Şimdi Ara

THK planör başlangıç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben planör başlangıç kursuna başvurdum ve asıl olarak kabul edildim. "Uçuş ve atlayışa elverişlidir" raporu almak için hastaneye gittim ve ortopedi, nöroloji, dahiliye, kbb ve göz muayenelerinden geçtim. Ne olduysa gözde oldu zaten gözlerimin numarası 2.0 ve 2.25 gözlük kullanmaktayım bunda bir sorun ve kursa katılmama engel teşkil edecek bir durum yok...

Fakat renk körü olduğum tespit edildi derecesi çok ileri değilmiş ilk olarak duvara yansıttığı bir sayı, şekil, renk dizisinden yeşil-kırmızı renkelri ayırmamı istedi buraya kadar sorun yok fakat bir kitap açıp sayıları okumamı istedi fakat ben okuyamadım bunu da raporuma not düştü fakat engel tesşkil etmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

Benim sorum şu acaba renk körü olmak planör başlangıç kursuna katılmam için elenme sebebi olurmu tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..

Şimdiden teşekkürler..

• Tam teşekküllü bir araştırma hastanesinden
    -Dahiliye
    -göz
    -ortapedi
    -psikiyatri
    -KBB den muayene olacaksın ve sonucunda "uçuşa ve atlayışa elverişlidir" ibareli sağlık raporu alacaksın.
    Planör kursuna bi etkisi olacağını sanmıyorum ancak gelecekte ki eğer öyle bir düşüncen varsa pilotaj kariyerin yalan olmuş.
  • Dediğiniz bütün testlerde normal olarak değerlendirildim bir tek göz renk körlüğünü testpit ettim heyet raporunu yarın alacağım ve orda sonucu göreceğim zaten ama bu "uçuşa elverişlidir" ibaresine sahip olmakta renk körlüğü problem olmaz sonuç olarak değil mi...

Plotaj konusunda zaten zamanında askeri lise sağlık kontrolünde elenmiştim eğer bu hastalık planörüme de engel olacaksa çok üzülürüm gerçekten..
  • Planör başlangıc olduğuna eminmisiniz. Geçen sene değiştirdiler ve Başlangıçtan önce ilk olarak Planör temel diye 10 sortilik bir eğitim programını uygulamaya koydular. Ancak temeli başarıyla bitirdikten sonra ertesi sene A Brövesi yani Başlangıç'a gidebiliyorsunuz diye biliyorum. Her neyse ben sizin temelden bahsettiğinizi varsayarak sorunuzu cevaplandırmaya çalışayım. Tahminimce göz doktoru gözünüzün numarasını ve hafif de bir renk körlüğü olduğunu raporunuza yazacaktır. Fakat altına "uçuşa ve atlayışa elverişlidir" ibaresini yazdıktan sonra bir sorun olacağını sanmıyorum. Geçen sene ben de temel eğitimine katıldım. Raporu alırken ortopedi doktoruna küçükken ayağımın kırıldığını söyledim. Röntgen istedi. Röntgeni çektirip götürdüm, inceledi. Sonunda rapora tibiada eski kırık olduğunu belirtti fakat uçuşa ve atlayışa elverişlidir ibaresini de koydu. Raporu sorun yaşamadan aldım. Sonuçta biz burada pilot olmuyoruz. Hoca eşliğinde bir kaç sorti uçuş yapacağız hepsi bu.
    Son olarak şimdiden hayırlı olsun diyorum. Kamp çok sıkıdır, askeri disiplin uygulanır. Ama gerçekten de çok güzel anılarının olacağı da bir yerdir. Keşke benim imkanım olsaydı da bu sene A Brövesi için gidebilseydim. Ama işi gücü bırakıp 1 ay oraya gitmek gerçekten de çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

Planör başlangıc olduğuna eminmisiniz. Geçen sene değiştirdiler ve Başlangıçtan önce ilk olarak Planör temel diye 10 sortilik bir eğitim programını uygulamaya koydular. Ancak temeli başarıyla bitirdikten sonra ertesi sene A Brövesi yani Başlangıç'a gidebiliyorsunuz diye biliyorum. Her neyse ben sizin temelden bahsettiğinizi varsayarak sorunuzu cevaplandırmaya çalışayım. Tahminimce göz doktoru gözünüzün numarasını ve hafif de bir renk körlüğü olduğunu raporunuza yazacaktır. Fakat altına "uçuşa ve atlayışa elverişlidir" ibaresini yazdıktan sonra bir sorun olacağını sanmıyorum. Geçen sene ben de temel eğitimine katıldım. Raporu alırken ortopedi doktoruna küçükken ayağımın kırıldığını söyledim. Röntgen istedi. Röntgeni çektirip götürdüm, inceledi. Sonunda rapora tibiada eski kırık olduğunu belirtti fakat uçuşa ve atlayışa elverişlidir ibaresini de koydu. Raporu sorun yaşamadan aldım. Sonuçta biz burada pilot olmuyoruz. Hoca eşliğinde bir kaç sorti uçuş yapacağız hepsi bu.
    Son olarak şimdiden hayırlı olsun diyorum. Kamp çok sıkıdır, askeri disiplin uygulanır. Ama gerçekten de çok güzel anılarının olacağı da bir yerdir. Keşke benim imkanım olsaydı da bu sene A Brövesi için gidebilseydim. Ama işi gücü bırakıp 1 ay oraya gitmek gerçekten de çok zor.

