Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (1177. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
25.554
Cevap
197
Favori
924.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11751176117711781179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok kombinasyonlu bir skill yapısı zor çünkü sonuçta witcher ız da ama kesinlikle perk ufak geliştirmeler olmalı yetersiz kalıyor cidden 50-60 saat sonrası skill sistemi, sadece mutajen eklemek olmamıştı.

    Witcher 4 bence eski çağı ilk zamanları anlatır, sıfırdan karakter yaptığımız kadın veya erkek bir yapıda olur, birde istediğin gibi köy köy kasaba kasaba gezip çok ana görev çok baskın olmayıp tamamen keşfetmeye gizeme odaklanılırsa of mühtiş olur.

    Keşke next gen edition da savaş sistemine biraz ekleme, yeni zorluk seviyesi, at sürmeyi, yapay zeka ve kamera, düzeltmeleride ekleseler. İnşallah bol içerikli bir yama olur. 1.5 cyberpunk yaması gibi 😅

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Başarılı, özverili ve zeki geliştiriciler" Bu tanıma uyan geliştiricilerin tamamına yakını 2 büyük oyun, w3 ve cyrberpunk ın yapım aşamasında ayrıldı. Eski tanıtımlarda oyunların nasıl güzel mekanik ve ışıklandırmalara, netliğe sahip olduğuna bakarak bunu anlayabiliriz. ki bunları doğrulayacak yönde oyun basınının önde gelen editörlerinden de ciddi bilgiler haber yapılmıştı. w3te bu denli vasat animasyonlar ve at kontrolünü bitmiş oyun adı altında bize layık gören, cyberpunk ı daha beta bile olmamış bitmemiş haliyle piyasaya sürenler için asla şu tarz sözler kullanmazdım açıkçası.


    Bu şekilde şirketi ve oyunlarını abartı derecede överek bence hem kendinizi boş yere avutuyorsunuz, hem de beklentiyi arşa çıkarıyorsunuz. Buna itimat edecek konudan bi haber oyun severler de yanlış yönlenebilir diye düşünüyorum.

    Ürün ve şirkete sevgi başka bir şey, fanboyluk bambaşka. Global çaptaki kriz ve covid devam ettiği sürece öyle müthiş bir witcher oyunu filan gelmesi imkansız. Eldekileri bari düzeltip biraz geliştirseler öpüp başımıza koyalım . Bazen öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki farklı oyunlardan bahsediyoruz. Vaatleri ve demolarda gösterdiklerinin yarısı bile pratiğe dökülse durum tam tersine dönerdi aslında. ama yapmadılar.


    İki büyük oyunun mevcut hallerinden kat kat daha iyi ve detaylı tanıtılıp, alenen yalan reklam yapılıp , en kötü haliyle sunulmasını görmezden geliyorsunuz. W3ün animasyonları inanılmaz kötü ve çıktığı gün için bile eskimiş durumda. Aynı durum ışıklandırmada da geçerli. Çok kaliteli ve altını çiziyorum, "in-game" diye vurguladıkları demo tanıtımlarıyla tamamen alakasız atmosferde , mahvolan renklerde ışıklandırması oldukça yetersiz bir oyun çıkardılar. Mekanik downgrade inin yanı sıra ışıklandırma ve mimaride de ciddi bir tarz değişimi var. Hal böyleyken kusursuz , müthiş, yüzyılın oyunu diye övülmesini her zaman sorguladım. İlk oynayıp bitirdiğimde ben de benzer övgüleri vermiştim, yanıltıcı reklam ve tanıtımları gördükten sonra fikirlerim tamamen değişti.


    Suç bence de sadece geliştirilerde değil. Özellikle ülkenin top zenginlerinden ve kurucu yönetici, studio head adam badowski baş sorumludur iki oyunun da geldiği durumdan dolayı. En kötü kararların sahibi kendisi. Hiçbir iyi fikri beğenmeyip, oyunu en basit haliyle sunmaya ve stüdyoyu aceleyle bitmeden oyunları çıkarmaya zorlayan birisi kendisi. Yani esasında suç yönetimin. ama dediğim gibi şu anki birçok özelliğini (mekanikler ve arayüz) beğenmediğim halinde bile görevleri, karakterleri, evreni çok iyi şekilde tasarlayıp bize sunan ekipten kimse kalmadı cdpr bünyesinde. Covid belası vs dahil bunca sorun varken ilerisi adına beklentiyi kendi adıma düşük tutuyorum. Esasında yeni witcherdan önce eldekini gerçekten vaad ettikleri gibi nextgen e yaraşır şekilde geliştirmeleri gerekiyor. Çünkü mevcutta bize sundukları gerçek w3 değil. Olması gereken ve gösterilenle tamamen zıt bir oyun. Unutulmaz karakterleri, evreni, farklı atmosferleri, hikaye ve hikaye örgüsü muazzam. Yaşayan evreni de belli bir seviyede tutmayı başarmışlar bu ölçekte büyük bir açık dünyaya rağmen. Ancak geri kalan teknik kısımlarda ciddi eksikler var. Bunların görmezden gelinmesini hiç anlamıyorum.


