Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (789. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25.664
Cevap
195
Favori
981.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 787788789790791
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oyuna girdiğimde "devam et" yaptıktan sonra ve bi yere fast travel yaparken ara videolar çıkmıyor, sadece siyah ekran oluyor ve bi süre sonra normal devam ediyor oyun.
    Yani ara videolar yok. Dosyaları doğrulatmama rağmen oyun bu şekilde, steam versiyon.

Social Club : xX_3B_Xx - Battlelog/Origin : xX_3B_Xx - Steam : xX_3B_Xx - Uplay : xX_3B_Xx
  • xX.3B.Xx X kullanıcısına yanıt
    daha önceden fan yapımı türkçe yama kurulu muydu?

Orijinalden alıntı: grasp

daha önceden fan yapımı türkçe yama kurulu muydu?

Evet hocam kuruluydu

Social Club : xX_3B_Xx - Battlelog/Origin : xX_3B_Xx - Steam : xX_3B_Xx - Uplay : xX_3B_Xx
  • xX.3B.Xx X kullanıcısına yanıt
    1)
    witcher/mods klasörünü silin,
    witcher/DLC/subs klasörünü silin,
    witchere/content/patch1 içerisindeki tr.w3strings dosyasını silin.

2)
    oyunun dosyalarını doğrulayın.

Orijinalden alıntı: NamelessWonder

Hocam ben de uzatmak istemiyorum, bu konuda da zaten tartışması yapıldı uzunca. Benim fikrim şu; zaten İngilizcede bile olmayan bi kelime için turkçe karşılık bulmaya çalışmak çok saçma. Succubus'a karşılık bulamayıp Sakkubus diye bırakılabiliyorsa, Witcher da pek tabi bırakılabilir. Ayrıca ben zannetmiyorum ki bu konudaki bir kişi bile (çevirmenler dahil) oyunu birine tavsiye ederken ve Geralt'tan bahsederken Efsunger kelimesini kullanmayacak, herkes Witcher diyecek.

Bence Türkçede tam karşılığı olan hiçbir kelime çevirilmeden bırakılmamalı...witcher kelimesinin Türkçedeki tam karşılığı ise "Ercadı" dır. Efsunger gibi kulağa yabancı ve zorlama gelen bir kelimeden çok daha basit ve etkilidir. Fakat baştan bir kere bu isim konulduğu için değişmesi zor görünüyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• T-Y kullanıcısına yanıt
    Alt+F2

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi - 2014
    James Hetfield Hayranları | DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası
    | Intel Core i7-4720HQ - 2.60GHz@3.60GHz | nVIDIA GeForce GTX970M | 16GB DDR3L 1600MHz |
    Steam Profile | Uplay/GOG Galaxy/Xbox : oNamelessWonder

• Ak Kurt kullanıcısına yanıt
    Usta sıkıntı o zaten witcher kelimesinin turkçe de tam karşılığı falan yok. Kelime ingilizce de bile yok turkçe karşılığı nasıl olsun? Ercadı da Efsunger gibi uydurma ve zorlama bi kelime (üstelik ilk defa duyuyorum).

Bakın drowner garkolan, cyclop tepegöz diye çevirilir ve göze batmaz kulağa saçma gelmez, çünkü tam karşılığı budur. Ama karşılığı olmayan kelimelere anlam bulmaya çalışınca turkçenin yapısından dolayı çok saçma ve komik sonuçlar çıkıyor ortaya.

| Intel Core i7-4720HQ - 2.60GHz@3.60GHz | nVIDIA GeForce GTX970M | 16GB DDR3L 1600MHz |

• quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz19990102

Bi arkadaşımız geralt ı çizmiş güzelce , bende ciri yi çizeyim dedim :) Gömebilirsiniz
    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: GSKILL 2x8GB Ripjaws V 3000MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: James Donkey 610S Red Switch | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 (2019 Edition) | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Xbox 360 Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB

• quote:

Usta sıkıntı o zaten witcher kelimesinin turkçe de tam karşılığı falan yok. Kelime ingilizce de bile yok turkçe karşılığı nasıl olsun? Ercadı da Efsunger gibi uydurma ve zorlama bi kelime (üstelik ilk defa duyuyorum).

