Şimdi Ara

The Wire (2002 - 2008) | HBO (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
9
Favori
50.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ilk bölüm itibariyle daha pek bir şey göremedim , bir de çok karışık geldi bir sürü isim vardı , pek çok mevkii var bir de kim kimin üstü , altı biraz oturması için bir kaç bölüm izlemeliyim herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelterazi

Ya bu dizi için nasıl bu kadar az mesaj olabilir Dün gece bitirdim ve hala daha boşlukta hissediyorum kendimi. The Wire sanki bi dizi değildi sanki ben B’more’da yaşıyodum. Bu kadar mı muazzam olabilir oyunculuklar, bi dizi bu kadar mı realist tarzda olabilir. Resmen başrol yok dizide, her karakterin kendine has gerçeklikte özellikleri var. Bunun öncesinde Sopranos’u bitirmiştim diyodum tamam yani favori dizim artık bu fakat The Wire benim için adım gibi eminim zirveye yerleşti. Dizi için, her karakter için ayrı ayrı yazılacak o kadar çok şey var ki, gerçekten yaz yaz bitmez. Dizi abartılmayı sonuna kadar hak ediyo, kendime demiştim ki hep güncel aynı tarzda diziler izliyorum artık dedim bi eskileri izliyim de ondan sonra önümüze bakarız. Anladım ki ne varsa eskilerde varmış. HBO’nun, senaristin, yapımcının, yönetmenin, oyuncuların kısaca dizide emeği geçen herkesin alnından öpüyorum ve bu diziyi bizlere kazandırdıkları için sonsuz teşekkür ediyorum. Ölmeden izleyebildiğim için de gerçekten mutluyum. İlk 1-2 bölümde sıkılmıştım bu ne falan demiştim, sakın ha bırakma gibi bi hataya düşmeyin, çok ama çooook pişman olursunuz. İzleyin, izlettirin. Mesajımın başında dediğim gibi bu kadar az mesaj olmasına üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Cast seçimi ve dizideki birkaç oyuncu hakkında da şaşırtıcı şeyler okumuştum, her şey muntazam gerçekten Burdan Omar ve Brother’a selam gönderiyorum. 10 numara dizi. Şimdi kafamdaki soru ne izliycem ben Boardwalk Empire ve Endeavour indirmiştim. Oz da aklımda napsam bilmiyorum. The Wire resmen beni benden aldı.

Edit: Şöyle diziden güzel, kaliteli wallpaper paylaşabilecek var mı acaba
    ilk bölümü az önce izledim , pek bir şey anladım desem yalan olur çok karakter ve isim var

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Ben de geçenlerde başladım. 1. sezon bitti. Dizi fena değil ama IMDb puanı çok yüksek, şu ana kadar 9.3'lük bir tarafını görmedim. Bakalım ilerleyen sezonlarda açılıyor mu. Dizi beni sardı ve The Wire'ın izlediğim kadarıyla en iyi yanı realist olması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece sabredin arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 18 Eylül 2018; 0:52:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelterazi

Sadece sabredin arkadaşlar.
    evet dediğiniz gibi izlemeye devam ettim ve dizi baya güzelleşti özellikle karakterler, isimler , rütbeler kafamda oturunca.

3.sezonu bitirmek üzereyim şuanda. Bu 3 sezon içinde en sevdiğim ilk sezon oldu .

bir de bir üst mesajda ki ileri zekalı arkadaşımız yüzünden spoiler yemeseydim iyiydi.

hala spoiler butonunun ne işe yaradığını bilmeyenler var , insan hayret ediyor.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Ben de yedim spoiler. Tadımız tuzumuz kaçtı. En iyisi bir diziyi bitirmeden konusuna girmemek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tommy Shelby

Ben de yedim spoiler. Tadımız tuzumuz kaçtı. En iyisi bir diziyi bitirmeden konusuna girmemek
    Hocam gönlünüz rahat olsun. Bu dizide bin tane bile spoiler yeseniz bölümlerin hepsi farklı bir tat veriyor. Yukarıdaki arkadaş densiz o ayrı da bırakmayın siz diziyi.
  • Sheeeeeeeeeeeeitttt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 11 Ekim 2018; 23:6:19 >
  • son sezona geldim , gerçekten efsane bir diziymiş.

ben hayatımda bu kadar gerçekçi dizi izlemedim. Hayatın bütün gerçeklerini , pisliklerini, arka kapılarda dönen oyunları , bu sistemin içinde yitip giden çocukları , vs vs her şeyi çok iyi yansıtmışlar.