    Fanboyluğu ve büyük beklentileri bir kenara bırakıp, gerçekçi olmakta fayda görüyorum. Cdpr ı ve iki büyük yapımını koşulsuz şartsız övüyor ve savunuyorsunuz. Bu durumlara gelinmesinde global sorunlara bağlamanız da son derece yanlış. O sürecin geliştirmeyle hiçbir alakası yok. En azından witcher serisinde. Cyberpunkta ise kendilerine göre sona gelinmişti. Ancak durum vahimdi ve büyük bir skandala imza attılar. İnsanlardan tam para alıp yarım bile olmayan alpha sürüm oyunu sundular. 2018 e3 demosunu hazırlamak için ekip tüm işleri askıya alıp, en az 7 ay boyunca buna uğraşmış. tamamen fake bir demo idi. Lütfen bari bunu savunmayın, zira hiçbir mantıklı izahı yok. badowski başta olmak üzere yönetimin sıçıp batırması, iletişim kazaları yaşamalarının sonucudur bu olanlar.


    Elbette beklentiye girmek, umut da parayla değil . İsteyen istediği hayali kursun. Ancak elimizdeki veriler ve günümüz şartlarındaki gerçekleri de unutmayalım diye düşünüyorum. Beklentiyi arşa çıkarmanın kimseye faydası olmuyor.





  • bulkane kullanıcısına yanıt

    Hocam bırakın da neyi ne kadar bekleyeceğime, öveceğime, seveceğime, beğeneceğime kendim karar vereyim. Hayatım boyunca oynadığım en iyi oyun The Witcher 3. 2015 yılından beri her yılın belli bir döneminde baştan başlayıp tekrar tekrar bitirdiğim Skyrim ve Fallout New Vegas ile beraber üçüncü oyun kendisi. Bu kadar zamandır oynamama rağmen bir kez olsun bile mod kurma ihtiyacı hissetmedim. Skyrim'e bile bugları düzelten mod ve SKY UI gibi arayüz ile alakalı modlar hariç hiçbir şey kurmuyorum. Çünkü oyunların içerik ve teknik anlamdaki vanilla olan hali benim için çok daha önemli. Birkaç hayranın ürettiği eklenti pek umrumda olmaz benim. Fabrikadan nasıl çıktıysa o.


    Oyunlarda en iğrendiğim şeylerin başında geliyor gerçekçi grafikler. Oyunlar benim gözümde birçok sanat dalının birleştiği total bir sanat dalı, hayatın sıkıcı gerçekliğinden uzaklaşmak için bir araçtan fazlası değil ve duyuşsal algıma hitap eden her oyun benim gözümde bir başyapıt. Bu algıma sanat tasarımı denen unsur da büyük oranda etki etmekte ve oyunlarda gerçekçilik kasıntısı benim nazarımda bu unsuru bozan en büyük etkenlerin başında geliyor. Örneğin, Bioshock Infinite gerçekçi grafiklerle çıksaydı beni bir katre dahi etkileyen bir oyun olmazdı. Cuphead'i büyük bir zevk hissiyle oynadım ve bitirdim. Hollow Knight her bir anıyla nefesimi kesti. Factorio'ya yüzlerce saatimi bir dakika bile gocunmadan verdim. God Of War'ın her bir sahnesinde literal anlamda efsunlandım. Bunun gibi sanat tasarımlarıyla büyüleyici olan size onlarca oyun sayabilirim. Bakın daha yeni Elden Ring çıktı, henüz daha bitiremedim ama bu oyunun görsel tasarımına kelimenin tam anlamıyla aşık oldum. Elden Ring'i grafikleri için eleştirenlere kıs kıs gülüyorum. The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] Tüm bunlara rağmen Skellige ve Toussaint'daki sanat tasarımının ve atmosferin(görsel tasarım ve müzik uyumu) üstüne çıkabilmiş bir oyun hala daha oynamadım.


