Doğru ama yani bunlar biraz da kişilerin çıkarımları ve odaklarıyla alâkalı. Resurrection sözcüğü benim için şu an bir anlam ifade etmiyor. Filmi izlemem lazım. Önceki filmlerin isimlerine bakalım Reloaded (Yeniden Yüklendi, yeniden yüklenen gibi anlamlar) bayağı bayağı bilgisayar programıns işaret ediyor. Revolutions (Devrimler) anlamı belli olsa da yakıştırma yapmaya kalksak çok fazla anlam çıkar. İlk film sadece The Matrix zaten. Dinî anlam bunların isimlerinden çıkmıyor. Çıkarmak için özellikle zorlamak lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
The Matrix Resurrections (22 Aralık 2021) | Keanu Reeves - Carrie-Anne Moss - Yahya Abdul-Mateen II (15. sayfa)

-
-
Bunlar senin teorilerin mi? Yoksa bir yerlerden okudun ya da duydun? Duyumcu musun?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senaryo sızdı. Oradan bu bilgiler sanıyorum.
Hatta epey de yermişlerdi bu sızan senaryoyu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara -- 5 Ekim 2021; 18:28:7 > -
Neyse yine de çok beklediğim bir film olduğundan senaryo sızmış olsa dahi irdeleyip bakmayacağım. Film keyfimiz kaçmasın.
-
Bizzat okudum senaryoyu ve oynadim.
Açıkçası kendi gördüklerimi yazdım. Alt metin okumasının cılkını çıkarıp pireden deve yaptıysam affola.
Nasıl, iyi oynadın mı? Aksiyon var mı çok? Yine her yerin ağrıdı mı? Beğendin mi filmi reis?
Bi daaa görmiiim
-
-
Berbat bir müzik seçimi olmuş.
-
razıyız her müziğine yeter ki gelsin 18 senedir beyinlerimiz yanık
-
-
Filmin hiçbir heyecanı kalmadı ki 10 tane teori üretildi. Kapattım kendimi bu konuya karşı artık.
wachowski kardeşler bir ters köşe yapar merak etme o senaryo sızıntısı da muhtemelen kurgudur ben şok olacağız diyorum bakalım görelim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar sorum şu ; bu film üçlemenin sonrasını mı yoksa öncesini mi anlatıyor ?
Sonrasını anlatıyor diye düşünüyoruz. Çünkü karakterler yaşlanmış ama eski halleriyle bağları var. Morpheus kabu değiştirmiş. Bizim bildiğimiz Morpheus The Matrix Online oyunun senaryosu gereği ölmüş ve bu oyunun senaryosu 3leme filmden sonrasını anlatıyor. Senaryoyu da bir noktaya kadar zaten Wachowski kardeşler yazmış. Ayrıca gözlüklü bir kız var. 3. filmde gördüğümüz Sati adlı küçük kız görünümlü programın burada büyümüş hâlini görüyoruz yani kabuk değiştirmiş halini. Yani her şey 0çlemenin sonrasına işaret ediyor.
@sadays @David Attenborough @MinikYas @demircibu @alvete
Bildirim rahatsızlığı için öncelikle özür dilerim. Ama konu Matrix olunca...
Geçen hafta şu Matrix üçlemesini bir kez daha izledik. Filmin bazı unuttuğum ayrıntılarına tanık oldum ve ayrıntılar da kafamda soru işaretleri bıraktı. Bu konuya girenlerin 20 sene önceki Matrix filmlerinin hepsini izlediğini varsaydığımdan ilk üçlemeden spoilerleri gizlemeden yazacağım. Aslında soracağım şeyler Matrix evrenini kapsıyor sadece üçlemeden olmayabilir.
Neo, Reloaded filminde Mimar ile karşılaştığında Mimar diyalogların bir bölümünde insan tepkilerinden filan bahsediyor, önceki seçilmişlerden bahsediyor vs vs. Arkada da sürüsüne bereket Neo'yu gösteren ekranlar var. Birkaç defa Neo'nun farklı farklı tepkiler gösterdiği ekranları görüyoruz. Soru şu: bu ekrandaki Neo'lar önceki seçilmiş kişiler mi yoksa tamamen mantık üzerine çalışan ve Matrix'i tasarlayan Mimar programının olası Neo tepkilerini mi gösteriyor? Olasılıklar bence oradaki ekranlarda görülenlerden çok daha fazla olabilir belki sonsuz olabilir. Ama daha önce de Matrix, Zion ile birlikte 6 kere yıkılıp/çöküp tekrardan yüklenmiş. Demek ki bizim izlediğimiz 7. seçilmiş kişi. Yani o ekranlardaki gibi onlarca seçilmiş kişi yok. Sizlerin düşünceleri nelerdir?