bunun sebeplerinden biri de dizinin yazarının eski Baltimore Sun gazetesi yazarı olmasından kaynaklıyor sanırsam. Adam bütün baltimore'un yapısını su gibi içip yutmuş. Her şeyi gözler önüne sermiş

en güzel sezon da şu ana kadar 1 ve 3'dü . En sevmediğim de 2 oldu bu liman miman pek ilgimi çekmedi.

yakında 5 ' e başlarım bakarım o nasılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 29 Ekim 2018; 11:58:29 >
  • Başlığı her gördüğümde bir üşüme geliyor...
  • dizi bitti, efsane bir diziydi. Ve bize anlattığı her şey gerçek. Filmler ve dizilerin mutlu sonlarının nasıl birer sahte iş olduğunu ve aslında hayatın gerçekliğini hiç taşımadıklarını size gösteriyor.

Finali için yazacaklarım;

Eski oyuncular oyundan çıkıyor , yenileri katılıyor ama oyun hep aynı oluyor asla değişmiyor . Çark hep bir yuvarlak gibi aynı eksende dönüyor ve sistemin dışına çıkmaya çalışanları ise Mcnulty gibi , daniels gibi , lester gibi oyunun dışına atıyor ve anında yerlerine yeni oyuncuları sokuyor.

Michael yeni omar oldu , kenard yeni "bird" oldu , slim charles yeni marlo/barksdale oldu , dukie yeni "Bubbles" oldu , sydnor yeni mcNulty oldu , Marlo ise yeni Stringer Bell oldu,Randy yeni bodie oldu, namond yeni deangelo oldu , rhonda pearlman ise yeni roland phelan oldu. Finalinde de zaten 1.sezon introsunu çalarak bitirdiler diziyi. Ve o içinden çıkılmaz halkayı gözümüze soktular

muhteşem bir diziydi ve yakın gelecekte şu diziye yakın kalitede bir diziyi bizim asla çekemeyecek olmamız beni çok üzüyor :/

bırak türkiye'de , abd'de bile böyle diziler artık çok çok nadir çekiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 19 Kasım 2018; 20:47:31 >

• üzerinden aylarrrrrrr geçmiş ama son yorum hala benim ki.

şu diziyi insanların izlemiyor/bilmiyor olması çok üzücü.
  • Acayip bir dizi bu çok üst düzey bir gerçeklik sunuyor izleyiciye. Reality show gibi bir şey. İlk sezonun yarısındayım, Oz bitsin buna geçeceğim. İlk bir iki bölüm kafa karıştırabiliyor yalnız ancak mantığını çözünce akıp gidiyor.

Yo omar coming.
  • Üçüncü sezonu bitirdim bugün. Yapılmış en iyi tv dizilerinden biri. Merak ediyorum Breaking Bad tayfasına şu diziyi kaç bölüm izletebiliriz en fazla. İdris Elba gibi senelerdir gördüğüm ancak pek de dikkatimi çekmeyen bir adama hayranlık beslemeye başladım. Ekşide güzel bir yorum var bununla alakalı, belki bugün İdris Elba'nın hayran kitlesi hiç olmadığı kadar yüksek ancak o kişierin çoğu da The Wire gibi bir diziden habersiz.

İkinci sezon bence üç sezonun en iyisiydi. Son iki sezonda hikaye gazetecilik ve politika ağırlıklı olacakmış sanırım, o yüzden ikinci sezon en iyisi olarak kalacak gibi görünüyor benim adıma. Ben sokağı izlemeyi daha çok seviyorum bu dizide. Ve o liman mahallesi çok acayip bir tat bıraktı ağzımda. Yunanlılar, üç kuruşa çalışan sendika işçileri, akşam iki tek atmalar. Abi çok ince işçilik ya gerçekten.

Kima karakteri dışında dizide gereksiz bir karakter yok. Başından beri sevemedim bu kadını. Olmasa daha iyi olacakmış bence. Oyunculuk olarak da sırıtan tek karakter. Torpilli midir nedir.

Ve Frank Sobotka, sana ayrı başlık açılır be aslanım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

Üçüncü sezonu bitirdim bugün. Yapılmış en iyi tv dizilerinden biri. Merak ediyorum Breaking Bad tayfasına şu diziyi kaç bölüm izletebiliriz en fazla. İdris Elba gibi senelerdir gördüğüm ancak pek de dikkatimi çekmeyen bir adama hayranlık beslemeye başladım. Ekşide güzel bir yorum var bununla alakalı, belki bugün İdris Elba'nın hayran kitlesi hiç olmadığı kadar yüksek ancak o kişierin çoğu da The Wire gibi bir diziden habersiz.

