Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (1033. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25.554
Cevap
197
Favori
924.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10311032103310341035
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir şey sorucam oyuna yeniden başladım ölüm marşı zorluk derecesinde her şy gayet iyi gidiyorken bazı görevlerden çok bazılarından resmen
    rezil xp geliyor az önce bir kontrat yaptım verdiği xp 1 yazı ile; bir rakam ile:1 şakamı bu yav.

    Yaptığımız görevin zorluk seviyesinden yukarıda isek verdiği xp mi azalıyor acaba? yukarıda bahsettiğim görev 6 lvl, benim lvl 13 tü yaptığımda.
  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    "...yukarıda bahsettiğim görev 6 lvl, benim lvl 13 tü yaptığımda."


    Evet, mümkünse o level içerisinde yapmaya çalışın.
  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    Alınan xp zorluk seviyesiyle değil de karakter leveliyle ilgili hocam.

    Görevin level gereksinimi 6 ve sizin levelınız 13 ise düşük xp almanız normal. Aradaki level farkı 5ten az ya da fazla olursa tam xp alamazsınız. + - 5 fark olabilir yani.
    En yüksek xpyi de ana görevler verir.
    Bu bağlamda görevlerin level gereksinimi ve kendi levelınıza göre bir sıralama belirleyip belli bir düzende yapmanız gerekiyor. Ana görev-yan görev-hazine avı-kontrat-biraz da keşif gibi bir sıralama iyi olur mesela.

    Bir ana görevden sonra hemen oyunun kendiliğinden aktif ettiği sıradaki ana göreve giderseniz, arada kalan yan görevler vs oluyor ve level farkı artıyor. Öyle olunca alınan xp de azalıyor.
  • Eyvallah arkadaşlar. Biraz xp kaybımız oludu demektir, 4-5 tane daha 5-6 lvl görev var bekleyen gerçi 1-2 tanesi gwent, yaratık keserek kasıp tamamlarız artık.


  • https://youtu.be/xkOYOqPvScs?t=265



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8C79990A -- 24 Kasım 2018; 19:33:53 >
  • Merhaba değerli arkadaşlar ve witcher severler.

    Uzun süreli modlu oyun ilerlememden derlediğim, güzel kareler yakaladığım ekran görüntülerini bir imgur albümünde topladım. Kimisi bugüne kimisi aylar öncesine ait. Farklı ışıklandırma modları vs olduğu dönemler.
    Benim içime sindi, paylaşmak istedim.

    https://imgur.com/gallery/ccgmp65
  • Ben de oyunu bitirmedim ama oyunun sonuna yaklaştım gibi hissediyorum,keşke gelmesem bu oyun hiç bitmese diyorum çünkü bu oyun değil bir başyapıt.Uzun süreler boyunca unutamayacağım etkisinin bende kalacağı bir oyun olmuş.


    Ciri'yi bulduğumuzda Geralt'ın kapıdan zorla girişi ve Ciri'yi çevirdiğinde ölü sanıp geri çekilişi verdiği tepki falan orda gözlerim yaşardı kabul edeyim :D Vahşi Av'la savaş yaptık Vesemir öldü orası da çok üzücüydü Ciri'yi Aard ile dışarı itti.Birkaç bölüm daha ilerledim bakalım oyunun sonu yakın gibi görünüyor Imlerith'i de öldürdüm.Bendeki sonda Avalac'h Ciriyle kaledeydi öbür dünyaya kapı açılıyordu sonra Ak Ayaz' ı yok etmek için tek başına gitti orda bitti.Sonra handa bir anda otururken konuştuğumuz kişi Ciri çıktı etkileyici bi sondu baya.O da Witcher oldu ve oyun bitti.Mutlu sonla bitti yani diğer 2 bitiş biraz daha kötüydü bundan hele biri direk kötü sondu allahtan onlar gelmedi :D Başyapıt tek kelime ile.


    Edit: Bitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuklu patates -- 2 Aralık 2018; 23:23:16 >




  • Merhaba arkadaşlar witcher 3'ün renk derinliğinden şikayetçiyseniz reshade 4.2'yi tavsiye ederim. Nexusmod'da çok fazla sayıda reshade modu var ancak şu ana kadar yüklediklerim hiç güzel etki yaratmadı geçenlerde reshade versiyonun güncellendiğini duyunca indireyim dedim ve ilk işim w3'de biraz denemek oldu. öncelikle 4.2 versiyonu ile birçok efekt eklendiğini fark ettim tek tek deneyebiliyorsunuz ama içlerinde şu 3 ayar oyunun renklerini muazzam seviyeye çıkarıyor. STLM 3.2 ışıklandırma modu ile çok iyi oldu bir ara phoenix ışıklandırma modu ile de deneyeceğim. özellikle skellige haritası reshade 4.2 ile canlandı resmen, bu 3 ayarla çok fazla fps kaybım olmadı.