    Benim bir oyunda aradığım şey gerçekçi ışıklandırma, netlik veya RDR 2 tarzı ultra gerçekçi ama ultra sıkıcı olan animasyonlar değil. The Witcher 3'ün çıktığı dönemdeki downgrade dramaları beni hiç alakadar etmemişti. Çünkü, oyun muazzamdı ki muhtemelen sizinde dahil olduğunuz birkaç küçük grup hariç kimsenin de umrunda olmamıştı bu mevzular. Hala daha kimsenin umrunda değil. 1996-2000 arası dönemde piyasaya çıkmış olan Nintendo 64 oyunlarını hala daha emülatör ile orgazm ola ola saatlerce oynayan adamım ben. Gerçekçi grafik mevzusu beni hiç ama hiç etkilemiyor.


    Ben bir oyunu total anlamda kaliteli bir deneyim hissiyatı almak için oynuyorum. Credits akarken ne oyundu be abi, dediğim her oyunun benim kalbimde özel bir yeri var. Atmosfer, müzikler, anlatılan hikâyeler, mitolojik ve folklorik unsurların organik bir şekilde kullanılması, yaratılan evren, mini oyunlar, karakter tasarımları ve derinliği, yan görevler, görev dizaynı, item çeşitliliği, tatmin edici combat sistemi, açık dünyadaki biyom çeşitliliği ve tekrar eden unsur azlığı... Şu saydığım unsurların birden fazlasını zirve düzeyde, birçoğunu da ortalamanın üstü düzeyde yapan The Witcher 3 hariç başka bir oyun yok piyasada. Kitap gibi oyun tabiri caizse. 2015 yılı için dövüş mekaniklerinin de ortalama üstü olduğunu düşünüyorum. O sene içinde kendisinin combat mekaniklerinden daha iyi bir tek Bloodborne vardı. Geçmiş senelerden de Batman Arkham City'i ve Dark Souls'u sayabilirim. 2015 yılı baz alındığında animasyon kalitesi olarak bu oyunu eleştirmek büyük saçmalık gözümde. Çünkü çıktığı seneye ve öncesine göre yine ortalama üstü bir iş var ortada ki bu unsurlar umrumda değil benim. Yani Planescape Torment'i, Baldur's Gate'i, Fallout 2'yi yüzlerce saat combat mekanikleri veya üst düzey animasyon kalitesi için oynamadım ben. Hakeza daha birkaç ay önce baştan oynayıp bitirdiğim Fallout New Vegas'ı combat mekanikleri, animasyon kalitesi veya grafiklerinin kalitesi için oynamadım. Olmasada olur etkenler bunlar benim için. He bu arada Cyberpunk 2077'yi de zevkle oynadım. Bunu söylediğim için fanboy mu oluyorum yani? Olalım be. The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] Sıradaki The Witcher oyununu da büyük bir merakla bekliyorum. Şu ana kadar bu adamların Cyberpunk 2077 dahil kötü bir iş yaptıklarını görmedim. Tıpkı From Software, Rockstar ve Fallout 76'yı saymazsak Bethesda gibi. Benim için sonsuz kredileri olan dört firma bunlar. Bunlardan ne çıkarsa direkt ön siparişi basarım ve hiçbiri babamın firması değil ha olsalardı fena olmazdı ama olsun. The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] Daha yazardım ama mobilden yazmak çok zorluyor. O yüzden kısa kesiyorum. The Witcher 3 hayatım boyunca oynadığım en iyi oyun ve sıradaki The Witcher oyununu deliler gibi bekliyorum ve çok umutluyum. Elder Scrolls VI ve sıradaki The Witcher oyununu oynadıktan sonra gönül rahatlığıyla ölebilirim. Benim beklentilerim arşta yani. The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 13 Mart 2022; 20:13:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mevzu bahis cdpr ın 2 büyük oyunu üzerineydi, konuyu tamamen başka bir yöne çekmişsiniz. Birçok oyun saymışsınız lakin bunların hiçbirinin konumuzla alakası yok.

