Şimdi Ara

Tıbbi konularda merak ettiğiniz sorulara cevaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tıbbi konularda merak ettiğiniz soruları bu başlık altında yöneltirseniz, (en geç 2 gün içerisinde) inşallah cevaplandırmaya çalışacağım. Doktorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: korelmis

Merhaba,

Tıbbi konularda merak ettiğiniz soruları bu başlık altında yöneltirseniz, (en geç 2 gün içerisinde) inşallah cevaplandırmaya çalışacağım. Doktorum.

hocam seboreik dermatit nasıl bi hastalıktır geçmiyor bi türlü ..siz hangi branştasiniz bilmiyorum ama ..benim saç derimde var bi türlü geçiremedm ..bi de dökülme yapıyo deli oluyorum resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam seboreik dermatit nasıl bi hastalıktır geçmiyor bi türlü ..siz hangi branştasiniz bilmiyorum ama ..benim saç derimde var bi türlü geçiremedm ..bi de dökülme yapıyo deli oluyorum resmen

Seboreik dermatit, tekrarlama eğiliminde olan, iltihaplı bir deri hastalığıdır.

Muhtemelen gittiğin dermatologlar, birtakım şampuan ve kremler önermişlerdir. Bunları tekrarlamayacağım.

Faydalı olabileceğini düşündüğüm -kendi branşımla da alakalı- başka birkaç tavsiyede bulunayım.

Bütün kronik iltihabi hastalıklarda, omega-6/omega-3 dengesi önemlidir. Bu denge, omega-6 lehine bozulduğunda (ki çağımız insanının en büyük problemlerinden biridir), vücutta iltihabi süreçleri tetikleyen aracı moleküller daha fazla miktarda üretilirler. Bu açıdan diyetle aldığın omega-3 miktarını artırman, seboreik dermatit açısından faydalı olabilir. Bu açıdan balık ve keten tohumunu tavsiye ederim (şikayetlerindeki iyileşme, bugünden yarına olmaz; ama aylar içerisinde bir düzelme olacaktır).

Literatüre senin için baktım. Klasik tedavi metotlarının dışında, "tea tree oil (melaleuca oil)" yani "çay ağacı yağı"nın faydalı olabileceği ifade ediliyor. Mesela 2002 yılında yapılan bir çalışmada %5'lik çay ayacı yağının önemli bir iyileşme sağladığı bulunmuş (Satchell AC, Saurajen A, Bell C, Barnetson RS. Treatment of dandruff with 5% tea tree oil shampoo. J Am Acad Dermatol. 2002;47:852-855.)

• quote:

quote:

Seboreik dermatit, tekrarlama eğiliminde olan, iltihaplı bir deri hastalığıdır.

Muhtemelen gittiğin dermatologlar, birtakım şampuan ve kremler önermişlerdir. Bunları tekrarlamayacağım.

Faydalı olabileceğini düşündüğüm -kendi branşımla da alakalı- başka birkaç tavsiyede bulunayım.

Bütün kronik iltihabi hastalıklarda, omega-6/omega-3 dengesi önemlidir. Bu denge, omega-6 lehine bozulduğunda (ki çağımız insanının en büyük problemlerinden biridir), vücutta iltihabi süreçleri tetikleyen aracı moleküller daha fazla miktarda üretilirler. Bu açıdan diyetle aldığın omega-3 miktarını artırman, seboreik dermatit açısından faydalı olabilir. Bu açıdan balık ve keten tohumunu tavsiye ederim (şikayetlerindeki iyileşme, bugünden yarına olmaz; ama aylar içerisinde bir düzelme olacaktır).

Literatüre senin için baktım. Klasik tedavi metotlarının dışında, "tea tree oil (melaleuca oil)" yani "çay ağacı yağı"nın faydalı olabileceği ifade ediliyor. Mesela 2002 yılında yapılan bir çalışmada %5'lik çay ayacı yağının önemli bir iyileşme sağladığı bulunmuş (Satchell AC, Saurajen A, Bell C, Barnetson RS. Treatment of dandruff with 5% tea tree oil shampoo. J Am Acad Dermatol. 2002;47:852-855.)

hocam çok teşekkürler hemen denicem evet doktor bana elocon losyon revigen şampuan tetradox hap ve bi de özel bi sabun yazmıştı ismini hatirlayamadim aslında bunların faydası oldu da tekrar etti tekrar başlıyayim mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu çok iyi oldu hangi branşsınız bilmiyorum ama sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim.

