
hadi yaa. vay arkadaş senelerdir eziyet çekiyormuşuz meğer
edt: şimdi baktım 2019 da düzenlenmiş, o zamana kadar ceza yiyenleri de silmişler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 13 Haziran 2021; 22:30:8 > -
hocam bizim bi kangoo var şirkete kayıtlı ticari olarak, yasak mı? aradım da net bulamadım bir cevap.
bir de combo cargo var kapalı kasa uzun şase. o da yasak mı? dingil mesafesi 2.9m
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 13 Haziran 2021; 22:35:10 > -
https://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionDocuments/KGMdocuments/Otoyollar/araccinsleri.pdf
Doğru bilgiler burada mevcut.Yanlış birşey söylemek istemem.
tamamdır çok teşekkür ederim.
Ruhsatta n1 diye geçiyor, sanırım izin var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 13 Haziran 2021; 22:51:37 > -
Rica ederim iyi akşamlar
quote:
Orijinalden alıntı: speakerI sayılı MTV listesine bakarsanız 1801 - 2000 cc 1-3 yaşında bir aracın yıllık MTV'si değerine göre 5603 - 6103 TL'dir.
1-6 yaş Minibüs kasa tüm otomobillerin motor hacmine bakılmaksızın MTV'si ise II sayılı listede yıllık 1256 TL'dir.
Bu durumda MTV avantajı olmadığı söylenemez.
Tekrar ediyorum: yük ve şahıs taşımaya en uygun araç kısa şase minibüs kasa M1 AF araçlardır.
teşekkürler...
yaklaşık 2 saattir araştırıyorum, motor hacmi, donanım ve kullanışlılık açısından Rifter hiç de yabana atılacak bir araç değil.
bende suv araştırıyorum lakin ticari olsa bile rifter alınsa bir suv gibi ihtiyaç giderir sanki.
En Beğenilen Yanıtlar

Benzer içerikler
- opel corsa nasıl bir araba
- megane en dolu paket hangisi
- toyota corolla mı megane 4 mü
- kia stonic yorum
- albea 1.6 1.6 valf yorumları
- mercedes mi bmw mi
- uçan araba fiyatları
- en az yakan arabalar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X