    Canlı Renkler için şu 3 Reshade özelliğini aktif edin
    colourfulness, HDR, vibrance

    bunun dışında MXAO diye bir özellik var görsel kaliteyi olumlu yönde etkiliyor ama fps'yi 5 - 15 fps civarı aşağıya çekiyor yaptığı efekt ise çimlerin diplerine, minimal yerlere falan ekstra gölge efekti ekliyor. 1070 ve üzeri ekran kartına sahip olanlar bir bakabilir ben 1060'la ultra'da 60-70 civarı alırken MXAO açılınca 50'ye kadar düşüş oldu.

    technicolor 1 ve 2'yi deneyimledim birincisi çok derin canlı renkler sunmuyor ikincisi ise aşırı derece de renkleri canlandırıyor yani biraz abartıyor 2 si de yaramaz. boşuna denemeyin ssao ve fxaa aa ayarlarıda oyunun kendi içinde aa ayarlarını yetersiz görüyorsanız denenebilir ama fps'ye olumsuz yönde etkisi var

    Reshade 4.0.2 colourfulness, HDR, vibrance aktif + STLM 3.2, Custom Clouds
    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]

    Orjinal renkler, STLM 3.2, Custom Clouds
    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]

    Not: reshade kurmadan önce x64 klasörünün ne olur ne olmaz yedeğini alın reshade x64 klasörü içine bazı dll, ini dosyası ve efektler için klasör yaratıyor.

    Reshade 4.2 kullanımı: aşağıda ki linkten download edin 4.40 mb lık exe indirecek çalıştırın ardından select game'den oyunun exe'sini seçin otomatik directx tanımı yapacak directx10+ tıklayın tüm efektlerini download edeyim mi diye soracak evet deyin, ardından oyuna eklemek istediğiniz efektleri checkbox şeklinde gösteren pencere açılacak isterseniz yukarıda efektleri isterseniz hepsini check edin ardından success ibaresini görürseniz başarılı şekilde kurulum yapılmıştır. oyun içinde iken home tuşu ile reshade menüsünü açın istediğiniz ayarları aktif edin ayrıca aktif edilen her efekt için ince ayarlar yapılabiliyor ilgili ayarların kalitesi görünebilirlik falan çok detay var. efekt seçildikten sonra pencere aşağısında görebilirsiniz.
    https://reshade.me/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 3 Aralık 2018; 21:57:40 >




  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok bilgilendirici bir yazı olmuş,emeğinize sağlık.Peki sizin eklediğiniz o 3 özellik herhangi bir fps kaybına sebep oluyor mu ? Modsuz haliyle ne kadar fark var eğer oluyorsa bir de ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psycho90 -- 4 Aralık 2018; 1:14:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psycho90 kullanıcısına yanıt
    Bu sslerde hem oyuna direkt etki eden ışıklandırma modu (STLM - super turbo lighting mod 3.2 ) hem de reshade yani 3. parti shader fx yazılımı kullanılmış. Görsel açıdan vanilla yani modsuz hâline göre belirgin bir fark var. SSlerde üssteki 3 tanesi stlm 3.2 + reshade efektleri aktif olan, alttaki 3 tanesi de sadece stlm 3.2 yüklü oyundan alınmış reshade aktif değil. Bana göre üsttekiler biraz fazla renkli, witcher evrenine göre değil ama bunlar zevk-renk meselesi. Reshade in de güzelliği burada , herkes kendi zevkine göre efektleri ayarlayabilir, açıp kapatabilir.

    Fps düşüşü sistemin gücüne ve oyundaki sahnelerin, efektlerin yoğunluğuna bağlı olarak olabilir de olmayabilir de. 3 fx yani görsel efekt eklemiş arkadaş o görüntülerde. Renk, hdr, bloom, depth of field, motion blur, tonemap..vb bunları reshade menüsünden anlatıldığı gibi kendi göz zevkinize göre açıp kapatabilirsiniz. Efekt sayısı ve yoğunluğu ne kadar fazla olursa fps de o oranda düşer.

    STLM 3.2 ve 3.1.1 modlarını kullananlara benim reshade olarak başka bir önerim olacak. Önceki mod öneri listelerimde de belirtmiştim. Normalde reshade presetleri hiç beğenmem ama öyle bir tanesi var ki oyunu gerçekten minimum efektle azamî derecede atmosferik olarak güzelleştiriyor. Fps kaybı da eğer kötü bir sisteminiz yoksa neredeyse hiç olmuyor.

    Absolute prerelease reshade;

    https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1394

    Linki açtığınızda direkt olarak açıklama sayfası geliyor. Orayı dikkatle incelemenizi öneririm. STLM ya da E3 Lighting mod ile birlikte kullanıldığında orada gösterilen SSlere yakın güzel bir sonuç veriyor. Ayrıca önerilen diğer modlar da var orada , bir göz atın mutlaka.
    Özetle, tek başına reshade, oyunu güzelleştirmek için yeterli değil. Oyunda en belirgin farkı ışıklandırma (lighting) modları sağlıyor.