2'inci soru: gerek ilk Matrix'teki Ajan Smith'in Morpheus'u sorguladığı sahnede gerekse Mimar'ın Neo'ya anlattığı sahnelerde ilk Matrix'in mükemmel olduğu tabiri caizse Cennet Matrix'i olduğunu ancak insan zekasının bu mükemmeliği kabul edemeği için çöktüğünden bahsedildi. Ekşi'de sonraki Matrix'in ise tam tersi "Nightmare Matrix" sürümü olduğundan bahsedilmiş, hatta Merovingian da bu dönemden deniliyor. Ancak Nightmare Matrix ile ilgili ne Animatrix'te ne de bu üçlemede bir şey görmedik, duymadık. Açıklanana göre ve anladığım kadarıyla Nightmare Matrix Ortaçağı andıran vampirler, iblisler, kurtadamlar, büyücüler, hayaletler gibi doğaüstü kabul ettiğimiz varlıkların olduğu acımasız ve umutsuzluk dolu bir dünya imiş. Üçlemede bu şekilde bahsedilmese de 2. filmde Persephone karakteri Neo'dan öpücüğü aldıktan sonra Morpheus, Trinity ve Neo'yu bir yere götürüyor. Merovingian'ın 2 adamı da orada ve Persephone bu 2 adamı kastederek ve elindeki silahla şöyle cümleler kuruyor. "Kocam bu programları yok etmek zor olduğu için yanına aldı. Kim yanında gümüş kurşun taşır ki diyerek elindeki 4 minik namlulu tabanca ile oradaki 2 adamdan birinin kafasına sıkıp öldürüyor. Buradaki anahtar sözcükler "bu programların zor yok olması" ve "gümüş kurşun". Yani o silahta gümüş kurşun var. Bu durumda bu adamlar vampir diyebilir miyiz? O zaman Nightmare Matrix için elimizde ufak bir veri oluşuyor. Sürgün programlardan böyle tavanlarda gezenleri var, kafalarda oluşturulan hayalete uyan İkizler var mesela sürgün programlar. Bunlara geçmişin ajanları diyen bile var tabi bu fikir.
Merovingian'ın eşi şeklinde dolaşan Persephone karakteri bir program mı yoksa bir insanın bedenine karşı Matrix'te görünen bir kabuk mu? Çünkü Seraph karakterinin karşısındakini dövüşerek tanıması gibi Persephone de karşısındakini öperek tanıyor. Gerçi başka karakterleri düşündüğümüzde bunun illa tam bir program olması gerekir mi bilmem.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konularda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Ekim 2021; 21:13:56 >
-
Mimari ilk kez goren neo afalliyor. ekrandaki neolar ayni kisi. 6kez gelen secilmis kisi ise amaca ulasamayan ve zamana gore gorevini yerine getiremeyen kisi.
Sadece son gelen neo gercek secilmis (peygamber) insanlari kurtariyor savaşi bitiriyor.ve makineler ve insanlar arasindaki barişi sagliyor.ve tahminim bu 7.surumde makineler sözunu tutmuyor...bu son matrixden baya kisi uyaniyor.
Persephoneyani monica belluci karekteri burda merovanin aşki ve gercekligi ariyor gercek aşki..
Trinty ile neonun arasindaki gercek asktan etkileniyor duygulu bir sekilde opersen beni istedigini veririm diyor ve ikinci opucukteonlara istedigini veriyor.
Merovingian fransiz burda sistemin en guclu mafyasi oluyor ve kapi gecislerinde sart olan anahtarciyi elinde tutuyor.
Bu 4.filmde kapi gecislerinde anahtarciya gerek yok direk boyut degistirdiklerini farkli kapilardan geçiş yaptigini goruyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok şükür 5 gün sonra bildirimlere rağmen biri cevaplamış. Tabi ki cevaplayan demircibu. Ne varsa sende var müdür.
Hayır benim merak ettiğim sadece o ekran görüntülerindeki farklı Neo görüntülerinin ne olduğuydu. Aynı kişi ise o zaman Mimar orada mantıkla çalışan bir bilgisayar gibi -gibisi fazla, zaten öyle- hareket ederek herhalde Neo'nun olası tepkilerini gösteriyor o ekranlarda. (Hani küfür de edebilir, sakin de kalabilir, ortalığı yıkabilir, Mimar'a orta parmak çekebilir vs vs...) Çünkü Neo kendi hafızasına ve zihnine göre ilk defa mimarla karşılaşıyor ve dikkat edersen mimar olayları açıklarken tepkilerine de bakıyor hatta zaten bunu bizzat dile de getiriyor. Ekranlar o zaman Neo'nun olası tepkilerini gösteriyor. Neo'nun afallaması da bir reaksiyon sonuçta kendi bilincine göre ilk kez karşılaşıyor. Bu reaksiyonları mimar insan tepkilerinden bahsetmediği zaman da ekranlar bir kez daha gösteriyordu. Sadece öğrenmek istediğim ayrıntı buydu. Sen aynı kişi diyorsan o zaman ekranlar olasılıkları gösterdi o halde. Sadece o sahnelerin o ekranların amaçsızca öyle şeyler göstereceğini düşünmüyordum vardır bir mantığı. Ömemsiz bir ayrıntı.
Persephone aşkı da insan mı yoksa anahtarcı gibi bir program mı diye sormuştum da. İnsan olsa gerek yoksa ne diye Merovingian onu yanında karısı diye taşısın. Ama öpücükle karşıdaki kişiyi tanımlamaya yarayan Matrix programı var. Tabi aşk vs insani şeyler kısmı için itirazım yok.
Neyse düşüncelerin için teşekkürler.
-
- soru Shockvoice kanalının hazırladığı morpheus videosuna binaen bir yorumcu Shockvoice abiye cevap vermişti.
"Kanka, Neo'nun arkasındaki ekranlar eski seçilmişler değil, sistem Neo'nun verebileceği muhtemel tepkilerin ve cevapların hepsini hesaplıyor. Zaten bir sahnede kamera, Neo'nun doğru cevabını içeren ekranın içine girerek filme oradan devam ediyor. Tam olarak program zihniyetini yansıtıyor işte. Son cevapta ise geçmiş cevaplardan yola çıkarak olası tek cevabı doğru bir şekilde hesaplıyor ve tüm ekranlarda da o cevap gözüküyor."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 22 Ekim 2021; 20:53:25 > -
İşte aradığım ve Matrix şanına yaraşır bir cevaptı bu. Hatta fazlasını bile aldım. O ekranın içine giriş sahnesini de güzel açıklamış ve o detayı hiç böylesine düşünmemiştim. Teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X