Gözaltı şişliklerini gidermenin yolu nedir?Kozmetik ürünler mi geçirir yoksa tıbbi ürünler mi?

Geçenlerde dermatoloji uzmanına ayak üstü sormuştum.Bana hiroid-forte isimli bir jeli önermişti.Hem sürmesi çok zahmetliydi hemde hiç bir yararı olmamıştı.
  • ofsevim,

Seboreik dermatitte tedavi, lezyonların durumuna ve yerine, şikayetlerin şiddetine, daha önceki tedaviye ve buna alınan cevaba göre değişkenlik gösterir. Bu açıdan, bir cildiye uzmanına gitmeli ve onun vereceği ilaçları kullanmalısın.

Sivarge,

Hirudoid Forte ilacının prospektüsünde, göz altı şişlikleri için kullanılabileceğine dair bir bilgi yer almıyor. Bunu ilgili firmaya e-mail yoluyla da sordum. Eğer bir cevap verirlerse, gelen cevabı buradan paylaşırım.

Göz altı şişliği, genellikle yaşlanmayla birlikte göz çevresindeki kasların zayıflaması ve yağ dokusunun alt göz kapağında ileriye doğru yönelmesiyle ortaya çıkar. Ayrıca sıvı birikimi de oluşan şişkinliğe katkıda bulunabilir. Zaman zaman uykusuzluğa bağlı geçici şişlikler de görülebilir. Bunun dışında birtakım böbrek, tiroid bezi hastalıkları ve allerjik durumlarda da göz altı şişliği olabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, vücudun başka yerlerinde de şişlikler varsa; şişliğe kızarıklık, kaşıntı veya ağrı eşlik ediyorsa mutlaka bir hekime gitmeniz gerekir.

Başlangıçta bazı yaşam tarzı değişiklikleri ve kozmetik ürünler faydalı olabilir. Mesela soğuk suyla ıslatılmış bir havluyu göz altlarına hafif bastırarak sürebilirsiniz. Yattığınız yastığı yükseltmek ödemin azalmasına katkıda bulunabilir. Ayrıca düzenli ve yeterli bir uyku da önemlidir. İleri yaşlarda ise, medikal yaklaşımlarla tatmin edici bir sonuç elde etmek genellikle mümkün olmaz ve cerrahi tedaviler gündeme gelir.

• quote:

Merhaba,

hocam benim problemim öncelikle çalışma saatlerim çok düzensiz çoğu zamanlarda 24 saat çalışıyorum geri kalan zamanlarda bir gün gece bir gün günüz 12 saat ik başlarda uyuyamıyordum 24 saat çalıştıgım zaman bile eve geldiğimde uyuyamıyorum tekrar akşam işe gidiyorum 48 saatte 5 yada 6 saat zor uyuyorum son 1 yıldır önce ayaklarımda sonra kollarımda ve boynumda sivilce gibi kızarıklar oluştu muayene için gittiğimde alerjik durum oldugu krem ve günde bir tane içmem için ilaç yazdı dr. sonra kızarıklıklar kurudu deri kavlamaya başladı göz kapaklarımda ve yanaklarımda kuru sivilce gibi kötü görüntü oluşuyor kavlayan yerlerde beyaz lekeler kalmaya başladı tekrar dr a gittigimde pisikolojik egzama denildi tekrar krem ve ilaç yazıldı sabah akşam kremi sürüyorum 1 tanede ilaçtan içiyorum fakat biraz sitrese girsem sinirlensem yada üzücü bir olayla karışalşsam anında kaşınıyorum kaşındıktan sonra deri kabarıyor kavlıyor pul pul oluyor ve pisikolojim daha çok bozuluyor işim gereği silahlı çalışmak zorundayım insanlar kollarımdaki ve göz kapagımdaki kavlamaya bakıyorlarmış gibi hissediyorum bu konuda çok çabuk sinirlendiğim için çalışırken silah taşıyamaz duruma geldim nasıl kurtulabilirim bu illet sorundan.. cevabınız için şidmiden teşekkür ederim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

nasıl kurtulabilirim bu illet sorundan.. cevabınız için şidmiden teşekkür ederim..

