Şimdi Ara

The Order | İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar: whoamipls
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • The Order | İnceleme

    Boş vaktiniz çoksa, genç aşıkları ve arkasında hiçbir mantık aramadığınız bir dizi olayı izlemekten zevk alıyorsanız eğer, The Order tam size göre bir dizi. Tabi biraz daha detaylandırmak gerekiyor. Malum bir çoğumuz The Vampire Diaries ve ya Supernatural gibi dizileri kesinlikle izlemişizdir. Teen Wolf'da buna dahil edilebilir. Bu dizimiz de saydığım dizilerden birçok esinti taşımakta. Birebir benzemiyor elbette fakat ortak noktalar mevcut. Peki The Order nasıl bir dizi?

    The Order, görsel efektlerin ara ara kullanıldığı fakat çok sırıtmadığı, içerisinde bolca büyü ve kurt adam barındıran, gelişen olayların hiçbir şekilde derinliğine inmeyen ve sizi bir anda herkesin öldüğü bir kargaşının içine bırakan, olmazsa olmaz aşk kırıntıları serpilmiş, genç azimli ve insanlar için doğru kararlar veren ortam folloşu olmuş bir çocuğun intikam serüvenini anlatan bir dizi.

    The Order | İnceleme

    Dizinin yüzeyselliği hat safhada. Şöyle diyebilirim, ana kahramanımızın neden intikam almak istediğini biliyoruz fakat bu intikam ateşini körükleyen kötü olaya dair doğru dürüst bir bilgi alamıyoruz. Tamam seni kızdırdılar da, bu nasıl oldu. Nasıl başladı? Spoiler vermemek için fazla detaya girmek istemiyorum ama bir intikam hikayesinin altı bu kadar boşaltılabilir.

    Dizinin temelinde yatan ve tüm diziyi meydana getiren o olaya dair hiçbir bilgi vermeden bir adamın intikam alma isteğini izleyicilere yansıtmak istemişler ve bunu birde en kötü şekilde yapmışlar. Hatta bir yerden sonra bu intikam meselesi önemliliğini neredeyse yitiriyor ve çocuk birden fazla amaç uğruna düşmanını alt etmek için büyük bir uğraşa girdiğinden dizinin başında duyduğumuz "O adam şunu yaptı" meselesi tüm gerçekliliğini kaybediyor. Şunu da ekleyebiliriz, tüm intikam meselesi aslında dizinin finalinde ince bir ayrıntı için oluşturulmuş ve bu çok bariz.

    The Order | İnceleme

    Yüzeysellik konusu ana kahramanımız da zirve iken, yan karakterlerin derinlikleri konusunda da bizi hiç şaşırtmamışlar. İsmini bildiğimiz bir avuç adam sadece. Ya bu dizi fazla gereksiz gibi geldi. Şayet ki kurt adam ve büyücüler üzerinde bir takıntınız varsa tabi izleyin. Fakat o beklediğiniz büyücü ve kurt adam dünyasının sizi çeken yanı da bu dizide yok. Çünkü işlenen kurt adamlar ve büyücüler ile ilgili de tek bildiğiniz "ÇOK GİZEMLİ." Sanki o evrende yaşayan ve her şeyden habersiz birine anlatıyorlarmış gibi diziyi işlemişler. Halbuki izleyicilerin bir şeyleri bilmesi iyi olacaktır.

    The Order | İnceleme

    Başlangıçta o kadar çok insan ölüyor ki? "Ne oluyor lan? Bu adam 4-5 bölüm daha oynardı" diye düşünüyorsunuz. Bu konuda hakkını vermek lazım sizi şaşırtan tek yanı bu. Lay lay lom bir dizi beklerken insanların yitip gittiği bir hikaye örgüsü var karşımızda. The Order, sıradan bir gençlik dizisinden ziyade ortalığın kan reva olduğu bir dizi olmuş. Fakat bu tek başına bir diziyi izlemek için yeterli bir sebep değil.

    Yazının yayınlandığı tarih itibari ile dizinin IMDB puanı 6,9'du. Bende 6 verdim. Fazlasını hak etmiyor, en azından benim açımdan ve haklı olduğum da bence bir gerçek. İzledikten sonra her bir satır için bana hak vereceğinize eminim.

    Teşekkürler, iyi seyirler.

    Yazı bana aittir, blogum;https://www.menesekinci.com/2019/03/the-order.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strayker111 -- 14 Mart 2019; 23:33:8 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.