İkinci sezon bence üç sezonun en iyisiydi. Son iki sezonda hikaye gazetecilik ve politika ağırlıklı olacakmış sanırım, o yüzden ikinci sezon en iyisi olarak kalacak gibi görünüyor benim adıma. Ben sokağı izlemeyi daha çok seviyorum bu dizide. Ve o liman mahallesi çok acayip bir tat bıraktı ağzımda. Yunanlılar, üç kuruşa çalışan sendika işçileri, akşam iki tek atmalar. Abi çok ince işçilik ya gerçekten.

Kima karakteri dışında dizide gereksiz bir karakter yok. Başından beri sevemedim bu kadını. Olmasa daha iyi olacakmış bence. Oyunculuk olarak da sırıtan tek karakter. Torpilli midir nedir.

Ve Frank Sobotka, sana ayrı başlık açılır be aslanım.

Hey yo Omar comin !

• Bir büyük Hbo dizisi daha bitti an itibariyle. Girmekte en çok zorlandığım dizi oldu. İlk sezon bittiğinde daha hala çoğu karakterin adını dahi öğrenememiştim. Neyse ki oldukça akıcı bir ikinci sezonla birlikte diziye adapte olabildim. Eğitim sistemine odaklanan dördüncü sezondan çok keyif aldım. Zaten oldu bitti ergenlik çağındaki çocukların hikayelerini izlemeyi severim. Son sezon ise artık bitse de gitsek moduna girdim.

Breaking Bad için yaptığım eleştirilerin başında ciddiyetsiz olması, daha doğrusu, uyuşturucu satıcılarının o korkutucu, acımasız yönünü veremiyor olması geliyordu. Olması gereken dehşet hissi yoktu dizide. Burada ise baronların en ufak bir acıması yok ve küçücük bir sebep yüzünden ölebilirsiniz. Hani Walter şu ortamda olsa ikinci sezonu göremez. Chris Partlow der susarım.

Dizinin bir misyon yüklenmesi, şehri değiştirme çabasında olması takdir edilesi. Siyasete bulaşmadığı noktalarda dönemin siyasileri tarafından desteklenmesi, ucu kendilerine dokununca, dizinin iptali de söz konusu olmaktan çıkınca, dizinin ödül törenlerinden boş dönmesine sebep olmaları dizinin yaptığı şeyi doğru bir biçimde yaptığını gösteriyor aslında. Diziyi bugünün Türkiyesine uyarlamak dahi mümkün. Bir yığın borcun altında koltuğa oturmak zorunda kalan günümüz belediye başkanları olsun, takım elbiseyle gelip deveyi hamuduyla götürdükleri halde hiçbir biçimde yargılanmayan senatörler olsun, yolsuzluk için ülke farketmiyor. Abd gibi bir ülkede Amerikan Kabusunu çekmek gerçekten yürek işi.

Hikayenin fikir babası Ed Burns 27 sene cinayet büroda detektif olarak çalışıyor, şehri her yönden anlatmayı planladığı hikayesini toparlamakta zorluk çekince gazeteci David Simon yardımcı oluyor, ortaya The Wire çıkıyor. Bir şehrin bütün katmanlarını bu kadar gerçekçi yansıtan çok az dizi vardır. Sosyolojik roman, toplumcu gerçekçi roman gibi tabirler daha uygun aslında. dört beş ciltlik roman okusanız bu kadar etkili olmayabilir. Yine de, tarihin en iyi dizisi midir, bunu tartışırım.

Daha yazmak istiyordum aslında ama kafam ağırlaştı nedense.

• Mc Nulty ile Zenci ortağının sadec fck diyerek olayı çözdüğü bir sahne var.

Sadece orayı kısa film olarak çekip festivale gönderseler ödül alırlar.
  • Diziyi yeni bitirdim. Bundan daha gerçekçi polisiye dizi izlemedim. Her karakterin derinliği var. Hele şu clay davis . Adamın shieeet deyişi yok mu

• Favorilerim arasına girdi bile. Seyrediyoruz bakalım. İyi sarıyor. Ayrıca aşağıdaki meme'nin nereden geldiğini öğrenmiş oldum.