    Çok basit bir konuyu anlatmaya çalıştım , siz bunu zevkinize karışmak gibi algılamışsınız. ayrıca öyle bir söylüyorsunuz ki sanki oyun 2005te çıkmış. 2015 yılı, 8. konsol jenerasyonunun 2. yılıydı ve benim talep ettiğim konularda sınırların kalktığı , birçok ilerlemenin kaydedildiği dönemdi. İyi madem 2015te çıktı diye hatalarını eleştirmeyelim, herşeyiyle mükemmel diyip devam edelim. Genel olarak bu yaklaşım pek sağlıklı değil.


    Mesajımda tek bir yerde bile oyunla alakalı olarak gerçekçilikten bahsetmedim. gerçekçi görsellik başka bir şey, evrene uygun ışıklandırma başka bir şey. Kaliteli ışıklandırma ve doğal animasyonlar da pekala oyun deneyimi dediğimiz kavrama dahildir. Her ne kadar size göre saçmalık olsa da.


    Sevdiğiniz firma ve ürüne eleştiriye karşı hemen defans moduna geçiyorsunuz. Hiçbir yanlışlarını kabul etmeden. Benim eleştirim bunlara idi tekrar söylüyorum. Neyi beğendiğinize kimse karışamaz. Ben de yıllardır witcher ı severek oynuyorum ama eksikliklerini de dile getiriyorum , sizin aksinize. Eleştiriden çekinmeyin, zira eleştiri ve geribildirimler, daha iyi ürün-hizmet için elzemdir.





  • The World of the Witcher (Witcher Evreni) kitabının ingilizcesi

    https://www.mediafire.com/file/25pidmtmsnfv0be/WOTW.pdf/file


    Upload benim değil. Beğenirseniz Türkçe'sini almayı düşünebilirsiniz.


    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]




  • Art of the Witcher 3 Wild Hunt PDF (upload benim değil)

    https://www.mediafire.com/file/7cwykl9fytqxpkw/W3WH.pdf/file


    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]
  • bulkane kullanıcısına yanıt

    Saydığım oyunların konumuzla alakası olmadığını bende biliyorum hocam. Sadece yazdıklarıma örnek olması için kullandım onları.


    Bu konuya sık sık gelip yazılan cevapları okuyorum ben ki her zaman cevap alan ve yıllardır güncelliğini koruyan bir konu bu. Bu süreç içerisinde sizin buraya kendi yaptığınız veya başka insanlar tarafından yapılmış modları Nexus üzerinden paylaştığınızı sıklıkla gördüm. Bu yüzden sizin ne tarz grafik tarzından hoşlandığınıza paylaştığınız modlar aracılığıyla bir nebze olsun vâkıf olduğumu düşünüyorum. Paylaştığınız modlar genelde oyunun pastel ve kendine has çizgilerini bozan, oyunu daha realistik bir tarza çeviren modlar olduğu için bahsini ettiğiniz tarzın bu olduğuna kanaat getirdim ve ben sizin bahsini ettiğinizi düşündüm bu tarzı hiç ama hiç sevmiyorum hocam. Oyunun ruhunu bozduğunu düşünüyorum.


    Kaliteli animasyonlar benim için bir saçmalıktan ziyade önemsiz bir kaide. Bir oyunu sırf animasyonları veya ışıklandırma kullanım tarzı gibi unsurlardan ötürü eleştirmiyorum. Teknolojinin benim için bir önemi yok. Birçok indie oyunu triple a oyunların çoğundan daha değerli ve kaliteli buluyorum. Oyunun bana anlatmaya çalıştığı hikâyeyi veya lore'u ne derece kaliteli anlattığı, duygularıma ne kadar etki ettiği, ses ve görsel unsurları oyunun dünyasında ne derece organik bir şekilde kullanıldığı, oyunun beni ne kadar eğlendirdiği vs. gibi konular benim için daha önemli. The Witcher 3'te benim için kayda değer bir eksi yok bu bakımdan. O yüzden en sevdiğim oyun zaten kendisi. Sizin veya başkalarının eksi olarak gördüğü şeylerin benim nazarımda bir önemi yok. Anlatmaya çalıştığım buydu.


    Ayrıca oyunun bu tarz hatalarını veya eksik yönlerini eleştirmek için biraz geç kaldınız hocam. Bahsini ettiğiniz konular için çok yaşlandı artık bu oyun. 7 yıl oldu. 7 yıllık bir oyunu ışıklandırma ve animasyonlar gibi teknik unsurları göze alarak eleştirmenin bir saçmalık olduğunu düşünüyorum. Bu arada eleştirilerinizi veya geribildirimlerinizi bana veya bu konuyu okuyan insanlara değil oyunun yapımcısına yapmalısınız. Bir CD Projekt çalışanın DH'de takılmayacağına düşünüyorum. Bu eleştirilerinizi sadece benim gibi işi sadece oynamaktan ibaret olan insanlar görecek. Bir anlamı yok yani. The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 14 Mart 2022; 10:11:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gene 1 haftadır oyunu sayıklıyorum. Sanırım 3.kez sıfırdan başlayacağım oynamaya. Üstelik aynı tercihlerle, aynı hikaye ile.