Değerli kardeşim,

Bu hastalığın şikayetlerinin hafifletilmesinde antihistaminik ve kortikosteroid grubu ilaçlar kullanılmaktadır. Bir cildiye uzmanına başvurduğunuz takdirde, zaten gereken ilaçları o size yazacaktır.

Medikal tedavi dışında, benim size önerebileceğim şeyler şunlar:

1) Kuru cilt, hem hastalığın ortaya çıkışını tetiklemekte, hem de seyrini ağırlaştırmaktadır. Bu nedenle, cildi kurutan sabunlardan uzak durmanızı; uzun süre suyla temas etmemenizi; bulunduğunuz ortamı nemlendirmenizi (evinizdeki ısıtıcıların üzerine su koymak gibi); tozlu ortamlardan ve sigara dumanından uzak kalmanızı tavsiye ederim.

2) Deriyi kaşımanız, zaten kuru olan kısımların kolayca örselenmesine yol açabilir. Bu nedenle tırnaklarınızı kısaltmanız ve mesela gece eldiven giymeniz faydalı olabilir. Kaşınan kısma, hafif soğuk bir kompres uygulayabilirsiniz. Yünlü giysiler yerine, pamuklu giysileri tercih etmelisiniz.

3) Ani sıcaklık değişimlerinin, şikayetleri artırdığı ifade edilmektedir. Sıcak suyla uzun süre banyo yapmak yerine, daha kısa süreli ve ılık bir suyla duş almanız gerekir. Terlemekten kaçının. Aşırı soğuk havalarda, gerekmedikçe dışarı çıkmayın.

4) Ve son olarak, (ne kadar başarabilirsiniz, bilmiyorum ama) stresten uzak kalın!

Ayrıca bazı bitkisel yağların da faydalı olabileceği söylenmektedir. Mesela, papatya, hodan tohumu ve gece çuha çiçeğinin yağı gibi...

• Bu arada küçük bir not düşeyim:

Eğer buradan paylaşmak istemediğiniz sorularınız varsa, özel mesaj da atabilirsiniz.
  • quote:

Sivarge,

Hirudoid Forte ilacının prospektüsünde, göz altı şişlikleri için kullanılabileceğine dair bir bilgi yer almıyor. Bunu ilgili firmaya e-mail yoluyla da sordum. Eğer bir cevap verirlerse, gelen cevabı buradan paylaşırım.

İlgili firmadan (Santa Farma) cevap geldi. Şöyle diyorlar:

Hem elimizde göz çevresindeki morlukların tedavisinde kullanımı ile ilgili geçerli bir veri bulunmaması hem de göz çevresindeki derinin nispeten ince olması ve uygulama sırasında göz ile temas ihtimalinden ötürü bu tür endikasyon dışı bir kullanımı önermediğimizi belirtmek isterim.
  • quote:

Merhaba,

Merhabalar,

Öncelikle burada paylaşımda bulunduğunuz ve yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim.

Hastalığımdan önce kendim hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum

Boy : 175 cm

Kilo : 72 kg

Sigara kullanımı : günde en fazla 2 adet olmak üzere son 5 yıldır kullanıyorum

alkol kullanımı : bu güne kadar hiç içmedim.

Sürekli kullandığım ilaç : yok

Geçerdiğim ciddi hastalık : 23 yaşında bademcik amelliyatı oldum, 4-5 yaşından beride bademciklerimdem çok çektim, hiç bir zaman bademciklerim iyileşmedi ve son olarak 23 yaşında amelliyat ile alındı.