• Dün gece itibariyle finali izleyerek bu muhteşem diziyi bitirmiş oldum. Hikayesi, gerçekçiliği ve karakterleri olsun her yönden harika bir dizi olmuş. Polislere takılmamak için belli kurallara göre hareket eden çete lideri olsun, uyuşturucu satışını daha iyi yapmak için işletme okuyan yardımcısı olsun, coğrafya kaderdir diyerek bu sokaklara ayak uyduran karakterleri olsun gerçek hayattan alınma karakterleri olsun her çeşit ve dolu dolu yazılmış karakterleri izleme imkanı var bu dizide. Dizinin babası David Simon Baltimore Sun'da uzun süre gazetecilik yapmış kitaplar yazmış mini diziler çekmiş bir isim. Yardımına ondan daha da tecrübeli eski polis ve öğretmen Ed Burns koşunca karakterler sanki gerçek hayattan uyarlama bir diziymiş gibi karşımıza çıkıyor ki bazıları gerçek hayattan uyarlama.
    Dizi izlemesi kolay bir dizi değil ama zor da değil sadece sabır ve dikkat istiyor. İnternette şöyle bir yoruma denk geldim diziyi bundan daha iyi özetleyen bir cümle yoktur. "The Wire doesn't try to grab and keep your attention. It requires it. But if you give it your attention, it will reward you." Çevirmeye çalışırsam The Wire dikkatinizi çekmeye çalışmıyor ona dikkatinizi vermeniz gerekiyor. Dikkatinizi verince karşılığını alıyorsunuz. Bol konuşmalı sahneler olduğu gibi hiçbir kelime dahi geçmeden önemli içeriğe sahip sahneler de olabiliyor. Bir de dedektiflerin sadece "fuck" diyerek çözdükleri olay sahnesi var
    2.sezon gereksiz olumsuz yorumlar alıyor bence 5.sezon hariç her sezon harikaydı. 5.sezondaki evsiz davası ve para meselesi gidişata büyük darbe vurmuş. Gerekirse bölüm sayısını azaltıp daha oturaklı bir final sezonu çekmelerini isterdim yine de final ve önceki bölümde eski tadını aldım.

5.sezona başladığımda final için tek bir beklentim vardı: Tüm önemli karakterler yakalanacak ama düzen devam edecek sokaklar temiz olmayacak yani mutlu bir son olmayacak. Beklentimi büyük oranda karşılayan bir final izledim. Marlo o sokakta vurulsaydı daha da hoşuma giderdi Omar rastgele bir yerde rastgele bir karakter tarafından vurulmuştu aynısının Marlo için de olmasını istemiştim o sahnede. O köşe de Bodie'nin vurulduğu köşeye benziyor orada vurulması daha anlamlı olurdu. Bodie demişken bence dizideki en güzel ölüm bu karaktere yazılmış. İlk sezonda çocuğu vurduğu için baya nefret etmiştim ama McNulty ile yaptığı konuşmada kanım ısınmıştı her şeye rağmen kendi adamlarımı satmam sadece Marlo'yu indirelim demişti ama olmadı. Kahramanca savaşıp kahramanca öldü.
    Omar tüm olayların dışında veledin teki tarafından vurulup öldü ve gazete haberini yapacak kadar önem bile vermedi...
    Finalde Yunan ve Spiros'un da indirilmesini beklemiştim 2.sezonu boşa mı izledik şimdi? Son sezonda Nick de bir sahnede geri dönmüştü o dava ne oldu unutuldu herhalde. Frank Sobotka, ölümüne en çok üzüldüğüm The Wire karakteri olabilir. Her karakter gibi o da harika yazılmış bir karakterdi.
    Daniels dizinin başında dosyayı kapatıp yükselmeye devam etmek istiyordu en sonda politik oyunlardan bıkıp istifasını bastı. Carver ile birlikte en güzel karakter gelişimine sahip karakter olduğunu düşünüyorum.
    Şubedeki her karakter de sokaktakiler kadar iyi yazılmış McNulty, Kima, Lester, Prez ve Bunk reis. Jay her ne kadar uyuz bir karakter de olsa en sonda ölürsem davama McNulty baksın isterdim en iyisi sendin demesiyle duygulandırdı sonra Bunk'ın Bunk'lık yapıp ölürsen öldüren odur demesi
    Rawls karakterini de sevmezdim ama o da Kima vurulunca benzer şekilde McNulty'nin yanına gelip eğer olayda senin suçun olsaydı bunu ilk ben söylerdim biliyorsun diyerek rahatlatma çabasına yorum bile yapamıyorum.
    En sonda Sydnor'ın da savcı ile McNulty tarzı konuşma yapması, Michael'ın yeni Omar olması, Carver'ın yeni Daniels olması gibi birkaç benzer sahne ve arkadan çalan 1.sezon introsu mükemmel bir oyun devam ediyor mesajı verdi.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.