  • psycho90 kullanıcısına yanıt
    Çok ciddi fps kaybım olmadı, ben nedense bu oyunda renklere acayip taktım yani soluk renklere hicbir oyunda dayanamıyorum. Witcher 3 de hic dayanamıyorum Bu reshade in colourfulness ve vibrance efekti sadece oyunun renklerini iyileştiriyor hdr ise biraz ortam kapatma ya da karartma gibi efekt yapıyor ama görsel kaliteyi yükseltiyor mxao diye bir ayar var muhteşem bir efekt ekliyor oyuna ama fps yi ciddi şekilde etkiliyor benim sistemde rahat bir 10 fps aşağıya çekti o yüzden kapattım ileride daha yuksek bir ekran kartı alırsam bu ayarı %100 açarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 4 Aralık 2018; 10:6:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyuna ilk girince biraz takılma sorunu yaşayanlar var mı ?
  • arkadaşlar bu new game+ modunda geralt'ın ayrıcalıkları mı oluyor yani su altında nefessiz kalma sorunun olmaması veya envanter sınırının olmaması gibi

    bir de witcher 3 için şöyle bir çizim buldum da, oyunda böyle bir sahne var mıydı ben hiç denk gelmedim.

    https://steamusercontent-a.akamaihd.net/ugc/951845529577292238/65FF58CE9DBDE2742DA088CE9936B32AFA206BA0/




  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    NG+ oyuna sıfırdan başlamak gibi. Hikaye, görevler, hazine avları, diyagramlar, formüller vb hepsi sıfırlanıyor ama diğer herşey önceki oyundan kalacak şekilde level, ekipman, envanter & zulada ne varsa kaldığınız yerden devam ediyor. Görevlerin level gerekinimleri ve ekipmanların da levelları sizin ng+ a başladığınız savedeki karakter levalına göre artıyor. Düşmanların levelları da aynı şekilde.
    Witcher techizatlarının başına efsanevi ibaresi ekleniyor. Hepsi bu.

    Dediğiniz türde ya da başka şekilde hiçbir ayrıcalık yok ng+ta. O iki olay da imkansız değil ayrıca. 9000 kg envanter modu zaten var, su altında kalınan süreyi de uzatmak teoride mümkün. Katil balina iksirinin parametreleri düzenleyip mod hâline getirince olay biter.

    Oyunda öyle bir sahne yok. Birisi montajla gif hazırlamış sanırım ya da şu erxv isimli yetenekli modder ın yazdığı storyboard ui yazılımıyla scene encoding yapmış olabilir.




  • iyide ben böyle bir mod yüklemedim yada farklı bir ayar da yapmadım şu an oyunumda ne envanter sınırı var, ne su altında nefessiz kalma problemi, allah allah ilginç gerçi işime geldi ama ne bileyim sorayım dedim.
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Genelde oyun hataları oyuncuların aleyhine olur ya da komik durumlar ortaya çıkar. Sizdeki duruma ilk kez tanık oluyorum. Boşverin böyle devam madem işinize geliyor.
  • yeni birkaç bug daha keşfettim

    kavga dövüş görevlerinde geralt saldırıya geçtiğinde rakibin geraltı itmesi gibi bir durum yok (bu bazen cidden sinir bozucu hale geliyordu, bug sayesinde direk farenin sol tuşuna sürekli basarsam rakibin levelına göre 15 20 saniye de kavga bitiyor ama kesinlikle karşı koyamıyor yani itemiyor)

    bir de zehirlenme yok (
    az önce skellige de var olmayan kule görevinde kule koruyucusu kütüphanedeyken zehirli gaz salgılıyordu hiçbir şekilde geralt'a etki etmedi eskiden öksürüp aksırırdı
    )

    şaka maka nasıl bir bug acaba yüklediğim bir mod mu etki etti ama nasıl olabilir ki böyle bir şey




  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Oynanışa etki eden (script içeren) modlar yüklediyseniz onların etkisi olabilir. Mod listenizi paylaşmanız iyi olacak sanırım , ona göre net birşey söyleyebiliriz.
  • arkadaşlar selam oyuna yeni başladım 2 gündür sabah akşam oynuyorum.

    enhanced diye bir mod varmış ve bu mod combat sistemini geliştiriyormuş diye okudum. ne kadar etkiliyor yüklemeli miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Joey Tribbiani kullanıcısına yanıt
    Selam.

    W3 enhanced edition isimli mod, çok büyük çaplıdır. Oyunu ve oynanış yapısını baştan aşağı değiştiren yapıdadır. (gameplay overhaul)

    Tavsiyem, kesinlikle ana oyun + 2 ek paketi de sonuna kadar oynayıp bitirmeniz yönündedir, modsuz olarak. Yeni başladığınız için, öncelikle oyunun orijinal yapısında oynayıp benimsemeniz çok önemli.
    Sonrasında dilerseniz new game plus ya da sıfırdan başlayıp farklı seçimlerle farklı sonları görmeyi hedefleyerek , bu sefer zevkinize göre modlar yükleyerek oynayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 10311032103310341035
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.