Bilgileriniz için çok teşekkürler valla bana gelen kurs yazısında başlangıç şeklinde izah edilmiş bulunmakta kursun adı. Ben de uçuşa elverişli ibaresini koymakta sorun olmayacağını düşünüyorum ama rapordaki bu çıkıntının göz konusunda olması beni endişelendiriyor bildiğiniz gibi renk körüne ve göz bozukluğuna karşı öyle yönetmelikler varki güzel ülkemde ne silah ruhsatı alabiliyorsun, ehliyet almak binbir dert, askerde silah vermez geri hizmete alırlar neredeyse ülkede seferberlik çıksa adam yerine koymayacaklar o yüzden umarın göz, rapordaki "uçuş ve atlayışa elverişlidir" ibaresinin yazılmasını engellemez.

Bilgileriniz için teşekkürler

• Türkiyede uzun vadede planör sporuna devam etmek çok zor. Thk dan kurs aldıktan sonra kendi başıma yapayım ya da avrupada olduğu gibi bir kulübe girip devam edeyim deme şansın yok. Öğrencilik yıllarında ne uçarsan kar ancak işe girip de hayata atıldıktan sonra planör yalan oluyor.

Eğer uçma sevdan varsa yamaçparaşütünü tavsiye ederim. Elbette planörün güzelliği başka ancak pratiklik ve ucuzluk açısından YP çok daha uygun olur...
  • Arkadaşlar ben de bu sene gideceğim inş. Belgeleri filan göndermiştim. Çağırılmayı bekliyorum ama iletişimsizlik "acaba beni çağırmayacaklar mı?" diye düşündürüyor. Zaman tercihimde ilk sıraya ağustosun başını yazmıştım. Gelen belgede dendiğine göre kursa posta yoluyla, kurs başlangıcına bir hafta 10 gün varken yolluyorlarmış. Ne zaman gideceğimi öğrenmemmin başka bir yolu yok mu?
  • Hocam soruna cevap veremiyorum ama benim size bir sorum var.
    Bu kursa yazılmak için THK'a para,deri v.s bağışta bulundunuz mu ? Bende başvurmayı düşünüyordum.
  • @SilverQuasar
    THK merkezini arayıp soracaksın. Yoksa posta işi yalan oluyor. Eskişehir'deki mi yoksa Antalya'daki planöre mi başvurdunuz. Bir söylenti var. 2 Planör hocası şehit olduğu için planör kursları iptal edilmiş. Bu doğrumudur acaba.
  • Eskişehirde de eğitim göreceğim ben. Pilotlarda Haziranda şehit olmuşalardı aynı kampta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

Eskişehirde de eğitim göreceğim ben. Pilotlarda Haziranda şehit olmuşalardı aynı kampta.

Ben bugün geldim kurstan harika bir deneyimdi benim için uçuş imtahanından da geçer not aldım umarım a brövesine devam edeceğim bu arada bu kurlara katılmak için deri toplanması gerekiyor yada pul satışı gibi bu tarz destek olacak işler....

Edit:öbür üyeliğimin şifresini unuttuğumdan yeni bir üyelik aldım ferit999 benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tri_nitro_toluen -- 19 Ağustos 2011; 21:18:00 >
  • @tnt, kursa katilim tarihinizi size posta yoluyla mi bildirdiler yoksa siz mi arayip ogrendiniz? Posta ile ise kac gun onceden bildirildi?

Diger arkadasin da sorusunu cevaplayayim, thk icin ne bagis topladim, ne bagis yaptim nede deri bagisladim ama yine de secildim. Basvurmak istiyorsaniz basvurun denemeye deger.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@tnt, kursa katilim tarihinizi size posta yoluyla mi bildirdiler yoksa siz mi arayip ogrendiniz? Posta ile ise kac gun onceden bildirildi?

Diger arkadasin da sorusunu cevaplayayim, thk icin ne bagis topladim, ne bagis yaptim nede deri bagisladim ama yine de secildim. Basvurmak istiyorsaniz basvurun denemeye deger.

Posta yoluyla gönderildi bana davet yaklaşık 2 hafta öncesinden falan...
  • quote:

@tnt, kursa katilim tarihinizi size posta yoluyla mi bildirdiler yoksa siz mi arayip ogrendiniz? Posta ile ise kac gun onceden bildirildi?

Okulun havacılık kulübüne falan da üye değildiniz yani.O zaman hemen başvuriyim bende :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyinPremium

quote:

Okulun havacılık kulübüne falan da üye değildiniz yani.O zaman hemen başvuriyim bende :)

yok ona yüeydim ama sen yine de başvur. Denemek parayla değil ya. Bi for dolduracaksın.
  • konu hakkında bir sorunuz varsa bana pm yoluyla ulaşabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.