12 yıldır saç derimdeki sivilcelerden, aşırı kaşıntıdan şikayetçiyim, bu güne kadar 8 farklı doktora gittim ve hiç birisi çözüm bulamadığı gibi hastalığım için bir tanıda koyamadılar ( sizin rahatsızlığınız bu diyemediler )

forum sitesinde ve farklı sitelerde hastalığımın belirtilerini araştırırken Seboreik dermatitte hastalığının belirtileri ile aynı belirtilere sahip olduğumu gördüm.

Gittiğim doktarlar kan değerlerimi karaciğer değerlerimi hatta bir tanesi böbrek fonksiyonlarına kadar test yaptı. Tüm sonuçlar normal çıktı. Bir çok değişik şampuan, losyon, hap kullandım. Bunların hiç birisinden sonuç alamadım, kullandığım ilaçlar bir hafta kadar sivilceleri azaltıyor ( ama hiç bir zaman tam olarak geçirmiyor ) fakat ilaçları kullanmaya devam ediyor olmama rağmen bir hafta sonra sivilceler geri geliyor.

Doğal yöntemler olarak önerilen, sirke sarımsak hint yağı vs. vs. vs. kullandım ama sonuç değişmedi.

Son olarak, bir kaç gün önce benzer bir sitede bağırsaklardaki bakterilerin bu rahatsızlığa sebeb olabileceğini belirten bir yazı okudum.

kafa dersindeki sivilce probeleminin başladığı yıllarsa bağırsaklarımdada sorunlar başlamıştı, kabızlık sorununu çok çektim hala çekmeye devam ediyorum, 70 kilo olmama rağmen 5 aylık hamile bir bayanın karnı gibi karnım var. Kollarım bacaklarım ince, vücudumda yağlanma yok, göbek bölgesinde bile neredeyse hiç yağlanma yok ama inanılmaz bir şişkinlik var ve hiç bir zaman geçmiyor.

saçlarımdaki sorun ile bağırsaklardaki bu sorunun bir ilişkisi olabilir mi ?

Bağırsak sorunu içinde doktarlar ilaç veriyor ama bu sorunumda geçmiyor bir türlü.

sorunun temeline inmek için ne gibi testler yaptırmam gerekiyor ve hangi hekime başvurmalıyım. Sizce bağırsaklarımda ne gibi bir sorun olabilir. Kabızlık için çok kuvvetli müsil kullandım hemde 3-4 gün arka arkaya ilk iki gün normal derecede dışkılama oldu ( filimlerdeki gibi müsil alıpta tuvaletten hiç çıkamama gibi bir durum olmadı ) ama 3. ve 4. günde dışkılama olmadığı gibi karnımdaki şişkinlikde hiç geçmedi.

Farklı bir örnekle anlatmak gerekirse, mideniz doludur ve içindekini tamamen çıkartmak istersiniz ve parmağınızı ağzınıza götürere bunu yaparsınız fakat müdenin tamamen boşalır ve hala parmağınızı ağzınıza götürürsünüz kusma isteği gelir ama mideden bir şey gelmez, işte benim bağırsaklarımdada böyle bir durum var gibi geliyor.

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

• quote:

Merhaba,

Merhaba hocam

Bende anal fissür ve dış basur vardı. İki defa muayene oldum dış basurun iyileştiği (başlangıç aşamasında imiş) sadece anal fissürun kaldığını söyledi doktor bey. Bazen dışkılama sert ya kuru olunca kanama oluyor hafifte kabızlık olursa. Günde 1.5-2 litre su içiyorum az içersem sıkıntı oluyor.Su içmek fayda sağlıyor gerçekten. Sormak istediğim bu anal fissürü ömür boyu çekecek miyiz? Mesela 3 aydır düzenli tuvalet alışkanlığı (her aksam) bol su ve iyi beslenme ile sıkıntı yoktu sporda yapıyordum. Son dönemler bacak antrenmanlarını abarttım fazla açtım bacaklarımı ve biraz kan durumları oldu.Peçetede görüyorum kanı. Ve kan olduğu zamanlarda mutlaka kaşınma da oluyor.

İki doktorda muayene ile anal fissür teşhisi koydu ama kan olması beni ürkütüyor yaşım 21 kolon kanseri felan olabilir mi? Yaşın genç boşa endişe etme mi dersin?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.