< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
The Wire (2002 - 2008) | HBO (24. sayfa)

-
-
İlk sezonu bitirdim. Başlamadan önce okuduğum tüm yorumlar beklentimi çok yükseltmişti. Ed Burns'ün eski polis olması sebebiyle kurumsal yozlaşmayı, uyuşturucu trafiğini, karakterlerin ve mekanların gerçekçiliğini kısacası Baltimore'u gayet iyi yansıtıyor fakat bende oluşan tüm o beklentiyi karşılayamadı maalesef. Özellikle ilk yarıda karakterlere hiç giremedim ve fazla karakter bolluğunda kayboldum diyebilirim. Bazı sahnelerde ise zaten alışamamış olduğum karakterlerin hikayeye katkısı olmayan sahneleri de eklenince sıkıldığım anlar oldu. 13 değil de 10 bölüm olsa bu eksikler kapanırdı diye düşünüyorum. Tüm bunlarla beraber ikinci yarıda
gibi gelişmeler çıtayı yukarı çıkardı ve karakterleri de tanımaya başlayınca sezon iyi bir yerde noktalanmayı başardı.
Favori karakterlerim ise Lester ve Omar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
2. sezonu da bitirdim. İlk sezonun biraz altındaydı. İlk sezon 8.7, ikinci sezon 8.1 benim nezdimde.
3. sezondan beklentim büyük.
-
3. sezonu da bitirdim. 1 ile aynı seviyedeydi diyebilirim. 2'den sonra iyi geldi. Yalnız ya baştan beri öyleydi ya da benim gözüme en çok bu sezon battı emin olamıyorum ama bölümlerde ortalama 20-30 saniyelik sahnelerin ardından yapılan "cut"lar iyice seyir zevkimi baltalamaya başladı. Tamam Baltimore rezalet bir yer, tüm pisliklerini, olanı biteni göstermek isteyebilirsin, kim kimle nerede ne konuşuyor, ne yapıyor bunu izleyiciye sunmak isteyebilirsin, ki bu gayet ilgi çekici duruyor dışarıdan bakınca, ama buna biraz estetik katılmalı yahu. Sezon finalinde 12 saniyelik bir sahneyi bile araya bir yere sıkıştırdıklarına denk geldim. Yani gerçekçi olsun diye Baltimore'dan rastgele birine bilerek isteyerek bu kadar kötü edit yaptırmadıkları sürece büyük bir eksi bu bence.
-
-
Aşırı doz uyuşturucu demişler ekşi'de, gerçekten çok üzüldüm feci yetenekli birisiydi. RIP Omar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne diyelim be arkadaş, Wire çok özel bir diziydi. Uyuşturucudan da gitse yine gösteri dünyasına güzel şeyler bıraktı..
2018 yılında izliyordum, bir yandan da Dünya Kupası takip ediyordum şahane günlerdi benim için.
“You come at the king, you best not miss.”
“All in the game yo, all in the game.”
“A man gotta have a code.”
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 7 Eylül 2021; 0:31:16 > -
Işıklar içinde uyu küçük omar
Gece gördüm beynimden vurulmuşa döndüm ya çok beklenmedik bir ölüm. En son Lovecraft Country'de izlemiştim. Çok da dinç görünüyordu zaten hastalık kaynaklı değilmiş ölümü ama acı verici.
-
Dün konuya girince bunu okumayı hiç beklemiyordum. Yazık oldu omar reise. Aşırı dozdan ölmesi de ilginç olmuş. The Wire'la tanımıştım Michael Williams'ı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
The Wire ile tanıdım, Boardwalk Empire ile büyülendim. Televizyon ekranlarına bir daha bu kadar yakışan gangsta geleceğini sanmam. Çok üzücü bir ayrılık.
-
Üzdü, son oyun için tanıtımda görmüştüm. Huzur içinde yat michael...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 13 Eylül 2021; 6:27:0 > -
Yanlış hatırlamıyorsam 3 sezon izleyip bırakmıştım. Omar karakteri çok iyiydi, geçenlerde vefat etmişti. Çok iyi oyuncuydu Allah rahmet eylesin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birer birer gidiyorsunuz be güzel insanlar...
-
Sebebi neymiş acaba şaşırtıcı dal gibi insan gitmiş.
Okuduğum haberler normal yoldan öldüğünü söylüyor. Fakat kesin sebep yapılacak otopsi sonucu ortaya çıkar diye düşünüyorum.
-
BluTv platformuna geldi dizi ama henüz izlenemiyor.Yakın zamanda izlemeye açılır diye düşünüyorum.
-
Her yerde övüldüğü için izlemek istiyordum ve sonunda tv+ üzerinden izledim dün son bölümü izleyip final yaptım.
Beklediğim kadar iyi çıkmadı..1.sezon iyiydi ama 2.sezon çöp , 3.sezon iyi 4 çöp.Geriye 5. son sezonu kalıyor onda da diziyi bitirip bir yerlere bağlamak için aceleye getirmişler.
Dizi için çok kötü diyemem ancak puanını hakeden bir yapım değil.
Beğenmezsin anlarım ama çöp demek abartıdır. 2 ve 4 konu bakımından en sevdiğim sezonlardı, ki çoğu kişinin favori sezonu da 4dür.
Bu diziyi beğenmeyenler breaking bad, prison break gibi tek karakter üzerinden ilerleyen konulu dizi bekliyorlar sanırım. Ben de breaking badi overrated bulsam da çöp demem hiçbir zaman.
-
Arrow falan izlesin bunu sevmeyen
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X