Bakın drowner garkolan, cyclop tepegöz diye çevirilir ve göze batmaz kulağa saçma gelmez, çünkü tam karşılığı budur. Ama karşılığı olmayan kelimelere anlam bulmaya çalışınca turkçenin yapısından dolayı çok saçma ve komik sonuçlar çıkıyor ortaya.

Witch cadı demek sondaki er eki de erkek olduğunu belirtiyor. Witcher=erkek cadı yada Ercadı oluyor...hem kendi dilimizde hem de witcher dan daha dolu dolu bir isim...

Evet Witch cadı demek, ama -er ekiyle erkeği nasıl bağdaştırdığınızı anlamadım. Ek olarak Geralt'ın cadıyla alakası yok. Sonuç olarak Ercadı da Efsunger gibi uydurma ve zorlama bir kelime, ayrıca Türkçe'de olmamasından dolayı Witcher'ın tam karşılığı falan da değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

quote:

Orijinalden alıntı: brkylmz19990102

Bi arkadaşımız geralt ı çizmiş güzelce , bende ciri yi çizeyim dedim :) Gömebilirsiniz

haahhahaa efsane hocam

• quote:

Evet Witch cadı demek, ama -er ekiyle erkeği nasıl bağdaştırdığınızı anlamadım. Ek olarak Geralt'ın cadıyla alakası yok. Sonuç olarak Ercadı da Efsunger gibi uydurma ve zorlama bir kelime, ayrıca Türkçe'de olmamasından dolayı Witcher'ın tam karşılığı falan da değil.

Witch cadı demekse Witcher Geralt ın nasıl cadıyla alakası olmuyor? Biraz anlatır mısın?

Donanım Haber Steam Topluluğu

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: GSKILL 2x8GB Ripjaws V 3000MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: James Donkey 610S Red Switch | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 (2019 Edition) | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Xbox 360 Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB

• Ak Kurt kullanıcısına yanıt
    Witcher ne demek bende anlam veremedim oyundaki cadılar bizim kullandığımız igni, aard gibi birşey kullanabiliyor bu açıdan bir ortaklık var bunun yanında teleport felan açabiliyor fakat bunu witcher yapamıyor. Witcher aslında biraz büyü eğitimi, ağır olarak kılıç eğitimi almış gibi görebiliriz fakat buna ne demek lazım orası muamma.
    Edit. Çin malı cadıyız bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 1 Eylül 2016; 0:38:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Management

Witcher ne demek bende anlam veremedim oyundaki cadılar bizim kullandığımız igni, aard gibi birşey kullanabiliyor bu açıdan bir ortaklık var bunun yanında teleport felan açabiliyor fakat bunu witcher yapamıyor. Witcher aslında biraz büyü eğitimi, ağır olarak kılıç eğitimi almış gibi görebiliriz fakat buna ne demek lazım orası muamma.

hocam cadılar aard igni falan gibi basit işaretler yapmazlar :) onlar elemental yani doğa güçlerini kullanarak büyü yaparlar. havayı bükerek ateş, buz ya da elektro statik enerji dalgaları yaratıyorlar.

witcherlar ise işaret yaparak büyü yapıyorlar, biraz daha farklı ve çok basit bir büyü sistemi. cadılarla bir tutulamaz, cadılar elleriyle havada şekiller çizerek havayı büküyorlar, witcherlar ise yapmak istedikleri işaretin sembolü el parmaklarıyla belirterek yapıyor, bozkurt işareti vs. gibi

• Cadı bile olamadık desene
    Şimdi dikkatimi çekti de yahu bizi cadılar da sevmiyor insanlar da elfler dudak bukuyor cüceler sakal sivazliyor bunların bizle ne derdi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Management -- 1 Eylül 2016; 0:48:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Management

Witcherlar söylediğin gibi temel büyülerle yakın dövüşü birlikte kullanan mutasyonla yarı hayvana dönüştürülmüş giriş seviyesi cadılardır. Witcherların yaptığı büyüleri bütün cadılar yapabilir fakat cadıların yaptığı üst seviye büyüleri witcherlar yapamazlar...

• NamelessWonder kullanıcısına yanıt
    Denemiştim de olmadı maalesef ekran kartı sürücüsün güncel değil onu denerim sonra.

Sayfa: önceki 787788789790791
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.