Şimdi Ara

The Martian (2015) | Matt Damon | Ridley Scott (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
8
Favori
8.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

tavsiye edermisiniz sinemaya gidip izlenmelimi ?

Dün gittim gerçekten çok beğendim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

tavsiye edermisiniz sinemaya gidip izlenmelimi ?

Tavsiye ederim. Bence kesinlikle sinemada izlenmeyi hak ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kitabı okumadığımı belirtmek isterim.

Filmin giriş sahnesi bence pek etkileyici değildi.Neden orada oldukları,nasıl yerleştikleri vs. anlatılmadan direkt konuya girmişler beni içine çekmedi diyebilirim.Ardından fırtınanın gelmesi, ilk dönüş yolculuğu geçiştirilmiş bana göre,filmin bazı yerleri boşuna uzun uzun ilerleyeceğine fırtınayı ve marsı daha çok görmek isterdim.Daha sonra Mark Watney karakteri öleceğini düşünürken-ki başka bir gezegende sınırlı koşullarda kesinlikle düşünmesi gereken şey-birden "Burada ölmeyeceğim" diyebilmesi zor.Öyle bir karar 2-3 saniyede verilebilecek bir karar olduğunu düşünmüyorum.Yine kitabı okumadığımı belirterek şunu söylemek istiyorum Mark'ın çaresizliği yeterince işlenememiş filmde.Dünyadan milyonlarca km ötede tek başına bir gezegendesin fakat pek umrunda değil patates yetiştiriyorsun işin felsefi boyutuna inmeden de psikolojisini yansıtabilirdi yönetmen.Kategori olarak bilim-kurgu yazsa da bilim namına pek bir şey görmedim.Film bildiğiniz Hollywood macera filmi tadında.Bazı sahneler gereksiz şekilde uzundu.Çin konusuna değinmek istemiyorum çünkü böyle bir durumda Çin'in asla yardım etmeyeceği aşikar ki meydanlarda binlerce insanın toplanıp olayı izlemesi de saçma geldi.

Sonuç olarak 6/10.Zaman öldürmek için izlenebilir bir film.

Edit:Düzenleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayyam -- 14 Ekim 2015; 13:43:26 >

• Kitabını 1 günde okuduktan sonraki gün filmi izledim, yani dün.
    Öncelikle söyleyebilirim ki hem kitapta hem filmde duygu eksikliği var. Duygular hiç mi hiç yansıtılamamış. Kitapta da filmde de bu geçerli. Koskoca film boyunca ağlayan kimseyi görmedik doğru dürüst bi kaç sahne dışında. Bi duygu patlaması lazımdı filme.

Film efekt olarak oyuncular olarak müzik olarak başarılı. Beğendim. Kitapta olan filmde olmayan olaylar vardı her kitap uyarlaması filmde olduğu gibi.
    Güzel, izlenebilecek birm film kısacası. Beğendim. Güzeldi.
  • Interstellar ile kıyaslanamayacak derecede bir film ama kötü değil. Sinemada izlenebilir bir film. Ne aşırı güzel ne kötü.
  • Önce kitabını mı okusam yoksa filmini mi seyretsem diye düşünürken filmi çıktı ve gittim. Kitabı da okumaya başlayacağım en kısa sürede.

Yalnızlık, bilim kurgu, uzay, başka gezegen vs. ilgimi çeken şeyler olduğu için oldukça sevdim filmi. Mars'a gidenlerin başına gelmez umarım olay.
  • Bu arada hem kitapta hem filmde Elrond olayı iyiydi güzeldi de, filmde bambaşka olmuş. Çünkü;

Sean Bean vardı orda be.
  • Film, imdb top 250'ye 127. sıradan giriş yaptı.
  • Resmi fragmanında da Watchmen filminde çalan müzik varmış

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    Film giris yapali cok oldu 147,143,134,123,124 simdi de 128.

• Dün arkadaşımın ısrarı neticesinde girdik filme. Ben Geniş Aile'ye girmek istemiştim, o da bunu izleyelim dedi. Her neyse...

İşlenen konu ve oyunculuklar çok iyiydi. Filmi sevdim şahsen. Ned Stark reisi uzun zamandır görmemiştim, iyi geldi doğrusu. İyi ki bir komedi filmi için vaktimi ziyan etmemişim. :)
  • Görsel şölen yaşatıyor.Konu da güzel.Tek sorun sinema da 3D yi zorla izletmeleri.İstemiyorum arkadaş

• Filmin özeti
    Adam Iron Man gibi uçtu.
  • film bence başarılıydı mutlaka izleyin
  • Filmi bugün izledim. Kitapta en aksiyonlu olabilecek yeri filme koymamışlar. Ama yine de güzeldi, sinemada izlemek çok keyif veriyor, film uzun olmasına rağmen sıkmıyor. 8/10.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0BE_24

Filmi bugün izledim. Kitapta en aksiyonlu olabilecek yeri filme koymamışlar. Ama yine de güzeldi, sinemada izlemek çok keyif veriyor, film uzun olmasına rağmen sıkmıyor. 8/10.

Hangi olaydan bahsediyorsunuz hocam?

• ratch kullanıcısına yanıt
    Aslında 2 tane var. Önemlisi Mark'ın Ares 4'e giderken geçirdiği büyük kazadan ve yaşadığı çaresizlikten sonra tekrar hayata tutunma çabasından. 2. olarak da yine buluştukları yere giderken kum fırtınasına yakalanması. Ben burda Mark'ın zekasını çok sevmiştim, fırtınanın hangi yönde estiğini kendi kendine bulmuştu. Ama filmde direkt atlamışlar burayı. Kitapta Mark dahi denebilecek çok zeki bir adam iken filmde bu noktaya varamamış. Yani çok fazla aksiyon olan bir film değildi zaten, bazı konuşmaları kesip bu sahneleleri koysalardı keşke.
  • quote:

Aslında 2 tane var. Önemlisi Mark'ın Ares 4'e giderken geçirdiği büyük kazadan ve yaşadığı çaresizlikten sonra tekrar hayata tutunma çabasından. 2. olarak da yine buluştukları yere giderken kum fırtınasına yakalanması. Ben burda Mark'ın zekasını çok sevmiştim, fırtınanın hangi yönde estiğini kendi kendine bulmuştu. Ama filmde direkt atlamışlar burayı. Kitapta Mark dahi denebilecek çok zeki bir adam iken filmde bu noktaya varamamış. Yani çok fazla aksiyon olan bir film değildi zaten, bazı konuşmaları kesip bu sahneleleri koysalardı keşke.

Hmm tmm hatırladım şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 17 Ekim 2015; 22:54:21 >
  • Kitabı bilemem ama filmi tek başına değerlendirmek gerekirse ben çok başarılı buldum. Araya romantik bir sahne sıkıştırmamış olmaları da ayrı bir artı.
  • quote:

Aynen katılıyorum. Kum fırtınası sahnesini ben de bekledim ama yapmamışlar. Çektilerse bluray'de görürüz belki.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.