    Nasıl bir oyundur bu arkadaş..

  • Starrk35 kullanıcısına yanıt
    Ben ilk defa oynuyorum, uzun zamandır oyunun popülaritesinden dolayı aklımdaydı. Bilgisayarım müsait değildi ama Geforce sayesinde oynamaya başlayabildim. Bir de oyun kolu almıştım kendime, işten güçten fırsat buldukça oynamaya çalışıyorum. Oyun beni de sardı. Ciri'nin peşindeyim, kendisini arıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SamaraMorgan kullanıcısına yanıt

    Size tavsiyem, ana görevlerden önce yan görevleri yapmanız. Haritada gittiğiniz her yerde yan görevleri alın ve görev listesinde seviyesi en düşük olanları yaparak ilerleyin oyunda. Hem oyunu doya doya oynamanıza hem de hem karakteri geliştirmenize yardımı dokunacaktır.

    Ben oyunu ilk olarak kolay seviyede sadece ana hikayeyi oynayarak bitirdim. Oyun biter bitmez ilk işim sıfırdan yeniden oyuna başlamak oldu ve oyunu en zor seviyeye çekerek yukarıda dediğim gibi haritayı dolaşarak oynadım. Size de kesinlikle tavsiyemdir haritayı gezerek tüm yan görevleri yaparak ilerleyin. Ayrıca diyalog sinematiklerini ya da ara sahnelerini de kesinlikle atlamayın. Çok komik, çok hüzünlü, heyecan dolu bir çok diyalog barındırıyor witcher evreni.

  • Starrk35 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi oynamaya çalışıyorum. Öncelik olarak düşük seviye yan görev ve ana görevler şeklinde ilerliyorum. Sinematikleri de atlamıyorum hikayeleri özemseyebilmek ve oyunun tadını daha iyi alabilmek adına. Ama şu soru işaretli bölgeleri nasıl yapayım, sırayla gezeyim mi birinden birine? Velen topraklarındayım ve her yerde soru işareti var. Ak Bostan'daki tüm soru işaretlerini bitirmiştim, Velen daha dolu ve karışık geldi. Soru işaretli bölgelerden birine gideyim dedim bi ara yenemeyeceğim yaratıklarla karşılaşınca kaçtım geri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SamaraMorgan kullanıcısına yanıt

    Sırayla gitmeniz daha makuldur hocam ama her soru işaretinin leveli birbirinden farklı olduğundan yenemeyeceğiniz şeylerle karşılaşma olasılığını yüksek. Öyle olursa da en azından haritaya kaydetmiş olur o yeri ve sizde sonra iyice level atladıktan sonra gidersiniz. Zaten oyunu bitirmeden önce tüm soru işaretlerine gideyim diye bir olay pek kolay kolay yok. Pek çok yer aşağı level de iseniz baya zorlayıcı.

  • TÜRKÇE REHBER


    The Witcher 3 Temel Başlangıc Rehberi

    463 sayfa | PDF (115 MB) | link


    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]




  • The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]youtube
    Lay out your cards #thewitcher #gaming #witcher
    https://m.youtube.com/watch?v=sW9yywSkies



    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]
    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]The Witchertwitter
    “https://t.co/XtbfqscMWr”
    https://twitter.com/witchergame/status/1505945110722326529
  • Lyzard kullanıcısına yanıt

    Witcher'ın yeni oyunun en az Witcher 3 kadar iyi ve en Cyberpunk 2077 kadar kötü olmaması dileği ile The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] 

  • Yeni Witcher oyununda unreal engine 5e geçiş yapılacakmış
    İlk defa bir firmanın kendi oyun motorundan vazgeçtiğini görüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witcher 4 yoldaymış.. The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]  Next gen diye diye acaba çaktırmadan W4'ü mü yapıyolardı.. The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] 

  • Cyberpunk dan sonra o motoru zaten çöpe atmalarına şaşırmıyorum. Bari next gen çıkardıktan sonra açıklasaydınız 😅

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11751176117711781179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.